Şimdi Ara

F.altay-Üçyol arası 20 haziran 24.00 dan itibaren kapatılacak. yeni güzergahlar içerde.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 haziran pazar günü 24.00 dan itibaren inönü caddesi trafiği kısmen kapatılıyor. yeni güzergahlar bugunki basın toplantısıyla duyuruldu. izmirlilerin mağdur olmaması için uygulanacak yeni güzergahlar.

F.altay-Üçyol arası 20 haziran 24.00 dan itibaren kapatılacak. yeni güzergahlar içerde.

quote:

Kapatılacak güzergah ve alınacak önlemler
    Üçkuyular-Üçyol metro istasyon ve bilet holleri kazı çalışmaları nedeniyle; Fahrettin Altay, Poligon, Göztepe, Hatay ve İzmirspor istasyonları yapım alanları trafiğe kapanacak. Bu süreçte, Narlıdere-Balçova yönünden gelen otobüsler, Üçkuyular Pazaryeri yanında yeni oluşturulan Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’ne ulaştıktan sonra, yolcuların gitmek istedikleri yön ve taleplerine göre 4 farklı güzergah seçeneği hazırlandı:
    • İnönü Caddesi alternatif güzergah
    • Tek yön uygulaması ile rahatlatılan Mithatpaşa Caddesi
    • Mustafa Kemal Sahil Bulvarı
    • Deniz yoluyla ulaşım

1. İnönü Caddesi Alternatif Güzergah
    F. Altay’dan Üçyol’a Gidiş Yönünde: F. Altay Aktarma Merkezi’nden 970 Tınaztepe, 980 Konak veya 986 Halkapınar ya da Hıfzıssıhha’dan 870 Tınaztepe, 880 Konak veya 886 Halkapınar otobüslerine binen yolcular, İnönü Caddesi alternatif güzergahı kullanacaklar. Teknik olarak haritada gösterilen güzergah genel hatlarıyla şöyle:
    (Pratik yol tarifi: F.Altay Aktarma Merkezi’nden kalkan otobüsler, Mithatpaşa Caddesi’nden geçip Göztepe Stadyumu yanından İnönü Caddesi’ne çıkacak. Poligon’da “Yarma” olarak bilinen yoldan Mithatpaşa Caddesi’ne inip bir “U” çizerek Hıfzıssıhha’da tekrar İnönü Caddesi’ne ulaşacak. Amerikan Koleji karşısındaki yoldan İnönü Caddesi’ne paralel üst yolu kullanmaya başlayacak otobüslerimiz, İzmir Asker Hastanesi bölgesinde yeniden İnönü Caddesi’ne inecek ve normal güzergahına devam edecek.)

Üçyol’dan F. Altay’a Geliş Yönünde: Konak, Halkapınar veya Tınaztepe yönünden gelen otobüsler bu güzergahı kullanacak.
    (Pratik yol tarifi: İnönü Caddesi’nde Şoförler Lokali Durağı’nı kullandıktan sonra İzmir Asker Hastanesi yanından İnönü Caddesi’ne paralel alt yola geçen otobüslerin mevcut güzergahı, bir durak daha eklenerek Hakimevleri semtine kadar uzatıldı. Hakimevleri-Tibaş Sitesi bölgesinden İnönü Caddesi’ne çıkacak otobüsler, Hıfzıssıhha’da tekrar caddeye paralel alt yola geçerek Poligon Yarma’dan İnönü Caddesi’ne ulaşacak. Göztepe Stadyumu yanından Mithatpaşa Caddesi’ne geçip F. Altay Aktarma Merkezi’nde son durak yapacak.)

2. Mithatpaşa Caddesi
    Yapısı yoğun araç trafiğini kaldırmaya müsait olmayan Mithatpaşa Caddesi, F.Altay’dan Konak yönüne doğru tek yön uygulaması ile rahatlatılacak. Bu yönde çalışacak toplu ulaşım hatları, sadece 245 Esentepe-Gültepe, 216 Oyak Sitesi-Halkapınar Metro, 271 F.Altay-Buca ve 300 F. Altay-Karşıyaka olacak. Diğer tüm hatlar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı çift yönlü olarak kullanacak.
    Üçkuyular-Adnan Saygun Sanat Merkezi Arası…………..... Çift yön
    Adnan Saygun S.M.-Karataş Kavşağı Arası................. TEK YÖN (Konak yönü)
    Karataş Kavşağı-Konak Arası………………………………........ Çift yön

• Özel araç sahiplerinin, tek yön uygulamasının geçerli olduğu noktalarda Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan Mithatpaşa Caddesi’ne geçtiklerinde sağa dönüş yapamayacaklarına dikkat etmeleri gerekiyor.
    • Son duraktan kalkıp Balçova yönüne gidecek otobüsler ile 245 Esentepe ve 216 Oyak Sitesi hatları; Mehmetçik Bulvarı’ndan Ali Erentürk İ.Ö.O.’nun bulunduğu yolu kullanarak Göztepe Stadyumu yanından Mithatpaşa Caddesi’ne çıkacak ve buradan güzergahlarını takip edecek.
    • Aynı hat no.lu otobüsler, dönüşte ise F.Altay Aktarma Merkezi yanından karşıya geçerek Maliye Meslek Lisesi-İnönü Lisesi yolundan Mehmetçik Bulvarı’na çıkıp güzergahını takip edecek.

3. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı
    Narlıdere yönünden gelen trafik, Üçkuyular Semt Pazarı yan sokağı olarak bilinen Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Sokak’tan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na aktarılacak.

4. Deniz yoluyla ulaşım
    Üçkuyular Arabalı Vapur İskelesi ve Göztepe İskelesi’nde sefer sayıları arttırılarak yolcuların F.Altay Aktarma Merkezi’nden bu iskelelere transferi için besleme otobüs hatları konuldu. Çalışmalar süresince, güzergâhı kullanan tüm İzmirlilerin, bu dönemi olabildiğince rahat atlatmalarını sağlamak için Büyükşehir Belediyesi tüm olanaklarını seferber etti. Belediye otobüslerinin sefer sıklıkları, güzergâhları, durakları ve varış noktaları yeniden planlandı.

Ulaşımı kolaylaştırıcı önlemler

Eve Dönüşte Ekspres Hatlar
    Daha önce 86 ve 70 hat no.sunu kullanan, önüne “uzun hat” anlamında 9 getirilen 986 Halkapınar - F. Altay ve 970 Tınaztepe - F. Altay otobüsleri, Üçyol - Hıfzıssıhha arasında durmayacak, ekspres hat olarak çalışacak.
    Yeni oluşturulan ve önüne 8 rakamı getirilerek “kısa hat” anlamı taşıyan 886, 880 ve 870 numaralı otobüslerin hareket başlangıç noktası ise Hıfzıssıhha olacak. Kısa hatlar tüm duraklarda duracak.

Gün içinde 3 dakikada bir otobüs
    F. Altay ve Hıfzıssıhha hareket başlangıç noktalarından her 6 dakikada bir otobüs kalkacak; böylece Hıfzıssıhha’dan itibaren Halkapınar yönüne her 3 dakikada bir otobüs geçmesi, bu düzenleme ile sabah saatleri ve gün içi ulaşımda da rahatlama sağlanacak.

Buca ve Gaziemir yolcularına otoban konforu
    F. Altay Meydanı’ndan geçen ve otobanı kullanan 671 no.lu Tınaztepe ve 510 no.lu Gaziemir hatları, daha çok sayıda otobüs ile takviye edildi. Buca ve Gaziemir’e otoban konforunda ulaşımı hedefleniyor.

Deniz ulaşımına takviye
    Otobüslerle desteklenen deniz ulaşımı daha yoğun bir şekilde kullanılacak. Göztepe iskelesinden sefer sayıları artırılacak.

Hatlara klimalı otobüs, özel araçlara otopark
    Metro çalışmaları nedeniyle değiştirilen güzergahlarda son model, klimalı belediye otobüsler çalışacak. Trafiğe kapalı alanların otopark olarak kullanılabilmesi sayesinde bu süreçte otopark sorunu yaşanmayacak. Otobüs güzergahı olarak kullanılan yollarda ise özel araçlar kesinlikle park edemeyecek.

Kazılara izin yok, çöpler gece toplanacak
    Metro çalışmaları süresince doğalgaz, internet vb. yeni kazılara izin verilmeyecek. Hatay bölgesinde çöpler saat 24.00’den sonra toplanacak. Yine çeşitli servis ve nakliye araçları da saat 22.00-06.00 arasında hizmet verecek. Metro çalışmaları süresince Üçkuyular Pazarı ise sadece pazar günleri kurulabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 16 Haziran 2010; 11:45:59 >

• Aboooovvvv bu ne yav geçmiş olsun hepimize. Hatay'da oturanlara sabırlar diliyorum.
  • Hatay'da 150 sokakta oturuyorum
    Bu pazardan itibaren apartmanın önü ana cadde oluyor.
    Geçen cumartesi yol çizgilerini çizdiler.
    Karşımızdaki parkın önündeki direğe "otobüs durağı" tabelası asıldı.

Ve bir yıldan fazla sürecek.
    Özetle MAHVOLDUK...

Otopark bizim için pek sorun olmayacak, apartmanın arkasında kapalı otoparkımız var, ama sabahları geri geri caddeye çıkmam gerekecek.
    150 sokakta, diğer apartmandakilerin durumu daha da vahim, otopark hakikaten büyük sorun olacak

Tabii bunun yanında
    gürültü
    toz toprak

Offf offf...
  • Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları. Yeter be kardeşim yeter yahu telef ettiğiniz.
  • genelde herkes mithatpaşa ve mksb ye yükleneceğinden hatayda şuanki kadar trafik olacağını sanmıyorum.

@bal974 150 sokak sanırım hakim evlerin orası. zaten pazar yerinden arkadan gelen trafik bu sefer sizin ön taraftan gececek. dediğim gibi bence fazla trafik olmaz bence çoğunlukla sahil bulvarında sıkışmalar olacak gibi.
  • Mahvettiler resmen İzmir'i , hayır bu kadar bir şeye deyse bari yapacakları metro.
  • Bıktım ya bıktım.
    Eskiden işe yada gezmeye 86 vs binerdim zaten yollar yüzünden küçük otobus kullanıyorlar.
    Bugun uzun zamandır ilk defa bindim aşağıdan allahım yollar ne olmuş öyle.
    Çift şeritli gidiş geliş yolu kapatmışlar tek yoldan trafik akışı sağlanıyor
    Bu yüzden aşağıya inmiyorum direk 79 ile gidiyorum alsancaga her sabah işe gidebilmek için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

Mahvettiler resmen İzmir'i , hayır bu kadar bir şeye deyse bari yapacakları metro.

merak etme değecek tünelin ucundaki ışık görünüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

genelde herkes mithatpaşa ve mksb ye yükleneceğinden hatayda şuanki kadar trafik olacağını sanmıyorum.

@bal974 150 sokak sanırım hakim evlerin orası. zaten pazar yerinden arkadan gelen trafik bu sefer sizin ön taraftan gececek. dediğim gibi bence fazla trafik olmaz bence çoğunlukla sahil bulvarında sıkışmalar olacak gibi.

bizim ev renklinin oraya denk geliyor.
    Önümüzde otobüs durağı olması kötü oldu, otobüsün fren sesleri, durakta durduğunda yaratacağı sıkışıklık, harekete geçerken gaza fazla basacağı için çıkaracağı fazladan homurdanma.
    Çift camları test etmiş olacağız, umarım işe yarıyorlardır.
    Bu sokaktan pek araba geçmezdi, sessizliğe alışkınız, belki de endişelerim bu yüzdendir. Artık camları açıp oturamayacağız.

Alt yolda durum daha da zor.
    Mithatpaşa caddesinin tek yön olması çok kötü oldu, çünkü her sabah kızımı karataş'ta kreşe bırakıp, halilrıfatpaşadan yukarı çıkıp, karabağlara gidiyordum. Şimdi artık karataşta kızımı bıraktıktan sonra geri dönüp, sahile çıkıp, ileriden tekrar mithatpaşaya girip, halilrıfatpaşaya döneceğim.
    Veya düz konak'a devam edip, varyant trafiğine karışacağım...

Sahil trafiğinde ise, konak tarafından gelenler karataştan içeri mithatpaşaya girip, üçkuyulara doğru dönemeyeceği için, karataştan sonraki ışıklarda felaket bir yığılma olacak.

Herkese hayırlı olsun, eminim buna da alışırız.

• Gerçi şimdi baktımda bizim evin ordan geçecek artık otobüsler Adnan süvari parkının ordan :D
    Hey allahım 86 670 270 filan bunları bizim evin oradan geçerkende mi görecektim
    Yarabbim nelere kadirsin bu belediye bunları da gösterdi ya bena helal olsun.
    Askere gidiyordum 2007'de söylenenlere göre ben gelmeden bitiyordu metro öyle hesaplamıştım çünkü.
    Askerden geldim neredeyse 2 yıl olacak hala bitmedi birde 1 yıl daha uzadı hadi bakalım daha neler göreceğiz.

BKZ :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDKAYA -- 16 Haziran 2010; 1:49:41 >

• Bu son 1 yıl daha bakalım bitmesin 1 yıl içinde o zaman görüşürüzBu belediye izmirde kredisi sonsuz sanıyor herhalde.Canımıza okudu,köy gibi oldu izmir.Antalya da chp'nin yolları kaymak gibi o kadar gezdik bir çukura girmedik.İzmir'e ışıkkentten girdiğim anda arabanın her yerinden ses gelmeye başladı çukurlar,rogar kapakları herşey berbat.Yol daraltıp çiçeklik yapmaktan,sanki herşey süpermiş gibi sürekli eğlence işleriyle uğraşan belediyeden bıktım.Kim iş yapacaksa benim oyum ona.En zıt partiye bile oy veririm.
  • birisi şu karşıyaka'da şemikler meydanının neden araç trafiğine kapatılacağını açıklayabilir mi ? oranın araç trafiğine kapatılması tek kelime ile basiretsizliktir ! yazıklar olsun o yetkili koltuklarda oturup, o yoldan geçemeyecek insanların hallerine aldırış etmeyenlere.. kolay kolay kızmam ama gerçekten bu duruma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Bu son 1 yıl daha bakalım bitmesin 1 yıl içinde o zaman görüşürüzBu belediye izmirde kredisi sonsuz sanıyor herhalde.Canımıza okudu,köy gibi oldu izmir.Antalya da chp'nin yolları kaymak gibi o kadar gezdik bir çukura girmedik.İzmir'e ışıkkentten girdiğim anda arabanın her yerinden ses gelmeye başladı çukurlar,rogar kapakları herşey berbat.Yol daraltıp çiçeklik yapmaktan,sanki herşey süpermiş gibi sürekli eğlence işleriyle uğraşan belediyeden bıktım.Kim iş yapacaksa benim oyum ona.En zıt partiye bile oy veririm.

Siyaset yapmak değil amacım fakat bilgilendireyim; Antalya'yı Antalya yapan Akp yönetimiydi. 1 dönem Akp geldi ve tüm yatırımları gerçekleştirdi Antalya'da. Daha sonra Antalya tekrar Chp'ye döndü ne hikmetse.
    İzmir'in belediyeciliği de bir o kadar yerlerde. Ne düzgün bir yol var ne bir yatırım. Belediye bir kere çalışsa kendi ödeneğini kendi yaratıp şehiri gerçekten şehir yapar. Ama yok işte anca işkembeden konuşup yok hükümet ödenek ayırmıyor yok projeler masada atsın tutsun. Uyanması lazım artık milletin ama işte kime anlatıyorum ki..

Not: Mesaj fazla siyasi ağırlıklı kaçtıysa silebilirim. Kendi görüşümdür kimseyi bağlamaz tabii ki.

• Yıllardır inönü caddesinde çekilmeyen eziyet kalmadı. Neyse son senesi diyorlar hadi bakalım. Ne kadar sürücek bu olay bilmiyorum ama iyi tarafından bakarsak yeni güzergah okulumun önünden geçiyor en azından yürüdüğüm zamandan kazanacağım.
  • benm bildiğim 24 Haziran perşembeye gelio
  • Bir de yakın arkadaşım harita mühendisi ve metroda görev alıyor. 2 sene sürecekmiş çalışma ve uzayabilirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

quote:

Bu son 1 yıl daha bakalım bitmesin 1 yıl içinde o zaman görüşürüzBu belediye izmirde kredisi sonsuz sanıyor herhalde.Canımıza okudu,köy gibi oldu izmir.Antalya da chp'nin yolları kaymak gibi o kadar gezdik bir çukura girmedik.İzmir'e ışıkkentten girdiğim anda arabanın her yerinden ses gelmeye başladı çukurlar,rogar kapakları herşey berbat.Yol daraltıp çiçeklik yapmaktan,sanki herşey süpermiş gibi sürekli eğlence işleriyle uğraşan belediyeden bıktım.Kim iş yapacaksa benim oyum ona.En zıt partiye bile oy veririm.

Siyaset yapmak değil amacım fakat bilgilendireyim; Antalya'yı Antalya yapan Akp yönetimiydi. 1 dönem Akp geldi ve tüm yatırımları gerçekleştirdi Antalya'da. Daha sonra Antalya tekrar Chp'ye döndü ne hikmetse.
    İzmir'in belediyeciliği de bir o kadar yerlerde. Ne düzgün bir yol var ne bir yatırım. Belediye bir kere çalışsa kendi ödeneğini kendi yaratıp şehiri gerçekten şehir yapar. Ama yok işte anca işkembeden konuşup yok hükümet ödenek ayırmıyor yok projeler masada atsın tutsun. Uyanması lazım artık milletin ama işte kime anlatıyorum ki..

Not: Mesaj fazla siyasi ağırlıklı kaçtıysa silebilirim. Kendi görüşümdür kimseyi bağlamaz tabii ki.

Antalyada belediyenin akp'den geçtiğini biliyorum.Adamlar herşeyi yapmış sonra chp'ye teslim etmiş.Şehrin yolları otoban gibi geniş çukur yok dümdüz asfalt.Gelde izmire bak.İzmir'in göbeğinde çankayada bile yollar delik deşik,her yer yama,bazı yerlere yama bile yapmamışlar çukura girip çıkıyoruz.Belediye ne yapıyor?Kordonda alsancak şenliği,konserler...Sanki şehrin tüm sorunları çözülmüş gibi hep eğlence düzenleniyor.Ben konsere karşı değilim ama o metro duraklarına astıkları haritalarda metro şirinyere kadar gidiyor.Acaba 10 yıl içinde şirinyere metro gider mi?
    Alsancakta kaldırımları söküp aylarca milleti köy yolundan beter yerlerde yürüttüler ne gerek vardı?Doğalgaz gelince yeni yapılan yerler kırılacak.Üçkuyular metrosu 2008'de bitecekti.
    Ben alsancakta oturuyorum chp buradan oy çıkarıyor ama parti mitingleri herşeyi yeni yapılan meydanda oluyor gürültüden bıktım.Gitsin uzak bir yerde meydana versinler mitingleri.
    Kordonda yapılan taş yol arabalara zarar versin diye yapılmış.Nedense oraya hiç otobüs,minibüsle ulaşım yok.Millet arabayla girmesin diye acayip taşla yol döşenmiş bazılarının huzuru bozulmasın diye şehrin ulaşımı aksıyor.
    Vallaha şehri kim yönetmiş umrumda değil.Ben yapılan işe bakarım.Yıllardır çile çekiyoruz.Bu gelişmemişlikten bıktım artık bu belediyeye oy vermem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

quote:

Antalyada belediyenin akp'den geçtiğini biliyorum.Adamlar herşeyi yapmış sonra chp'ye teslim etmiş.Şehrin yolları otoban gibi geniş çukur yok dümdüz asfalt.Gelde izmire bak.İzmir'in göbeğinde çankayada bile yollar delik deşik,her yer yama,bazı yerlere yama bile yapmamışlar çukura girip çıkıyoruz.Belediye ne yapıyor?Kordonda alsancak şenliği,konserler...Sanki şehrin tüm sorunları çözülmüş gibi hep eğlence düzenleniyor.Ben konsere karşı değilim ama o metro duraklarına astıkları haritalarda metro şirinyere kadar gidiyor.Acaba 10 yıl içinde şirinyere metro gider mi?
    Alsancakta kaldırımları söküp aylarca milleti köy yolundan beter yerlerde yürüttüler ne gerek vardı?Doğalgaz gelince yeni yapılan yerler kırılacak.Üçkuyular metrosu 2008'de bitecekti.
    Ben alsancakta oturuyorum chp buradan oy çıkarıyor ama parti mitingleri herşeyi yeni yapılan meydanda oluyor gürültüden bıktım.Gitsin uzak bir yerde meydana versinler mitingleri.
    Kordonda yapılan taş yol arabalara zarar versin diye yapılmış.Nedense oraya hiç otobüs,minibüsle ulaşım yok.Millet arabayla girmesin diye acayip taşla yol döşenmiş bazılarının huzuru bozulmasın diye şehrin ulaşımı aksıyor.
    Vallaha şehri kim yönetmiş umrumda değil.Ben yapılan işe bakarım.Yıllardır çile çekiyoruz.Bu gelişmemişlikten bıktım artık bu belediyeye oy vermem.

buna söylenecek tek klasik lafımız var.

sakin ol şampiyon ! anladık paran var alsancakta oturuyon.

• bende alsancakta oturuyorum ve trafikten tut yollara kadar her yer mafolmus.bu belediyeden bir is cikmaz artik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

Mahvettiler resmen İzmir'i , hayır bu kadar bir şeye deyse bari yapacakları metro.

merak etme değecek tünelin ucundaki ışık görünüyor...

gördük gecen seneki ısıgı tunelin iki ucunu biri saga bir sola cıktı birleştiremediler .. bir kerede coktu .. birde şimdi yolu kapatıyolar yeter yahu izmire cektirdikleri hala..ama kabahat onalrda degilki bizde bu durumları hala malum belediyeye o verende kabahat..istanbula bak her yer metro yerin altı delik deşik ettiler izimrde iki tane hat yapamadılar yıllardır..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.