Şimdi Ara

F-4 Phantom II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
36.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

F-4 Phantom II ABD'li McDonnell Douglas Corporation (Mekdonıl Daglıs Şirketi) tarafından üretilen çok amaçlı avcı-bombardıman uçağı.

Yapımına ilk kez 1961'de başlanmıştır. 1996 yılına kadar Amerikan Ordusu tarafından aktif hizmette kullanılmıştır. Avusturalya, Almanya, İsrail, İran,İngiltere, Japonya, İspanya, Güney Kore, Türkiye, Yunanistan hava kuvvetlerinde görev yapmıştır. Almanya, Japonya, İran, Güney Kore, Türkiye ve Yunanistan hava kuvvetlerinde halen hizmet vermektedir. Rus muadili Mikoyan-Gurevich MiG-23'tür.

F-4 Vietnam Savaşı sırasında Amerikan ordusu tarafından sığnakları ve köyleri napalm bombaları ile yakmak ve de havadan destek vermek için kullanılmıştır. Vietnam Savaşı sırasında Vietnam Halk Cephesi bunlardan sadece 9 tanesini vurmayı başara bilmişti. Bunun nedeni ise F-4 lerin çok hızlı süpersonik uçaklar olmasıydı. Oysa Vietnam Halk Cephesi'nin elinde sadece 1950'li yılardan kalma jet uçakları vardı.

İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI-Israel Aircraft Industries Ltd.) ile ortak başlatılan modernizasyon projesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki 54 adet F-4E üzerinde yapısal güçlendirme, yeni nesil navigasyon sistemleri, HUD (Head-Up Display), HOTAS (Hands on Throttle-and-stick), MFD (Multi-Function-Display), yeni nesil radyo ekipmanı, mevcut AN-APQ 120 radarının ELTA ELO/M-2032 radarı ile değişimi sağlanmıştır. Ayrıca uçağın silah taşıma kabiliyeti yeni nesil silahlarla güçlendirilmiştir. Modernize kapsamında F-4'lerin 28 uçaklık bölümü 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Eskişehir'de, 26 uçaklık bölümü İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI) tesislerinde tamamlanmıştır. Modernizasyondan sonra uçak F-4 2020/Terminatör adını almıştır. F-4 ler 2002'deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetleri'nde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır.

• Yaşı yetenler hatırlar, F-16 vs nin şimdiki popülaritesinin 10 katına sahipti bu uçaklar. Sokakta herkes Fantom geçiyor, fantom'a bak diye birbirine söylerdi. Ben küçüktüm Boğaz köprüsü hizasında uçarken ki nefis görüntüsünü hala hatırlıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanww2

Yaşı yetenler hatırlar, F-16 vs nin şimdiki popülaritesinin 10 katına sahipti bu uçaklar. Sokakta herkes Fantom geçiyor, fantom'a bak diye birbirine söylerdi. Ben küçüktüm Boğaz köprüsü hizasında uçarken ki nefis görüntüsünü hala hatırlıyorum.

kardeşim tek kelime söylüyorum efsane
  • Üzerindeki motorlarla binayı bile havalandırabilecek güce sahipti ama tırmanış ve hız konusunda eksikleri olan bir uçaktı bildiğim kadarıyla.
    Ama tek kelimeyle Efsaneydi gerçekten.
  • zamaninda iyi bir ucakti dunyada en cok uretilen ucaktir ayni zamanda ama daha cok karadan operasyonlara destek icin ve bombardiman icin kullaniliyor yeni nesil ucaklara karsi kolay avlanir
  • f16ya oranla çok daha fazla bomba kapasitesi var diye biliyorum. Yani çok sağlam bi motoru var
  • Bizim filomuzda eğitim uçağı olarak hizmet veriyorlar diyebiliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hala biz bu uçakları kullanıyoruz gerçi f-16'larda eskidi onlarda 70'lerin teknolojisi.Türkiye 30 yıl geriden geliyor.
  • buda bir maketi
    nejat artanın modelidir
     F-4 Phantom II
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Hala biz bu uçakları kullanıyoruz gerçi f-16'larda eskidi onlarda 70'lerin teknolojisi.Türkiye 30 yıl geriden geliyor.

F-104 Starfighter lar bile kullanılıyor diye biliyorum.
  • quote:

Hala biz bu uçakları kullanıyoruz gerçi f-16'larda eskidi onlarda 70'lerin teknolojisi.Türkiye 30 yıl geriden geliyor.

f-35 leri hatırlatmak isterim
  • bir pilat arkadaşım, hava harpta öğrenciyken bunlara "uçan tabut" dendiğinden bahsetmişti
  • ucan tabu tabiri hindistandaki migler için kullanılıyordu.. bizim f4 ve f16 lar o kadar abartılacak kadar kötü değil..ama ömrü dolmaya başladı o ayrı..
  • quote:

ilk cikan f-16 larla türkiyenin kullandıgında nesil farkı ve model farkı var f-16 halen daha en ii ucaklardan birisi f-4 de modernize edilmis halini kullanıyoruz biraz arastıralım lütfen bilmeden yorum yazmıyalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebab-92 -- 17 Haziran 2009; 1:29:14 >

• quote:

F16 ilk olarak 1978 yılında üretildi ancak o tarihlerin teknolojisiyle günümüz F16'larının alakası yok.günümüz F16'lar 1 nesil daha üstün olup 4.5. jenerasyon uçaklardır.Yani eurofighter sınıfında...bilip bilmeden işkembeden sallamakla olmuyo bu işler.30 yıl geriden geliyo diyosun ABD envanterinin %60'ını, İsrail'inkinin ise %80'ini F16'ların oluşturduğunu bilmiyosun.Madem bu kadar cahilsin bari sukut etme hakkını kullan......

F16 Block 60+ (üretim yılı 2002)

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

Nasıl ama 70'lerin teknolojisi demi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 17 Haziran 2009; 1:44:32 >

• TSK bünyesinde 194 adet F4 Phantom II bulunup.152 adeti aktif olarak hizmet vermektedir.Ve bu uçaklar eğitim uçağı falan değildir.Bildiğin avcı-bombardıman uçağı olarak kullanılır.Diğerleri rezerv durumundadır.Bu uçaklardan 52 adet Terminator 2020 modernizasyonuna tabi tutulmuş olup yepyeni ve en gelişmiş aviyoniklerle donatılmıştır.F4 uçakları günümüzde halen japonya,almanya,kore,turkiye,israil,yunanistan,iran,ispanya gibi ülkelerin envanterinde bulunup bir 10-15 sene daha hizmete devam edeceklerdir.

Türk Hava Kuvvetlerinden F4 fotoğrafları.

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 17 Haziran 2009; 1:41:42 >

•  F-4 Phantom II
  • bu olay söle bişey kullanana bakmak lazım sonuçta ortada
  • Bu uçakdan çıkan ses başka bişeyden çıkmaz

Trapspeed resimdeki F-16 tılar israilin olması lazım kanatın üstündekilerde yakıt tankı..

punısher17 F-4 leri hala kullanıyoruz..F-35 lerle yerlerini değiştiricez zaman içinde..

Favori uçağum F-22 dir

Nikeemre kullananla pek alakalı değil..Sen bi F-4 le bi Raptor'n karşısına çıkarsan daha radarında uçağı göremeden roketi yersin..

f-22 f-35 ler hem stealth hemde radarlarının etki alanları fazla oldugu için..Sen adamı görmeden adam 100 km öteden roket sallar sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRR0W -- 17 Haziran 2009; 3:30:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

F16 ilk olarak 1978 yılında üretildi ancak o tarihlerin teknolojisiyle günümüz F16'larının alakası yok.günümüz F16'lar 1 nesil daha üstün olup 4.5. jenerasyon uçaklardır.Yani eurofighter sınıfında...bilip bilmeden işkembeden sallamakla olmuyo bu işler.30 yıl geriden geliyo diyosun ABD envanterinin %60'ını, İsrail'inkinin ise %80'ini F16'ların oluşturduğunu bilmiyosun.Madem bu kadar cahilsin bari sukut etme hakkını kullan......

F16 Block 60+ (üretim yılı 2002)

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

Nasıl ama 70'lerin teknolojisi demi?

Demek sen çok biliyorsun...Abd envanterinde bu uçaktan çok olabilir ama adamlarda her türlü uçak var.F-15-18-117-22 modellerini hiç saymıyorum.Yada rusların su-35-38 modelleri bunlara f-16 çok zayıf kalıyor.Bana kalsa f-16 yerine mig-29c modelini bile tercih ederim ama bizim ordu rus uçağı kullanmaz.Senin dediğin gibi f-16'lar harika uçaklar yakında f-4-5 modellerini de översin.Dedem pilotken f-4'le uçmuş adamdır emekli olalı 30 yıl oluyor.Neyse ben cahil halimle,işkembeden sallayıp senin engin bilgilerini karartmamayım.Uçaklar senden soruluyor herhalde avukat gibi atladın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.