Şimdi Ara

F-4 Phantom II (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
36.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de o resimlerini verdiğiniz block60 f-16 lar yok en son block50 ler geldi bundan sonrada artık jsf gelir heralde ve f-4 ler öyle 2020 lere kadar hizmet vermiycek 2015 yada 2016 da artık müzeler gitmeye beşlerler toplu halde.f-4 lere uçan kamyon denir çünkü kendisi devasa büyüklüktedir ve 2 tane motora sahiptir.Uçan tabut diye f-104 lere denirdi çünkü çok sık düşerlerdi...

f-4 ler o devasa cüsselerine rağmen uçak gemilerine inecek şekilde yapılmışlardı bu yüzden kanatları katlanabilir niteliktedir zaten.
  • bu bilgisayar sistemi değilki her 5 yılda bir uçak değiştir. Tabiki 30 yıllık uçak kullanılacak. bide F15 mı f16 mı daha iyi?
  • bf vietnamda var bu uçak japonların helikopterleri indiriyodum bununla
  • Eskiden babam bunlardan kullanırdı. Şimdi emekli oldu Boeing 737 kullanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DwightHoward

bf vietnamda var bu uçak japonların helikopterleri indiriyodum bununla

Demek japon avlıyodun vay be

• quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Demek sen çok biliyorsun...Abd envanterinde bu uçaktan çok olabilir ama adamlarda her türlü uçak var.F-15-18-117-22 modellerini hiç saymıyorum.Yada rusların su-35-38 modelleri bunlara f-16 çok zayıf kalıyor.Bana kalsa f-16 yerine mig-29c modelini bile tercih ederim ama bizim ordu rus uçağı kullanmaz.Senin dediğin gibi f-16'lar harika uçaklar yakında f-4-5 modellerini de översin.Dedem pilotken f-4'le uçmuş adamdır emekli olalı 30 yıl oluyor.Neyse ben cahil halimle,işkembeden sallayıp senin engin bilgilerini karartmamayım.Uçaklar senden soruluyor herhalde avukat gibi atladın.

1-) Mig29 dediğin uçak dijital kokpiti bile olmayan,aviyonik teknolojisi ABD'den 20yıl geri hurdaların teki.Rus envanterindeki Mig29'ların kaçı çalışır durumda haberin var mı?Almanya mig29'larını emekli edeli kaç yıl oldu biliyor musun?Kötü ukrayna'nın bile 10 sene öncesine kadar 250 adet mig29'u olduğu halde bugün sadece 60 adet bulunuyor neden?

Ha sen o kadar zekisin ki mig29 ile F16'yı kıyaslıyosun.Şu kokpit resimleri bile gösteriyor neyin ne olduğunu...(!)

Mig29

F-4 Phantom II

F16 block 60

F-4 Phantom II

2-) ABD'de F117 yok.emekli oldular.

3-) F16'lar ABD'nin ana vurucu gücünü oluşturuyor ve her anlamda F18 ve F15C/D'den daha üstündür...Ama F15E'den değil..

4-) Bahsettiğin Su-35/37 modelinden Rusya sadece 12 adet üretebildi.Su-38 diye bir uçak yoktur bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 17 Haziran 2009; 11:14:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sefa3027

bu bilgisayar sistemi değilki her 5 yılda bir uçak değiştir. Tabiki 30 yıllık uçak kullanılacak. bide F15 mı f16 mı daha iyi?

F15 ile F16'nın görevleri tamamen farklıdır.F16 çok maksatlı savaş uçağıdır.F15 ise hava üstünlük uçağıdır.İki uçağın da birbirine üstünlük sağladığı konular vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 17 Haziran 2009; 11:20:49 >
  • arkadaş avukat değil de sizin gibi işkembeden sallamak yerine gidip araştırıyor. savunma sanayinin her dalındaki gelişmeleri takip ediyor. o arkadaşı askeri forumlardan da tanırım. hepinizi cebinden çıkartır.
    hep sorarım kendime bir insan bilmediği bir konu hakkında neden atıp tutar. şimdi de kendime şu soruyu soruyorum. bir insan bilmediği bir konu hakkında yazıp üstüne bir de konu hakkında bilgi sahibi bir insan ile neden tartışır?
    bilmeyebilirsiniz. bilmek zorunda da değilsiniz elbet. ancak bir konu hakkında bir şeyler karalamak istiyorsanız birazcık bilgi sahibi olun.

www.trsavunma.com
    www.savunmasanayi.net/
    www.trmilitary.com
    www.savunmavestrateji.makephpbb.com/forum.html

savunma sanayindeki gelişmeleri takip etmek istiyorsanız önerebileceğim birkaç güzel site.

• quote:

Orjinalden alıntı: mucizevi

arkadaş avukat değil de sizin gibi işkembeden sallamak yerine gidip araştırıyor. savunma sanayinin her dalındaki gelişmeleri takip ediyor. o arkadaşı askeri forumlardan da tanırım. hepinizi cebinden çıkartır.
    hep sorarım kendime bir insan bilmediği bir konu hakkında neden atıp tutar. şimdi de kendime şu soruyu soruyorum. bir insan bilmediği bir konu hakkında yazıp üstüne bir de konu hakkında bilgi sahibi bir insan ile neden tartışır?
    bilmeyebilirsiniz. bilmek zorunda da değilsiniz elbet. ancak bir konu hakkında bir şeyler karalamak istiyorsanız birazcık bilgi sahibi olun.

www.trsavunma.com
    www.savunmasanayi.net/
    www.trmilitary.com
    www.savunmavestrateji.makephpbb.com/forum.html

savunma sanayindeki gelişmeleri takip etmek istiyorsanız önerebileceğim birkaç güzel site.

Doğru diyosun dostum.Birinin kendi askerini böyle aciz görmesi çok zoruma gidiyor açıkçası.

• @trapspeed
    Yüzbaşı hocam güzel bilgiler vermişsin.Ben internette gördüğüm kadarı (yetkili bir kişi yazmış bunu) Türkiye bayağı bir f-16 vaqr ve bilmem kaç tane de sipariş vardır diye ve bunlarda hiç küçümsenmeyecek ve yeni tip uçaklardır diye.Ayrıyetten Türkiyenin en iyi olduğu alanlardan biri Hava bildiğim kadarı ile.Kendimizi küçümsemeye ve aciz görmeye gerek yok.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 27 Eylül 2021; 18:55:27 >
  • Mükemmeller ya
  • EuroFighter Suv-37 Ve Mig Serisi F serisi hikaye
  • quote:

Orjinalden alıntı: PLATINIUM

EuroFighter Suv-37 Ve Mig Serisi F serisi hikaye

EuroFighter
    Ben bu uçağa bayılıyorum
    Not:bu uçak ses hızının üzerinde it dalaşına giren tek savaş ucağıdır.!!!Discovery channel en iyi savaş uçağı olarak belgesel yapmıştı.F-35 ten de daha iyi.

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 17 Haziran 2009; 23:59:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kemomando

quote:

EuroFighter
    Ben bu uçağa bayılıyorum
    Not:bu uçak ses hızının üzerinde it dalaşına giren tek savaş ucağıdır.!!!Discovery channel en iyi savaş uçağı olarak belgesel yapmıştı.F-35 ten de daha iyi.

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

he daha iyi heee..Baban da mı mangalcıydı?Neyi daha iyiymiş söyle de bizde bilelim.

• quote:

Amerika gerizekalı, israil gerizekalı ,ingiltere gerizekalı , hollanda geri zekalı , italya geri zekalı , japonya gerizekalı , türkiye geri zekalı , kore gerizekalı , arabistan gerizekalı..............Rusya Akıllı, Çin Akıllı...

e sor bakalım o akıllı milletlere şöyle bir uçağı rüyalarında görmüşler mi? F serisi hikayeymiş.bir gün ölücem bu forumda.

F-4 Phantom II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 18 Haziran 2009; 0:21:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

Amerika gerizekalı, israil gerizekalı ,ingiltere gerizekalı , hollanda geri zekalı , italya geri zekalı , japonya gerizekalı , türkiye geri zekalı , kore gerizekalı , arabistan gerizekalı..............Rusya Akıllı, Çin Akıllı...

e sor bakalım o akıllı milletlere şöyle bir uçağı rüyalarında görmüşler mi? F serisi hikayeymiş.bir gün ölücem bu forumda.

F-4 Phantom II

EuroFighter Avrupa Birliği YapımıMig Serisinin F22 ye karşı ürettiği uçaklarıda var.Eurofighter la it dalaşına girebilecek uçak yok diye biliriz.Suv seriside Süperdir.

• quote:

quote:

F-4 Phantom II

Hocam boşver kimseye F22'yi anlatmakla vakit harcanmaz, bilen zaten onu biliyor.

F22'ye uçak bile dememek lazım

Amerika bile maliyetinden dolayı sipariş azalttı

• quote:

quote:

quote:

F-4 Phantom II

EuroFighter Avrupa Birliği YapımıMig Serisinin F22 ye karşı ürettiği uçaklarıda var.Eurofighter la it dalaşına girebilecek uçak yok diye biliriz.Suv seriside Süperdir.

1-) Suv serisi diye bir şey yoktur."Su" serisidır o ve üretici firma olan Sukhoi'nin kısaltmasıdır.

2) Madem Eurofighter çok iyi "F serisinde iş yok"(!).o eurofighterı üreten ülkeler neden F35'de satın alıyor???

3-) Mig serisinin F22'ye karşı üretilen bir modeli yok olamaz da.Rusya'nın F22'ye karşı olan tek projesi PAK-FA'dır.Ve koskoca bir balondur.Çünkü ortada daha uçak yok.Prototipi bile yok.

4-) İt dalaşına girmek derken.itdalaşı bir özellik değildir.Belirli bir irtifada belirli bir hızda.Düşman uçaklarının birbiri üzerine kilitlenip (savaş durumunda ateş) takip etmesidir....Eurofighter'la her uçak dogfight yapabilir.Ama ne derece başarılı olabilir o ayrı.....Ama eurofighter'dan çok daha gelişmiş manevra kabiliyeti olan uçaklar var.....Herşey dogfight'ta bitmez.Mesela bir f22'nin radar mapping menzili 470km'dir.Eurofighter'da bu rakam 170km'dir.Üstüne üstün F22 radarda görünmez (çok küçük görünür).Yani sen bir EF pilotu ise Radarda F22'yi göremeden vurulursun.Tabi pilot faktörü'de bu işte çok önemli.Sadece uçak hiçbir anlam ifade etmez.

• Konu güzel ama dogfight a dönüştürmüşsünüz biraz.Sonuçta bana göre iş pilotajda biter.Teknoloji; iyi manevra ve gizlilik sunuyor ama pilot o manevralara G kuvveti yüzünden dayanamıyorsa neyleyim ben öyle uçağı yahu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.