Şimdi Ara

F-4 Phantom II (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
36.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

ABD'de yapılan Red Flag eğitimleri sırasında, 'Kartal' olarak bilinen
    F-15 savaş uçaklarını, bilgisayarla tespit edilen lazer atışlarıyla kuş gibi düşerek, dünyanın en tehlikeli Kırmızı Filosu unvanını alan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 141. Kurt Filo, şimdi de Avrupa'nın en modern savaş uçağı olan Eurofighter'ı avladı.

Anadolu Kartalı Eğitimi'nin seçkin gözlemci günü, dün Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Üs Komutanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, tatbikat kapsamında verdiği brifingde, Türkiye'nin aldığı insansız hava aracı Heronlar ile Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçakları ve (Awacs) Geleceğin Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) filolarının 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na konuşlandırılacağını söyledi.
    Türkiye'nin 60 uçak ve bir helikopter ile katıldığı tatbikata, ABD 5 F-16, İngiltere 6 Eurofighter, Ürdün 3 F-16, Birleşik Arap Emirlikleri 6 Mirrage - 2000 ve NATO'ya ait iki Awacs uçağı ile yer aldı.

KAPLAN PENÇESİ SELAMI
    UçaklarIn pist başı yapması ve kalkışlarını gerçekleştirmelerinin ardından tatbikat, harekat merkezinden izlendi. Uçakların kalkışı sırasında Panter Filo pilotları elleriyle kabinden basın mensuplarını 'Kaplan pençesi' yaparak selamladı.
    Gerçek mühimmat kullanılmayan ancak gerçek manevra ve angajmanların uygulandığı tatbikatta, 141. Kurt Filo farkını yine farkını ortaya koydu. 141. Filo, bu tatbikatta da İngilizlerin Eurofighter'lar uçaklarını vurdu. Kırmızı Filo'nun, bilgisayar ortamında tespit edilen lazer atışlarında tam isabet kaydedildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orjinalden alıntı: PLATINIUM

EuroFighter Suv-37 Ve Mig Serisi F serisi hikaye

Amerika gerizekalı, israil gerizekalı ,ingiltere gerizekalı , hollanda geri zekalı , italya geri zekalı , japonya gerizekalı , türkiye geri zekalı , kore gerizekalı , arabistan gerizekalı..............Rusya Akıllı, Çin Akıllı...

e sor bakalım o akıllı milletlere şöyle bir uçağı rüyalarında görmüşler mi? F serisi hikayeymiş.bir gün ölücem bu forumda.

F-4 Phantom II

su-37 ve mig serisi demiş.
    ozaman rusya ve çinde gerizekalı oluyo

• ya bu forumda bazı şahısların havacılık hakkında yazdıklarına bakıyorumda gülüp geçmekten ve sinir olmaktan başka birşey hissetmiyorum.
    -F22 mi işe yaramazdır ?
    -EuroFighter mi rakipsizdir ?

çok fazla HAWX oynamış gençler belli...Gül gül öl yahu

Ama şaşmak lazım burası Türkiye çok laf az bilgi...

• dc-10 tipi uçakların yapımcısı değil mi bunlar?
    kendi kuyularını kazmış bir firmadır. kargo kapısı dizaynındaki büyük hata nedeniyle, uzun süre "en çok can kaybı yaşanan uçak kazası" olarak anılacak kazayı THY nin 981 sefer sayılı paris-lonra uçağının yapmasına neden olmuştur.
  • http://www.youtube.com/watch?v=bWN3-s9ACpw su 37 nin manevraları izleyin
  • eğitim uçağı değildir.ana silah olarak kullanılıyor f16 ve f4 ülkemizin sahip olduğu muharip uçaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outgoer -- 5 Kasım 2009; 0:53:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_i_y_a_h

f16ya oranla çok daha fazla bomba kapasitesi var diye biliyorum. Yani çok sağlam bi motoru var

f16 ile yaklaşık ayni motor gücüne sahip. fazla bomba taşıması rolü ile ilgilidir. çift motorlu olmasıda öyle. f16 da daha ileri teknoloji olan turbo fan tipi jet motoru var. ve performansı daha fazladır.
  • Valla uçakların özelliklerinden falan anlamam ama şu uçağın tipine bayılıyorum ya

F-4 Phantom II

bu uçak hakkında yorumlarınız nedir?
  • F16 ya göre cok büyük ucaktır f4 ler yakından inceleme fırsatım oldu
    hatta kendileriyle fotoğrafım bile vardı
  • f35 geleceğin hava hava ve hava yer rolü üstlenecek olan savaş uçağıdır. yani f16 nın hava üstünlüğündeki rolünü ve f15 in avcı rolünü üstlenecektir. dikey kalkış yapabilecek modelleri var ancak ülkemiz savunma ihtiyaçları sebebiyle bu modeli almayacak. gerçektede ihtiyacımız yoktur. uçak gemisi ihtiyacımız olmadığı gibi. en korkuncu yada en gelişmişi ihyacınız olan silah anlamına gelmez. f35 projesindeki başarılı rolümüz sebebiyle ülkemizle gurur duymalıyız.
  •  F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II

Jas 39

• quote:

Orijinalden alıntı: yosunkaya

Konu güzel ama dogfight a dönüştürmüşsünüz biraz.Sonuçta bana göre iş pilotajda biter.Teknoloji; iyi manevra ve gizlilik sunuyor ama pilot o manevralara G kuvveti yüzünden dayanamıyorsa neyleyim ben öyle uçağı yahu.

120 milden kilit atan ( 1 deniz mili 1852 metre ) uçağa karşı elinde 50 mil menzilli füzesi olan pilot hünerini sergilemeye fırsat bulabilirmi?

yeterli ecm sitemi olmayan pilot kendizine gelen füzeyi hissedemeden game over olur. hava kuvvetlerimiz avrupanın en güçlü ve eğitimli hava kuvvetidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: outgoer

f35 geleceğin hava hava ve hava yer rolü üstlenecek olan savaş uçağıdır. yani f16 nın hava üstünlüğündeki rolünü ve f15 in avcı rolünü üstlenecektir. dikey kalkış yapabilecek modelleri var ancak ülkemiz savunma ihtiyaçları sebebiyle bu modeli almayacak. gerçektede ihtiyacımız yoktur. uçak gemisi ihtiyacımız olmadığı gibi. en korkuncu yada en gelişmişi ihyacınız olan silah anlamına gelmez. f35 projesindeki başarılı rolümüz sebebiyle ülkemizle gurur duymalıyız.

uçak gemisi ihtiyacımız niye yok?
  • tartışma amaçlı yazmıyorum ama f-35 te nasıl bir başarılı rolümüz var pek anlamadım uçağın kaportasını yapmak başarıysa biraz imkan versen sanayideki ustalarda yapar onu yazılımında varmıyız yokuz silahlarında varmıyız yokuz avioniklerinde varmıyız yokuz sadece gövdenin bir parçasını üretiyoruz f-35 bakalım bir muharabeye girsin f-16 f-35 başarısı yakalasın sonra oturur burada tartısırız

mig 29 içinde arkadasın biri hurda yazmış heralde o uçağın o kadar sade yapılmasının sebebinin nükleer saldırı ve elektronik karıstırmadan etkilenmemesi için yapıldıgını bilmiyor ayrıca manevra kabileti şuan dünya üzerindeki bir çok uçağın eline verebilecek kapasitedir rus uçaklarının dandik olduğu yolunda birçok yorum gördüm gençler bunun sebebi sizin amerikan filmlerini bolca izleyip vaay aga uçağa bak demenizdir rus uçakları son derece iyi uçaklardır özellikle su serisi mig şuan doğru düzgün iş yapmıyor en azından eskisi gibi

aslında birçok silah sistemi rusların son derece iyidir fakat şöyle bir problem var bu adamların ekonomik krizi bitmiyor ve bu silahlarda yedek parça sıkıntısı ve geliştirme sıkınıtısı çekiliyor bana kalsa hurda dediğiniz mig 29lardan fazla hırpalanmamısları alır motoru iyi durumda olan ve metal yorgunluğu fazla olmayan uçağı alır madem yerli görev bilgisayarı ve füze üretiyoruz bu uçağın üzerine çılgınlar gibi denerim hem tecrübe olur hemde dandik en azından artık öyle olmuş f-4lerin yerine kullanılırım ben rusların abd gibi uçakta ne değişiklik yaptın ne oldu gibi peşinde koştugunu hiç görmedim

•  F-4 Phantom II

Ben de şu resime bitiyorum.

F-4 Phantom II

Bir ara F-117'lerin hayranıydım, hatırlıyorum Bosna savaşında Sırplar düşürmeyi başarmıştı bunu, o zamana kadar Amerikan Hava Kuvvetleri'nin göz bebeğiydi. Bizim F-16'lar bunlara koruma görevi yapıyordu hatta. Yıllar ne çabuk geçmiş, o zamandan aklımda kalanlar bunlar.

• Okyanus ötesinde savaşmayacağımız için. Sahip olduğumuz modern tanker uçakları ihtiyacımız olan harekat alanını sağlıyor. Önceliğimiz olan hava savunması konusundada avrupanın en iyisi olduğumuz tartışılmaz.
  • ayrıca uçak gemisini soran arkadasım 1.si uçak gemisi büyük devletlere uygun bir silahtır bizim sömürge gibi işlerimiz olmadıgı için ve yanımızdaki ıraka bile giremediğimiz için pek gitmez
    2.si bu uçak gemileri boy boy dur hadi abd gibi orta ve büyük boy almasakta (bunu zaten satmazlar bize ne abd nede avrupa) küçükleri 3-4milyar dolardan başlıyor üzerindeki uçaklar hariç uçaklarla 5milyar doları bulur e şimdi bu uçak gemisini aldıktan sonra sap gibi gezdiremezsin tek başına bunun yanına fırkateyn denizaltı falanda koyman lazım bunlarla birlikte 7-8milyar doları bulur şimdi bizde bu kadar para varmı bence çıkmaz hadi çıktı diyelim elimizde modern uçak diye sadece 240tane alınan 40civari düşen yada kullanılamayan f-16 var f-4 ü falan uçaktan saymayın savaşta intihar saldırısı dışında iş yapmaz ama şu var benim rakibim yunanistan iran ırak suriye dersen iş görür nese konuya dönelim 100tane f-35gelecek ama ne kadar ihtiyacı karsılar bilinmez hadi tank yapacaz top yapıyoruz t-129 anti tank aldık ama daha hiç savaş görmemiş başarısı olmayan helikopteri işler yolunda gitti süper oldu diyelim bizim bariz bir şekilde hava kuvvetlerimiz yeterli değil bizim ya su serisi yada eurofighter yada abd satarsa f-15 almamız lazım çift motorlu uçağımız yok

bide sürekli pilot önemli yazıyorsunuz siz bu red flag tatbikatı ile falan gaza geliyorsunuzda savaş durumunda o abd uçakları bizim pilotları yanına falan sokmaz eldeki sistem abd sistemi daha gelişmişi kendinde var yerini tespit eder radardan ve sadece füzeyi bırakır oturur senle it dalaşına falan girmez

f-117 ve f-22 tarzı uçakları rusya çok rahat tespit ediyor sırplara bu uçağı zaten rusya buldu sırplarda vurdu ya görünmezlik teknolojisi ilerleyecek sürekli yada başka teknoloji geliştirecekler ruslar bu görünmezlik işine baya kafa takıp çalıstılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buffon1987 -- 5 Kasım 2009; 1:39:09 >

• Hava atak gücümüz bence de güçlü ama hava savunma gücümüz daha yükseltilmeli..
  • hava gücümüz dandik f-4 ve f-16lara dayanıyor f-16yı abd de kullanıyor yazıyorsunuzda abd ilk füzelerle yada görünmez uçaklarla tüm hava savunmayı etkisiz hale getiriyor sonra f-16 ve f-15 birlikte muharebeye giriyor f-16ların bile aslında ömrü doldu hava savunma gücü olarak türkiyenin elinde ne var çok merak ettim açıkası inşallah modifiye edilmiş 1965 model füzeleri ve stinger ları hava savunmadan saymıyorsunuzdur
  • 1922 de yola başladığımız zaman afganistanla ayni sanayi modernite ekonomi değerlerine sahiptik. Bugün durum ortada. Ancak ispanya ile ayni zamanda uçak sanayisine adım attık (imalatına demek daha doğru olur) Şimdi ispanya nakliye uçaklarında önde gelen bir isim bizim durumumuz ortada. Ancak f35 in gövde ve bir motor parçasının imalatında afganistan değil biz varız Hemde f35 alacağımız kesin değilken. Havacılık sanayimiz çok ileride olmalıydı.Kapatılan fabrikalar engellenen girişimler.. Vecihi HÜRKUŞ gibi engellenen girişimciler.Onun hayatını okusanız gözyaşlarınızı tutamassınız. lütfen araştırın.

Türkiye kendi savaş uçaklarının yazılımlarını yapacak kapasitededir. Kendi imalatımız görev bilgisayarımız ve yazılımımız var. Çok daha ileri olmamız lazımdı. Ancak içinde olan ve takip edenler hakkını verecektir arkadaşlar askeri havacılık sanayimiz aselsan havelsan ve hvkk başta olmak üzere bir çok kurum tarafından yüksekelre taşınmakta. Anlamsız kıyaslamalar,süpermenmi döver örümcek adammı tarzında yaklaşımlar dan etkilenmeyin.

Bugün Amerika tüm dünyaya kıyasla askeri teknolojide farklı bir nesil sahibidir ve malesef kendisini kovalayan teknolojisiyle yarışacak hiçbir devlet yoktur. Bunu ben değil fransa cumhurbaşkanı söylüyor.

Bölgemizde rusya hariç arge faaliyeti yürüten hiçbir devlet yok arkadaşlar. Komşularımızı düşünün. Balkanlardada yok. Havacılıktan bahsetmiyorum çamaşır makinesi otomobil yada inşaatdan bahsediyorum.
    Konumuza gönersek sahip olduğumuz f4 / 2020 modernize fantomlar günümüzün en başarılı avyonik sistemlerini taşımaktadırlar ve hurda değildirler. Bu sistemler birçok f16 da yoktur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.