Şimdi Ara

Ezber nasıl yapılır?Önerisi Olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
17.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sözelim pek iyi değildir...bu yüzden sözel derslerden zorlanıyorum...hatta ezberim çok kötüdür...cumhuriyet dönemi türk edebiyatı dersi var ve yaklaşık 100 yazarın eserlerini ve uslüplarını ezberlemem gerekiyor...ezberci hocaya

önerilerinizi bekliyorum...

^_^
  • _____________________________

^_^
  • benım sozelım de ıyı sayısalımda
    ama ben genellıkle ezber yaparken volta atarım
    ve gercekten ıse yarıyor
    yada ezber yapmam gereken metnı ses cıhaz kayıdına kaydederım bır kac kere kendımı dınlerım
    oylede ezberlerım
    valla benım onerılerım boyle ınsallah ıse yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshin -- 3 Kasım 2005, 13:12:22 >
    Nihat ile Sivrisinek
  • sadece ilk bir oku, sonra başlarsın ezberlemeye.. önce okumak

eski nick manyetico
    Benim yaradılışımda bir fevkalâdelik varsa, o da Türk olarak dünyaya gelmemdir.
    Mustafa Kemal

• quote:

Orjinalden alıntı: meco

eger izmirdeysen gel bilinc altı yöntemiyle sana tüm ansiklopedileri ezberleteyim

yaklaşık 500 ingilizce kelime ezberlemem lazım ankaradayım burdan yardımcı olamazmısın? :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lftx

quote:

eger izmirdeysen gel bilinc altı yöntemiyle sana tüm ansiklopedileri ezberleteyim

yaklaşık 500 ingilizce kelime ezberlemem lazım ankaradayım burdan yardımcı olamazmısın? :)

burdan olamaz malesef

evet izmirliyim...peki bu nasıl olacak..?Biraz açabilir misin?

^_^
  • irish;
    bende pm attım bilgi için.. cevap bekliyorum.. buraya yazarım..

Orjinalden alıntı: oguzhano

irish;
    bende pm attım bilgi için.. cevap bekliyorum.. buraya yazarım..

sağolasın..ben de attım...şimdi bir tane daha atacağım..

^_^
  • adammım bundan basit birşey vamıdır.1 kere oku biraz anladıktan sonra gerisini uydur.

başka bir yöntem, öğrendiğin kelimeleri cümle içinde kullanarak hikaye yaz. kısa kısa hikayeler olsun. böyle daha fazla aklında kalıyor. buna yakın bir yöntem de bazen değişiklik olsun diye kelimeleri cümle içinde kullanıyorum anlamını çıkaracağım şekilde. o cümleleri ezberliyorum. cümle ezberleme deyince gözünüz korkmasın böyle daha da kolay oluyor. kelimenin anlamına hiç çalışmıyorum cümleye çalışıyorum. böylece anlamını da çıkarabiliyorum.

aslında kalıcı birşey istiyorsan kesinlikel cümlelerle uğraşmalısın. her kelime öğrendiğinde cümle içinde kullan. o cümleleri yaz bir yere ve kelimelere çalışırken cümlelere de çalış ve oradan anlam çıkarmaya çalış.

öğrendiklerini unutmamak için de çok okumalısın. ben haftada bir kitap bitiriyorum ingilizce. yoksa kelimeleri unutursun.

• tabi üstte yazdıklarım yabancı diller için. başlık ezberle ilgili olduğu için yabancı dille ilgilenenler de girebilir diye yöntemlerimi yazdım.
    yazmadan sonrada 3-5 kez okursan çok fazla sorunun kalacağını sanmıyorum...

Orjinalden alıntı: hellmonster

adammım bundan basit birşey vamıdır.1 kere oku biraz anladıktan sonra gerisini uydur.

keşke söylediğin kadar kolay olsa...yoruma dayalı olsa dediğin doğru ama bu ders için geçerli değil bu söylediğin...

^_^
  • bana meco dan gelen cevap;
    "bilinc altı teknigiyle ezber daha dogrusu kalıcı ve hızlı ögrenme yetenegi verilebiliyor insanlara.. türkiyede bu fazla bilinen bir sey degil ama yapılabilen bir sey daha 2 hafta önce üniversitede docentlerle bu konuyu konusuyorduk.. belki ilerde bunun calısmalarına baslıyacam bilimsel olarak.. dedigim gibi kisilerin bilinc altına yerlestirmesini saglıyorsun bilgileri.. bu teknik ile 4 saat süren ve yaklasık % 40 basarılı olan klasik bir ders calısma, 1 saate inip %80-90 basarılı oluyor.. hem süre cok kısalıyor hem kalıcı oluyor calısma hemde bunu yaparken hic sıkılmıyorsun yada sıkıldım kafam sisti gibi seyler hissetmiyorsun kesinlikle.."
    ailemle konuşup belkide gitmeyi düşünebilrim LGS:(..

Orijinalden alıntı: meco

İzmir sart mi ya burdan da olmaz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hearthstone:Otherside#2898 Rank:Legend
  • Benimde edebiyat, tarih gibi derslerde ezberim iyi ama biyolojide değil nedense şuan ezberleyemiyorum Tarih ve edebiyatta hemen ezberliyorum bunda niye olmuyor ? Çok fazla konuda yok halbuki ama ezberleyemiyorum
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.