Şimdi Ara

Eyt lilerin temelde 40 yaşında emekli olmak istemesi saçmalığı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
4
Favori
18.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
37 oy
Giriş
    Dikkat ediniz, kademeliyi eyt için değil,
    Tüm sigortalılaro kapsayacak şekilde dedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    SEG 46&amp;amp;#39;&amp;amp;#39; 46125 LED TV
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Olmaz öyle şey, emeklilik hayatta bir kez olan şeylerden biridir. Başka emeklilik yok. Herkes için aynı olmalıdır. Çalışmışı çocuğu bebeği doğmamış herkesi kapsamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Ocak 2023; 17:46:43 >
  • snop02 kullanıcısına yanıt

Saftirik solculuk yapıyorsun. Sovyetlerde bile böyle bir şey yok. 60 yaşına kadar çalışırdın SSCB de olsaydın.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • maverick666 kullanıcısına yanıt

Kimsenin kendisini akladığı falan yok! Herşey kanuna uygun, zorunuza gitse de uygun, hazmedemeseniz de...

98'de, 99'da bu ülkede insanlar nasıl 38-43 yaşında emekli oluyorlardıysa, nasıl ki bunca sene onlara bağlanan emekli maaşı analarının ak sütü gibi helaldiyse, şimdi de 43+ yaşlarda emekli olacak Eyt'lilere helal o emeklilik...

Sizin de ailenizde mutlaka vardır 40lı yaşlarında emekli olan insanlar, bunca yıldır maaş alanlar, onlar kendilerini nasıl akladılar, anlatın da bizde kendimizi o şekilde aklayalım ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Emeklilik 55 yas olmasi lazim ben özwl sektorde calisiyordum hatta iş uerini isminide vereyim Türkiye jokey külübü 20 seneyi gecen herkesi atti sonra milleti emekli olanlari çalıştirdi özel sektorde çaloşanlara ayri bir emekli düzeni getirilsin 657 böyle bir durum yok 65 kadar çaliş kimse gönderemiyor şimdi hangisi etik 50 uaşina geldinmi maaş yüksek olunca adam diyorki yarı maasina 2 kisi caliştiririm oyle olunca senin işten atilman normal 657 bu yok Türkiyedeki yasalar devlet memurlarini koruyor özel sektoru değil özel sektorde yarin ne olacak kimse bilmiyor mavi yaka beyaz yaka ile ugraşacağıniza ozel sektordeki 2 dudak arasindaki insanlari koruyun 1 sene çaliş 30 sene yat böyle güzellik nerede var 657 kalkmali mavi yaka beyaz yaka boş işler eyt çikti nereyde butün memurlar emekli ette gorüyim memurlari adamlar salakmi olmazlar iş rahat hepsi icin degil ama çogu rahat asker polis gumruk ilkokul ögretmenlerine lafım yok

• eko35/5 kullanıcısına yanıt

Mavi yaka - beyaz yaka ayrımını yapmadım, ücretli kesim bu ülkenin yükünü çekiyor yukarıda dingilin birisi demiş ki fabrikada bir tane beyaz yaka yok.

55 yaş veya 50 yaş değil isteyen istediği yaşta emekli olsun, ödediği prim belli yaşayacağı ömür belli ona göre hesaplanıp verilsin emekli maaşı

ustam! aklım firarda. gözbebeklerimde müebbet hüzün, dilimde ay kesiği bir yara, düşüm kırık dökük, bir öksüzün omuzlarında sukut. yüreğim sana emanet sıkı tut. tut ki, kancık pusulara düşmesin. bir hain kurşunu gelip deşmesin. ustam, ne zaman o senin bildiğin zaman, ne sevda gördüğün masallardaki. eskiden, halı tezgahında dokunurdu aşklar, nakış nakış, körpe kız ellerinde.mendillere yazılırdı isimler, yüreklere kazılırdı gizlice. sevdalılar asil ve de yürekli. sevdalar, kavgalar iki kişilik. oysa şimdi;çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde. meşru sevdalardan, gayrı meşru acılar doğuyor kundaklara, günahkar gecelerden. beni herkes sevdaya asi sanır, oysa aşk, beni nerde görse tanır, hasret tanır, zulüm tanır, ölüm tanır, yüzüm yüzümden utanır. yorgunum ustam; ne katıksız somun isterim senden, ne bir tas su, ne taş yastıkta bir gece uykusu. var gücünle asıl sükunetime, çığlığım kopsun, uzat ellerini güneşe dokun, uyandır uykusundan, tut yüreğimden ustam tut. tut beni, sür güne...
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    At bakalım şuraya çalışma hayatını ibelki sende eyt lisindir
    Eyt yi bu kadar diline doladigina göre muhtemelen treni kacirinlardansin,
    Anne-baban emekli ise gidersin SGK ya emekliliklerini iptal ettir 60 a gelince maaş baglatirsin..

• godoro G kullanıcısına yanıt

Ne kanunmuş ya kanun kanun. O zaman 50 yerden sabıkalı bir sapık gene bir suçtan mahkemece salındığı zaman. Bu lanet olsun mu diyorsun. Mahkeme saldığına göre demek ki kanuna uygun doğru yapılmış mı.

Alla aşkına hatayı hatayla örnek vermeyin. Bizimde bir sürü akrabamız 40 yaşına gelmeden emekli oldu. Hepsine de aynı şeyi söylüyoruz.

Bir nesil diğerine bakmak zorunda bırakıldı, bu yapılan doğru bir uygulama değil.

Bana eyt piyangosu vurmadı ama vursa tabiki çıkmış piyango alırdım ama bu milletin ilerdeki nesillerin kendi cocuğumun hakkına girildiği değişikliğini değiştirmez. Gelecek nesillerin bal gibi hakkı yenilmiştir.

Yapılması gereken gene +50 üzeri emeklilikti. Eskiden 38 yaşında emekli olan kıyak, süper, avantalı emeklilerim maaşı ise +50 den sonra emekli olanlardan net 2000 TL az alması gerekir.

Yanlışı yanlışla savunmayın. Kendinize hak gördüğünüzü çocuklarınıza da hak görünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EEGGTT -- 3 Ocak 2023; 14:29:35 >

O zaman 99 öncesi hakları olup, haklarını kullanamadan, 43 yaşında değil de 54, 55, 56 yaşında emekli olanların da hakkını korumuştur di mi bu kanun?
    Eeee kanun çıktıysa, haktır...
    Ama 99 daki de kanundu, o da hak mıydı?
    ....
    Demekki kanuna uygun olmak, hakka adalete uygun olmak olmayabiliyor!
    ....
    Yeni kanun ile yepyeni mağduriyetler yaratıyorsa bu kanun, kanundur ancak Hak ve adalet taşımaz!!!
    ...
    Ayrıca ülkenin durumu size göre çok iyi, bu durumu kaldırır, beğeniyorsunuz değil mi
    Ekonomiyi, yeni gelecek yüzmilyarlar yükü..

SEG 46&amp;amp;#39;&amp;amp;#39; 46125 LED TV
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt

Püffff, hâlâ aynı noktada olduğumuza inanamıyorum!

Bakın, ben ülke 10 numara 5 yıldız demedim, herşey mükemmel çok memnunum da demedim, ben dedim ki; bu ülke böyledir, burası Türkiye, birçok şeyi degistiremezsiniz, ülkenin kendine özgü özellikleri var, en iyisi adapte olmaya çalışmak.

Burada, bu forumda ya da twitterda 1 milyon sayfa yazın, bağırın "haksızlık var" diye! Beyhudedir.

Bu "haksızlık" dediğiniz şey için hiçbir siyasi parti sivil toplum örgütü, gazeteci, sendika mücadele veriyor mu? Ağızlarından 1 kelime çıktı mı? Hayır. O halde sizin bahsettiğiniz bu haksızlık tespitinin bir reforma, bir kanuna ne bileyim hir düzenlemeye dönüşme şansı var mı? Yok. O halde bu kadar ısrarla boş konuşmaya devam etmeniz, Eyt'lilere saldırmanızın size faydası nedir? Vicdan rahatlatmak mı, ego tatmini mi, "ben daha iyi vatandaşım" ilanı mı? Nedir yani, bırakın kardeşim bu haksızlık edebiyatını; bu ülkede herkes, belirli süreçlerde mağdur ve bedel ödemiş, belirli süreçlerde de piyango vurmuş şanslı vatandaştır, hepsi sırayla...

Bende sizlerin halen "eyt yeni nesilin yüzerine yüktür", yeni neslin hakkı yeniliyor. Hatayı hatayla çözmek yanlıştır sitemimize cevap

vermenizi anlamıyorum.

Öncelikle şunu anlayın. Ben herkesin kendimde dahil 40 lı yaşta emekli olunmasının çok büyük bir hata olarak görüyorum. Demiyorum ki bende 43 yaşında emekli olmayım. Ama illaki olunacaksa da herkesin Eşit vatandaşlıkla aynı yaşta olması gerekir idi.

Devlet 40lı yaşlardaki asalaklığı neden iptal etmek zorunda kaldı? Kendi kendinize sordunuz mu hiç, buna cevabınız nedir?

Buna bugüne kadar ki cevabınız yok. Klasik tantana bizi ırgılamaz, bizim kazanılmış haktır saçmalaması. Bu olayın ucu bu bize dokunuyorsa sitem etmicez mi? Her yerde hak yeniliyor demicez mi. Elimizden geldiği kadarıyla tüm sosyal mecralardan yazacaz basbaya.

Sitemimize itirazınız varsa mantıklı argümanlarla yazarsınız yoksa susarsınız.

40' lı yaşlarda emekli edilmesi sürdürülebilir olsaydı hiçbirimiz bu konuyu konuşmuyor olurduk zaten. Bu sistem çok iyi işliyordu da biri çıkıp gıcıklığına yaş şartı mı getirdi? Sistem zaten sıçıyordu, boku yemişti ki zaten yemediğini kimse iddia edemez. Çok doğru bir şekilde müdahale ile yaş şartı getirilmişti.

Yoksa çok mu meraklıyız değiliz 60 yaşta mezarda emekliliğe. Kendi çocuğuna reva görmediğiniz şeyi kendinize istemeyin.

Cevabınız hazır zaten dimi ? "Beni ırgılamaz? Başka hatalara bakın? Herkes bitti biz mi kaldık? "... İşte bu yüzden insanların tepkisini alıyorsunuz.

• Umarım seçimden sonra bu saçmalık iptal edilir.

25 yıl prim öde, dur emekli ol. 40 yıl benim sırtımdan maaş al.

• Olay öyle bir noktaya geldi ki. Mal kuşağından ne bir tepki, ne bir sitem. Zaten hiçbir haberde, yorumcuda, yazar da bu saçmalığa tepki verecek cesaret kalmamış.

Milletin Eytli korkusundan ödleri boka karışmış. Bugün sadece sözcü de ege cansen kendince itirafte bulunabilmiş, korktum yazamadım diye.

Bu işten mağdur olanlar o kadar embesil ki daha hesabın üstüne yıkıldığının farkında değiller. Doğru dürüst tepki bile yok.

Uyanın artık diyoruz gene ilk cevap eyt liden geliyor. Emekli oldunuz artık , doymadınız mı. Bizim sitemimize bari saçmapan cevap yazmayın

• su eyt muhabbetine karsi cikanlarin bi halttan haberi yok tek dertleri ben oldum onlarda olsun kafasindan baska birsey degil. Iki dakika oturup Ozgur Erdursun'un aciklamasini dinlesin. Eyt ye karsi cikanlarin niyeti art niyetten baska birsey degil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Birşey yazmayayım diyorum diyorum dayanamıyorum. Özgür Erdursun baktım açıklamasına baktım ne demiş ki alla aşkına.

Gene kanun şudur budur saçmalamacası. Doğru dürüst bi tane argümanınız yok. Bir neslin hakkına giriliyor, üstüne ağlıyorsunuz pes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EEGGTT -- 4 Ocak 2023; 13:38:21 >

"Piyangoyu onlar yedi biz de isterük" özeti bu. Sürdürülebilir değil mi? Yanlış yasa mı düzeltildi? Devlet batıyor mı? Haksız mı? Bunlar önemli değil. Aralarında çok yıpranmış insanlar vardır illaki hadi onlar emekli olsun da, çoğu öyle değil.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • EEGGTT kullanıcısına yanıt
    Hocam beni bir daha alintilamayin, yazdiklariniza sikca denk geldim neyin pesinde oldugunuzu cidden anlamak guc. ozgur erdursun zibilyontane konusmasi var, bu konusmalarinin icinde adam tektek anlatiyor maliyetinin soylenen kadar yuksek olmadigini. dinleyip anlamak size kalmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

-Arkadaşım dünyada 45-50 yaşında emeklilik nerde var ?

-Emekli edildikten sonra çalışmasına teşvik edecek düzenleme nerde var?

-Eylül 99'da işe giren "süper emeklilikten" yararlanırken, ekim 99'da işe girenin mezarda emekli olması nerde var?

-Seçim yatırımı cülusu adı altında kademeli de değil bir gece çaat diye 2.5 milyon insanı emekli etmek nerde var?

-bunun maliyetini SGK yükleyip, geri kalan çalışanların sırtına yükleme nerde var? (an itibariyle bağkur prim 3000-3500 arası)

İş sadece maddiyat değil, o işin en az konuşulması gereken yanı, bunun SGK ve sonrasında emeklilik sistemine nasıl zarar vereceğini (-ki yukarıda kallavi şekilde bağkur primlerine geçirdikleri gibi) iş hayatını nasıl ters düz edeceğini (emeklilikte amaç bir yandan da istihdam sirkülasyonu sağlamaktır) aklı olan herkes biliyor.

Bizim millet keserin sapı kendisine yontmaya bayılır, yarın o keser hepimize kaçtığında nasıl bir akıl tutulması içeren düzenleme olduğunun farkına varırsınız da iş işte geçer.

RTE zamanında" Çift dikiş" diye karşı çıkmıştı , çokta haklıydı. Bu tür popülist söylemler uzun vadede hep zarar getirir

15 yıl önce "Meslek okulları hakkımız yeniyor cıngarı sonucunda "MYO öğrencilerine sınavsız ön lisans üniversite " hakkı tanındı. Talep karşılamak için her ile üniversite yapıldı sonunda üniversite mezunu erezyonu oluştu hepimizde altında kaldık.

O zamanlarda Meslek okulları" beleş üniversite hakkımız" diye forumda cirit atıyordu. Ne oldu gençler aldınız mı "hakkınızı" yoksa hepimize mi girdi?

Şimdi aynı şey seçim ayağına süper emekli ,hem çalışan hem emekli seçim ayağına yapıldı, başka konularda da yapılacaktır.

Zaman yine bizi haklı gösterecek , tıpkı 15 yıl önce MYO'kara beleş üniversite saçmalığının getirdiği sonuçlarda oldugu gibi.

O soda resmi atan şahısta o sodanın üstüne oturarak yediği haltın ne menen birşey olduğunu anlar.

Ortalık bedavacılardan geçilmiyor anasını satayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayçiçeği Kokan Samuray -- 4 Ocak 2023; 19:27:3 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.