|
Yahu şu kendinizi hak/haksızlık terazisi sanma durumunuz beni güldürüyor... Şimdi ben 43 yaşında emekli olacağım ya, hani hak etmiyormuşum, "benden sonrakilere çok yük olacakmışım" fasaryalarınızı ciddiye bile almıyorum. Bak birader, +Benim bordromda her ay minimum 15.000TL kesinti var, sgk primi, işsizlik fonu, vergisi aldısı vs. +Maaşı aldıktan sonra, harcarken de bi o kadar kdv+ÖTV+ÖİV ödüyoruz, dogru mu? Basit hesap 20/25 bin devlete ödüyorum. +Peki, tüm bunların karşılığında ne hizmet alıyorum? +7 yıldır istanbulda yaşıyorum! 7 yıldır eşim için yakındaki 3 devlet hastanesinden de 1 kez bile cildiyeye randevu alamadım, sadece o değil, göz, psikiyatri randevusu yok kaç yıldır, 10 kez cimere yazdım düzelme yok. Şimdi bak, ben Muğla'da da yaşadım, koycegiz-ortaca-dalaman üçgeninde toplam nüfus 30bin 3 tane hastane var, randevu bile almadan sağlık hizmeti alırsın ama İstanbul'da yaşadığım bölgede 3 ilçede 2 milyon kişi var, burda da 3 hastane var, burada hizmet yerine babayı alırsın, adil mi? Benim ödediğim sgk primi arşa yol olur sağlık hizmeti alamıyorum, eee neden ödüyorum peki ? Adil mi? Koycegizli asgari ücretli paşalar gibi sağlık hizmeti alsın, alsın tabi hakkıdır, lafım yok, ama ben neden özel hastaneye mahkum ediliyorum? +Ben hayatımın epey bir bölümünde fazla mesai yaptım hem de ücret almadan, sigortam asgari ücretten yattı, devlete bildirimde de bulunduk, ama pek oralı olmadılar, ezildik yani, hakkımız gaspedildi, hala da birçok işçinin gaspediliyor, işverene nefes aldırmayan mufettişler nerede diye soruyoruz, neredeler? İşveren bizim üzerimizden daha çok para kazanacak diye bizler ezilirken sesi çıkan varmıydı? Bu ülkede sgk primleri yasalara uygun yatsa sgk zarar etmez. Sgk ya yük olan emekli değil, primi düzgün yatırmayan işverendir/vatandaştır, vergi ve primlerin disiplin altına alınması ile ilgili tek kelime yazıyor musun? Bu mu adil? +Bir çocuğum var, devlet okuluna gönderiyorum, şartlar gereği. Sınıf 50 kişilik... Sonra bu çocuk 4 sene sonra, babası her sene 50bin TL kolej parası ödeyen çocukla aynı sınava girip, yarışacak, adil mi? Ha bu kolej parasını ödeyene lafım yok ama öyle kişiler tanıyorum ki benden daha az vergi veriyorlar, bunların bazıları vergiyi, sgk primini nasıl daha az yatırırım hesabı yapan işverenlerdir. Şimdi bu işin neresi adil? Sana daha çok örnek veririm ama gerek yok, bu ülkede herkes bazı yönlerden mağdur olur bedel öder, bazı yönlerden de piyango vurur, bu durumu düşünün kişisel yada aileden mutlaka her iki durumu da yaşadığınız tecrübeleriniz olmuştur. Çalışma hayatım boyunca bana o kadar çok yük olundu ki, emeklilik dönemim boyunca çektiklerimin yarısının karşılığını bile almak, aldığım emekli maaşlarına karşılık gelir. Ha bu arada ben zaten çalışmaya da devam edeceğim, her ay aldığım emekli maaşından daha fazlasını sgk primi olarak ödeyeceğim ve kullanmadığım sağlık hizmetleri de cabası.... Şimdi, "hatayı - hataları örnek vererek kapatamazsın" deme, ben bu lafı yemiyorum, çok bedel ödemiş bir EYT'li olarak emin ol 43 yaşından itibaren alacağım maaşı huzurla, içim rahat bir şekilde cebime koyacağım. Goy goylarınıza sadece gülüyorum, çok boş konuşuyorsunuz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 5 Ocak 2023; 7:35:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt