Şimdi Ara

Eyt lilerin temelde 40 yaşında emekli olmak istemesi saçmalığı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
454
Cevap
4
Favori
18.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
37 oy
Giriş

Yahu şu kendinizi hak/haksızlık terazisi sanma durumunuz beni güldürüyor...

Şimdi ben 43 yaşında emekli olacağım ya, hani hak etmiyormuşum, "benden sonrakilere çok yük olacakmışım" fasaryalarınızı ciddiye bile almıyorum.

Bak birader,

+Benim bordromda her ay minimum 15.000TL kesinti var, sgk primi, işsizlik fonu, vergisi aldısı vs.

+Maaşı aldıktan sonra, harcarken de bi o kadar kdv+ÖTV+ÖİV ödüyoruz, dogru mu? Basit hesap 20/25 bin devlete ödüyorum.

+Peki, tüm bunların karşılığında ne hizmet alıyorum?

+7 yıldır istanbulda yaşıyorum! 7 yıldır eşim için yakındaki 3 devlet hastanesinden de 1 kez bile cildiyeye randevu alamadım, sadece o değil, göz, psikiyatri randevusu yok kaç yıldır, 10 kez cimere yazdım düzelme yok. Şimdi bak, ben Muğla'da da yaşadım, koycegiz-ortaca-dalaman üçgeninde toplam nüfus 30bin 3 tane hastane var, randevu bile almadan sağlık hizmeti alırsın ama İstanbul'da yaşadığım bölgede 3 ilçede 2 milyon kişi var, burda da 3 hastane var, burada hizmet yerine babayı alırsın, adil mi? Benim ödediğim sgk primi arşa yol olur sağlık hizmeti alamıyorum, eee neden ödüyorum peki

? Adil mi? Koycegizli asgari ücretli paşalar gibi sağlık hizmeti alsın, alsın tabi hakkıdır, lafım yok, ama ben neden özel hastaneye mahkum ediliyorum?

+Ben hayatımın epey bir bölümünde fazla mesai yaptım hem de ücret almadan, sigortam asgari ücretten yattı, devlete bildirimde de bulunduk, ama pek oralı olmadılar, ezildik yani, hakkımız gaspedildi, hala da birçok işçinin gaspediliyor, işverene nefes aldırmayan mufettişler nerede diye soruyoruz, neredeler? İşveren bizim üzerimizden daha çok para kazanacak diye bizler ezilirken sesi çıkan varmıydı? Bu ülkede sgk primleri yasalara uygun yatsa sgk zarar etmez. Sgk ya yük olan emekli değil, primi düzgün yatırmayan işverendir/vatandaştır, vergi ve primlerin disiplin altına alınması ile ilgili tek kelime yazıyor musun? Bu mu adil?

+Bir çocuğum var, devlet okuluna gönderiyorum, şartlar gereği. Sınıf 50 kişilik... Sonra bu çocuk 4 sene sonra, babası her sene 50bin TL kolej parası ödeyen çocukla aynı sınava girip, yarışacak, adil mi? Ha bu kolej parasını ödeyene lafım yok ama öyle kişiler tanıyorum ki benden daha az vergi veriyorlar, bunların bazıları vergiyi, sgk primini nasıl daha az yatırırım hesabı yapan işverenlerdir. Şimdi bu işin neresi adil?

Sana daha çok örnek veririm ama gerek yok, bu ülkede herkes bazı yönlerden mağdur olur bedel öder, bazı yönlerden de piyango vurur, bu durumu düşünün kişisel yada aileden mutlaka her iki durumu da yaşadığınız tecrübeleriniz olmuştur.

Çalışma hayatım boyunca bana o kadar çok yük olundu ki, emeklilik dönemim boyunca çektiklerimin yarısının karşılığını bile almak, aldığım emekli maaşlarına karşılık gelir. Ha bu arada ben zaten çalışmaya da devam edeceğim, her ay aldığım emekli maaşından daha fazlasını sgk primi olarak ödeyeceğim ve kullanmadığım sağlık hizmetleri de cabası....

Şimdi, "hatayı - hataları örnek vererek kapatamazsın" deme, ben bu lafı yemiyorum, çok bedel ödemiş bir EYT'li olarak emin ol 43 yaşından itibaren alacağım maaşı huzurla, içim rahat bir şekilde cebime koyacağım. Goy goylarınıza sadece gülüyorum, çok boş konuşuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 5 Ocak 2023; 7:35:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence emeklilikte yaş şartı saçma ötesi bir şey..
    18 yaşında işe başlayanla 28 yaşında işe başlayan neden aynı yaşta emekli oluyor?
    Olması gereken primi doldurmaktır, tabii günümüz şartlarında 10.800 yani 30 yıllık çalışma süresi emeklilik için sınır olabilir..
    Adam 18 yaşında işe başladı ise bırakın da 48 yaşında emekli olsun, 10800 prim ödemiş, boru mu?
    25 yaşında işe başlayan da 55 yaşında emekli olsun.. Tabii azami bir sınır olmalı, mesela 60 yaşına gelmesine rağmen 10.800'ü tamamlayamayan olursa onu da ödediği prim üzerinden emekli maaşında kesinti yaparak isteğe bağlı emekli edersin..
    Böyle olunca hiç kimseye haksızlık edilmiş olmaz, erken çalışmaya başlayan erken emekli olur geç başlayan geç ama herkes aynı primi ödemiş olur..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

25 yıl pirim odense yine iyi 25 yıl 9000 gün eder oysa 5000 gün pirim emekli olacak hatta askerlik veya doğum borçlanmasi ile 3500e kadar düşecek yani 10 yılın altına

Üzerinize asalak mı yapılmışız? Yuh!

Dandini destan yazmışsın yine...

Ben herşeyi anlıyorum kafanı yorma sen, anlamayan sadece kendi at gözlüğünden bakan sensin!

Şimdi benim kimseye asalak falan olduğum yok, anlamazsın ama yine anlatayım. Bana emekli maaşı bağlanacak ama ben çalışmaya devam edeceğim yani emin ol işyerim brüt ücretim üzerinden sgk primleri+işsizlik fonu+vergi vs ödemeye devam edecek, yani benim aldığım emekli maaşından daha fazlasını benim brüt maaşımdan ödemeye devam edeceğim, kapiş?

Şimdi anlat bakalım kime yük oluyormuşum? Dengesiz dengesiz hakaret ederek, aymaz bir şekilde tespitler yapmaya çalışıyorsun, ama olmuyor, hedefi bulamıyorsun.

Neymiş, kimse randevu alamıyormuş, hastane sorunu yaşıyormuş, hadi oradan, sana adres bile verdim Türkiye'nin bir çok bölgesinde sağlık hizmetine erişim sorunu yok İstanbul'daki gibi, yazdığımı okumuyormusun? Kim eşit?

60 yaşında emekli olacak olman EYT lilerin suçu değil, hiç bir EYTli de kimseye asalak değil, asalak kim biliyor musun, asalak ülkeye vergi vermemek için 40 takla atan, asalak dediğin teşvik koparmak için araya adam koyan, işçisinin primini vergisini eksik yatıran, ballı ihale kovalayan vs vs vs'dir. Ama bakıyorum o tarafa çıt laf edemiyorsun. Neymiş "ülkeye üzerimize ASALAK yapıldınız" hadi oradan!

Kim eşit? Bugüne kadar kimseyle eşit değildim de emeklilik haklarına gelince mi eşit olmak zorundayım? Hadi oradan!

Kendi menfaatin için hakları 99da bir günde hiç edilmiş EYT topluluğuna saldiramazsın, kendi hakkını arayacaksna buyur edebinle ara, saygı duyar destek veriririz, yoksa buradan sağa sola sallayarak, üst perdeden hakaretler savurarak anca havanı alırsın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 5 Ocak 2023; 10:30:56 >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Yuh artık

Aynen öyle... Siyasiler oy kaygısı sebebiyle 38-39 yaşındakileri bir neslin üzerine asalak yapmıştı. Şu anda da yapılan aynı şey.

Halen kafanız basmıyor. Halen diyon ki hem emekli maaşını 40 yaşımda cukkalıcam hemde çalışmaya devam edeceğim. Ne güzel piyango ya.

Öncelikle emekli olan bir kişinin çalışma hayatından tamamen ayrılması gerekir ki yeni insanlar iş bulabilsin. Hemen bu emekli maaşıyla geçinilebilir mi savunmasına geçmeyin tabiki geçinilemez. Ben olması gerekeni , şu haliyle oluşan adaletsizliği yazıyorum.

40lı yaşlarda yeni neslin üzerine asalak yapılmanız tabiki size vuran bir piyango, bu işin vebalı suçu oy kaygısıyla bu işe ön ayak olan siyasiler.

Hatta istisnasız tüm partiler.

Kimsenin eşit olmadığını biliyoruz. Olması gereken herkesin aynı şartlarda emekliliğiydi diyoruz. Ama amaç belli eskiler 38 de avantaya kondu bende 43 ten sonra konacağım. Benden sonrası veryansın, gebersin gitsin. İşte bu tavrınıza sitemimiz.

Eğer ki 40 yaşlarda emekli olup, kendisinden 1 gün sonra girişi olanların 60 yaşındaki emeklilik sitemine lafınız varsa ki var. Bu kişiler diğer neslin haklı sitemine boş boş lafları varsa. Her ortamda da sitemimi ederim.

Mantıklı argümanınız varsa yazarsınız sitemime, şu ana kadar yaptığınız başka haksızlıkları göstermekten başka şey değil.

Ofise bugün geldi biri adam 40 yaşında emekli olmuş şu an. Bu saçmalığı salya sümük savunmayı bırakın artık. Piyago vurdu o kadar

• Almayada emeklilik yaşı 65, Türkiyede işe alımlarda yaş kriteri en fazla 35-40

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lafım 40 lı yaşta emekli olanlara "Denilse ki şu andan itibaren türkiye de doğan herkes 5000 gün 25 yılla. yani 43 yaşında prim i dolduran herkes istinasız emekli yapılsın mı diye oylama yapılsa" cevabınız ne olur?

Şu ana kadar gelen cevaplardan çıkan sonuç belli aslında, tavır şu "hakkı biz kazandık bizden sonrasına ne oluyor şeklinde". Merakımı giderebilir misiniz. Kısaca tabiki herkes 43 yaşında hatta girişe göre 40 yaşında bile emekli olmalıdır. Diyebiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EEGGTT -- 5 Ocak 2023; 12:40:27 >

Oylama yapılsa cevabım evet olur! Net. Bu ülkede gelir dağılımı adaletsizliği var, bir nebze dengelenir...

Mevcutta 12/13 milyon emekli var ve çoğunluğu 38-49 aralığında emekli olmuş, maaşları da ödeniyor yıllardır, senin ailende de vardır.

Yarın haber çıksa ve 2008'e kadar sgk girişlilere de emeklilik hakkı tanıyoruz deseler, ya da sana da vursa, eminim sus pus olursun.

Bu ülkede emekli olduktan sonra çalışmayı yasaklamayı düşünen zihniyete bakın... Bütün emeklileri evlerine kapatacak, elinden gelse.

Şimdi sorular şöyle, bu zamana kadar emekli olmuş vatandaşlar, çalışmaya devam edebiliyorken, Eyt'li neden çalışmamalı?

Bağ - kur'dan emekli olan esnaf ve zanaatkar, dükkanı kapatması mı gerekiyor?

Çiftçi emeklisi, tarlasını ekmeyi bırakacak mı?

Emekli profesör ya da doçent dr. araştırma yapmayı, bilgi birikimini paylaşmayı, insanlığa hizmet etmeyi bıraksın mı?

Sen şimdi bu EYT konusunda saçmalayıp durduğun şeylere argüman mı diyorsun? Zırvalayarak, beni bastıracağını mı sanıyorsun?

Bir vatandaşın çalışmaya devam etmeye karar vermesi kişisel özgürlüğüdür, buna karşı durmak senin haddine değil! Çalışmaya devam etmeye karar vermek tek taraflı da değildir, hizmet alan ve hizmet verenin uzlaşması sonucu gerçekleşir, mesela benim işyerim benimle çalışmaya devam etmek ister, ben de orada çalışmaya devam etmek istersem bu durumda sana da ne yemek düşer sen anladın, haddine değil yani. Kafan basıyor mu buna? anlamıyorum ben ama... Piyangoysa piyango, EYT'liye vurduysa bu piyango vurmuştur, gider anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunursun o da yetmezse Aihm'ye gidersin, sonucu da hep beraber görürüz, tantanaya gerek yok bu kadar. Kafan aldı mı bunları?

• godoro G kullanıcısına yanıt

Ve onlar yüzünden şimdi emekli olanlar asgariden bile daha düşük maaş alıyorlar. 5500 başka işin olmazsa para değil. Niye anlamıyorsunuz bu sürdürülebilir değil. çocuklarınızdan çıkacak. 40 da emekli olcak, 85 de ölecek. 20 sene çalışıp 45 sene maaş alacak. Bu adaletli değil. En azından yaş şartı 55 falan olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 6 Ocak 2023; 12:32:24 >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • godoro G kullanıcısına yanıt

Ciddi Ciddi anlama özürlüsün. Okuduğunu anlamıyon demek ki. Seni bastırma gibi komik bi gaye içinde değilim, herkese yazıyorum sen kendince 40 yaşında emekli olmuşsun ve bu saçmalığı kudura kudura savunuyon. Savun, savunda mantıklı bir gerekçe sunmuyorsun.

Gerekçelerin hep aynı eskilere yapıldı bizde isterik, başka şeye başka işlerle örnek göstermece.

Emeklilik mantığı olması gereken artık çalışamayacak konuma gelen iş gücünün iş hayatından çekilmesi, gençlerin iş hayatına atılıp iş bulması değil midir.

Yok, çiftçi yok zanatkar ne diyon sen profosör hizmet etmeyi bıkraksın mı mı? Bak tane tane yazıyorum.

Şu anda olanı yazıyorum. Bir profösör 40 yaşında olsun. Bu yaşta emekli olacak. Tüm çalışanların priminden emekli maaşı kesilecek.

Hem emekli maaşını cebine koyacak sonra daha hayatının en verimli döneminde tabiki çalışmayı isteyecek. Üstüne aynı yerde aynı şartlarda

hiçbirşey olmamış gibi çalışıp gene bir maaş alacak.

Ben diyorum ki eğer kişi çalışmayı tercih ediyorsa 40 yaşında ise kırk kırk anla artık 40 yaşında ise. Emekli maaşı kesilmelidir.

Aynı memurlardaki gibi şu anda bir memur 45 yaşında isterse emekli olabilir ama memuriyeti de biter. Herkes için böyle olmalıdır diyorum

Basmıyor mu. Anlamıyon mu? Sana göre bu da yanlış o zaman memur adam şartı doldurduysa hem emekli maaşı alsın hemde memuriyeti bitmesin 2x 3x maaşa devam etsin. Memurların kişisel özgürlüğüne müdahale mi oldu şimdi.

Bi de rica edeyim senin haddine değil vs vs bunlar boş laflar sistemi her şekliyde her durumda sende dahil eleştirebilirsin ot gibi onun haddine değil bunun haddine değil. Ucu herkese dokunuyorsa herkesin haddine, hatta seninde haddine.

Argümanın varsa yaz diyorum üstü kapalı sana bok yemek düşer yazmışsın. Konuşmasını bilmiyorsan yazma kardeşim.

Bu forum babanın formu değil sonuçta benimde babamın formu değil bireysel düşüncemi yazıyorum.

Anayasa mahkemesine başvuruda bulunurum bulunmam süper zekanla vereceğin fikirler sana kalsın.

Benim bu itirazımı yazmamla eyt de değişmez niye bu kadar zoruna gidiyor anlamıyorum ki. Fikrinde yok. Kuru bağırtı yapıyorsun

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Aklın yolu bir. Adamlar kıyak emekliliğe kondu, gelecek nesillerin gelirleri üstüne çöktü.

Şu anda olması gereken şu bence;

Eğer bir kişi 40 yaşında emekli mi oldu. Çalışmaya devam mı etmek istiyor. Çalıştığı süreler boyunca emekli maaşı almamalı.

Bu durumda kaçak sigortasız çalışma hortlar ama firmalara büyük cezalar gelirse bu yolda önlenmiş olur.

Eğer bu kişi 55-60 yaşına geldiğinde çalışmaya devam edecekse hem emekli maaşı hemde çalışma maaşını aynı anda alabilir şeklinde bir düzenleme en azından bir çözüm olur.

Çözüm fikrim bu forumdan 1 gram ileriye taşınmaz. Çünkü bu forumda bile 40 yaşında hem çalışıp hem emekli maaşı anamızın ak sütü saçmalaması yapan dolu. Bu iş hatalı ama piyango vurdu denmiyor

Sigorta sistemiyle devlette büyük bir dar boğaza girer. Sürdürülebilinmesinin imkanı yok bu haliyle bile battı aslında.

Yazdım zaten benim ailemde de var onlara da aynı şekilde sitem ediyorum diye kaç kez yazdım azıcık okusan veya okuduğunu anlasan görürdün.

Hatta dayıma söylediklerimi buraya yazsam direk hakaretten dava açarsınız. Geriye dönük herkesten kesintiye bile gidilmesi lazım.

Yarın haber çıksa 2008 emeklilik hakkını cevabını da 10 kez yazdım. Gene okumuyorsun.

Tabiki alırdım diye yazdım ama hatalı bir karar olurdu ve bu hatadan dönülmelidir diye ulaşabildiğim her yere yazar aynı sitemi gösteren herkese hak verirdim. Tüm 2008 ve öncesinden bu eyt saçmalığı kaldırılmalı herkesin eşit olarak 55 gibi bir yaşta emekli olması gerektiğini savunurdum.

Sonuçta tüm gelecek nesiller kendi çocuğumunda hakkına giriliyor.

Ağzımı yavşağa yavşağa naaaapalaım kanun böyle, ben şöyle böyle çalıştım prim ödedim, tabiki 45 yaşında emekli olacağım gibi milletin hakkına giren şeyi savunmazdım.

Haksızlığı karşı susan dilsiz şeytandır.

• EEGGTT kullanıcısına yanıt

Hee bak devlet batarsa, imf falan gelirse bu eyt yi falan iptal ederdi biliyor musun kimse de gıkını çıkaramazdı.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • EEGGTT kullanıcısına yanıt

Senin mantığını anlasam sana hitap edecek şekilde yazarım ama, anlaşılır gibi değilsin. Bu ülkedeki çoğunluk anladı ve ortada doğru dürüst bir tepki yok, farkındaysan; sadece senin gibi kendini süper zeka sosyal güvenlik uzmanı sanan zıpçıktı var bir kaç tane işte, size de laf anlatmaya çalışıyoruz.

Gerekçe gösterdim epey, ama elimde "sana göre gerekçe nasıl olmalı klavuzu" olmadığı senin de işine gelmediği için kabul edemiyorsun.

"Emeklilik mantığı olması gereken artık çalışamayacak konuma gelen iş gücünün iş hayatından çekilmesi, gençlerin iş hayatına atılıp iş bulması değil midir." Demişsin, değildir. Her ülkenin kendine özgü toplumsal şartları vardır ve bunu bal gibi biliyorsun.

65 yaşında emekli olan bir esnaf dükkanını kapatacak mı mesela, bir hekim emekli oldu 65'te muayenehanesini kapatacak mı? 40'ı bırak 65'te emekli oldu, adam ünlü beyin cerrahı 65'te emekli oldu diyelim, eve mi göndereceksin?

Bak anlamadığın şu, bir emekçi emekli olduktan sonra çalışmaya devam ettiğinde ondan sgk primi kesilmeye devam ediyor, bunu bilmediğini sanmıyorum. 20.000TL brüt ücretle işyerinde çalışmaya devam edecek bir EYT'liden 5900TL Sgk primi, 600TL işsizlik fonu kesintisi(işsiz kaldığında işsizlik maaşı alamayacağı halde kesinti devam edecek), 2701,80TL vergi olmak üzere 9200TL devlete ödeyecek. İlave olarak kazandığı parayı harcarken de vergi ödemeye devam edecek, yanı EYT'linin devlete, z,x,w her ne kuşağıysa o gençlere dediğin gibi bir yük olduğu falan yok, ANLADIN MI?

Devlet memurlarının durumu ile ilgili akla ziyan "argüman"a bakarmısınız! YUH be, Arkadaşım bir memur, devlet memuriyetine girerken memuriyet şartlarının ne olduğunu bilerek başlamıyor mu? Mesai ücreti, sosyal haklar, iş garantisi, emeklilik hakları, sosyal güvenceleri, disiplin kuralları, yargılanma esasları vs herşeyi bellidir, memurun emekli olunca memuriyetinin bitmesi başından belli bir kuraldır. EYT'linin başına gelen gibi bir durum yok yani, Memuriyete başladıktan 2 sene sonra devletin kanunu değiştirerek ellerinden aldığı bir hak yok, yani. Bunun böyle olduğunu bilerek başlar memur, işe.

Sen hakaret edip dururken, efendi efendi senin hakaretlerini sineye mi çekeceğiz? Konuşmayı bilmiyorsan "özürlüsün", "asalak" vs kelimeleri ulu orta tanımadığın kimselere karşı kullanmayacaksın, sonra sana hakettiğin şekilde yazınca da zoruna gitmeyecek, efendi olursan nezaket, edepsiz olursan tepki görürsün.

Sana başından beri yazıyorum, senin goy goyun, bu çaban beyhudedir, bu kararları değiştirmez, diyorum, sonunda anlamışsın, ha şöyle. Boşuna zıplayıp duruyorsun, bu ülkede "İT ürür, kervan yürür" hadi hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 6 Ocak 2023; 21:13:31 >

• eyt olayı hak gapsından oluşan bir olay buna feryat edenler 2000 sonrası sgklı olanlarıda kapsasa burda eyt yi eleşitirenlerin %99.9 u bayram eder ben 1997 de 18 ay askerlik yaptım 15 ayım hakkari yüksekovada geçti şimdikiler 6 ay yapıyor isteyende bedelli yapma hakkı bulunuyor şimdiki askerlikte operasyonlara kadrolu askerler gidiyor uzman çavuşlar bizim zamanımızda er ler gidiyordu bizdemi isyan edek 18 ay askerlik yaptık arkadaşlarımız gözümüzün önünde parçalandı diye sırf kendileri faydalanamıyor diye yapılan eleştirilerdir bunlar

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.