EYT başvurularınız hangi aşamada? (9. sayfa)

-
-
Selam
Siz daha yolun başındasınız hocam. 4 Mart’tan beri kişniyoruz çoğumuz 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba üstadim. Cevabınız icin cok teşekkür ederim. Siz 4 Mart'tan beri beklemedeyseniz biz dediginiz gibi daha isin basindayiz. Hayirlisi olsun hepimiz için inşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
31 mart ta başvurdum.17 nisan da bi hareket gözüküyor.Emeklilik işlemi adı altında.İşleme alındı herhalde diyorum ama bu saate kadar bi hareket yok.
Ayrıca vade no suda değişti.
-
4a dan beklediğim(3 mart başvuru) de dys de hareket yok ancak
https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi
Altında banka bilgilerinin geldiğini ve
https://www.turkiye.gov.tr/4a-emeklilik-kaydi
ise tahsis numarasının belirlendiği gözüküyor.
Sanırım yakında hareketlenir.
Kolaylıklar
-
Eylül ayına kadar bekleyenler olacakmış.
Yoğunluk var 💨
Mağlesef işlemleri devam edenler bayram ikramiyesinden yararlanamayacaklar.
-
Bence geriye dönük alırlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vermezlerse dava ederim ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu bilgi ile ilgili kaynaginiz nedir?
Kesinlikle. Daha once defalarca, emeklilik icin mart ayinda basvuranlarin islemleri bitmese de bayram ikramiyesini hak ettigi ve emekliligi onaylandigi zaman alacağı soylendi.
Selam
Maas baglandiginda toplu odeme sirasinda gelecek o bayram harcliklari. Reel anlamda doviz ve enflasyon karsisinda deger kaybedecegi icin bir hikmeti olmayacak ama.
-
Muhtemelen Ekim'e kadar herkes emekli olacak. Eşim muhasebeci o da emekli oldu olay sonuçta bir çeşit seçim yatırımı olunca hemen ikramiyesini aldı ama muhesebe hesaplarına göre başvuru sayısı ve işlenme kapasitesine göre hesap yaptı ve Ekim tarihini verdi.
Burada sanırım emekli ikramiyesi alıp emekli maaşı alamayanların sıkıntısı var. Bence emekli olduğunuzun ispatı ikramiye mutlu olun yarın hükümet değişip Fransa gibi 64 yaş zorunlu borç almaya çalıştığımız IMF'in birinci şartı bu falan derse hepten yamuluruz.
-
Merhaba arkadaşlar eyt ten emekli oldum. Emekli başvurusunu ilk gün yapmıştım. Maaş falan hepsi yattı. Emekli olmadan önce bağkur sgk birleşmemişti. O yüzden sgk robotunda eksik gün ile hesap yapmıştım. Öyleki 3600 gün bsğkurum olmadan bile maaşım 8.000 civarı görünüyordu.
Emekli maaşım 7500 ek ödeme ile 7800 çıktı. Son 10 yıl yüksekten ödedik. Toplam günüm 11.500 aynı ay 2.3 yerde sigortam olduğundan kalan 9600 günle emekli oldum. Diğer 2000 gün de güya emekli maaşını artıracaktı. Her kafadan başka ses çıkıyor. Bunu bilen hedaplayacak birileri yok mu. Sgk da çalışan arkadaşım bile dilekçe versen bile birşey çıkmaz bakmazlar diyor. Git avukata para bayıl demeye getiriyor Google amca dan hesaplamış birinin gittiği yolla birşeyler bulayım dedim 10.11 civarı görünüyor ama tabi biraz yuvarlama çünkü çok çetrefilli bir iş.
Yokmu yardımcı olacak bir babayiğit.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
SGK BİLGİ MERKEZİyoutube
Yeni Emekli ve Eyt Emekli olanların ilk maaşları Peşin ödenirhttps://www.youtube.com/watch?v=ImPKUGC5qUY&feature=youtu.be
İyi Bayramlar Dostlar…🤗
Merak edilen bir çok sorunun yanıtını bulabileceğiniz bir video…
Abimiz tane tane örnekleyerek anlatmış…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seljuks42 -- 21 Nisan 2023; 10:22:33 >
-
Aynı durum bende sözkonusu, bir tek Mudanya Bağkur servisine yollanmış. Ben de 4 martta başvudum Mart ayı ödemesi yapmadan aynı iki kısa mesaj aynı tarihlerde geldi. Ben de ilk nesaj sonrası ödeme yaptım. Edevlette şu an 1 ay borç gözüküyor. Nisan ayı sıfır gün prim yatmış gözüküyor edevlette. SGK borç sorgulamada cari borç sorgusu yapınca Nisan ayı için ödeme yapmamış olmama rağmen borç çıkmıyor ama bu borç geçmiş sorgulama yapınca 31 mayıs 2023 e kadar ödenmesi gereken Vadesi gelmeyen borç olarak gözüküyor. Yani anladığım Nisana bir borç yok ama Mayısta ödenecek pirim her nasıl oluyorsa geçmişte ödenmemiş borç olarak gözüküyor. Kanımca Mayısa girince bu borç kaybolur da Haziran ayı son ödemeli gözükürse başvurumun normal seyrinde sıraya konduğunu, borcum iki aya çıkarsa bir terslik veya iptali sözkonusu olacağını anlamış olacağım. Halihazırda başka bir yenş başvuruya izin vermiyor Edevlet sistemi.
Not: Bağkur borçları Sigorta gibi bir ay sonra değil aynı ay içerisinde son güne kadar ödenir. EYT kararnamesinde bağkurlular ancak pirim borcunun tamamı ödenerek emekliliğe hak kazanılır, borç ödenmeden yapılan başvarular geçersiz sayılır ancak borç ödendiği tarihte işleme alınır ifadesi var. Yani ben 28 Martta ödememi tamamladığım için başvuru tarihim 28 Marta çekildi diye düşünüyorum.
-
Bugün bağkurla görüştüm durumu anlattım, Mart ayında EYT başvurusu yapıp Mart pirimini de ödediyseniz başka ödeme yapmayın diyor işveren bağkur statüsünde herkes için geçerli bu. Size sıra gelip koşulları sağlıyorsanız maaş bağlandığında bu gözüken borç silinecek dedi. Zaten ben de Nisan ayı için cari (ay içinde) borç Nisan pirimi yatırmadığım halde gözükmüyor, borcu yoktur demekte. Ama geçmiş borç sorgulamada 1 ay tutarında qarakedi kardeşimiz de benim gibi düzenli pirim yatırdığı için ifade ettiği tutar borç çıkıyor. 2900 küsur sizde %5 fazla olabilir bu tutar düzenli ödeme yoksa. Çok bir bilgi kaynağı yok internette rakam bazında da 1,2 milyon SSK lı başvuru karşılığında 89 bin Bağkur başvurusu olduğu için oy açısından bir getirisi yok her türlü ihmale uğranıyor, tartışma konusu bile olmuyor. Zaten 1 kişi de çalıştırsan işveren bağkurlu olunuyor, bundan tek kişi çalışan küçük esnaf, kendi pirimini ödeyip isteğe bağlı emekli olan bağkurlu ve tarım bağkurluları düşersen 10 bin kişiyi bulmaz toplamda işveren bağkurlu sayısı Mart sonu itibariyle. Konu nadir bir konu. Aynı durumda olup aynı ay içinfe edevletten 1 ay borcu gözüküp bunu ödeyen kişiler iki gün sonra tekrar tekrar 1 ay borç çıktığını söylüyorlar, bir komşumda iki sefer ödemiş bu şekilde. Herhalde Mayıs ödeniyor, sonra Haziran 2023 sonra Temmuz borcu çıkıyor bir izahat olmadığı için ve EYT kanunun değişikliğinde de pirim borcu olan bağkurlu borcunu sıfırlamadan emekli olamaz yazdığı için millet tekrar tekrar ödeme yaptı. Bu parayı alırlar mı alırlar ilk maaş bağlandığında. Ama ayıptır, sisyem hatası yüzünden 1 ay borç için bu durumda insanları tereddüt içinde bırakıp emekli olup olamayacağını bilmeden bu halde bırakmak. Kes ilk maaştan et emekli direk 1 2 ay borcu olanı da, insanları da başvurum yandı mı diye durumunu sormak SGK ya gitmeye mecbur edip te oradaki lüzumsuz iş yükünü de arttırma.
-
Bir tanıdık dün bağkur eyt.den emekli oldu, Bana söylediği Mart ayının 3'ünde başvuru yaptığı o ayında 1-3 arası borç olduğu için ödenmesi gerektiğinden tüm ayı yatırmak gerektiği fazla yatırılan tutarı da geri aldığını iletti. Tahsis numarası verildiğinde yani emekli olduğunda tahakkuk eden borçlarında silindiğini söyledi. Bakalım göreceğiz bize nasıl yansıyacak.
-
Başvuralı bugün 55 gün oldu. Halen "gelen evrak beklemede" yazıyor.
-
takip
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X