< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
EYT başvurularınız hangi aşamada? (8. sayfa)

-
-
mart ayında en son baktığım tutardan %1 kadar fazla yattı bugün. yalnız yıl başında tüm emeklilere %30 zam yapılırken bana ve pek çok EYT'liye %30 yerine %15 zam yapılmıştı. O %15'lik kayıp devam ediyor. Aslında %15 fazla maaş almam lazımdı, eksik olarak kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 14 Nisan 2023; 7:52:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar,
*4B den askerlik borçlanması yaptım kısmı ödeme yapıp SGK.dan sisteme eklettim günlere de eklenmiş oldu. Tüm koşullar eksiksiz.
*3 Mart da 4/B olarak e-devletten müracaatımı yaptım.
*28 Mart da cep telefonuma aşağıdaki sms geldi hemen o ayı yatırdım ertesi gün ödeme yaptıysanız dikkate almayın sms.i geldi.
*29 Mart da gelen sms.den sonra İşlemler uzun süredir aynı şekilde bekliyor.
NOT: Şuan işveren bağkurlu olarak çalışmaya devam ediyorum işlemler geciktikçe her ay bağkur primini borcu çıkıyor. Birde ben 4B den başvuru yaptım ama dys evrak takibinde (4/A TAHSİS İŞLEMLERİ-YAŞLILIK /2. KARAR) diye gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 14 Nisan 2023; 10:19:13 >
-
Hocam yatan para 1 aylık mı peki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
seçtiği bankada hesabı olmayan kişi banka hesabı açması gerekir mi hala gelen evrak beklemede diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigJacob -- 14 Nisan 2023; 11:4:47 > -
1 aylık
Desenize battık
Bankada hesap olmasına gerek yok ilk maaş hesaba yatmıyormuş, bankaya gidip kimlikle çekmek gerekiyormuş diye biliyorum.
Benim fark 5 Nisan'da yatmış görünüyor ama seçtiğim şubeye değil başka şubeye yatmış nedense artık, daha gidip çekmedim hepsini birden çekerim dedim.
Bu arada 21 Nisan ödeme günüm görünüyor, bayram öncesi ödemeye göre bugün maaş ve bayram ikramiyesinin yatması gerekiyordu, SGK günlük ödemelere bakınca fark dışında yatan bir şey görünmüyor. Belki orası güncellenmedi, belki de yatmayacak anlamadım pazartesi gidip bankaya sorarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozali -- 15 Nisan 2023; 12:38:29 > -
evrak tipinde Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış
açıklama da tahsis talebi yazıyor
30 martta vermiştik dilekçeyi
-
Hocam dsy den mi gördünüz
evet
-
Prim borcu olunca dönüş yapılıyor ama sorun yoksa bekletip duruyorlar.
-
kişiden kişiye değişiyor galiba ben 27 Mart'ta başvurdum halen gelen evrak beklemede yazıyor. Bir tavsiyeniz var mı? Arayıp veya gidip zorlamak işe yarar mı?
yok işe yaramaz. ama senin başvurun için en azından beklemede yazıyor. senin evrak verdiğin en azından sisteme işlenmiş. kaçarı yok. ama aşağıda vereceğim örnekte kaçarı var:
e-devlet veya direkt sgk'dan yapılan emekli/dul maaşı başvurularında, evrak teslim alındığına veya başvuru yapıldığına dair başvuru yapan kişiye resmi bir bildirim yapılmıyor. yani memurun inisiyatifine kalıyor iş. verilen evrak kaybolsa, e-devlet üzerinden yapılan başvuruyu gören olmasa, bekle dur.. işlem tamamlandığında, sms gönderiliyor ama sonucu beklemek başka şey, başvurunun alındığını başvuruyu yapan kişiye bildirmek başka şey. yani çalışan memurun denetimsizliği olarak özetlenebilir.
-
Arkadaşlar merhabalar,
Benim 3 Mart başvurum da Cuma akşamı DYS'de "Aylık Talebiniz" açıklaması ile ek satır eklenmiş, e-devlet e baktım, orda da 4A emeklilik aylık bilgisinde tahsis numarası oluşmuş, maaş başlangıç olarak 1 Nisan 2023 görünüyor. (maaş satırı - olarak geçilmiş)
buraya ilk mesaj yazdığımda 170'e de kayıt bırakmıştım, orayı aradım adresime mektupla bildirim yapacakları bilgisini aldım.
Tahsis numarası oluştu ise demekki bende maaş sürecine girdim, darısı hepinizin başına...
-
Hayırlı olsun. Yer neresi acaba hangi il ve ilçe ?
-
Teşekkür ediyorum.
İstanbuldayım ama son çalıştığım iş yeri merkezi balikesir olduğundan balikesir sgk ya düştü başvurum.
3 martta öğlen saatleri internetten başvurmuştum, 14 Nisanda sonuçlandı.
Anadolu daki sgk larda yoğunluk bir nebze az dolduğundan ilerliyor anladığım.
Babam 4a dan 3 mart 2023 de önce İstanbul Kadıköy sonra 8 mart 2023 İstanbul İl müdürlüğüne yönlendi bekliyor
Dayım ise 4b den Kütahya dan 3 mart 2023 de başvuru yaptık 29 mart ta ise bağlandı.
-
Yazıklar olsun bunların yapacağı işe ne aksiyon alsalar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar ancak vatandaş mağdur oluyor. Annem mart ayında doğum borçlanması yaparak gününü doldurdu ve başvuruda bulundu Mart 30'da alelacele bütün işlemleri tamamladık çünkü Mart içinde başvuranların Nisan'da maaşının yatacağı söylendi. Annemin çektiği kredinin ilk taksidi gelecek hala bir gıdım ilerleme yok. Yapamayacağınız şeyin sözünü neden veriyorsunuz işbilmezler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fox in the BoxYazıklar olsun bunların yapacağı işe ne aksiyon alsalar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar ancak vatandaş mağdur oluyor. Annem mart ayında doğum borçlanması yaparak gününü doldurdu ve başvuruda bulundu Mart 30'da alelacele bütün işlemleri tamamladık çünkü Mart içinde başvuranların Nisan'da maaşının yatacağı söylendi. Annemin çektiği kredinin ilk taksidi gelecek hala bir gıdım ilerleme yok. Yapamayacağınız şeyin sözünü neden veriyorsunuz işbilmezler.
Müdürlüğe telefon açıyorum bilgi almak için telefona bakan yok. Son çare santrali tuşluyorum telefona bakan biz bağlayamıyoruz çok yoğunlar buraya gelmeniz gerekiyor diyor. İşimi gücümü bırakıyorum müdürlüğe gidiyorum memurlar oturmuş kahve içiyorlar hani o kalabalık denen müdürlük de de kimse yok yani.
Uyuşuk tembel salla başı memurlarla ancak bu kadar olur. İşini layıkıyla yapan pek kimse kalmamış maalesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X