Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.276
Cevap
44
Favori
150.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 Mart'ta başvurduk daha tık yok. Yazıklar olsun.

• sorrento kullanıcısına yanıt

adam onu sorarsa meslek hayati biter

o yuzden sormuyor

• Karınca adımlarıyla ilerliyor dosya. Başvurudan tam 2 ay sonra geldiği basamak. İlk başlarda, yetkililer 2 haftada sonuçlanır demişlerdi ortalama olarak. Bakalım seçimden ne kadar süre sonra aylık bağlanacak.

EYT başvurularınız hangi aşamada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 8 Mayıs 2023; 14:6:31 >
  • Etrafımda tanıdık bildiğim 4 kişi son 1 haftada emekli oldular. Hepsi 3 Mart da başvuru yapan 4a.lılar. Ben de 3 Mart da başvuru yapmıştım 4b.den hala bekliyorum. Bir gelişme maalesef yok.

• Gudik. kullanıcısına yanıt

sizlerde bi değişiklik oldumu olduysa kaç günde oluyor.

bende de tahsis numarası çıktı öylece bekliyor maaş kısmında rakam yok hala...

• arc kullanıcısına yanıt

Tahsis numarası çıktıktan 2-3 gün sonra maaş kısmında panel açıldı ancak maaş belirmedi. Halen de belli değil sadece ek ödeme kısmında yazıyor bir bedel. Lakin emekli günlük sorgulama kısmında bir ücret belirdi bankadan tahsil ettik onu.

• EYT başvurularınız hangi aşamada?SGK BİLGİ MERKEZİyoutube
    Emeklilik işlemleri devam edenlerin e-devlette yapacak tüm sorgulamalar nelerdir? E-devlette emekliliğiniz gözükmeyebilir? ne Yapmanız lazım Kurumun yaptığı hatalar nelerdir? Ne kadar süre sonra emekli başvurum sonuçlanır? gibi herkesin merak ettikleri soruları cevapladık. Bu videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum. Kanalıma abone olup, videolarımız paylaşırsanız hem bana destek olmuş olursunuz, hem de bekleyen binlerce kişiye faydamız olacaktır. Selamlar Saygılar...
    https://www.youtube.com/watch?v=208qqSBaq-8
  • Biz de 29 Mart'ta yaptik ve hala hareket yok. Gerçi 9 Mart'ta basvuran arkadasimda bile hareket yok ya neyseEYT başvurularınız hangi aşamada? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem emekli maaşından elde edeceği gelirden fazla aylık taksitle doğum borçlanması için kredi çekti. Üstünü tamamlarız idare ederiz diyorduk ama görünen o ki biz en az 2 3 ay daha sıkıntıya girip maaşı almadan sadece kredi taksidi ödeyeceğiz. Mart ayında başvuranların eline parası Nisan ayında geçecek dediler.

Sadece tutmayacakları insanları mağdur edecek sözler veriyorlar. Sonuçları ne kişilere ne de ülkeye fayda sağlamayacak sadece kişisel çıkarları ve oy için ani kararlar alıyorlar. Vallahi bıktık şu ülkede ne icraat yapılırsa yapılsın sonunda biz mağdur oluyoruz,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maalesef mağdur olan cok kisi var. Umarim daha fazla uzamaz da yasanan mağduriyetler son bulur.

• Bağcılar sgk 63 gün oldu evrak hiç kımıldamıyor,
    bu gidişle bayramı da geçecek gibi gözüküyor🤬

• Nisan , Mayıs ve Haziran ayına kadar süreceği belliydi.

1,5 milyon dosya. Kolay değil. SGK çalışanlarını robot değil sonuçta dosyalar tek tek onaylanmak zorunda.

Kurban Bayramına kadar her şey çözülür.

O zaman kadar olanlar da toplu paralarını alır.

• Önümüzdeki haftaya kadar bakanlıktan tüm taleplerin kabul edildiğine dair duyum alınca tayin ve emeklilik başvurusunu aynı anda yaptım.

Sistemden başvuru yaptıktan 10 dakika sonra Personel Müdürlüğü Sekreteri aradı:

"Senin emeklilik başvurun varmış, gel konuşalım" dedi.

Hemen sekreterliğe gittim:

"Senin normal işe girişin 2000 yılı görünüyor"

"Biliyorum o yüzden askerlik borçlanması yaptım hatta size sormuştum da siz mayış mutemetliğine sevk etmiştiniz ödeme yapmam için"

"Ödemen bitti mi?"

"Hayır şu an 3. taksiti ödedim"

"O halde borcu kapattığına dair mayış mutemetliğinden makbuzu al, dilekçene ekleyip Ankara' ya gönderelim" deyince hemen mayış mutemetliğine gittim.

Mutemete durumu anlattım ve kalan borcu peşin ödeyip makbuzu almak istediğimi söyledim.

Mutemet başka bir memuru telefonla aradı ve nasıl yapılacağını sordu.

Ardından bana "Senin 3. taksitini bordro düzenlendiği için tahsil etmişiz ama SGK' ya henüz yatmamış. Şu an kalanı paranı peşin ödemek istersen 16.000 TL almak zorunda kalırız. Ama ayın 25' ini beklersen bu son ödediğin 2.000 TL taksitte SGK hesabına yatacağı için sadece 14.000 TL ödeyerek makbuzunu alabilirsin" dedi ben de beklemeyi tercih ettim...

• 8 mart E-Devlet Basvuru, Istanbul Maltepe Sgk..Dun Tahsis No cikti..

4A- 3 is yeri ayni il -7600 Kusur gunum vardi..

Cimere Kayit olusturdum cevap gelmedi, Alo 170'i aradim dedim 60 gun oldu, Kayit actirdim cevap geldi 2 gun sonra..Basvuru sirasina gore islem yapilmaktadir diye..

1 gun sonra yani dun Emeklilik Tahsis no olustu bende..Darisi bekleyenlere insallah..

• Backstreet kullanıcısına yanıt

Benimde İstanbul Maltepe de 3 Mart başvuru tarihim(4b.liyim 9070 gün). Bence sıra falan hikaye neye göre kime göre yaptıkları belli değil.

• qarakedi kullanıcısına yanıt

Alo170' e kayit actirin Hocam, Dosyanin durumunu ogrenmek istiyorum diye, Size kayit no veriyorlar, o kayit noya istinaden cevap gelecek? Dosya ya bakiyorlar zaten, bakmislarken onay verebilirler...

Benim buyuk ihtimalle o sekilde oldu..

• Backstreet kullanıcısına yanıt

Tesadüf bende dün 170'e kayıt açtırmıştım bir eksiklik var mı vs. diye İnşallah dediğiniz gibi olur.

• Tarun kullanıcısına yanıt

+1

Benim kanımca bu inceleme ve sonuçlandırma işi kişinin ödenmiş sgk primlerinin ne kadar çok il ve sgk müdürlüğüne dağılmış olmasına bağlı olarak süresi uzuyor, misal; yukarıda bir arkadaş 1 il 2 işyeri dedi, istanbul da 2 ilçe sgk ya prim ödenmiş olsun, onun işi kısa sürecektir, ama 3 il ve 8 müdürlük te prim ödemesi olanın daha uzun sürmesi normal olacaktır, her prim ödenmiş müdürlükten teyit yazısı alıyorlarsa eğer ve her gönderilen müdürlükte eyt çalışması yapıyorsa işlem önceliği eyt dosyası olduğundan teyit yazıları ve teyit çalışmaları işlem olarak daha sonraya kalıyor olabilir, böyle bir döngüde her müdürlük önce kendi kapsamında olan eyt dosyalarını inceleme yapacaktır, düşünsenize tüm sgk müdürlükleri birbirine sürekli teyit dosyası gönderiyor ve cevap bekliyor, bir kişinin sgk prim ödeme müdürlük sayısı fazla ise tüm teyit dosyalarının gelmesini bekleyecekler, bu arada unutulup sümen altında bile kalabilir, dosyalar azalınca ancak tekrar bakılıp işlemlerine devam ederler ancak, biraz sıkıntılı bir iş ve karmaşık bir döngü.

Insallah Hocam..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.