Şimdi Ara

Exper Karizma NR81A İnceleme ve test (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
181
Cevap
0
Favori
14.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • magnifico, teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı olmuş. Ne kadar anlatsak da, kullananların bunları yazması daha etkili oluyor. Mafia II için her ne kadar hoşlanmasan da, 1366x768 gibi bir çözünürlükte izlenimlerini yazarsan, birçok kişi faydalanacaktır. Oyun güncel olunca, çok daha fazla ilgi çekiyor (:
  • şimdi dikkatimi çekti. Masaüstü ekran çözünürlüğü ve oyun içi ekran çözünürlüğü seçeneklerinde 1366 x 768 yok.

Exper Karizma NR81A İnceleme ve test

tüm çözünürlükleri denedim oyunlarda: 1920 x 1080 , 1600 x 900 ve 1280 x 720 haricindeki çözünürlüklerde oyunlar tam ekran olmuyor.

mafia 2 için 1280 x 720 ve 1600 x 900 fps değerlerini vakit bulunca paylaşacağım.
  • PES 2010'da frame skipping seçeneği, düşük FPS'ler için faydalı. Senin açmana gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca PES'te LB seçeneğini etkileştirdiğinde, uygun olmayan çözünürlükleri de tam ekrana sığdırıyor mümkün olduğunca
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Mafia II için her ne kadar hoşlanmasan da, 1366x768 gibi bir çözünürlükte izlenimlerini yazarsan, birçok kişi faydalanacaktır. Oyun güncel olunca, çok daha fazla ilgi çekiyor (:

Mafia 2:
    1920 x 1080 çözünürlük tüm ayarlar düşük, Vsync açık iken 28-35 fps ile oynanıyor.
    1600 x 900 çözünürlük, Tüm ayarlar Medium, Vsync açık iken 33-45 fps; Tüm ayarlar High, Vsync açık iken 29-39 fps;
    1280 x 720 çözünürlük, Tüm ayarlar High, Vsync açık iken ise 39-52 fps ile oynanıyor.

Bu denediğim çözünürlüklerde herhangi bir takılma veya yavaşlama yaşamadım. Fakat şu da bilinmelidir ki 1920 x 1080 çözünürlükte yüksek ayarlarda oynayabilmek için HD5650 den daha iyi bir ekran kartına ihtiyaç vardır.

• Benim gibi, yıllardır 1280x1024 gibi çözünürlüklere alışmış biri için, 1280x720'deki detay seviyesiyle ortaya çıkan sonuçlar kesinlikle harika. 1600x900'de de, hepsi medium yerine yarı high yarı medium gibi bir şekilde, yine akıcı değerler sağlanır sanırım.

Teşekkür ediyorum
  • ürünü temin edebilceğimiz nereler war acaba ?
  • http://www.exper.com.tr/ProductDetails.aspx?hID=127&RecID=1119&CatID=10
    bunu düşünüyorum bütçem 1500-2100 lira ama lenovohttp://www.pcdepo.com/asp/product/76543/LENOVO-Y560-59052769-i7-720-8G640G-15-6-W7PRE bu modelinide bütçemi zorlıyarak alabilirim ama cad/cam programlarını kullancam ve ısınma ekran vb sorunlar istemiyorum hangisi daha uygun benim icin kasa tarzı tuslar fazla farketmez benim tek umursadıgım sorunsuz programları kullanmak ve bütçem izin verdiği kadar iyi bi bilgisayar almak istiyorum

• arkadaşlar bu modele ati57xx yada ati 58xx veya gtx460 alıp takabilirmiyim? ssd takabilirmiyim? bunlar mümkünmü nerdeen araştırabilirm yada yapıp yapamıcağımı :S
  • 58xx yemez o kadar soğutması yok ama 57xx olabilir bence. kendi hdd sini söküp ssd takabilirsiniz. eskişehirde satan yer arıorum bende bunu
  • Bildiğim kadarıyla NR81A modeli stoklarda yok. NR81B modeli de uygun fiyatlı olarak sadece Carrefour'da mevcuttu. Hızlıal sitesinde var fakat çakallar 500-600 TL fazladan fiyat koymuşlar. Çok zeki geçiniyorlar her zamanki gibi.

HD 5870'e kadar ekran kartı yükseltmek mümkün fakat kaliteli bir soğutucu olmadan tam randıman alınabileceğini sanmıyorum. Cradia 101 gibi sağlam bir aletle kullanılabilir.

SSD takmak da harika bir tercih olur fakat ikinci bir yuva olmasını tercih ederdi sanırım kullanıcılar. Gerçi bu mümkün. Optik okuyucuyu söküp, SATA/PATA bağlantı birimini ufak bir aparatla HDD'ye takabilir isteyen. Pahalı bir şey değildi yanlış hatırlamıyorsam. Böylece hem depolamayı hem de performansı bir arada elde edebilirsiniz.
  • peki ekran kartımı kendim değiştirebilirmiyim :S
  • Bu soruyu sorduğuna göre bence hiç deneme kendin değiştirmeyi :D

not:bende o riske girip kendim değiştirmem
  • :) deneyemem sanırım
  • Carrefour da 1500 liradan satılan model exper in sitesinde 1538.62 TL + KDV olarak görünüyor.

http://www.exper.com.tr/ProductDetails.aspx?hID=127&RecID=1117&CatID=10
  • Hocam o +KDV ibaresi her şeyi bozuyor. 1800 TL gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. O zaman da Lenovo Y560 öne çıkıyor. Exper'in artısı çözünürlük ve monitör kalitesi oluyor. 1500 TL'den satılabildiğini gördük zaten. Bir süre sonra benzer fırsatlar gelecektir diye düşünüyorum.
  • nerde bulabiliriz acaba bu bilgisayarı??kaçtımı yoksa bu tren??:)
  • http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/exper-karizma-nc84a-intel-core-i7-720m-1-6ghz-3gb-320gb-15-6-notebook_30.001.1321.0034.htm

Ürün tekrar stoklarda arkadaşlar. Eskisinden 250 TL daha pahalı olsa da, piyasanın en iyi F/P ürünü halihazırda. NR81A ile aynı ürün. 80 GB eksik HDD, hepsi o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 26 Eylül 2010; 4:17:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/exper-karizma-nc84a-intel-core-i7-720m-1-6ghz-3gb-320gb-15-6-notebook_30.001.1321.0034.htm

Ürün tekrar stoklarda arkadaşlar. Eskisinden 250 TL daha pahalı olsa da, piyasanın en iyi F/P ürünü halihazırda. NR81A ile aynı ürün. 80 GB eksik HDD, hepsi o.

fiyat performans demesinin sebebi fiyatının 1375 civarında olmasıydı o fiyattan yani 1611 satılırsa hemde daha düşük özellikli satılacağını sanmam

• kendi sitesinden kaldırmıslar ürünü.. şu experide anlıyamadım doğru düzgün satış yapamıyorlar. adam gibi sattıkları tek ürün buydu onuda siteden kaldırmıslar. telefonla arattırdıgımdada üretimi durdu dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mınçıka

fiyat performans demesinin sebebi fiyatının 1375 civarında olmasıydı o fiyattan yani 1611 satılırsa hemde daha düşük özellikli satılacağını sanmam

Evet, o fiyat çok daha iyiydi fakat 1600 TL olduğu halde, fiyatına göre muadili yok ne yazık ki (: 1920x1080p çözünürlüğü olduğu halde, bu donanımı bu fiyata veriyor. Piyasanın kralı olmaya devam ediyor F/P'de.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.