Şimdi Ara

Exper Boyayı Nasıl Anlayamıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı experler boyasız parçalara boyalı veya boyalı parçalara boyasız diyebiliyolar. Peki bu hatayı nası yapıyolar? Yani adam sonuçta gözle bakmıyor ki yanılma payı olsun elinde makinayla bakıyor. Biri boyalı derken diğeri nasıl boyasız diyebiliyor aynı parçalara?

• Boyasıza boyalı diyenler;
    Fabrika çıkışı iki kat boya yapılmışsa adam boya ölçerle bakıp hemen boyalı diyor.
    Ama aslında araba boyasız.

Boyalıya boyasız diyenler;
    İşi bilen usta önce zımpara çekip boyayı inceltiyo sonra üzerine boya atıyo ve böylece fabrika çıkış boya mikronunu yakalıyo.
    Exper bakıyo boyasız diyo ama aslında boyalı.

Boya ölçer sadece fikir verir, gerçek exper işçilikten anlar boyalı mı boyasız mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 8 Ağustos 2019; 23:29:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçek boyacılar, boya olup olmadığını gözüyle anlar. Makine kullanmaz. Boya tozlarını, zımpara izlerini, boyanın yansımasını, ışığın kırılmasını vb. göz önüne alarak anlar bunu. Böyle bir usta bulursanız işinin ehlidir, numarasını falan kaydedin.

• Boyasız diyen sadece cihazla kontrol edip mikron değeri normal çıkarsa bu boyasız diyor ( ki fabrika mikron değerlerini tutturmak çok zor bir şey değil ) fakat işin ehli adam boyayı kendi gözü ile inceliyor boyada damla kurumuş mu küçük de olsa akma varmı pütür,toz kalmış mı şeklinde değerlendirip yorum yapıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben expere kapi degisik degisti diyorum yok diyo bu kapi orjinal araba benim ben vurdum degisti diyorum camlara bak abi yazi var degismemis degisse bile orinal kapi diyor..

iste kaliteli usta ile normal usta arasindaki farki anlayabilmek asil mesele

• Tek bildiğim exper Tarcanlar o da utube da birseyler gösterdiği icin. Geri kalanı para tuzağı.

• O zaman gerçek boyacılara Messi expertizlere TarıkÇamdal diyebilirmiyiz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişeni nasıl anlıyorlar?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim 5 parça boya var dediğim arac experde 3 parça olarak çıktı fazla takılmayın. Üstelik siz yanlış biliyor olabilirsiniz dedi, iyi de bunu ben boyattım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.