Şimdi Ara

exFAT ı Fat32 ye dönüştürme çözümü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
25.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar Kingstonun yeni çıkardığı KINGSTON DataTraveller 200 128GB lık flash bellek aldım.Belleği Windows XP yüklü bilgisayarıma taktığımda disk biçimlendirmem gerektiği yazıyordu biçimlendir dediğimde ise biçimlendirilemedi hatası aldım.Daha sonra Vista yüklü notebookuma taktığımda açıldı.Dosya sisteminin exFAT olduğunu gördüm.İnternetten araştırmalarım sonucunda exFAT dosya sistemini XP nin direkt olarak tanımadığını ancak bir yama yardımı ile açabildiğini gördüm.Gerçektende yamadan sonra açılıyordu ama sorun bunun bir flash bellek olmasıydı.Her gittiğim yerdeki bilgisayarda Vista yüklü olamıyacağından ya yanımda ayrıca yamayı da taşımalı yada dosya sistemini değiştirmeliydim.Ancak bilgisayarda biçimlendirme seçeneğinde NTFS yi seçtiğim halde biçimlendirme yapamıyordum Fat32 formatı ise Vista da hiç gözükmüyor zaten.Uzun süre aramama rağmen internette konuyla alakalı bir çözüm bulamadım.Ancak sonunda "teknomehmet" in de yardımıyla HP USB DISK STORAGE FORMAT TOOL adlı programı bilgisayarıma indirdim.Programı kurduktan sonra flash belleğinizi bilgisayara takıp programı çalıştırdığınızda direkt olarak flash belleğinizin detayları ile açılıyor.Dosya sistemini Fat32 seçip formatla dediğinizde de formatlıyor.Ancak NTFS ile formatlayamadım.Birde Fat32 ile formatladıktan sonra yeni formatlamış olmama ve içerisinde dosya omamasına rağmen kullanılan alan olarak 29.1 gb gibi bir alan gözüküyor.Bunun sebebini anlayamadım.Şimdi de onu çzömeye çalışıyorum.Ama çözemesem bile 90 gb büyüklüğünde ve tüm işletim sistemlerinde çalışan bir belleğim olduya buda yeter.

• Yapay Zekanın Yanıtı

exFAT'ı FAT32'ye Dönüştürme: Sorunsuz Bir Kılavuz

exFAT, yüksek kapasiteli depolama aygıtları için tasarlanmış bir dosya sistemidir. Ancak, bazı cihazlar exFAT dosya sistemiyle uyumlu değildir. Bu durumlarda, exFAT'ı daha yaygın olan FAT32 dosya sistemine dönüştürmeniz gerekebilir.

Neden FAT32'ye Dönüştürülmeli?

• Daha Geniş Cihaz Uyumluluğu: FAT32, exFAT'a göre çok daha fazla cihazla uyumludur. Eski cihazlar, oyun konsolları ve bazı multimedya oynatıcılar exFAT'ı desteklemez.
    • Veri Kaybı Riskinin Azaltılması: FAT32, exFAT'a göre daha basit bir dosya sistemidir, bu da veri kaybı riskini azaltabilir.

exFAT'ı FAT32'ye Dönüştürme Yöntemleri

FAT32 biçimlendirme seçeneği sunmayan bazı cihazlar için, exFAT'ı FAT32'ye dönüştürmek için üçüncü taraf yazılımlar kullanmanız gerekebilir. İşte iki popüler yöntem:

• Windows Komut İstemi: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: "format /FS:FAT32 [sürücü harfi]:". Bu komut, sürücüyü FAT32 dosya sistemine biçimlendirir.
    • Üçüncü Taraf Yazılımlar: EaseUS Partition Master veya MiniTool Partition Wizard gibi üçüncü taraf yazılımlar, exFAT'ı FAT32'ye dönüştürmek için ek özellikler sunar. Bu yazılımlar, veri kaybını önlemek için bölümleri yeniden boyutlandırmanıza ve dosyaları taşımanıza olanak tanır.

Önemli Notlar:

• Dönüştürme işlemi tüm verilerinizi sileceğinden, exFAT sürücüsündeki verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
    • Dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra, sürücü FAT32 dosya sisteminde biçimlendirilecektir.
    • FAT32'nin 4 GB'lık tek bir dosya boyut sınırlaması vardır. Daha büyük dosyaları depolamanız gerekiyorsa, exFAT veya NTFS gibi alternatif bir dosya sistemi kullanmanız gerekebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet arkadaşlar exfat ı fat32 ye çevirmenin bir yolu var mı?

Philips DVP3380/58 e Toshiba 250 GB HDD yi takınca görmüyor.

DVD Player galiba NTFS yi desteklemiyor. EXFAT ı da desteklemiyor.

Bunu nasıl FAT32 ye çevirebilirim acaba? yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler...
  • Aynı sorun bende de var FAt 32 ye çevirmem gerekiyor harici harddiski
  • 1,5 TB'lık Taşınabilir için exFAT FAT32'ye dönüştürülebilir mi?
  • samsung 320gb hdd aldım ama ntfs ve exfat formatları var ben bunu nasıl fat32 dönüştürevbilirim yardım lütfen!!
  • Bende de aynı sorun var yardım edebilecek yok mu WD Mybook Essential 1 TB bunu PS3 te kullanıcam yardım ederseniz sevinirim.
  • eski konuları hortlatmak istemem ama bu sorun şuan benimde başıma geldi, PS3te kullanıcam ve exFAT yapıyor fat32 yapmıyor nasıl yaparım onu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yıllardır çözüm bulamadı mı bu sorun
  • www.kabataslak.net
    ExFat yada Ntfs'yi Fat32'ye Çevirmek | Kabataslak Fikir ve Bilgi Paylaşımı
    http://www.kabataslak.net/exfat-yada-ntfsyi-fat32ye-cevirmek.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.