Şimdi Ara

Exeler çöküyor, mavi ekran veriyor Virüs olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu sorunum yaklaşık bir hafta önce başladı. Hiçbir nedeni yokken google chrome, skype, oyunlar ve çoğu diğer program çöküyordu. Bazen de durduk yere görüntü ve ses donup 3-4 saniye sonra mavi ekran veriyordu. Ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüp ilk önce sistem geri yükleme yaptım ardından format attım. Ancak formattan sonra da sorun devam ediyor. Geriye donanımsal nedenler kalıyor gibi ancak yine de size sormak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdi arkadaşımın birine anlatırken aynısının kendisine de olduğunu antivirüs ile taratarak çözdüğünü söyledi. Şimdi bunu deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowint -- 6 Haziran 2013; 18:21:23 >

• Beyler şimdi fark ettim. Sanırım ekran kartı ile ilgili bir sorun var. Bu aylar önce çektiğim bir resim. Resimde 4095 mb yazarken şuan 749 mb yazıyor. Driverları da kurdum sorun ne olabilir ki ?

Exeler çöküyor, mavi ekran veriyor Virüs olabilir mi ?
  •  Exeler çöküyor, mavi ekran veriyor Virüs olabilir mi ?

Az önce mutfağa gittim geldiğimde hiçbir sebep yokken bilgisayar mavi ekran vermiş. Resimi ben kesmedim mavi ekran verince çözünürlük böyle oluyor yarısı gözükmüyor.
  • Yukarı
  • combofixi indir güvenli modda tara
  • Sality.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hevesli50

combofixi indir güvenli modda tara

Combofix ile taratmıştım ama güvenli modda değildi. Şimdi güvenli modda tekrar deneyeceğim.

@Axiadam

Sality virüsüne baktım yaptığı şeyler benziyor fakat tam aynı değil. Ben çok sık mavi ekran alıyorum ve exeleri virüs olarak görmüyor antivirüs. Sadece exeler çöküyor.

Bu arada tekrar soruyorum bu durum sizce yazılımsal mı donanımsal mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %85 yazılımsal
  • quote:

%85 yazılımsal

combofix + avast yaptım güvenli modda. İkisi de bir şey bulamadı. Başka öneriniz var mı ?
  • elindeki tüm flaşları ,hddleri falan nbe varsa başka pc de biçimlendir .sonra kendi pc ne c d ne varda formatı çak
  • quote:

elindeki tüm flaşları ,hddleri falan nbe varsa başka pc de biçimlendir .sonra kendi pc ne c d ne varda formatı çak

Öyle yapmayı ben de düşünüyorum fakat önemli dosyalarım var. Bu sorundan kesin kurtulacağımı bilsem yaparım ancak geri kalan %15lik ihtimal çıkarsa dosyalara yazık olur.
  • Sistem geri yükleme yapmayı denemelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R410

Sistem geri yükleme yapmayı denemelisiniz.

Konunun başında dediğim gibi ilk sistem geri yükleme yaptım sonra format attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AloneKeybi

quote:

Combofix ile taratmıştım ama güvenli modda değildi. Şimdi güvenli modda tekrar deneyeceğim.

@Axiadam

Sality virüsüne baktım yaptığı şeyler benziyor fakat tam aynı değil. Ben çok sık mavi ekran alıyorum ve exeleri virüs olarak görmüyor antivirüs. Sadece exeler çöküyor.

Exeler tepki verip gec mi aciliyor? Ve yani Mavi Ekran hatasini sadece mavi ekran hatasi oldugunu gostermek icin cektignizde, hangi hatayi verdigini dahil goremiyoruz..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R410

Sistem geri yükleme yapmayı denemelisiniz.

Konunun başında dediğim gibi ilk sistem geri yükleme yaptım sonra format attım.

Güvenli Modda Kaspersky IS ile taratmayıdeneyebilirsin kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

quote:

@Axiadam

Exeler tepki verip gec mi aciliyor? Ve yani Mavi Ekran hatasini sadece mavi ekran hatasi oldugunu gostermek icin cektignizde, hangi hatayi verdigini dahil goremiyoruz..

Exeler tamamen kafasına göre çalışıyor. Mesela skype açıyorum tam arkadaşı arıyorum skype çalışmayı durdurdu diyor. LoL açıyorum playe basıyorum çöküyor 5 kere denesem de aynı yerde çöküyor. Bilgisayara reset atıyorum bu sefer sorunsuz çalışıyor. Mavi ekrana gelince benim de görebildiğim kısmı hemen hemen o kadar. Bir daha hata verirse monitörle oynayıp tam ekran yapmaya çalışacağım.

@R410

Birazdan bunu deneyeceğim.

Bu arada internette mavi ekran konusunu araştırırken w7 aero ile ilgili bir şey okudum. Onu kapattıktan sonra hiç sorun yaşamadım. Sadece bir tesadüf mü bunu ilerleyen zamanlarda göreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowint -- 7 Haziran 2013; 17:38:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Axiadam

Exeler tamamen kafasına göre çalışıyor. Mesela skype açıyorum tam arkadaşı arıyorum skype çalışmayı durdurdu diyor. LoL açıyorum playe basıyorum çöküyor 5 kere denesem de aynı yerde çöküyor. Bilgisayara reset atıyorum bu sefer sorunsuz çalışıyor. Mavi ekrana gelince benim de görebildiğim kısmı hemen hemen o kadar. Bir daha hata verirse monitörle oynayıp tam ekran yapmaya çalışacağım.

@R410

Bu arada internette mavi ekran konusunu araştırırken w7 aero ile ilgili bir şey okudum. Onu kapattıktan sonra hiç sorun yaşamadım. Sadece bir tesadüf mü bunu ilerleyen zamanlarda göreceğim.

Windows acilmadan once F8'e basip "otomatik yeniden baslatma" secenegiyle acarsan, mavi ekran aldiginda bilgisayar direkt kapanmaz.
    Dedigim gibi Exe'leri mahveden virus Sality, virus oldugu icinde Combofix'in pek yapabilecegi birsey yok. Herhangi bir malware programininda yapabilecegi birsey yok zira cogu virus programida temizleyemiyor.
    Kaspersky'nin sirf bu virus icn bir removal toolu vardi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Axiadam

@R410

Windows acilmadan once F8'e basip "otomatik yeniden baslatma" secenegiyle acarsan, mavi ekran aldiginda bilgisayar direkt kapanmaz.
    Dedigim gibi Exe'leri mahveden virus Sality, virus oldugu icinde Combofix'in pek yapabilecegi birsey yok. Herhangi bir malware programininda yapabilecegi birsey yok zira cogu virus programida temizleyemiyor.
    Kaspersky'nin sirf bu virus icn bir removal toolu vardi.

Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Mavi ekranı görebiliyorum ancak çözünürlük 800x600e düştüğü için görüntü kayıyor. Bazı kısımları gözükmüyor. Şuan müsait değilim ancak en kısa sürede kaspersky'ı deneyeceğim. Teşekkürler yorumlarınız için.

• Donanımsal sorun olabilir parçalarında sıkıntı olabilir,sıkıntı yoksa bi bilgisayarı rahatlatmak adına format at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vialpando

Donanımsal sorun olabilir parçalarında sıkıntı olabilir,sıkıntı yoksa bi bilgisayarı rahatlatmak adına format at.

format attım ancak dye atmamıştım. D'de birkaç dosya ve resim vardı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.