Şimdi Ara

excell bunu yapabilecek kadar beceriklimi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yazı yazıp enter'lediğimde hemen yanındaki hücrede enter'e bastığım saat,dakika ve tarih yazmasını istiyorum "=şimdi()" gibi uğraştım ama yapamadım bi bakabilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim.kut -- 12 Kasım 2007; 16:41:25 >

• sabah tan beridir bekliyorum bi cevap yazan olmamış basit bi soru yaaa ama ben bilmiyorum bazı fikirler yaptım ama olmadı enter e bastığımda başka bi hücreye "=şimdi()" yazısı yazıldı
  • =şimdi() yazdığın hücreyi diğer hücreye yönlendirebilirsin =a1 gibi mesela

EKLEME : ama bence bir command butonu ekleyip butona bastıgında istediğin hücrede tarih cıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 12 Kasım 2007; 17:28:42 >
  • Tarih : ctlr + shift + noktalı virgul

Saat : ctlr + shift + iki nokta

• verdiğiniz cevapları denedim ama benim isteğim şu çalıştığım bi iş yerinde barkodlama sistemi ile giriş yapanların adı soyadı giriş saat ve tarihi yazacak çıkarkende aynısı olacak bunu excell de yapmam gerekli. lütfen bi formül yardım edin ya
    isteğim şöyle

..!........A........!........B........!........C........!........D........!........E........!........F........!
    1!.......Barkod...!..İsim..........!....Tarih.......!......Saat......!.................!
    2!
    3!
    4!

barkod okuyucu barkodu okur a1 hücresine yazar ve ENTER tuşuna basar basılmasıyla koda göre "İsimi ve Giriş Saatlerini" belirtilen hücrelere yazar.
    (excell'i de fena çizmedim hani )
  • Galiba bu işi yapmak için MS Access veya Open Office Base kullanırsanız daha iyi olacak.
    Hem işlevsellik, hem daha fazla kayıt saklandığında hala hızlı bir şekilde kullanılabiliyor olması bakımından.

Bu arada girilen barkoda göre kişinin ismi nasıl öğreniliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahim.kut

verdiğiniz cevapları denedim ama benim isteğim şu çalıştığım bi iş yerinde barkodlama sistemi ile giriş yapanların adı soyadı giriş saat ve tarihi yazacak çıkarkende aynısı olacak bunu excell de yapmam gerekli. lütfen bi formül yardım edin ya
    isteğim şöyle

..!........A........!........B........!........C........!........D........!........E........!........F........!
    1!.......Barkod...!..İsim..........!....Tarih.......!......Saat......!.................!
    2!
    3!
    4!

barkod okuyucu barkodu okur a1 hücresine yazar ve ENTER tuşuna basar basılmasıyla koda göre "İsimi ve Giriş Saatlerini" belirtilen hücrelere yazar.
    (excell'i de fena çizmedim hani )

Tarih saat yazmasını istediğiniz hücreye bir IF fonksiyonu atayarak "eğer isim hücresi dolu ise/tarih saat yaz/değilse boş" mantığını formüle ediniz.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 16 Kasım 2007; 0:34:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki ama nasıl??

muRTah

bana bi tane örnek yapabilirmisin dosyayı
    ibrahim.kut@h
    göndermen mümkünmü lütfen
  • quote:

peki ama nasıl??

muRTah

ibrahim.kut@h

C2 hücresine şunu ekleyip, daha sonra o hücrenin sağ alt köşesini tutup tüm C sütununa uyguladığınızda @muRTah 'ın dediği olacaktır.

=EĞER(A1<>"";BUGÜN();"") veya =EĞER(A1="";"";BUGÜN())

Fakat bu fonksiyonun bir sorunu var, dosya ile bu işinizi hallettiniz ve ertesi gün dosyayı tekrar açtığınızda BUGÜN() fonksiyonu bulunduğu yere o anki tarihi atacaktır. kaydedildiği tarihi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 16 Kasım 2007; 22:47:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

quote:

peki ama nasıl??

muRTah

ibrahim.kut@h

C2 hücresine şunu ekleyip, daha sonra o hücrenin sağ alt köşesini tutup tüm C sütununa uyguladığınızda @muRTah 'ın dediği olacaktır.

=EĞER(A1<>"";BUGÜN();"") veya =EĞER(A1="";"";BUGÜN())

Fakat bu fonksiyonun bir sorunu var, dosya ile bu işinizi hallettiniz ve ertesi gün dosyayı tekrar açtığınızda BUGÜN() fonksiyonu bulunduğu yere o anki tarihi atacaktır. kaydedildiği tarihi değil.

ilgilendiğiniz için eşekkür ederim ama malesef istediğim gibi olmadı ikinci kişi 1 dakika geç girse hepsi geç giriyoo

bunlar girdiği anda sabit kalsa?

Not: DANDİK bir bilgisayara bağlı olacağından 7 gün 24 saat çalışacak ben ağ bağlantısından girip bilgileri alcam her gün sonra o bilgileri işleyeceğim ağdan bilgisayarın kontrolünü alıp excell'i kendi bilgisayarımda değerlendireceğim gayet güzel olmuş ama kalıcı olsa??

• tam istediğim gibi malesef olmamış çok teşekkür ederim. ilginiz için ama bu tarihler birinin geç gelmesiyle veya aşkam çıkarken bütün tarihleri ve saatleri değiştiriyor.

not: Sistemi döşedim barkod okuyucusu kaldı onuda alacağım yakında şimdi kartlara barkod yazılımı var onlarıda halledeceğim her kese birer kart dağıtacağım üstünde resim adı soyadı altında da barkod adam işe giriş ve çıkışta barkod okuyucusuna kartını gösterecek barkod makinesi bu kodu excel de girdiği tarih ve saati yazacak. Bu konuda yardımlarınızı veya fikirlerinizi bekliyorum

excell de olmasını istiyorum çünkü mesailerini de ben kendim girmek zorunda kalıyorum

bunu neden yapıyorum : iş yerinde tüm çalışanlar mesai ücreti alırken ben alamıyorum (şahsıma imza atacak bi isim listem yok) ama bu kart sistemini devreye sokarsam kimsenin hakkı yenmez hemde kendimi kanıtlamış olurum.

SAYGILAR

• istediğim gibi olmadı malesef sabit kalacak değişmeyecek yani ikinci gelen kişi saat ve tarihi değiştiriyor değiştirmemeli ilgilendiğiniz için hakkınızı lütfen helal edin. başka çözümler nasıl üretilir?
  • Ben size tekrar söyleyeyim, bu işi excel ile yapmak yerine MS Access veya OpenOffice Base kullanmalısınız.

Ayrıca Excel 'de içinde formül olan alanların değiştirilmemesi için korumayı kullanabilirsiniz.
    İnsanların değişiklik yapabileceği hücreleri seçin, Hücreleri biçimlendir 'e basın. Koruma sekmesinden kilitli seçeneğini kaldırın.

Daha sonra Araçlar > Koruma > Sayfayı koru ... 'ya basarak bir şifre belirleyin.
    İçinde formül olan alanlar artık değiştirilemeyecek.

Değiştirmek istediğinizde aynı yerden şifreyi girip değişikliklere hazır hale getirebilirsiniz.

"Excel'de olmasını istiyorum çünkü mesailerini kendim girmek istiyorum" demişsiniz, bunu anlamadım.
    Fakat Access veya Base 'de de siz istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz ve veriler girildiği anda nasılsa sonraki açışlardada aynı olarak kalacaktır.

• yine olmadı korumalarıma rağmen yine çalıştı ilk giren ile son giren arasında hiç fark yok.

makro veya cod yazmayı bilmiyorum (elektronikte pic programlama, plc programla dışında)
    bu işe adım attık ama programda kaldım ilk aklıma böyle bi çözüm geldi excel de "=ŞİMDİ()" formülünü kullanarak yaparım demiştim ama mantık düşündüm kurdum istediğim gibi çalışmadı.
  • Formülle olmayacağı kesin.

Bu yüzden bana bi makro yazabilirmisiniz. lütfen
  • Bİ YARDIM EDİN LÜTFEN YAAA
  • quote:

2!
    3!
    4!

Excel 'i bu şekilde yaptığınızda ve barkod numarası kişilerin kartından okutulduğunda isimleri nereden geliyor?

quote:

ağ bağlantısından girip bilgileri alcam her gün sonra o bilgileri işleyeceğim ağdan bilgisayarın kontrolünü alıp excell'i kendi bilgisayarımda değerlendireceğim

Burayıda biraz daha açarsanız, size bir çözüm üretmeye çalışacağım. Verileri işlemekten kastınız nedir?
    Yani size bir çözüm üretmek için sizin yapacağınız tüm işlemleri öğrenmek istiyorum.

Hangi bilgileri tutacaksınız, otomatik olarak doldurulacak veriler hangisi, siz bunları nereye işleyeceksiniz, bilgisayar size işlenmişini veremez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 21 Kasım 2007; 16:08:20 >

• maviateş ilgin için çok teşekkür ederim henüz bi çözüm bulamadım yukarıdaki formülleri de denedim (sayfayı da kliilitledim(formül kilit dinlemiyor) ) yinede olmadı yavaş yavaş soğumaya başlamıştım ki imdadıma sen yetiştin inş sorumun cevabını sende bulurum

25 personelimiz var bunlara resimli kimlik bastıracağız altınada barkod

sistem basit barkod okuyucu ile personelin kimlikleri tanıma işlemi excellde yapmasını istiyorum (anlık) giriş çıkış saatlerini devamlı takip etmeliyim (ahmet nezaman girdi ne zaman çıktı saatine kadar görmeliyim) sistemde 1 bilgisayar 1 barkod okuyucu var bilgisayarda sürekli excell açık kalacak kimse o bilgisayara dokunmayacak (benim dışımda (ağ bağlantısı üstünden ben bilgisayarı yönetebilirim dosyadaki değişiklikleri düzenleyebilirim) ) amaç basit barkod okuyucu barkodu okuyacak bilgisayara gün ve saat olarak işleyecek

1256325487563321 barkodu ilk 4 hanesini isim (1256= ibrahim, 1257=ahmet,...) gibi düşünüp başka bir yerde işlem yapabilirimkısacası amacım şu personelin mesai saatleri.

lütfen bi yardım et maviateş

• Yardım edecek kimse yok mu?
  • Ben size yardım edeceğimi söyledim ama hesapta olmayan bir şey var, önümüzdeki hafta üniversitede ara sınavlar var.
    Bu yüzden sizin işi ikinci plana atmak zorundayım.

Sınavlarım bittiğinde hala işinizi göremediyseniz, ben size excel kullanılmamış bir çözüm yolu sunmaya çalışacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.