Şimdi Ara

Excel yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selammillet, öncelikle teşekkür ederim.

Elimde deney sonucu ortaya çıkmış bir tablo var. (sıcaklık - basınç tablosu)

Sıcaklık ................Basınç
    -------------....-------------------
    10 ........................ 12
    12 ........................ 15
    14 ........................ 18
    16 ........................ 20
    18 ........................ 23
    20 ........................ 25
    22 ........................ 26
    24 ........................ 27
    26 ........................ 27
    28 ........................ 28
    30 ........................ 29

bunun gibi.

Ben düşey ara yaptığım zaman mesela Sıcaklık 20'in karşısındaki değeri bul dediğimde 25 basınç değeri buluyorum. Bunda sıkıntı yok ama ben (sütün 1 deki) yani sıcaklık sütündeki olmayan bir değeri mesela 21 dereceyi girince basınç sütündeki değeri (yani 2. sütündeki) 25,5 değeri hesaplayarak bana bulması lazım.

bunun formülü nedir, bunu nasıl yapabilirim ?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 28 Ağustos 2017; 16:35:1 >

• y = -4.224941725·10-2 x^2 + 2.512703963 x - 8.937062937

excel formülü nasıl olacak bilmiyorum. bu arada yuvarlanması lazım işlem sonucunun. 1 eksik ya da 1 fazla şeklinde bir hata payı var. daha doğrusu yuvarlanmadan önce virgülden sonraki rakamlarda hata payı var +-0.6 şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 29 Ağustos 2017; 4:57:17 >

I am The Doctor. I always will be. But times change, and so must I... we all change. When you think about it, we are all different people, all through our lives and that's okay, that's good! You've gotta keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear. I will always remember when the doctor was me.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pdf dosyaları için yardım.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.