Şimdi Ara

EXCEL Kaydırma Çubuğu YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bir Excel dökümanı üzerinde çalışıyorum ancak ilk 2000 satırlık kısmında çalışıyorum ancak sağdaki kaydırma çubuğu 5000. satırlara kadar iniyor.

Bu yüzden kaydırma çubuğu ince bir çizgi şeklinde ve çok hassas bu da belge içinde hızlı hareket edemememe sebep oluyor!

Bu durumu nasıl düzeltebilirim?! Teşekkürler...

• ne yapınca 5000. satıra iniyor.
    amacınız ne
    nasıl olmasını istiyorsunuz
  • Anlatamadım anlasılan derdimi, daha da baska nasıl anlatılır bilemiyorum. isterseniz siz dikkatlice bir kez daha okuyun...
  • ben tam anladım doğrusu ama şunu yapabilirsiniz.
    2000 den sonraki tüm satırları seçip gizleyebilirsiniz

2001. satırı tıklayın
    SHIFT+END+ aşağı ok
    sağ tıkla / gizle
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

ben tam anladım doğrusu ama şunu yapabilirsiniz.
    2000 den sonraki tüm satırları seçip gizleyebilirsiniz

2001. satırı tıklayın
    SHIFT+END+ aşağı ok
    sağ tıkla / gizle

İginiz için teşekkürler dediğinizi sağa akan sütünlar için yapmıştım zaten ama satırlar için pratik bir yol değil.
    Bu konuya değinmişken gizlenen sütunları yeniden nasıl görünür yapabilirim onu da sorayım :)
  • amacınızın ne olduğunu anlasak belki yardımcı olabiliriz ama anlamadık galiba

gizli satır ya da sütunları gösterme:
    aynı şekilde. gizli olan yerleri seçmekte sıkıntı varsa
    A1 hücresinin sol üst köşesindeki üçgeni tıklayın tüm hücreler seçilir.
    satır ya da sütun başlıkları üzerinde sağ tıkla / göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

amacınızın ne olduğunu anlasak belki yardımcı olabiliriz ama anlamadık galiba

gizli satır ya da sütunları gösterme:
    aynı şekilde. gizli olan yerleri seçmekte sıkıntı varsa
    A1 hücresinin sol üst köşesindeki üçgeni tıklayın tüm hücreler seçilir.
    satır ya da sütun başlıkları üzerinde sağ tıkla / göster

Pekiyi Başka türlü izah edeyim :)

Çimdi çalıştığım excel belgesi 5000 satır ama 200o'den sonrası boş. Haliyle kaydırma çubugu belge geniş (uzun) oldugundan cok dar haliyle secimi guc ve tutup surukleyerek belgenin istenilen yerine getirmek için çok hassas.
    Eger 2000'den 5000'e kadarki satırları kaldırabilirsem (silmek ya da gizlemek değil; ama bu sekilde de aynı kapıya cıkıyor aslında işim görülüyor ve bu seceneği göz ardı ediyorum), sadece 2000 satırla calısmam mumkun olacak ve kaydırma cubugu da genisleyecek (uzayacak) ve daha kolay belgeyi kaydırabileceğim. (cok anlasılır olmadı yine konuşma diliyle yazdım bu sefer, umarım anlarsınız)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel Makro Yazdırma Yardım
    7 yıl önce açıldı
    Chrome Kaydırma Çubuğu Okları
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belgeyi kaydırmak için kaydırma çubuğu tek seçenek değil.

1) aşağı yukarı ok tuşuyla (bunu herkes bilir)
    2) pageup, page down tuşuyla
    3) fare tekerleğini döndürerek
    4) farenin orta tekerleğine basılı tutup kaydırarak (hassasiyet, tıkladıktan sonra ne kadar uzaklaştığınıza bağlıdır.)
    5) END aşağı ok (CTRL+aşağı ok) => bir sonraki dolu hücreye
    6) END yukarı ok (CTRL+yukarı ok) => bir önceki dolu hücreye
    7) CTRL + END => son dolu hücreye
    8) kaydırma çubuğunun boş yerini tıklama
    9) kaydırma çubuğu üzerinde sağ tıkla menüden seç

aklıma gelen bunlar başka yollar da vardır belki
  • merhaba,

biraz geç oldu ama ben derdinizi tam olarak anladım. Şöyle çözmeyi deneyin:
    İlk hücreye tıklayın. ctrl+end yapın. Bu işlem sizi belge içinde veri içeren son hücreye götürür ki bu muhtemelen yanlışlıkla yapılmış bir giriştir. Bu girişi silin. kontrol etmek için tekrar ilk hücreye gidip ctrl+end yapın; ta ki bu işlem sizi, sizin giriş yaptığınız son hücreye ulaştırana kadar..
    Sorun aslında belgenin alt satırlarına yanlışlıkla veri girilmesinden kaynaklanıyor.

Umarım yardımı olur..
  • merhaba
    ben de benzer bi sorun yaşıyorum. benim sorunum da dosyanın boyutunun çok büyümesi. aslında normalde alttaki bütün satırları veya yandaki bütün sütunları silerek bunu çözüyodum. fakat office 2007 veya 2010 veya 2013 kullanırken, eski excellerde de ( xp ve 2003 ) açılabilmesi için onlara uyumlu modda kaydettiğim dosyalarda bu çözüm işe yaramıyo. neler neler yaptım olmadı. umarım bilen birisi vardır çünkü dosyaları mail atıp almak eziyet oluyo.

bu arada sadece data olan verileri kesip boş bir sayfaya yapıştırmak da bi çözüm ama bu sefer de sayfa düzeni falan değişiyo. yani ben dolaylı değil kesin çözümü arıyorum.
  • you may have had some data below that at one point, and have some formatting done to some cells below that. You can see what excel treats the last row to be by pressing control-end (to take you to what excel thinks is the last cell). If you want to reset this (and only have data and formatting through row 146), click on row number 147 so it selects the whole row, press shift-control-down. This will select every row from 147-65536. Right click somewhere in the selection, and go to Delete. Go to cell A1, save the file, and it will be corrected!"

bu yukarda yazılanı defalarca yapmama rağmen olmamıştı. daha doğrusu olmuyo gözüküyodu. meğerse save edip kapatıp tekrar açmam gerekiyomuş. bi kaç dosyada denedim. işe yaradı. umarım çalışır

ingilizcesi benim gibi zayıf olanlar için çevirmeye çalışayım. sizin excelde kullandığınız son satırın bi altındaki satırın tamamını seçin ( sol taraftan ) , ctrl+shift+alt ok a basın. son satıra kadar bütün satırlar seçildi. şimdi seçili bölgeden herhangi bi yere sağ tıklayıp delete/sil deyin. A1 hücresine tıklayın. save edip kapatıp açın. benim dosya 46 mb dan 375 kb a düştü

• baywhoeal B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

dosyanızın içinde eklenen resimler falan varsa, bunlar dosya boyutunu oldukça büyütür. Resimleri sıkıştır özelliğini kullanmak gerekir.
  • yok hayır. teşekkürler cevap için. benim sorunum sadece bence boş olan ama bilgisayara göre bi sebepten dolayı içinde data olan binlerce boş satırın dosya boyutunu büyütmesi idi. o satırları silerek kaydedip kapatıp tekrar açınca sorun çözüldü
  • quote:

Çimdi çalıştığım excel belgesi 5000 satır ama 200o'den sonrası boş. Haliyle kaydırma çubugu belge geniş (uzun) oldugundan cok dar haliyle secimi guc ve tutup surukleyerek belgenin istenilen yerine getirmek için çok hassas.
    Eger 2000'den 5000'e kadarki satırları kaldırabilirsem (silmek ya da gizlemek değil; ama bu sekilde de aynı kapıya cıkıyor aslında işim görülüyor ve bu seceneği göz ardı ediyorum), sadece 2000 satırla calısmam mumkun olacak ve kaydırma cubugu da genisleyecek (uzayacak) ve daha kolay belgeyi kaydırabileceğim. (cok anlasılır olmadı yine konuşma diliyle yazdım bu sefer, umarım anlarsınız)

Eski bir konu fakat çözüm bulunamamış bende bulamadım yardımcı olacak var diye konuyu hortlatayım dedim .

Bende yatay kaydırma cubugu 10000 sütün ile 1. sütün aralığını oynatıyor haliyle hassasiyeti yüksek ben ise 1. sütün ile 50 sütun aralıgında hasasiyet göstermesini isitiyorum bunu nasıl düzeltebilirim ?Bilen arkadaşlar yardım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yituk

quote:

Eski bir konu fakat çözüm bulunamamış bende bulamadım yardımcı olacak var diye konuyu hortlatayım dedim .

Bende yatay kaydırma cubugu 10000 sütün ile 1. sütün aralığını oynatıyor haliyle hassasiyeti yüksek ben ise 1. sütün ile 50 sütun aralıgında hasasiyet göstermesini isitiyorum bunu nasıl düzeltebilirim ?Bilen arkadaşlar yardım ?

Konuyla ilgili cevaplar verilmiş ama ben de son noktayı koyayım;

*Yatayda sütun fazlalığı ya da dikeyde satır fazlalığı varsa çözümü ikisi için de aynı, son kullandığınız satır ya da sütunu seçin,

*Kaydırma çubuğunu sona çekin ve son satır/sütuna shift e basarak seçin (tüm aralığı seçmek için) sonra mouse ile seçili bölgenin herhangi bir yerine sağ tıklayıp "sil" komutuna tıklayın,

*Kaydırma çubuğunu başa çekin, sol üst köşeden bir hücreye tıklayıp kaydedip kapatın. Tekrar açtığınızda problem çözülmüş olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.