Şimdi Ara

Excel de makro yazımı ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar excel 2003 de ( * ) karekterinin kaç tane olduğunu diğer bir sayfada sayı olarak gösteren bir komut var mı var ise ne yazmam gerekiyor???
    Yani örneğin kitap1 de a1 hücresinde 5 adet (*****) işareti olduğunu varsayalım... Kitap2 de herhangi bir hücrede bu ***** karekterleri sayı olarak (5) görebilir miyiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxable -- 5 Mart 2008; 23:53:23 >

• arkadaşım bence soruyu biraz daha net sormalısın..inan birkaç kez tekrar okudum ama kusura bakma ne demek istediğini bile tam olarak anlamadım.. ikincisi bunun makroyla ne alakası var?? excelde bu gibi şeyler formüllerle yapılır.. makro ise belli bir işlem sırasını otomatik olarak yaptırmaya denir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

arkadaşım bence soruyu biraz daha net sormalısın..inan birkaç kez tekrar okudum ama kusura bakma ne demek istediğini bile tam olarak anlamadım.. ikincisi bunun makroyla ne alakası var?? excelde bu gibi şeyler formüllerle yapılır.. makro ise belli bir işlem sırasını otomatik olarak yaptırmaya denir..

Öncelkikle özür dilerim haklısınız yanlış ifade etmişim. Benim istediğim şey bir sembol atamak istiyorum yada bu bir harf de olabilir. Bu harfi yada sembolü bir hücreye örneğin 5 kez girdiğimde bana kitap2 de bir hücrede kaç kez oraya yazdığımı bana sayı olarak göstersin. Yani 5 tane xxxxx girdiysem, kitap2 de başka bir hücrede bana onu 5 olarak göstersin. Umarım şimdi anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

arkadaşım bence soruyu biraz daha net sormalısın..inan birkaç kez tekrar okudum ama kusura bakma ne demek istediğini bile tam olarak anlamadım.. ikincisi bunun makroyla ne alakası var?? excelde bu gibi şeyler formüllerle yapılır.. makro ise belli bir işlem sırasını otomatik olarak yaptırmaya denir..

Batuist, hangi formülle yapılıyormuş bu iş? Formüllere bir bak bakalım, arkadaşın istediği şeyi yapabilen bir "built-in" formül var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ksiyasal

Batuist, hangi formülle yapılıyormuş bu iş? Formüllere bir bak bakalım, arkadaşın istediği şeyi yapabilen bir "built-in" formül var mı?

arkadaşım; arkadaşın sorduğu soruyu anlayamadığımı zaten belirtmiştim bunu anlamamışsın bu bir.. ikincisi, olabilecek bir işlem dahi olsa bunun ancak formüllerle olacağını makronun işlevinin daha farklı bir işlem olduğunu belirttim bu iki.. ama arkadaşın sorduğu soru şimdi daha bir netlik kazandığı için bende böyle bir formül bilmediğimi söyliyim.. ama vurguladığım şey makronun böyle bir işlevi olamayacağı yönünde idi.. ifade tarzın biraz ukalaca olmuş hiç birşey yazmasan daha sevimli bir insan olabilirdin... hep böyle iticimisindir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel de aynı harfleri silme
    10 yıl önce açıldı
    Excel Makro Yazdırma Yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.