Şimdi Ara

Excel'de Harf Sıralaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir excel dosyası var. Telefon defteri olarak kullanılıyor. 2000'i aşkın isim ve karşılarında numara var. Ben istiyorumki excel dosyasına her eklediğim kayıt harf sırasına göre sıralansın. En sona bir kayıt işlesem bile diğer açtığımda harf sırasında alsın yerini.

Ayrıca bu dosya bir ağ içerisinde ortak dosya. Yani yapavağım sıralama her bilgisayarda güncellesin kendini.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

• MERHABA SORUNA CVP VEREMICEM AMA SENIN REHBER OLARAK KULLANDIGIN EXCEL SAYFASINI BENIM PAYLASIRMISIN BENDE TEL REHBERI OLUSTURMAYA CALISIYORUMDA YAPAMIYORUM YARDIMCI OLURSAN SEVINIRIM
  • Özel bi rehber falan değil ki. En başta başlıkları var isim soyisim ofis tel fax tel cep tel diye.

Altlarında isimler ve numaralar var, bunu kendin yazarakta yapabilirsin.
  • bunun için formul yada benzeri bişey var mı bilmiyorum,

siz yazdığınızda otomatik sıralayan bişey yapılıp yapılamayacağınıda bilmiyorum.

ama ofis 2007 excel de veri sekmesi altında sırala var ona tıkladığınızda hangi sütunu neye göre sıralamak istediğinizi soruyo, bunları seçtiğinizde de sıralıyo, denedim şimdi. belki işinize yarar
  • makro yazman gerekir bunun için.
    isimlerin B sütununda olduğunu düşünnerek "b sütunundaki ilk boş satıra veri girişi halinde sayfayı B sütununa göre artanşekilde sırala"

yaptıracak bir makroya ihtiyacın var.
  • Arkadaşlar dosyayı upload etmem şuan için imkan dahilinde değil. Sırala seçeneğinde de saçma sapan şeyler çıkıyor harf sıralaması yer almıyor. Excel'de vardır bunun bi formulü ya ya da ne bileyim butonu falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitokondris

Arkadaşlar dosyayı upload etmem şuan için imkan dahilinde değil. Sırala seçeneğinde de saçma sapan şeyler çıkıyor harf sıralaması yer almıyor. Excel'de vardır bunun bi formulü ya ya da ne bileyim butonu falan?

Excel'de Harf Sıralaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel’de Yaş Hesaplama
    2 yıl önce açıldı
    Excel de aynı harfleri silme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz geç oldu ama teşekkür ederim yine de :)
  • hort olucak ama çok işime yaradı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.