Şimdi Ara

Evrime farklı bakışlar !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: seyyah_seyyare

e
    quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Ben şahsen yaratıcıya inanmaktayım, ama herhangi bir dine inanmamaktayım. Yani deistim ..

Burada yaratıcıdan kastınız nedir? Binlerce yıl önce insanlar güneşe, aya, taşa, toprağa tapıyorlardı. ALLAH a mı inanıyorsunuz başka birşeye mi? Önce bunu bilmek lazım. Eğer ALLAH a inanıyorsanız bir dine inanmanız gerekir. Yoksa binlerce yıl önce inanan insanlarda yaratıcıya inanıyordu ama yanlış şeylere inanıyorlardı.
    Evrende herşey bir düzen içerisindedir. Evrim teorisi ise olduğu gibi bir düzensizliktir.
    Evrim gerçekte ilk canlıyı değil gelişim sürecini açıklıyorsa, önce insandık sonra şekil değiştirdik sonra tekrar mı insan olduk.
    Evrim teorisi kim ne derse desin yaratıcıyı yok sayar. Son zamanlarda, bir çıkmaza girdiği için şimdi yaratıcı var evrimde var demeye başladılar.
    Yaratıcının bir şeyi yaratması için uğraşmaz dememin sebebi, sizinle aynı fikirde olduğum için değildi. ALLAH yarattığı herşeyi kusursuz ve noksansız olarak yaratır anlamında idi.

Son olarak, aslında bütün bu kargaşanın asıl sebebini bilmek lazım ama onu bilen insan sayısı çok az. Dikkat edin tüm inanç sistemleri birbirine karıştırılmak isteniyor. İnsanların akılları karıştırılıyor bilinçli olarak.

Neyse bu konuda saatlerce konuşurum sizlerle ama bazı şeyler akıl ile değil kalp ile anlaşılır. Bu da materyalist felsefeye terstir öyle değil mi. Binlerce yıl önce insanlar helvadan put yapardı ona tapardı sonrada acıkınca helvadan putları yerlerdi. Materyalizm de bana bunu çağrıştırıyor.

Seyyah_seyyare arkadaşım. İstersen benim yerimede bütün inanclarıma sen karar ver ?? Ben kalkıpta Allaha inanıyorum dinlere inanmıyorum diyorsam öyledir. Kimsenin aklını bilinçli olarak karıştırmıyorum. Sen kalkıpta beni göstererek inanc sistemlerini karıstırıyor, akıl karıstırmaya calısıyor bilincli olarak dersen bende senin sofu olduğunu, bizi geriliğe doğru ittiğini iddia ederim. Burada komplo teorileri uydurmak için bulunmuyorum ben. 2004 yazından beri burada aynı şeyleri anlatmaya calısıyorum. Benim fikrim bu. Bak benim gibi düşünen arkadaşlarda var.

Sizde evrime karşı bir nefret oluşmuş. Önyargı oluşmuş. Bir insan çıkıp farklı bir fikir belirttiğinde insanları manipule eden birisi olarak aforoz ediliyor.

Ve tam saçmaladın birisi yaratana inanıyorsa dinede inanmalıdır derken. Ben yaratıcıyı bir şekile sokmuyorum o geçmişte bahsettiğin insanlar gibi. Sen beni putperestlerle karıştırma. Bosuna demiyorum biraz daha geniş görüşlü olun, kendi fikirleriniz cevresindeki bilgileri ogrenmekle kalmayın diye. Ben yaratıcının bir parmak şıklatmasıyla bu ortamı yarattıgını ve fizik- matematik - biyolojik - kimya kurallarıyla donattığını düşünüyorum herşey dengede olsun birbirleriyle etkileşim içinde olsun diye.

Ayrıcana Allah bir anda yaratabilir neden evrimi kullansın diyenler, allah gezegenleride kendisi itebilir, bir elmayı yere kendisi düşürebilir, ışığı kendisi ilerletebilir, belkide o yapıyordur, ama bütün bunları bizim anlayabileceğimiz yollarla yapıyor. Fizik kurallarıyla elmayı yere düşürüyor. Neden bizim anlayabileceğimiz yollarla yapıyor ?? Cünkü yaratılan herşey yaratıcının bir parcası olur, bir sanatcı sanat eseri yarattıgında ona şekil veren fikirleridir. Yaratıcının sanat eseride bu evrendir. Ama evren zaman kavramıyla yaratılmıstır ve zaman içinde herşey değişir. Yagmur yagar sel basar, Kuraklık olur buzul cagı olur karanlık olur aydınlık olur. Her zaman ortam aynı değildir o zaman ilk yarattıgındaki canlılarda aynı kalırlarsa yok olacaklardır.

Evet Allah belkide insanları, hayvanları yaratıyordur sürekli ama bunu kesinlikle bizim anlayabileceğimiz şekilde yapıyor olmalı. Bence asla kendisini gizemli tutmaya calışmıyor aksine kendisini anlamamız için bize bir sürü ipucu bırakmıştır .. Bence onu cok karmasık olarak gormek ve etrafımızıda bu karmasıklıkla yogurmak bilgisizliğimizi örtmekten baska birşey değil. Hepimiz daha yolun başındayız, neredeyse hiçbirşey bilmiyoruz .. Ama her birimiz bir şekilde yorumluyoruz ve ögrenmeye calısıyoruz. Sen Kuran-ı Kerimden ögrenmeyi seciyorsun, bende farklı yollardan seciyorum bu ögrenmeyi.

Ayrıcana insanları abuk subuk iftiralarla susturmaya calışmakta asıl sofuluktur.

• quote:

MuratOzsay:
    Ayrıcana Allah bir anda yaratabilir neden evrimi kullansın diyenler, allah gezegenleride kendisi itebilir, bir elmayı yere kendisi düşürebilir, ışığı kendisi ilerletebilir, belkide o yapıyordur, ama bütün bunları bizim anlayabileceğimiz yollarla yapıyor.

"İşte benim de anlatmak istediğim buydu" dediğimiz olurya okurken aynen bu durumu yaşadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

quote:

"Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

Yani bu bir ses kaydı değil ki. Meleklere insanın nasıl bir varlık olduğunu öğretmiştir belki daha önce .Belki aralarında başka konuşmalar da geçti. Belki de herşey bildiğimizden çok daha farklı oralarda Bir de şu var yani:

Bu ayette anlatılmak istenen gayet açık. Yaratılışın nasıl olduğunu anlatmaya çalışan bir ayet değil. Biz öküz altında buzağı arıyormuşuz gibi geliyor bana.Yani hani biri bir söz söylerken ağzından kaçırdığı kelimelerden değişik sonuçlara varıısın da bu Kuran'da olmaz bence. Kuran'ın şifrelerini çömeye çalışanlara benzedik...Dediğim gibi Allah söylemek isteseydi direk söylerdi neden gizlesin? Bence evrimi Kuran ile desteklemeye çalışmasak daha iyi...

arkadaşım.bu ayetten çıkan direk bir anlamı sen öküzün altında buzağı aramak diye nitelendiriyorsun.sonra da kendin belki meleklere şöyle dedi böyle dedi diye ayette geçmeyen konuşmalar ekliyorsun.

asıl senin düşüncen öküzün altında buzağa olmuyor mu?neden bu kadar korkuyorsunuz siz kardeşim?

apaçık belli işte.kuranda hz.adem ilk insandır diye bir ayet cümle yok.buna karşın meleklerin daha önce yaşamış insanların hareketlerinden yakındıkları da ortada.demek ki insanlar vardı daha önce de.

nofrost üstteki cevabımı okumadın mı?

• quote:

o sorunun cevabını izninizle ben vereyim. Nereden biliyorlar, çünkü melekler daha önce cinleri gördüler. Cinlerde insanlar gibi, irade ve akıl sahibi olduklarından , melekler insanlarla cinle arasında ilişki kumakta ve bunu tahmin etmekte zorlanmadılar.

iyi de sen böyle olduğunu nereden biliyorsun?bunun tek yolu bence orada bulunan meleklerden biri olman.

kızma ama bu böyle.peki cinlerin insanlardan çok daha önce yaratılıp insanlarla benzer nitelikli hareketler yaptığını nerden biliyorsun?

bakın bu konular uzar da gider.bu bana hz. Muhammedin mirac olayında Allah ile yaptığı pazarlığı anlatan insanları hatırlattı.

bu tip şeyleri ancak orada görüp anlatmak gerekir..

ama ayette çok açık bir yorum var.o da meleklerin daha önceki insanlardan şikayetçi olmalarıdır.bu da daha önce insaların yaşamış olduğu yorumunu getiriyor.

neyse arakadaşlar.biz bu din konusunda anlaşamıyoruz.benim dinim bana sizin dininiz size.ama bilim ile dini lütfen karıştırmayın.dini bilim ile ters düşürmeyin.bugün bize gayet normal gelen şeyler belki 2 yüzyıl önce şeyhülislam fetvalarında dinen haram sayılıyordu.bunu unutmayın.

bundan dolayıdır ki Kuran'dan yorum çıkarmak asla belli bir gruba ya da kişiye ait değildir.biz onu kendimiz anlamamız gerekir.çünkü Allah bunu emrediyor.okuyun ve kafanızı işletin diyor.peki siz neden hala bu emre direniyorsunuz?

• Nofrost arkadaşım;
    Ayette insanları meleklerden ayıran özellikleri ve Allah'ın insanları niye yeryüzününn halifesi yaptığını bir cevabı , bir hikmeti olduğunu ama onu sadece Allah'ın kendisinin bildiğini anlatıyor bence... Sen nasıl oluyor da ayetten direk çıkan anlamın evrim olduğunu savunuyorsun anlayamıyorum. Hangi tefsir kitabında , burada insanların daha önce varolduğunu anlatmak istemiş diyor?Hem evrim ile yarattığını neden sadece bir ayette böyle kelimelerin arkasına gizlemiş acaba , neden Adem den önce yaşayan insanlardan bir kez bile bahsetmemiş? Sadece üstün zekalılar anlasın diye mi?

quote:

neyse arakadaşlar.biz bu din konusunda anlaşamıyoruz.benim dinim bana sizin dininiz size.ama bilim ile dini lütfen karıştırmayın.dini bilim ile ters düşürmeyin.bugün bize gayet normal gelen şeyler belki 2 yüzyıl önce şeyhülislam fetvalarında dinen haram sayılıyordu.bunu unutmayın.

Arkadaşım neden din ve bilimi ters düşürelim? Ters düşecek ne var söyler misin? Bilim bazı şeyleri açıklayamamış olabilir. Şimdi bilim ile ilk varoluşu açıkla, Hz.İsa nın doğumunu açıkla dediğim zaman ne cevap vereceksin ? Senin mantığına göre ters düşmüş oluyoruz ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 17 Ekim 2005, 0:02:03 >

• Yine bir sürü sıfat yakıştırılmış bana, dikkat ederseniz ben kimseye bir sıfat yakıştırmıyorum. İnsanlar benim sorularıma cevap vermek yerine sıfatlarımı zenginleştiriyorlar.

Öncelikle şu deistlik kavramı nedir? Yaratıcıya inanmaktan kasıt nedir? Bu yaratıcı ilahi dinlerdeki yaratıcı mıdır yoksa başka bir yaratıcı mı var diyorsunuz? Bu yaratıcı insanları ne için yaratmıştır? Deistler dine inanmıyorsa, kutsal kitaplara ve peygamberlere de mi inanmıyorlar? Deistlerin hayat felsefesi nedir?
    Yoksa bu yaratıcı dediğiniz Aristonun tanrı anlayışı mı, siyonistlerin mimar dedikleri anlayış mı?
    Bu soruların cevaplarını çok merak ediyorum, bu sorular yaratıcıya inanıyorum diye geçiştirilemez.

Evrim ile kısma gelince, kaainat her zaman bir düzen içerisindedir. Siz hiç dünyanın yörüngesinden çıktığını veya güneşin her sabah doğudan doğmadığını, yeryüzünde yere attığınız bir taşın havaya gittiğini gördünüz mü? Oysa evrim teorisi düzensizliktir. Buna göre Ay gerçek yörüngesini bulana kadar rastgele dünya etrafında dönüşler yaptı mı diyeceğiz. Bu imkansız bir yaklaşım. Çünkü yaklaştığında Dünyanın çekim etkisine gireceğinden dünyaya çarpar, uzaklaşsa bu seferde ay dünya çevresinde dönmez. Şimdi bu verdiğim örneği bütün uzay için aklınızın hayal edebildiği kadar düşünün milyonlarca gezegen yıldız ve uydular hepsi birbirine girmezmiydi. O zaman nasıl oluyorda, evrim teorisi düzeni sağlıyor.

Bir de bazı insanlar, inanmıyoruz dedikleri halde Kuran-ı Kerimden ayetleri kendilerine göre yorumlamaya kalkıyorlar. Tümüne inanmadığınız bir şeyden cımbızla bazı yerleri alarak karşı görüş olarak sunmanız kendinize göre ne kadar doğrudur. Bu bana bir hikayeyi hatırlattı, adamın biri namaza yaklaşmayın diye vaaz veriyormuş, oysa asıl anlatılan abdestsiz iken namaza yaklaşmayındır.

Evrim teorisini savunan insanlara şunu diyorum ki, ispatlayınız, delillerinizi getiriniz, afaki konuşmalarla bu iş olmaz şu ana kadar yaklaşık 200 yıl geçmesine rağmen somut bir kanıt hala ortalıklarda yok. Sadece düşünmekle bir teori nereye kadar gidebilir?

Ben aradığım soruların cevabını zaten buluyorum. Benim verdiğim kaynakları sizler kabul etmiyorsunuz-Bilimsel veya Dini-. Benim kafam rahat çünkü aradığım soruların cevapları belli, ya sizinkiler...? Gerçekten kafanızdaki her sorunun cevabını biliyor musunuz yoksa bu bilinmezlik sizlerin ruhunu mu daraltıyor?

İnşallah geç olmadan gerçekleri görürüsünüz, hissedersiniz.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
    Kanuni Sultan Süleyman

• ben diyorum ki;;

evrim vardır,,,Eviren Çeviren de vardır.

hiçbir şey o İlahi kudretin dışında değildir.

evrim ile yaradılışın da bir gayesi vardır
    --- güzel , mantıklı başlık olmuş.
    ---seviyeli tartışmalara ihtiyacımız var.
    ----------------------------------------
    bu arada ,, tabi ki Kuran'ı okumalıyız.
    zaten ''oku'' diye gönderdi.

ama yanına neden ^^peygamber ^^ gönderdi???
    sadece kitabı gönderemez miydi ??

işte ,, anlaşılsın , doğru yoldan ayrılınmasın diye de ,, yollara köşe taşları gönderdi(kendimizi onlara göre ayarlayalım diye)==>ki onlar da evliyalardır==> onların olması da gereklidir.
    ----------------------------------
    konu dağılmasın

evrim vardır,,,Eviren Çeviren de vardır.

bence.

saygılar

Türkiyede üç büyük uyuşturucu vardır 1- Magazin 2- Diziler 3 - Futbol. Uyanın, uyandırın.[selenvirüsten alıntıdır :D]

• Kuran'ı evrime kaynak göstemek gerçekten garip geliyor. Ben böyle daha varlığı çok şüpheli konuların kanıtlarını Kuran'da aramanın doğru olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü Kuran bir inançtır. Bir kelimesine dahi inanmamak olmaz, ya hepsi doğru ya hepsi yanlıştır. İleride bir gün evrim teorisi çürütülürse sizin gibi inanan insanlar "yok yere" inançlarından şüphe edebilirler. Aynı bazı insanların çıkıp da Kuran'da birtakım şifreler ve kehanetler buldum diye çıkması gibi. Adam belki gerçekten doğruyu söylüyor ama bir gün o kehanetler doğru çıkmazsa birçok insan onun yüzünden inancından olabilir. Kuran'da direk evrim var ya da yok deniyor mu ? Hayır. Allah insanlara söylemek isteseydi direk söylerdi zaten. Demek ki bilinmesini istememiş kendinin araştırıp bulmaya çalışın demiş.

Ne Kuran ile çürütelim ne de onun ile destekleyelim...

Din bir inançtır. Evrim ise sadece bir teori. Dikkat ederseniz var ya da yok diye kesin konuşuyorum. Bu teoriyi mümkün olduğu kadar dini bilgilerimden uzak tutmaya çalışacağım. Çünkü benim için dinim evrim merakımın çok çok önünde. İnancıma dahil etmemem gerekir. İnançlarımın sınırları da bellidir. Kuran'a ters düşmeyecek herşeye önyargısız bakabilirim. İnanan arkadaşlar; evrimi de çok büyütmeye gerek yok. Bırakın ilk yaradılışı ve onlarca soruyu henüz cevaplandıramayanlar büyütsünler, yanıtlarını evrimde arasınlar....

• Ne Kuran ile çürütelim ne de onun ile destekleyelim...
    +1

Kuran'a ters düşmeyecek herşeye önyargısız bakabilirim.
    -1

hayattakiler;
    Neden Yaratıcı balığı ayrı, insanı ayrı, kaplumbağayı ayrı yaratmak için uğraşsın ki? hepsini tek dokunuşla var edebilir! Bunu evrimle yapar! mekanizmayı kurar ve mekanizma işler. Bence imkansız değil.

Allah ın cc uğraşması diye birşey söz konusu olamaz ...

ayrıca 6 günde yaratılma ifadesi ile 6 aşama olarak düşünülebilir ...

Allah dilese idi tek seferde de yaratabilirdi ...

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

hayattakiler;
    Neden Yaratıcı balığı ayrı, insanı ayrı, kaplumbağayı ayrı yaratmak için uğraşsın ki? hepsini tek dokunuşla var edebilir! Bunu evrimle yapar! mekanizmayı kurar ve mekanizma işler. Bence imkansız değil.

işte bu düşünülebilir şeklindeki yorumlar beni o sonuca itti. Neden insanın çamurdan yaratıldığı da bir aşama olarak düşünülmesin? O zaman burada da bir mecaz var? Kur'an çok açık deniyor ama aslında hiçde öyle değil? Yanılıyormuyum? Çok fazla mecaz var..

• Arkadaşlar kuran bir inançtır diyosunuz ama kuranı incil gibi,tevrat ggibi düşünmeyelim. Kuran harici diğer kutsal kitaplarda genelde hep öğütler verir,eskiden yaşanmış dini hikayeler,emirler,yasaklar anlatılır. Ben bu kutsal kitapları merak edip incelediğimde bunları gözlemledim. Ama Kuranda sadece öğütler,geçmişte yaşananlar,emirler,yasaklar haricinde bilimle ilgili, dünya ile ilgili,var oluş ile ilgili,uzay ile ilgili,madde ile ilgili,enerji ile ilgili ve daha birçok bilimle ilgili ayetler bulunmakta. Hatta insan oğlunun spermden doğuşuna kadar olanları anlatmaktadır. Uzay ile ilgili anlatılanlar gerçekten entersan... Bizim kuranı tercüme edebildiklerimizden (yani insanoğlunun demek istiyorum) gördüklerimiz bunlar. Kuranda henüz insanoğlunu anlayacağı şekilde çevrilememiş bazı kısımlar bulunmakta. Bunu için çalışmalar tüm dünyada devam ediyor zaten. Bu konunun alimleri gece gündüz çalışıyorlar. Diyanette bile bu konuda çalışmalar var.

Yani demek istediğim kuranda sorularımızın cevabı bulunmakta.... Hatta insanlar keşifler yapıyorlar,bi bakıyoruzki yapılan keşifler kuranda anlatılmış. Bunun örneği çok,araştırısanız kuran mucizeleri hakkında buna benzer çok konu bulabilirsiniz.

Evet kuran bir inanç ama aynı zamanda insanoğlu için aydınlatıcı bilgiler içeriyor.

Bunu gözardı etmeyelim.

Kuran bizi bilime teşvik eder, keşfe teşvik eder, araştırmaya, öğrenmeye teşvik eder. Öyle olmazsa Allah kuranda insanoğlunun anlayamacağı bazı kısımlar koymazdı. Kuranda herşeyi açık açık anlatır,insanoğlu tüm bilgileri hemen öğrenir,öğrenmek için,bilim için bir gayret göstermezdi. Allah isteseydi bunu kolaylıkla yapardı. Bunu yapmamış,insanlar araştırsınlar,öğrensinler,keşfetsinler istemiş. Ama bilim ilerledikçe,alimler çalıştıkça, kuran incelendikce zamanla, bilgiyle,öğrenmeyle daha güzel anlaşılıyor kuran... Örneğin kuranda ışınlanmadan bahsedilmiş. Bilim adamları ilerde bunun mümkün olabileceği görüşündeler. bakalım,bunu nasıl açıklayacak insanoğlu,zamana,teknolojiye,bilgiye ihtiyacımız var.

Allah kitabı kuranda gezegenlerden, güneşten,aydan bahsetmiş. Bunların yerleşimlerinden bahsetmiş... Kuran indirildiğinde o yıllarda astronomi bugünkü kadar ilerlememişti daha.... İnsanlar uzay araştırmaları sonucu bu gezegenleri,yerleşim şekillerini keşfettiler,öğrendiler....

Daha birçok bilimsel ifadeler var kuranda,merak eden arkadaşlar,açın tercümesini,okuyun,sizde göreceksiniz bu ayetleri....

Şimdi durup dururken kuran bi inançtır deyip bilim dışı tutmak ne kadar doğru olur,söylermisiniz bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 17 Ekim 2005, 13:40:04 >

• Uzun lafın kısası kuranda bilimde vardır,açın okuyun tercümesini...

Orjinalden alıntı: hayattakiler
    ................. Kur'an çok açık deniyor ama aslında hiçde öyle değil? Yanılıyormuyum? Çok fazla mecaz var..

mesajları açıktır ama;

''yaş-kuru ne varsa kurandadır'' buyruğu gereği içinde çooooooooookk çok şeylerin olması gerekir.
    bu da mecaz ve şifrelerle mümkün olur.

diğer bir yön:: sadece bir ilmihal olsaydı,,hiç mecaz olmazdı.
    birçok yerde mecaz içerdiğine göre sadece bir ilmihal olmamalı

başka diğer bir yön ::birçok bilimsel gelişmeye, tarihi hadiselere işaretler görüyoruz.bu gibi şeyler zamanından önce anlaşılamaz.anlaymanın bir yolu da mecaz kullanmaktır.

elhasıl:: mecaz vardır tabi ki kuran da

saygılar

Türkiyede üç büyük uyuşturucu vardır 1- Magazin 2- Diziler 3 - Futbol. Uyanın, uyandırın.[selenvirüsten alıntıdır :D]

• quote:

seyyah_seyyare :

Yine bir sürü sıfat yakıştırılmış bana, dikkat ederseniz ben kimseye bir sıfat yakıştırmıyorum. İnsanlar benim sorularıma cevap vermek yerine sıfatlarımı zenginleştiriyorlar.

Öncelikle şu deistlik kavramı nedir? Yaratıcıya inanmaktan kasıt nedir? Bu yaratıcı ilahi dinlerdeki yaratıcı mıdır yoksa başka bir yaratıcı mı var diyorsunuz? Bu yaratıcı insanları ne için yaratmıştır? Deistler dine inanmıyorsa, kutsal kitaplara ve peygamberlere de mi inanmıyorlar? Deistlerin hayat felsefesi nedir?
    Yoksa bu yaratıcı dediğiniz Aristonun tanrı anlayışı mı, siyonistlerin mimar dedikleri anlayış mı?
    Bu soruların cevaplarını çok merak ediyorum, bu sorular yaratıcıya inanıyorum diye geçiştirilemez.

Bir de bazı insanlar, inanmıyoruz dedikleri halde Kuran-ı Kerimden ayetleri kendilerine göre yorumlamaya kalkıyorlar. Tümüne inanmadığınız bir şeyden cımbızla bazı yerleri alarak karşı görüş olarak sunmanız kendinize göre ne kadar doğrudur. Bu bana bir hikayeyi hatırlattı, adamın biri namaza yaklaşmayın diye vaaz veriyormuş, oysa asıl anlatılan abdestsiz iken namaza yaklaşmayındır.

Evrim teorisini savunan insanlara şunu diyorum ki, ispatlayınız, delillerinizi getiriniz, afaki konuşmalarla bu iş olmaz şu ana kadar yaklaşık 200 yıl geçmesine rağmen somut bir kanıt hala ortalıklarda yok. Sadece düşünmekle bir teori nereye kadar gidebilir?

Ben aradığım soruların cevabını zaten buluyorum. Benim verdiğim kaynakları sizler kabul etmiyorsunuz-Bilimsel veya Dini-. Benim kafam rahat çünkü aradığım soruların cevapları belli, ya sizinkiler...? Gerçekten kafanızdaki her sorunun cevabını biliyor musunuz yoksa bu bilinmezlik sizlerin ruhunu mu daraltıyor?

İnşallah geç olmadan gerçekleri görürüsünüz, hissedersiniz.

Deistlik sabit bir kavram değildir. Herkezin bakış açısı farklı olabilir. Ortak noktaları bir dine inanmamaları fakat yaratıcıya inanıyor olmalarıdır. Benim inancımın bu açtığım konuyla hiçbir ilgisi olmamasına ragmen : .. Ben bize akıl verildiğini gözlemleme yeteneği verildiğini düşünüyorum. Birşeyin yanlışmı doğrumu olduğunu bilmek için bir kitaba yada kurallar dizisine baglı kalmama gerek olmadığını düşünüyorum. Ve evet ortaya cıkan bütün dinlerin insanların manevi ihtiyaclarından doğduğunu ve ilahi olmadığını düşünüyorum... Tarih boyunca islamiyetten kat kat uzun süre yeryüzünde kalmıs dinler vardır ama hepsinin sonu belli .. Zamanla yıpranırlar ve yok olurlar... Bütün inananlar kendi dinlerinin sonsuza kadar süreceğine inanır, tamamen gerceğe giden yol olduguna inanırlar.. Bunlar benim düşüncelerim ve bence bunları tartısmanın yeri zaten burası değil .. Yine evrim üzerine değil evrimi tartısan ve araştıranların kişilikleri üzerine kayılıyor .. Bununla ne elde edeceğiz acaba ??

quote:

Deep Impact :

... Allahın herşeyi kusursuz yarattığını söyleyen arkadaslar .. Kusursuzu bir aşamada yada bir günde neden yaratmadığını kendi dinlerine göre anlatabilirlermi ?? 6 gün yada 6 aşama .. Eger isterseniz cok daha kestirip atan teoriler ortaya atabilirsiniz .. Mesela ben bir tane atayim çıkın işin içinden cıkabilirseniz .. Buna inanmıyorum ama buda bir teori .. Allah herşeyi aynen tevratta yazdığı gibi yaklasık 5000 - 6000 yıl once 5-6 günde yarattı .. Herşeyede ne kadar olması gerekiyorsa o kadar yasında yarattı .. Dinozor fosillerini oraya o koymus olabilir yada petrolu, denizi, dagları o koymus olabilir direk .. ?? Buna karşı kim ne diyebilirki dimi ?? Nasıl savunabilirsinizki bu teze karşı .. biyoloji ve cografya bilim dallarının büyük bir kısmı çöpeee ..

quote:

seyyah_seyyare :

Evrim ile kısma gelince, kaainat her zaman bir düzen içerisindedir. Siz hiç dünyanın yörüngesinden çıktığını veya güneşin her sabah doğudan doğmadığını, yeryüzünde yere attığınız bir taşın havaya gittiğini gördünüz mü? Oysa evrim teorisi düzensizliktir. Buna göre Ay gerçek yörüngesini bulana kadar rastgele dünya etrafında dönüşler yaptı mı diyeceğiz. Bu imkansız bir yaklaşım. Çünkü yaklaştığında Dünyanın çekim etkisine gireceğinden dünyaya çarpar, uzaklaşsa bu seferde ay dünya çevresinde dönmez. Şimdi bu verdiğim örneği bütün uzay için aklınızın hayal edebildiği kadar düşünün milyonlarca gezegen yıldız ve uydular hepsi birbirine girmezmiydi. O zaman nasıl oluyorda, evrim teorisi düzeni sağlıyor.

Kainat tam bir değişim içindedir. Bazıları içiçe girer, bir yıldızın yakınından karadelik gecer o bölge değişir.. Ay her saniye dünyadan uzaklasmaktadır .. Zaten dünyanın sonu güneşin olmesi yüzünden değil ayın uzaklasması yüzünden olacaktır. cekim kuvvetinin azalması sonucu dünyanın yörünge yatıklı yalpalama yaparak bütün ekvator bolgesini çöle çevirecek .. Googledan aratıp bulabilirsin .. Bu pek düzen gibi gelmiyor ?? Zaten evrim teoriside düzensiz değildir.. Evrim teorisini nasıl tartışacağımızı tartıştığımız bir ortamda bir bilimsel teoriye alakası olmayan şeyler yakıstırılıyor. Düzensizlik nerede var bana anlatabilirmi biris ?? Tamamen düzenin korunmasına doğal kaynakların devam etmesine yonelik olan bir teoriden bahsediyoruz .. 50bin kere söyledik ama nafile .. Biraz birlikte ögrenelim diyoruz burada .. Kuran-ı incelememiz gerekiyorsa inceleyelim.. Evrimi incelememiz gerekiyorsa inceleyelim ama fikirlerimizi beirtirken bu böyledir cünkü bu bu budur diyelim ..

Ayrıcana seyyah_seyyare arkadas sana hiçbir şekilde sıfart yakıstırmadım .. Sadece sen bana karsı bunları kastediyorsan benimde sana karsı bunları deme hakkım doguyor dedim .. Ve cokda anlamlı bir soz soyledim .. Kalkıpta burada birislerini senin inanmadıgın birşeye inandıgı için baskalarının aklını çelmeye calısan birisi diye göstermek sıfat yakıstırmak olmuyormu ?? Birkac mesaj üstte birşey yazıp birkac mesaj altta sütten çıkmış ak kaşık gibi davranmak hangi sıfat oluyor ??

quote:

seyyah_seyyare

Son olarak, aslında bütün bu kargaşanın asıl sebebini bilmek lazım ama onu bilen insan sayısı çok az. Dikkat edin tüm inanç sistemleri birbirine karıştırılmak isteniyor. İnsanların akılları karıştırılıyor bilinçli olarak.

Bizler çıkıp akmerkezin onunde, taksim meydanında bedavaya 3-4 parmak kalınlıgında evrim yanlısı kitaplar dağıtmıyoruz insanlara .. Bizler kalkıpta sadece evrimi kanıtlamak için vakıf kurup orda burada kendi kendilerine kurdukları enstitulerinde kendilerini profesor diyen ama kendilerinden baska kimselerin profesor olarak tanımadığı insanları konferanslara cagırıp evrim yanlısı propogandada yapmıyoruz .. Biz sadece burada düzeyli olarak tartısmak istiyoruz .. İki afaroz edilmeden fikirlerimizi soylemek istiyoruz .. Daha 4. 5. mesajdan bosuna insanlar bu konuda su su olayları istemiyoruz diye bagırmıyorlar ..

Ve bosuna harun yahya yayınları istemiyoruz demiyoruz .. isterse adamın savunduğu şey %100 doğru olsun ama o kadar yanlış davranışları varki, ondan alınan alıntılar, onun yorumlarını kullanmak ona ranttan baska birşey saglamıyor..

• Evet,yanlışlar kişiye göre değişkendir. Sana göre yanlış ama ona göre doğru.... Yapılması gereken saygı duymaktır....

Orjinalden alıntı: set

Evet,yanlışlar kişiye göre değişkendir. Sana göre yanlış ama ona göre doğru.... Yapılması gereken saygı duymaktır....

yapılan terbiyesizliklere saygı duyulmaz.

sen hristiyanlığı yaymak için insanları para vb. şeyşerle kandıran ya da bilinçsiz insanları dinine yönlendiren kişilere saygı duyuyor musun?işte sizin bu yaptığınız da onlarınaynısı..sen burada insan gibi tartışmıyorsun.sürekli propaganda çalışması yapıyorsun.bir sürü fake nick alıp bir nickinle konu açık diğer nikinle kendi kendine teşekkür ediyorsun.

aslında bütün bunlar sizin acizliğinizi gösteriyor.bu konuda yeteri kadar bilginiz olmadığı için tek yaptığınız iş copy paste yapıp kaçmak
  • Ben yapılan terbiyesizliklerede saygı duyarım... Çünkü onların seviyesine düşmek yakışmaz bana. Zaten doğru er geç meydana çıkacaktır. Kendimi neden alçaltayım ki... Tamam diyecekesin,susmak bazen en güzel çözümdür. Saygı duymak,cahille cahil olmamak bir insana yakışan en güzel faziletdir. Bence insanı insan yapan kriterlerdir bunlar. Aklıselim bir insan cahille cahil olmaz, cahilde olsa neticede fikirdir der saygı duyar...

Saygılarımla.

Tamam tamam,ben seni anladım zaten...

Ben söyleyeceğimi söyledim,daha aşağı seviyeye inmemi bekleme benden...

İftirada atsan,küfürde etsen,hakarette etsen yinede seviyemi koruyacağım.

Tekrar Saygılar...

Orjinalden alıntı: set

Ha bi de iftira atmak... Hiç hoş değil. benim bi tane nickim var arkadaşım...

Tamam tamam,ben seni anladım zaten...

Ben söyleyeceğimi söyledim,daha aşağı seviyeye inmemi bekleme benden...

İftirada atsan,küfürde etsen,hakarette etsen yinede seviyemi koruyacağım.

Tekrar Saygılar...

biz de kimin ne söylediğini iyi biliyoruz.forumda senin de bildiğin isimler 3-4 tane nick alıp ortalığı allak bullak ediyorlar.bunu sen de biliyorsun.şimdi burada işi iftiraya bilmemneye taşıma
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.