Şimdi Ara

Evrime farklı bakışlar !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

''sen burada insan gibi tartışmıyorsun.sürekli propaganda çalışması yapıyorsun.bir sürü fake nick alıp bir nickinle konu açık diğer nikinle kendi kendine teşekkür ediyorsun. ''

Bak,bunu bana sen yazdın güzel arkadaşım... Evet,bu iftira değilmi... Benim hakkımda bilmeden atıp tutuyosun...

Ben sana saygılarımla diyorum sen bana aciz diyosun.

Ben sana kötü söz söylemedim,hakaret etmedim. Sana saygı duydum.Ama sen bana bilgisiz diyosun,aciz diyosun,hakkımda bilmeden yazılar yazıyosun.

Şimdi söylermisin bana, acaba bu durum ordan nasıl görünüyor. Sana yinede kötü söz söylemeyeceğim,hakaret etmeyeceğim.

Saygılarımla...
  • Ayrıca o dediğin bir sürü nick alma olayını evrimci,ataist...vs insanlardan bazılarıda yapıyor. Neden onları görmüyosun. Zaten bunu kim yaparsa yapsın baştan çok yanlış. Bunu bende sevmiyorum,bende sinir oluyorum buna... Ama bunun benle alakası ne,onu anlayamadım...
  • Arkadaşlar bu yazdıklarınızı okduktan sonra bir büyüğümle paylaştım özelliklede Hz Adem ve Hz Hava nın ilk insan olma konusunu. Sizin diyorsunuz ki melekler nerden biliyorlar insanın yıkım yapacağını daha önce 6 defa bu kıyamey olayı olmuş , şuan 7 ci oluşumun içindeymişiz.

quote:

Orijinalden alıntı: hayattakiler

quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Ben ikinci gruba giriyorum. Yani yaratıcıyada inanıyorum, evrimede inanıyorum. Bu gücün evrim mekanizmasını canlıların daha mükemmele dogru cevreleriyle etkileşerek gitmeleri için yarattığını düşünüyorum. Zaman zaman müdahale etsede genelde dışardan izlediğini düşünüyorum ve özellikle evrimin genel işleyişini karışmadığını düşünüyorum.

Yani bana herşeyle tek tek ilgilenen bir tanrı fikri pek mantıklı gelmiyor. Zaten herşeye gücü yeten bir varlık pek tabiki öle bir mekanizma yaratırki bir bilgisayar gibi tıkır tıkır kendi kendine calısabilir.

Ve özellikle bunun bir tasarımcısı olmalı, sunun bir tasarımcısı olmalı, bu nasıl kendi basına olur, bu nasıl bilincsiz birşey tarafından yaratılır gibi yorumlar bana komik geliyor cünkü , evrimi yaratıcının yaratmamıs oldugundan o kadar eminlerki ... Hiçbir zaman akıllarından bile geçirmemişler onun yönetim şekillerinin doğa kanunları yoluyla olabileceği.. Yaratıcı mutlaka sisteme direk olarak etki eden bir varlık görülür ..

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Fakat iddia etmiyorum çünkü yeterli bilgiye hiçbirimizin sahib olduğunu düşünmüyorum.

Neden Yaratıcı balığı ayrı, insanı ayrı, kaplumbağayı ayrı yaratmak için uğraşsın ki? hepsini tek dokunuşla var edebilir! Bunu evrimle yapar! mekanizmayı kurar ve mekanizma işler. Bence imkansız değil.

Zaten evrime bu kadar sataşılmasının ardında başka amaçlar olduğunu seziyorum. Çünkü o kadar abartılacak bir konu değil bu.

Ancak tabi daha çok şey bilmek gerekir. Benim de vardır elbet yanlışlarım. Fakat kimseye düşüncelerimi zorla kabul ettirmeye de çalışmıyorum.

Murat bu topic güzel oldu. Ben de kafamdaki teorileri yazmak isterim. Evrimi böylece aramızda güzelce konuşabiliriz.

Zihnimi okudunuz ve buraya yazdınız. Özellikle koyuya çevirdiğim kısımlar.. Şunu da eklemek istiyorum. Biz insanlar sınırlı aklımızla sınırsız ve mutlak bir varlığın çalışma yöntemleri hakkında kafa yorarak yanlış yapıyoruz. Sonuçta o Allah değil mi? Sınırsız ve mutlak değil mi? Akılların, denklemlerin, formüllerin, algıların ötesinde değil mi? Dilediğini öyle de olsa böyle de olsa yapar mı? Bitti! Gerisini tartışmak, insanı komik duruma düşürüyor.

• 1 - Evrime karşı olup yaratıcıya inanmayan kesim ( Bunların evrenin olusumu hakkındaki teorilerini ögrenmek için can atıyorum )

Ben kısmende olsa bu katagoriye giriyorum (Ateist değilim. Agnostiğim)

İnsanlar "belli bir sürecin sonucunda" bu noktaya geldiler. Yani eskiden fizik ve ruhsal olarak daha değişiklerdi, bunu inkar eden yok sanırım? Evrim geçiriyoruz bu doğru fakat bu evrim Darwinin ortaya attığı evrim teorisi değil. Bütün canlılar tek bir ortak atadan gelmiş olamaz... Aynı ortamlarda aynı zamanlarda bulunduğumuz halde neden karıncalar karıncaya, insanlarsa insana dönüştüler? Farklı ortamlarda farklı zamanlarda yaşasalar neyse... Dünyada tek 1 çeşit canlı olması gerekli ozaman.

Orijinalden alıntı: GökaLp.

1 - Evrime karşı olup yaratıcıya inanmayan kesim ( Bunların evrenin olusumu hakkındaki teorilerini ögrenmek için can atıyorum )

Ben kısmende olsa bu katagoriye giriyorum (Ateist değilim. Agnostiğim)

İnsanlar "belli bir sürecin sonucunda" bu noktaya geldiler. Yani eskiden fizik ve ruhsal olarak daha değişiklerdi, bunu inkar eden yok sanırım? Evrim geçiriyoruz bu doğru fakat bu evrim Darwinin ortaya attığı evrim teorisi değil. Bütün canlılar tek bir ortak atadan gelmiş olamaz... Aynı ortamlarda aynı zamanlarda bulunduğumuz halde neden karıncalar karıncaya, insanlarsa insana dönüştüler? Farklı ortamlarda farklı zamanlarda yaşasalar neyse... Dünyada tek 1 çeşit canlı olması gerekli ozaman.

Peki insanlar dünyanın yaratıldığından beri var mıydılar?Bu insanlar ne zaman ve nasıl ortaya çıktılar?Ortaya çıkmaları cup diye mi oldu?

• Arkadaşlarımızın çoğu düşündekleri fikirleri dile getirmişler. İnsanlar yaratıcıya inanabilirler bunu sorgulamak abes bir iştir. Evrime inanma diye birşey söz konusu olamaz. Çünki evrim inanç değildir. Biyoloji biliminin alt kol bilimlerindendir. Bugün nasıl dünyanın "ben inanıyorum dünya yuvarlaktır" gibi birşeyden söz edemiyorsak Evrim Kuramı hakkındada inanmak kavramını kullanamazsınız.Tanrıya inanabilirsiniz, ancak evrimi kabul edersiniz.
    Bir insan mesela "Canlılığı tanrı yarattı sonra evrimleşmesini sağaldı" yada "canlılık için ortam oluştu ilk canlı ortaya çıktı uzaylılar müdahale etti evrim sürecini başalttılar" gibi önermeler ancak inançsal kavramlardır. İnançlar bütün olarak sorgulanamaz yadsınamaz. Bilim ise ortaya koyduğu kavramlar yadsınabilir, doğrulanabilir, değişebilir.

Kısacası siz bir tanrıya dine mensup olabilirsiniz. O sizin vicdani inanaçsal tercihinizdir. Fakat bu kavramları bilimsel bi makale ve yayın hazırlarken ortaya koyamazsınız. Bilimde inanmak yada inanmamak gibi birşey yoktur. Eğer bir öneri çeşitli kanunlarca desteklenip kabul görüyorsa insanlar inansada inanamasada bu değişmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pitx1

Arkadaşlarımızın çoğu düşündekleri fikirleri dile getirmişler. İnsanlar yaratıcıya inanabilirler bunu sorgulamak abes bir iştir. Evrime inanma diye birşey söz konusu olamaz. Çünki evrim inanç değildir. Biyoloji biliminin alt kol bilimlerindendir. Bugün nasıl dünyanın "ben inanıyorum dünya yuvarlaktır" gibi birşeyden söz edemiyorsak Evrim Kuramı hakkındada inanmak kavramını kullanamazsınız.Tanrıya inanabilirsiniz, ancak evrimi kabul edersiniz.
    Bir insan mesela "Canlılığı tanrı yarattı sonra evrimleşmesini sağaldı" yada "canlılık için ortam oluştu ilk canlı ortaya çıktı uzaylılar müdahale etti evrim sürecini başalttılar" gibi önermeler ancak inançsal kavramlardır. İnançlar bütün olarak sorgulanamaz yadsınamaz. Bilim ise ortaya koyduğu kavramlar yadsınabilir, doğrulanabilir, değişebilir.

Kısacası siz bir tanrıya dine mensup olabilirsiniz. O sizin vicdani inanaçsal tercihinizdir. Fakat bu kavramları bilimsel bi makale ve yayın hazırlarken ortaya koyamazsınız. Bilimde inanmak yada inanmamak gibi birşey yoktur. Eğer bir öneri çeşitli kanunlarca desteklenip kabul görüyorsa insanlar inansada inanamasada bu değişmez.

göremediğim şeye inanırım gördüğüm şeyi kabul ederim

evrim kuramı mantıklı gözüküyor fakat benim için yaratıcı ile mantıklı gözüküyor çünkü bunların hiç biri tesadüf olamaz. allah her daim bize müdahele etmiyor yaşamı oluşturan her türlü şeyi yaratmış ve biz de bu düzen içerisinde yaşıyoruz bunu araştırmak bize düşer

• med_cezir197 Evrim evvela tesadüfler ürünü değildir. Söylediklerin inançsal öğeleri taşımaktadır. Böyle düşünede bilirsiniz. Ama bilimin inançsal kavramları açıklamak gibi bir misyonu söz konusu değildir. Siz bilimsel makalede bunlardan söz edemezsiniz. Dünyanın ortak olarak kullandığıhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ bilim yayınlarının olduğu siteyi incelerseniz durumu anlayacaksınız.
    Ayrıca bilimle uğraşan farklı uyruklu birçok bilim insanları ya katolik ya ortadoks vs.. oldukları bilinmektedir. Fakat hiç biri dini inançlarını yaptıkları çalışmalarda makalelere koymamışlardır. Bilimin kuralları bellidir örneğin "bir futbol maçında elle oynamanın olmayacağı, kural dışı olacağı" belliyse bilimdede inançsal kavramların açıklanma durumuda kural dışıdır.

Not: İsteğen istediği şeylere inanmakta serbestir.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbsoluteZero

Yani bana herşeyle tek tek ilgilenen bir tanrı fikri pek mantıklı gelmiyor. Zaten herşeye gücü yeten bir varlık pek tabiki öle bir mekanizma yaratırki bir bilgisayar gibi tıkır tıkır kendi kendine calısabilir.

aslında yaratıcının gücünü kendi gücümüzle kıyaslamamızdan kaynaklanan bazı yanlışlara düşebiliyoruz
    herşeye gücü yeten sonsuz kuderete sahip bir yaratıcı için zor yada kolay diye bir kavram yoktur
    yani her işin ayrıntısı ile uğraşmayı tercihde etmiş olabilir kendi kendine işleyen bir sistem kurmayıda tercih etmiş olabilir
    her ikiside onun için aynı kolaylıkta
    peki hangisini tercih ettiğini düşünüyorum

hayvanlar belki birbirlerinde türemiş olabilir
    ama insanın yaratıcı karşısındaki özel konumuna binean ayrıyetten yaratıldığını yani maymundan felan türemediğini düşünüyorum

ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi evrim teorisi ilk canlılığın nasıl oluştuğunuda açıklayamıyor
    sadece doğada işleyen bazı kanunlara bakıp onları genişletmeye ve herşeyi onunla açıklmaya çalışıyor
    burdada hataya düşmüş oluyorlar diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nofrost

ARKADAŞIM BAK ASLINDA EN ÖNEMLİ NOKTA NEDİR BİLİYOR MUSUN?BİLGİSİZLİK.

SEN BANA KURAN'DA HZ.ADEM'İN İLK İNSAN OLDUĞUNA DAİR BİR AYET GETİR BEN SENİN ALNINDAN ÖPEYİM..

KURAN'DA HZ.ADEMİN İLK İNSAN OLDUĞU YAZMIYOR.HZ.ADEM SADECE İLK PEYGAMBERDİR.LÜTFEN BU AYRIMI YAPIN..

AYRICA HZ.ADEMDEN ÖNCE DE YAŞAYAN İNSANLARIN OLDUĞUNU KURANDAN ANLAYABİLİRSİN.ÇÜNKÜ ANLATILAN OLAYLARDA HZ. ADEMDEN ÖNCE YAŞAYAN İNSANLARIN YAPTIĞI DAVRANIŞLAR VE GÖRDÜKLERİ SONDAN BAHSEDİYOR..

YANİ HZ.ADEM İLK İNSAN DEĞİLDİR..VE SADECE BİR ERKEK VE 1 KADINDAN KOMPLE BİR İNSANLIĞIN OLUŞACAĞINI SAVUNMAK TAMAMEN BİLİM VE KURANDIŞIDIR.

haklısın bilgisizlik önemli birşey
    o yüzden bilgi eksiğinizi kapatmak adına söyleyim
    kuranda ilk insanların adem ve havva olduğu açık birşekilde anlatılıyor
    biz sizleri adem ve havvadan yarattık diyor

adem ve havvadan önce yaşayan bir insandan bahsetmiyor
    dünyada daha önce cinlerin yaşadığından ve onlarında bizim gibi irade sahibi olduklarından
    onlarında imtihana tabi tutuldukların bahsediyor
    neyse bu cin mevzuu konunun dışında birşey ama yanlış bilgileri düzeltmek adına söyleyim dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Kur'an da insanın evrim geçirdiğine işaret eden ayetler var mı? Bakmak lazım..

Ben de sormuştum bu soruyu aldığım yanıtın biri şuydu:
    Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler, Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

Burdan melekler insanın kan dökebilceğini nasıl önceden bilebilirler sorusu soruluyor ve demek ki insanlar daha önce de varmış deniyor. Tabi Allah katında bir zaman kavramından söz edebiliyorsak....

Ama şöyle bi ayet de var:
    Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi.

Bir de şunu söyleyeceğim :
    Her yaptığının bir hikmeti vardır ama insan evrim sonucu oluştuysa, Allah neden bunu gizlesin, bir anda yarattım desin ki, bu kadar şey yazıyorken niye Kuran'da geçmesin...

ilk ayet yukardaki mesajımda yazdığım gibi meleklerin cinleri düşünerek söyledikleri birşeydir
    cinlerde bizim gibi imtihana tabi tutulmuş ve onlardada yanlışa düşenler olmuştur
    meleklerde bu hikmeti anlayamadıkları için sormuşlardır

hz. isanın meselesine gelince hristiyanlık inancında hz isanın tanrı olduğu yada tanrının bir parçası olduğu inancı olmasına binean; islamiyetin bu düşüncenin yanlış olduğunu ve hz isanında bizim gibi bir insan olduğunu açıklamsı adına inen bir ayettir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.