Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
75.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nietzsche

http://www.youtube.com/watch?v=lJz4oSjRc-8
    Buyurun dün yayınlanan evrim tartışması.Harun Yahya'cıların ne kadar rezil duruma düştüğünü ortaya koyuyor.
    Şafak Mert'e birkez daha teşekkür ediyorum.Eee sayın carmanja bu öğrenciler neden böyle rezil bir durumda?
    İsmail Nacar mevzuna hiç girmiyorum bile.

Merhaba Nietzsche

Cuma günleri müsait olabiliyorum. Ama buna yazmak istedim.

Öncelikle Yiğit Bulut’u böylesine önemli bir konuyu tekrar tartışmaya açtığı için, evrimin ne olduğunu tekrar milyonlarca insana anlatma imkanı verdiği için tebrik ediyorum. Tüm Türkiye teorinin nasıl da desteksiz temellere oturtulduğunu Darwin’in bile teorisinden nasıl bir “hipotez paçavrası” olarak bahsettiğini öğrenmiş oldu.

Evrimciler tek bir proteinin bile tesadüfle oluşamayacağına cevap veremediler…

Yeraltından çıkan 300 milyona yakın fosilin hiç değişikliğe uğramadığına, dolayısıyla canlıların birbirlerinden evrimleşmediklerine hiçbir cevap veremediler…

Kambriyen döneminde nasıl olup da birçok kompleks canlının birdenbire ortaya çıkmasına cevap veremediler…

Nasıl olup da bir balığın tüm sistemlerini değiştirerek karaya çıkıp bir sürüngene dönüştüğüne cevap veremediler…

Yine nasıl olup da bir dinazorun sinek avlarken kanatlanıp uçtuğuna cevap veremediler…

Kelebekteki muhteşem simetri karşısında da yine cevap veremediler.

Çünkü canlı yayında mutasyona benzerliğe ve seleksiyona bilinç verme cesaretini gösteremezlerdi. Sonuçta milyonlarca kişi izliyor. Bu sadece kendi hezeyanları olurdu.

"Ermiş Mutasyon" diye birşey tabiki yoktur.

Baskıyı gördünüz değil mi? Cihat Bey'in doktorluk diploması neden iptal edilmiyormuş. Bu yüzden kürsü sahibi olmak çok zor. Bu konuya daha önce değinmiştim.

İsmail Nacar neden çağırıldı ben de anlamadım. Aynı evrimci biyolog beyin neden çağırıldığını anlayamadığım gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Ee madem ortada hiçbir bilimsel bilgi hiçbir mucizeyi o dönemde gösteremeyen bir kitap var.Neden inanıyorsunuz bu kitaba?
    İlginçsiniz ilker bey.Bende yazsam bir ahlak kitabı kutsal kitap olur mu?

iyi de arkadaşım tam anlamıyla saçmaladın şimdi.insanlar o kitaba bilimsel bir eser olduğu için inanmıyorki ne alakası var?
    yaz bir kitap insanlar peşinde koşarsa neden olmasın hodri meydan milyarları tak peşine becerebiliyorsan... kim tutuyor seni?
    ayrıca o kare muhabbetinde bence tersi işleniyor gibi sankibir zırvayı insanlara zorla empoze etmeye çalışıyorlar...

ARAF S.
    52. Yemin olsun ki BİZ onlara, İLME UYGUN BİÇİMDE, ayrıntılı kıldığımız bir Kitap getirdik. İnanan bir topluluk için bir kılavuz, bir rahmettir o.

1. Şunu inananlar bilsinler ki BİZ onlara inanca/dine uygun bir kitap getirmedik!

2. Âdem (Adam)'i yarattık, ondan (adamdan) da EŞİNİ yarattık!

3. Adam olmak, aynı zamanda ERKEK olmak deği midir? Bitkilerin ve hayvanların da erkekleri ADAM değil mi?

4. Yaradılışta ilk olarak erkeği/adamı yarattık! Ama bitki, hayvan ve insan bedenlerinden de önce BİZ önce erkeği yarattık. O erkekten de DİŞİY/Havva'yı/Meryem'i yarattıktan sonra bitki bedenlerini, hayvan bedenlerini ve insan bedenlerini de bu düzen içinde yarattık ve yaratıyoruz (Buradaki BİZ kelimesini ben olarak algılamayın "Yemin olsun ki BİZ" 'i düşünün).

5. Erkeği/adamı yarattık, ona da bir ad taktık/uydurduk: ÂDEM!

NEML S.
    75. Yerde ve gökte hiçbir GAYB yoktur ki, AÇIKLAYICI bir KİTAP'ta OLMASIN.

ALİ İMRAN S.
    100. Ey iman sahipleri! KENDİLERİNE KİTAP VERİLENLERDEN bir zümreye boyun eğerseniz SİZİ, imanınızdan sonra KAFİRLER haline getirirler.

1. AÇIKLAYICI kitap'ı neden saklıyorlar?

2. Kendilerine Kitap verilen bir zümre de, MÜSLÜMANLAR değil mi?

ilme aykırı olmayan bir kitap getirdik diyor bilim kitabı getirdik demiyor... zaten içinde pasajlar geçer ama genelinde ahlak öğretisi dedim...

• Bir kaç diyalogdan örnek vereyim izlemeyen arkadaşlar için

quote:

Cihat Gündoğdu : bana kanıt gösterin
    Evrimci konuk(ismini hatırlayamadım): e deneyin sonucunu gösteriyorum kabul etmiyosun...
    Cihat Gündoğdu : o deney yalan.

quote:

Cihat gündoğdu verilen örneği kabül etmez ardından
    Cihat Gündoğdu : Bana mutasyonla ilgili bir örnek verin
    Evrimci konuk : Bakın bir adada 1972 yılında kertenkeleler bırakıldı 2010lara doğru bu kertenkelerler ziyaret edildiğinde 1971de bırakılan kertenkelelerle çok farklı olduğu gözlemlendi
    Cihat Gündoğdu : Hah hah hah diğer örneği bıraktınız farklı örneğe geçtiniz
    Evrimci konuk : Beyefendi verdiğim örneği kabül etmiyorsunuz farklı örnek veriyorum onuda kabül etmiyorsunuz

quote:

...

Cihat Gündoğdu : Nature dergisi editörü evrim masaldır demiştir
    Hep bir ağızdan : Nerde demiş nerede demiş sayı gösterebilir misiniz?Makale gösterebilir misiniz?

Saat 3e kadar bekledim gösterecek diye program bitti

quote:

Şafak Mert : daha önce sitratı kullanamayan organizmalar bugün musatyon geçirerek sitratı kullanırlar
    Cihat Gündoğdu : Mutasyona örnek veremediler

quote:

Cihat Gündoğdu : Canlılığın başlangıcına ilişkin deney miller urey tarafından yalanlanmıştır.
    Şafak Mert : o deney 2008 de tekrarlandı beyefendi neden bahsediyorsunuz siz?

quote:

Sadun Engin :Balık nasıl akciğerli olabiliyor örnek verebilir misiniz?
    Şafak Mert : Gelgit balığı var gelgitte yüzüyor gelgit çekilince suyun üstünde yüzgeçleri ile yürüyor.
    Sadun Engin : Evet mozaik canlı bunlar.
    Katil olmamak elde değil ara form göster diyorsunuz yaşayan ara form gösterince de ''ivit bunlar mozaik canlı'' diyorsunuz

quote:

Sadun Engin : Mükemmel canlılar bunlar.
    Şafak Mert : Mükemmelik anlayışınızda bir acaip.Canlılar içinde mükemmel hiçbir canlı yok
    Sadun Endin : Mükemmelliği bir kenara bırakalım
    Şafak Mert : Evet mutasyonu bir kenara bırakalım mükemmelliği bir kenara bırakalım sonra bir sonraki konuya geçelim

Evet hocaları gibi bunlarda paranoid sizofren.

http://www.youtube.com/watch?v=4bJu-jZC8Ds
    5.00 dan sonra cevap veriyor.

Daha aklıma gelmeyen onlarca örnek.Diyaloglar kabataslak böyle

@İlkerinanç
    Bütün müslümanlar birbirinizi böyle sırtından vuruyorsunuz işte.İskender Evrenesoğlu,Harun Yahya,Cübbeli Ahmet,Yaşar Nuri vs vs.Biz bir tane evrimci profesöre sırtımızı döndük mü?
    Darwin türklere hakaret etti dediniz ki doğru.Biz bizene Darwinden dedik mi?
    Ama siz maşallah ondan banane bundan banane diyerek bir avuç kaldınız.Sonra neden yaratılışçılar eziliyor.Hemen yaptığınız bir yanlışta birbirinizi satıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 19 Mayıs 2010; 0:30:37 >

• +Kanıt göster.
    -İşte makale elimde bakın.
    +Ama olması için proteinlerin şöyle böyle olması lazım.
    -İşte deney sonucu burda. Olmuş işte.
    +Ama olması için bilmem kaçta milyonda 1 ihtimal gerekir.
    -E olmuş işte deney sonucu elimde bakın.
    +ııııı kem küm, peh neymiş bu çalışma öyle bir şey yok. olmaz ki böyle bir şey.
    İsmail Nacar: Eee ne olmuş o yüzde 100 şey değil ki ben de yazarım.
    Bir sürü makale yazılır tekzip edilir.
    -E tekzip edilmemiş.
    İ.N: nerde edilmemiş. Tekzip edilmediğinin kanıtı ne?

http://www.youtube.com/watch?v=SsoQQ-3JZLw&feature=related

• ya hocam adam bilimadamı bile değil neyi tartışıyoruz biz diyorum.papazın biri(eski papaz diyelim)bir gezi sırasında kafada birşeyler çakıyor materyalist akım kendine benimsiyor 2 yüzyıl boyunca kendini inandırmaya ve kendini inandırırsa başkalarını inandırmaya çalışıyor.neyi eziliyor kim eziliyor ben anlamadımki uyduruyorsunuz uydurduğunuza sonra kendiniz inanıyorsunuz bu ne ki böyle?
  • adam bilimsel bir veri mahkeme kararıyla iptal edildi dedi yahu bu nasıl birşey böyle? yuh...
  • Bu programı duyuyordum her zaman.
    Ancak ilk kez izledim.
    Eğer evrime bu şekilde karşı çıkıyorlarsa gerçekten kendilerini ciddi anlamda komik duruma düşürüyorlar.
  • " Baskıyı gördünüz değil mi? Cihat Bey'in doktorluk diploması neden iptal edilmiyormuş. Bu yüzden kürsü sahibi olmak çok zor. Bu konuya daha önce değinmiştim. "

Tartışmıyorum, ama doğrunun da bilinmesi yararlı;
    Bu ülkenin her kurumunda olduğu gibi Tıbbi Kurumlarında da denetim mekanizmaları, son zamanlardaki adıyla etik kurullar doğru dürüst çalışmazlar. Pek yakın sayılmam bu konuya ama "diplomanın geri alınması " gibi bir cezanın 1 defa uygulandığını biliyorum, olayda yeni mezun bir doktor "bu kolera" deyip, ülkenin en tanınmış 10-15 doktorunun bir kargo uçağına doldurulup saçma sapan bir köye götürülmesine, Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer Bakanlıklar da birsürü kurumunun en üst düzey sağlık alarmına geçmesine, ve ülkede de halkta resmen paniğe neden olmuştu, bir doktor anlatmıştı bunu bana!
    İfade etmek istediğim şey bu türden bir cezanın verilmesinin kolay olmadığıdır. Bu tür cezaların verilmesinin zor olduğunu da tüm doktorlar iyi bilirler.
    Bunun yanında herkes bazı ifadeler kullanır " Diplomayı nereden aldın " "senin gibinin diploması iptal edilir" gibi.. Bunlar 6 yıl Tıp okuyup 4 yıl uzman olmaya çalışıp, ondan sonrada 10 yıllık eğitimin tam tersini iddia edenler için kullanılırlar! Tıp Fakültelerinden de %1-2 civarında böyle şeyler çıkarlar! Doktorluk diploması sahibi olup hastaya senin 4 ayağın olmalı diğer 2'si nerede diyen tipler vs. için kullanılır bu tür sözler!
    Bu tür sözleri konuşuldukları bağlamdan çıkartıp tehdit aracı olarak yorumlamak en hafifiyle bilgisizliktir, umarım bu konu iyi anlaşılır! O sözlerden anlaşılması gereken tehdit değil " eğitiminde bunları mı okudun " olmalıdır!

• quote:

ya hocam adam bilimadamı bile değil neyi tartışıyoruz biz diyorum.papazın biri(eski papaz diyelim)bir gezi sırasında kafada birşeyler çakıyor materyalist akım kendine benimsiyor 2 yüzyıl boyunca kendini inandırmaya ve kendini inandırırsa başkalarını inandırmaya çalışıyor.neyi eziliyor kim eziliyor ben anlamadımki uyduruyorsunuz uydurduğunuza sonra kendiniz inanıyorsunuz bu ne ki böyle?

O papaz döneminde canlıların dna şifresi çözülmüşmüydü?Hayır
    O papaz döneminde bilgisayar var mıydı?Hayır

Birçok hayvanın dna şifreleri elimizde bu dna şifrelerini bilgisayara giriyorsun.Kim kime benziyor çıkart diyorsun.Bilgisayar denen kafir zındık,darwinist alet tamda darwinin dediği gibi bir soy ağacı çıkartıyor.
    Maymunlarla insanlar,ayılarla balinalar,karada yaşayanlarla balıklar çok ilginç değil mi?

quote:

adam bilimsel bir veri mahkeme kararıyla iptal edildi dedi yahu bu nasıl birşey böyle? yuh...

Devamını izlediyseniz çok mantıklı bir açıklama getirdi.Abd'de bu olaylar bir hakem kurul önünde tartışan karşılıklı bilim adamları eşliğinde oluyor.Yoksa savcı ne anlar biolojiden.
    Mahkeme kararı ile okullarda okutulması yasaklandı çünkü yanlışlandı diyerek düzeltti.

quote:

-E tekzip edilmemiş.
    İ.N: nerde edilmemiş

Buna çok gülmüştüm.Nerde edilmemiş.

• eh yani.dna şifresi çözülecek çağda bunu söylese zaten inandırıcı olur da adam bir adaya gemiye biniyor ya bu böleyken böleymiş diyor birşeyler uyduruyor ve bilimadamı bile değil.yani şimdi benim adalar vapuruna binip püfür püfür eserken istediğimi sallama hakkı vermiyormu bana yapmayın etmeyin..
    bilim bilim diyen adamlar yapıyor hemde bunu... inanılır gibi değil...
    bilgisayar senin programladığın şeyden ötesini vermez sana.verileri istediğin gibi manupule edersin istediğin sonucu çıkarabilirsin.bu söylediğinize çocuklar bile inanmaz bence geçelim duymamış olayım söylememiş olun...
  • izah ediliyor tekrar geri dönüyorsunuz diyor.burada da aynı şey çok yapılıyor.bir dakika arkadaş izah edemiyorsunki zaten sorun orada.bir sürü ıvır zıvır söylüyorsun bu kendini inandırdığın kendini öyledir diye programladığın şey.senin sabit fikir yaptığın şeyi millet nasıl anlayacak?
  • quote:

eh yani.dna şifresi çözülecek çağda bunu söylese zaten inandırıcı olur da adam bir adaya gemiye biniyor ya bu böleyken böleymiş diyor birşeyler uyduruyor ve bilimadamı bile değil.yani şimdi benim adalar vapuruna binip püfür püfür eserken istediğimi sallama hakkı vermiyormu bana yapmayın etmeyin..
    bilim bilim diyen adamlar yapıyor hemde bunu... inanılır gibi değil...
    bilgisayar senin programladığın şeyden ötesini vermez sana.verileri istediğin gibi manupule edersin istediğin sonucu çıkarabilirsin.bu söylediğinize çocuklar bile inanmaz bence geçelim duymamış olayım söylememiş olun...

Daha demin bende ahlak kitabı yazsam kutsal kitap olur mu sorusuna.Yaz o zaman tutan mı var seni diyordunuz.Buyrun gezin tutan mı var sizi?
    Gidin yeni bir teori atın belki biyolojinin ve tıbbın temeli olur teoriniz.
    Bilgisayar dna benzerliklerden yola çıkarak bu tabloyu oluşturuyor.

• yaparım demedim yapma hakkı vermiyormu dedim.arada fark var.yani bir papazın evrim teorisi gibi ciddi bir teoriyi ortaya atıp onu biyologların savunmasını anlam veremiyorum.bence tersi olmalıydı o zaman mantıklı gelebilirdi... biyolojiyi bilmeyen biri nasıl biyoloji ile alakalı teori atabilme hakkına sahip olur yahu?önce ben bunu sorgularım körü körüne bağlanmadan önce...
    sorunun cevabı belli daha önce defalarca söyledim.adam birşey salladı materyalistler de birşeyleri inkar için sahip çıktı.sallarsın pullarsın bir yerde nsonra kendin bile inanırsın sonra bu olmamış birşey değilki...
  • İlker...
    Darwin'in bir doğa tarihçisi olduğunu sanırım yeni öğreniyorsunuz.
    Demek ki konu hakkında pek bir şey bilmediğiniz gibi konunun temelini oluşturan kişi hakkında pek bir bilginiz yok.
    Nasıl oluyor da bilmediğiniz bir konuyu öğrenmek yerine karşı çıkmaya çalışıyorsunuz?

Ayrıca sürekli bilim adamı değilmiş diyorsunuz.
    Demek ki Doğa tarihi'nin de ciddi bir bilim dalı olduğundan da haberiniz yok.
  • quote:

yaparım demedim yapma hakkı vermiyormu dedim.arada fark var.yani bir papazın evrim teorisi gibi ciddi bir teoriyi ortaya atıp onu biyologların savunmasını anlam veremiyorum.bence tersi olmalıydı o zaman mantıklı gelebilirdi... biyolojiyi bilmeyen biri nasıl biyoloji ile alakalı teori atabilme hakkına sahip olur yahu?önce ben bunu sorgularım körü körüne bağlanmadan önce...
    sorunun cevabı belli daha önce defalarca söyledim.adam birşey salladı materyalistler de birşeyleri inkar için sahip çıktı.sallarsın pullarsın bir yerde nsonra kendin bile inanırsın sonra bu olmamış birşey değilki...

Wikiden direk alıntı.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mendel_geneti%C4%9Fi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Gregor_Mendel

quote:

Küçük yaşlarda bahçe işleriyle uğraşmaya başlayan Mendel, üniversite öğreniminden sonra bir din adamı olarak Moravya'da yaşamını sürdürdü. Bu arada bitkiler üzerinde pek başarıya ulaşamayan bazı incelemelerde bulundu.
    1854'te Brünn'e dönerek bir teknik lisede öğretmenlik yapmaya başladı. Daha öncede öğretmenlik sınavlarına girmiş ancak başarılı olamamıştı.

Mendelin genetiği Kanundur.ee mendelde papaz ve öğretmen sınavını bile başamamış bir adam.
    Siz şimdi mendel papazdı diye genetik kanunlarını da kabül etmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 19 Mayıs 2010; 2:20:57 >

• quote:

yaparım demedim yapma hakkı vermiyormu dedim.arada fark var.yani bir papazın evrim teorisi gibi ciddi bir teoriyi ortaya atıp onu biyologların savunmasını anlam veremiyorum.bence tersi olmalıydı o zaman mantıklı gelebilirdi... biyolojiyi bilmeyen biri nasıl biyoloji ile alakalı teori atabilme hakkına sahip olur yahu?önce ben bunu sorgularım körü körüne bağlanmadan önce...

darwin papaz değil diye biliyorum din eğitimi alırken okulu yarım bıraktı galiba. din adamı olan mendeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: irish

İlker...
    Darwin'in bir doğa tarihçisi olduğunu sanırım yeni öğreniyorsunuz.
    Demek ki konu hakkında pek bir şey bilmediğiniz gibi konunun temelini oluşturan kişi hakkında pek bir bilginiz yok.
    Nasıl oluyor da bilmediğiniz bir konuyu öğrenmek yerine karşı çıkmaya çalışıyorsunuz?

Ayrıca sürekli bilim adamı değilmiş diyorsunuz.
    Demek ki Doğa tarihi'nin de ciddi bir bilim dalı olduğundan da haberiniz yok.

evet yeni öğreniyorum.bilimsel bir teoriyi ortaya attığı için bilimadamı olduğunu düşünüyordum ve bunun aksini araştırmak bulmak hiç aklıma gelmemişti.neyini öğreneceğimi de anlamadım artık.neredeyse bir senedir linkleri videoları alıntıları okuyorum ve söylenen şey aynı.öyleyken öyle böyleyken böyle.hani bir laf vardır 1.madde:şu şu durumlarda ben haklıyım 2.madde: herhangi bir anlaşmazlıkta 1.madde geçerlidir vs diye.evrimin olayı bu.o öyleyken bu böyleydi hani yok o öyle değildi böyleydi böyleyken böyle oluyor.yani devamlı bir top çevirme devamlı bir kıvırma. gel çık işin içinden.bi yerinde sabit dursa hah dicem anladık buyken buymuş...

quote:

quote:

Wikiden direk alıntı.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mendel_geneti%C4%9Fi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Gregor_Mendel

quote:

Küçük yaşlarda bahçe işleriyle uğraşmaya başlayan Mendel, üniversite öğreniminden sonra bir din adamı olarak Moravya'da yaşamını sürdürdü. Bu arada bitkiler üzerinde pek başarıya ulaşamayan bazı incelemelerde bulundu.
    1854'te Brünn'e dönerek bir teknik lisede öğretmenlik yapmaya başladı. Daha öncede öğretmenlik sınavlarına girmiş ancak başarılı olamamıştı.

Mendelin genetiği Kanundur.ee mendelde papaz ve öğretmen sınavını bile başamamış bir adam.
    Siz şimdi mendel papazdı diye genetik kanunlarını da kabül etmezsiniz.

pardon da mendelin bir bilimadamı olmadığı yazıyormu orada? ben mi göremiyorum yoksa?üniversite bitirdiği daha sonra din adamı olarak yaşadığı yazıyor ne eğitimi aldığı yazıyormu? ayrıca ondan o olmuştur diye sallamamışki adam deney gözlem yapmış.tabiki aldığı eğitim ile bilgisiyle yapmış bunu.darwin ne eğitimi almış da evrim teorisini geliştirmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Mayıs 2010; 2:38:11 >

• o evrimci bilimadamı diyen niye kahvehanede maç kritiği yapar gibi anlatıyorki anlatacağını ben o kısmı anlamadım.bi niye bölüyorsunuz lan anlatıyoruz falan demediği kaldı.bu adamlar niye böyle agresif sabırsız karşısındakine zorla birşey kabul ettirme çabasında?işine gelmeyende de el kol hareketi yapıyor dalga geçiyor.dedimki kesin bu adam bizim forumdan ... bir an öyle bir izlenim oluştu bende...
  • Videoların linkleri verildiği iyi oldu. Programı hep izlerim diye hesap ediyorum ama sürekli unutuyordum.

Kendi adıma yorum yapayım "bilimi anlayabilmek kadar güzel birşey yok". Yapmaya çalıştığınız şey doğruyu aramak sebep sonuç ilişkisini kurup bilinmeyene cevap vermek. Kısacası bir şekilde evrim teorisi yıkılırsa aslında cevap yanlıştır, ilgili soruya daha doğru cevap verdiği bilimsel olarak ispatlanan yeni bir teori vardır. Buyüzden bilimi anlayabilen biri olarak hipoteze, teorinin kendisine değil bilimin kendisine inandığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

Neden bunları söyledim, tartışmayı izlerken evrimi savunan kişilerin de bilimi anlayabildiklerini sezdim. Yani hatayı düzelten yeni bir teori çıksa koşulsuz bir şekilde onun üzerinden hareket edecekler, anlaşılmaz şekilde duygusal davranıp eski teoriyi savunmayacaklar. Ne var ki karşı masada durum öyle değil. Evrim mutlak şekilde ispatlanırsa temellerini sağlam iddialar üzerine kuramadıklarından depremde sallanan binalar gibi yıkılacaklar.

İşin açıkcası burada tanrıya ve kitaplarına inansa da evrim teorisini kabul eden birçok insan olduğunu düşünüyorum. Bunlardan biri de benim. Mesela zaten yanlış kişilerin karşılıklı olarak tartışması. Programda evrime karşı olan üç kişi de öyle ya da böyle kendi alanlarında belli şeyleri bildikleri kesin. Ancak en çarpıcı olanı doktor olan beyefendiydi. Doktor olması vesilesiyle biyologlara yakındı lakin bilimsellikten ve bilgiden o kadar uzaktı ki aslında tabloyu özetliyordu. Hani ilkokuldan üniversiteye kadar öğrenciye herşey kademe kademe öğretilir. Önce saymayı öğretirsin 1,2,3,.. belli bir yerden sonra "ama bütün sayılar böyle ileri değil, geri de gider" dersin negatif sayılar da vardır dersin, öğrenci önce şaşırır. Mantığını kuramaz. Bir vakit sonra "geçmişte size şöyle öğrettik ama işin aslı o dönem sizin öğrenmeniz kolaylaşsın diye öyle söyledik. gerçeği şudur" dediklerinde yine aynı şaşkınlığı yaşar. Doktor olan beyefendinin düştüğü durum aynen böyleydi. Evet mesleği gereği birşeyleri biliyordu ama ötesi yoktu ve o noktadan sonra latince kelimeleri güzel telaffuz edebilmek dışında benimle aynı seviyeye indirgeniyordu. Vakıf olmadığı konularda genel, geçer daha önceleri başkaları tarafından ortaya atılmış ve belki farklı platformlarda defalarca sorulmuş soruları yenilemekten başka birşey üretemiyordu. Dolayısıyla itiraz noktasında kendi fikri yoktu.

Evrime o noktada itiraz edebilecek kişi, evrimi savunan kişilerin yaptığı deneyleri defalarca yapmış, kullanılan araç gereçlerin bilgisayar programlarının ve deney methotlarının eksikliklerini yakalayıp nasıl olması gerektiğine dair yeni hipotezler üretebilen birisi olmalıdır.

Kişi birşeye inanıyorsa o kendisini bağlar. Ben de bazı şeylere inanıyorum, yaşamın bir parçasıdır ve inancın gerekli olduğunu düşünüyorum ama bilim apayrı birşeydir. Katılımcılardan birisi çok güzel ifade etti "bizler laboratuvarda çalışırken her sorunu Allah'ın varlığı yokluğu ile incelemeyiz" Bir şey ancak bu kadar net açıklanabilir.

• quote:

o evrimci bilimadamı diyen niye kahvehanede maç kritiği yapar gibi anlatıyorki anlatacağını ben o kısmı anlamadım.bi niye bölüyorsunuz lan anlatıyoruz falan demediği kaldı.bu adamlar niye böyle agresif sabırsız karşısındakine zorla birşey kabul ettirme çabasında?işine gelmeyende de el kol hareketi yapıyor dalga geçiyor.dedimki kesin bu adam bizim forumdan ... bir an öyle bir izlenim oluştu bende...

İyi izleyin.
    Kahveci gibi olanı daha iyi görebilirsiniz o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.