Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayvandaki sahiplenicilik yavru büyüyünce bitiyor. İnsandaki ömür boyu sürüyor. Kedi ve köpeklerin yavrularıyla ilşkilerini izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 17 Mayıs 2010; 16:33:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Hayvandaki sahiplenicilik yavru büyüyünce bitiyor. İnsandaki ömür boyu sürüyor. Kedi ve köpeklerin yavrularıyla ilşkilerini izleyin.

bak bi yere kadar doğru orda bazı türlerde anne çocuğunun kendi ayakları üzerinde durabileceğini anlayınca bırakıyo ama aslanlara bak onlar ölene kadar hep aile olarak geziyolar avlanıyolar. mesela hiç yavrularıyla ilgilenmeyen sürüngenlerde var yok değil ama ilgilenen göz kulak olanlarda var. bi belgesel var böcek savaşları diye Nat. Geo. ait. orda avrupada yaşayan bi arı türünü japonyaya götürüyolar ama o tür japonyadada yaşamakta. kendisinden katça iri olan arı bu arı kolonisine saldırıyo adeta soykırım avr. gelen arı kolonisi savunamıyo. fakat yıllarca japonyada yaşayan arı mücadele yöntemini öğrenip evrimleşmiş izci saldırgan arıyı yakalayıp üzerinde hareketler yaparak sıcaklığı 40 dereceye kadar çıkarıyolar ve o saldırgan arı sadece 40 dereceye dayanabiliyor üstünde ölüyor. yıllarca bu arıya karşı yaşayan japoyadaki arılar bir metod bulup evrimleşmiş kendilerini koruyolar ama avr.dan gelen arı bunu bilmiyor. konu çok dağıldı ama faydalı olmuştur umarım.

• Bir soru sormak istiyorum.Darwin bu teoriyi öne sürerken mantık yürüterek mi yapmıştır.İnsana en yakın hayvan maymundur o zaman insan maymundan gelir.Bu şekilde mi düşünmüştür yoksa bir bulgu elde etmişmidir???

Ve evrim derken aklımıza direk maymundan gelmek mi gelmeli yoksa.İnsanların ( maymundan gelmeden İslama uygun biçimde ) asırlardır değişime uğradığını mı anlamalıyız.

Sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler eleştiricek insanlarada cevap vermeye tenezzül etmiyeceğim.( Önceden bu başıma geldi malesef )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Bir soru sormak istiyorum.Darwin bu teoriyi öne sürerken mantık yürüterek mi yapmıştır.İnsana en yakın hayvan maymundur o zaman insan maymundan gelir.Bu şekilde mi düşünmüştür yoksa bir bulgu elde etmişmidir???

Ve evrim derken aklımıza direk maymundan gelmek mi gelmeli yoksa.İnsanların ( maymundan gelmeden İslama uygun biçimde ) asırlardır değişime uğradığını mı anlamalıyız.

Sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler eleştiricek insanlarada cevap vermeye tenezzül etmiyeceğim.( Önceden bu başıma geldi malesef )

öncelikle darwin insan maymundan geliyor demez insanla maymunun atası ortaktır der. ayrıca kendisi yazmış olduğu kitabında bazı şeyler için eğer bunlar olursa benim teorim çöker demiştir o çok meşhur ara formda burdan gelir. her halde mantık yürüterek yapmıştır çünkü o dönemde dna dizilişi çıkarabilecek imkanı yok aslında maymun-insan ilişkisinde darwin bahsetmiyor diye biliyorum. maymun-insan olayı şempanzenin kod dizilişi ile insanınki %98 oranında aynı çıkınca ortaya atılmıştı galiba ama emin değilim bunun tarihinden

• quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

quote:

Bir soru sormak istiyorum.Darwin bu teoriyi öne sürerken mantık yürüterek mi yapmıştır.İnsana en yakın hayvan maymundur o zaman insan maymundan gelir.Bu şekilde mi düşünmüştür yoksa bir bulgu elde etmişmidir???

öncelikle darwin insan maymundan geliyor demez insanla maymunun atası ortaktır der. ayrıca kendisi yazmış olduğu kitabında bazı şeyler için eğer bunlar olursa benim teorim çöker demiştir o çok meşhur ara formda burdan gelir. her halde mantık yürüterek yapmıştır çünkü o dönemde dna dizilişi çıkarabilecek imkanı yok aslında maymun-insan ilişkisinde darwin bahsetmiyor diye biliyorum. maymun-insan olayı şempanzenin kod dizilişi ile insanınki %98 oranında aynı çıkınca ortaya atılmıştı galiba ama emin değilim bunun tarihinden

Teşekkürler.Öbür sorularada cevap bulabilirsem sevinirim hadi canlanın arkadaşlar

• quote:

Zaten darwin ilk başta biz durduk yerde biz maymundan geldik demiyor.Galapagos'a incelemeye gittiğinde çok farklı canlılar tespit ediyor.İlk başta canlıların her birinin ortak atası olduğunu düşünürken çalışmalarından sonra insanın maymunlada ortak atadan geldiğini düşünüyor.
    Tabi o zaman kanıtlanmayan bir sürü soru bu gün yavaş yavaş kanıtlanmıştır.
    Örneğin;
    Soru:Bazı kurbağalar hem Avrupa'da varken hemde Amerika'da vardır bu kurağaların okyanusta yüzebilme ihtimalleri yoktur dallarla taşınma ihtimalleri de yoktur peki bunlar nasıl gelmişlerdir?
    Cevap:Cevabı 1920lere doğru bir teorinin atılmasıyla ortaya çıktı.Yaklaşık 60milyon yıl önceye kadar pangea adı verilen dünya tek bir kıtadan oluşuyordu.Bu yüzden bütün canlılar pangeanın içinde yayılmışlardı.
    Soru:Evrimin oluşabilmesi için yüzmilyonlarca yıl gerekli fakat Kutsal kitaplar dünyanın yaşının 6-7 bin oldüğunu söyler.
    Cevap:Bugün yapılan radyometre(radyoaktif tarihleme sistemi) dünyanın yaşının en az 4-5milyar yıl olduğunu söylemektedir.
    Ara formlar,kompleks organlar,göz,ilk canlılığın ortaya çıkışı(miller-urey),her canlının embriyosunun ortak olması gibi özelliklerde bugün evrimi kanıtlar nitelikteki bulgulardır.
    Fakat neden hala bugün evrim teorisi var mıdır yok mudur diye özellikle tartışılıyor?
    Bunun tek sebebi ülkemizdeki yaratılışçıların devlet tarafından desteklenmesinden kaynaklanıyor.
    Bana bu imkanlar tanınsa (Her gün bir karadeniz tvsinde konuşma fırsatı,bedava kuşe kağıda basılmış onbilnlerce kitap,yüzlerce site vb) ben güneşin dünya etrafında döndüğünü bile kanıtlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

Zaten darwin ilk başta biz durduk yerde biz maymundan geldik demiyor.Galapagos'a incelemeye gittiğinde çok farklı canlılar tespit ediyor.İlk başta canlıların her birinin ortak atası olduğunu düşünürken çalışmalarından sonra insanın maymunlada ortak atadan geldiğini düşünüyor.
    Tabi o zaman kanıtlanmayan bir sürü soru bu gün yavaş yavaş kanıtlanmıştır.
    Örneğin;
    Soru:Bazı kurbağalar hem Avrupa'da varken hemde Amerika'da vardır bu kurağaların okyanusta yüzebilme ihtimalleri yoktur dallarla taşınma ihtimalleri de yoktur peki bunlar nasıl gelmişlerdir?
    Cevap:Cevabı 1920lere doğru bir teorinin atılmasıyla ortaya çıktı.Yaklaşık 60milyon yıl önceye kadar pangea adı verilen dünya tek bir kıtadan oluşuyordu.Bu yüzden bütün canlılar pangeanın içinde yayılmışlardı.
    Soru:Evrimin oluşabilmesi için yüzmilyonlarca yıl gerekli fakat Kutsal kitaplar dünyanın yaşının 6-7 bin oldüğunu söyler.
    Cevap:Bugün yapılan radyometre(radyoaktif tarihleme sistemi) dünyanın yaşının en az 4-5milyar yıl olduğunu söylemektedir.
    Ara formlar,kompleks organlar,göz,ilk canlılığın ortaya çıkışı(miller-urey),her canlının embriyosunun ortak olması gibi özelliklerde bugün evrimi kanıtlar nitelikteki bulgulardır.
    Fakat neden hala bugün evrim teorisi var mıdır yok mudur diye özellikle tartışılıyor?
    Bunun tek sebebi ülkemizdeki yaratılışçıların devlet tarafından desteklenmesinden kaynaklanıyor.
    Bana bu imkanlar tanınsa (Her gün bir karadeniz tvsinde konuşma fırsatı,bedava kuşe kağıda basılmış onbilnlerce kitap,yüzlerce site vb) ben güneşin dünya etrafında döndüğünü bile kanıtlarım.

Orda koyu yazılmış yerde verilen sorunun cevabını alabilirsem sevinirim.Teşekkürler bilgiler için.

• quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils Human evolution bölümüne bakarsanız nasıl evrimleştiğini anlarsınız.Bugünkü maymunlarla akrabayız ama 10milyon yıl önceki maymunlar atamız.
  • yani galapagosa gitmemiş olsaydı böyle bir teori de olmayacaktı.ilginç... şu 6-7 bin yıl ve 6 günde yaratma olayının mecaz olduğunu anlayamıyorsanız kusura bakmayın ama fazla kasmaya gerek yok mevzuları.kafanızın dikine gideceksiniz hiçbirşeyi kabullenmeyeceksiniz demektir.bu tür insanlara hiçbirşey kanıtlama gereği duymuyorum şahsım adına...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

quote:

ya evet en büyük kanıtı şu olmuş bu olmuş diye tehmin yürütebilmek olan bir teori sizi güldürmüyor ama buna karşı çıkanlar güldürüyor.espiri anlayışını bi gözden geçirmen lazım senin...

neyse geçelim saçmasapan geyikleri de bir soru gelsin.sevgi olayını iki insanın birbirine olan sevgisi veya bir annenin evladına olan sevgisi,nasıl açıklayabiliriz.evrimde ne için gerekli mesela bir annenin evladına olan sevgisi,hadi öbürü kimyasal bir olay cinsellik üreme vs deyip çıkarsın içinden de insandaki sahiplenicilik anne sahipleniciliği başka canlıda yok,bilimsel yönden baktığında da bir gerekliliği de yok... evet nedir?

bilgisiz olduğun ne kadarda belli bu kadar olur ya nerden biliyosun anne sevgisinin diğer türlerde olmadığını yüzlerce türde var anne ilgisi. her tür devamlılığı için ürer ve eğer gerekiyorsa yavrunun bakımınıda yapar ahtapot yumurtladıktan sonra aylarca yumurtaları korumak için dışarı çıkmaz sonra kendisi açlıktan ölür böyle yüzlerce örnek var allah aşkına git belgesel seyret bu aralar ntvde yayınlanıyo her cuma 9 da izlede biraz öğren laf kalabalığı yapma.

güzelim insandaki kadar yok.gerektiğinde canınını bile feda ediyor insan hangi hayvanda var bu.ve yavrusu için canını feda etme evrimin hangi aşamasında var?

bilgiden kırılıyorsunuz maşallah... sağa sola cahil diyeceğinize gerçekte ne kadar biliyorum acaba diye bir sorgulayın zor değil... bilmek kişilerin peygamberine dinine inancına saldırmak değil.yanlış anlamışsınız kim dediyse...

ne diyosun sen ya kimin dinine peygamberine saldırıyoruz lafını bilde konuş. hala daha insandaki kadar anne sevgisi yok diyosun ilk mesajında anne sahipleniciliği başka canlıda yok diyodun biraz daha zorlarsak göreceksin gerçeği. daha fikirlerinin arkasında sağlam duramıyosun buda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmandan kaynaklanıyor.

saçmalama arkadaşım o laf sana değil.iki mesajında bir karşısındakine bilgisiz diyen niçeye... fikirlerimin arkadsaındayım ama ne söylendiğini anlayabildiğiniz sürece... bana kendini yavrusu için feda edecek bir canlı gösterirmisin insan harici? evrimn neresinde diyoruz bir de.bunun cevabı lazım.hede hödö laga luga.bir de söyleneni anlayıp ona cevap verseniz ne olur sanki zor birşeymi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya evet en büyük kanıtı şu olmuş bu olmuş diye tehmin yürütebilmek olan bir teori sizi güldürmüyor ama buna karşı çıkanlar güldürüyor.espiri anlayışını bi gözden geçirmen lazım senin...

neyse geçelim saçmasapan geyikleri de bir soru gelsin.sevgi olayını iki insanın birbirine olan sevgisi veya bir annenin evladına olan sevgisi,nasıl açıklayabiliriz.evrimde ne için gerekli mesela bir annenin evladına olan sevgisi,hadi öbürü kimyasal bir olay cinsellik üreme vs deyip çıkarsın içinden de insandaki sahiplenicilik anne sahipleniciliği başka canlıda yok,bilimsel yönden baktığında da bir gerekliliği de yok... evet nedir?

bilgisiz olduğun ne kadarda belli bu kadar olur ya nerden biliyosun anne sevgisinin diğer türlerde olmadığını yüzlerce türde var anne ilgisi. her tür devamlılığı için ürer ve eğer gerekiyorsa yavrunun bakımınıda yapar ahtapot yumurtladıktan sonra aylarca yumurtaları korumak için dışarı çıkmaz sonra kendisi açlıktan ölür böyle yüzlerce örnek var allah aşkına git belgesel seyret bu aralar ntvde yayınlanıyo her cuma 9 da izlede biraz öğren laf kalabalığı yapma.

güzelim insandaki kadar yok.gerektiğinde canınını bile feda ediyor insan hangi hayvanda var bu.ve yavrusu için canını feda etme evrimin hangi aşamasında var?

bilgiden kırılıyorsunuz maşallah... sağa sola cahil diyeceğinize gerçekte ne kadar biliyorum acaba diye bir sorgulayın zor değil... bilmek kişilerin peygamberine dinine inancına saldırmak değil.yanlış anlamışsınız kim dediyse...

ne diyosun sen ya kimin dinine peygamberine saldırıyoruz lafını bilde konuş. hala daha insandaki kadar anne sevgisi yok diyosun ilk mesajında anne sahipleniciliği başka canlıda yok diyodun biraz daha zorlarsak göreceksin gerçeği. daha fikirlerinin arkasında sağlam duramıyosun buda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmandan kaynaklanıyor.

saçmalama arkadaşım o laf sana değil.iki mesajında bir karşısındakine bilgisiz diyen niçeye... fikirlerimin arkadsaındayım ama ne söylendiğini anlayabildiğiniz sürece... bana kendini yavrusu için feda edecek bir canlı gösterirmisin insan harici? evrimn neresinde diyoruz bir de.bunun cevabı lazım.hede hödö laga luga.bir de söyleneni anlayıp ona cevap verseniz ne olur sanki zor birşeymi?

AL

Hem karada hem de suda yaşayabilen Boulengerula taitanus sürüngen türünün dişileri yavrularını kendi derisiyle besliyor.
    'Nature' dergisinin son sayısında yayımlanan araştırmaya göreBoulengerula taitanus adı verilen tropikal etobur sürüngenin dişileri yetişkinliğe erene kadar yavrularına kendi derilerini ikram ediyor.

Bilim adamlarına göre bu durum hayvanlar aleminde şimdiye dek görülmemiş bir olay. Çünkü 20-30 santimetre boyundaki yavrular annelerinin dış deri hücrelerini kemirmeye elverişli özel dişlerle dünyaya geliyor.

Yavru büyüyor anne küçülüyor
    Londra'daki Tabiat Tarihi Müzesi'nden Mark Wilkinson başkanlığındaki araştırma ekibi kemirilen epitel dokunun lipide (yağ) dönüştüğünü tespit etti. Yağ hücreleri minik yavruların hızla büyümesini sağlıyor.

Laboratuvar şartlarında yapılan gözlemlere göre yavrular bir hafta içinde yüzde 11 büyürken annenin vücut kütlesi yüzde 14 azaldı.

Tek yiyecekleri anneleri
    Yavruların midesinde neler olduğunu da inceleyen araştırmacılar annelerinin derisinin yavruların tek besin kaynağı olduğu sonucuna vardı.

sonrada google yavrusu için kendini feda eden canlılar yaz

• quote:

yani galapagosa gitmemiş olsaydı böyle bir teori de olmayacaktı.ilginç... şu 6-7 bin yıl ve 6 günde yaratma olayının mecaz olduğunu anlayamıyorsanız kusura bakmayın ama fazla kasmaya gerek yok mevzuları.kafanızın dikine gideceksiniz hiçbirşeyi kabullenmeyeceksiniz demektir.bu tür insanlara hiçbirşey kanıtlama gereği duymuyorum şahsım adına...

Bak sen şu işe?Astronomi,biyoloji,fizik,kimya kitabı olarak kullanılan bir kitapta mecaz yer alıyor öyle mi?
    Siz hangi astronomi kitabında dünya düzdür
    Not:Yazar düz kelimesini yuvarlak sanıyor
    Diye bir ibare gördünüz?
    Biz bile kendi aramızda iletişim kurabilmek için standart ölçüler kullanırken tanrının yılı bizim günümüze eşit öyle mi?
    Madem tanrının yazdığını yıllar sonra anlıyabiliyoruz(ki yıllarca 6000-7000 yıl sanıldı)Öldüğümüzde çıkıp benim o kitapta anlattıklarım ile sizin anladıklarınız farklı.
    Tecavüzcüler,adam öldürenler,kul hakkı yiyenler,hırsızlar cennete iman edenler cehenneme demiyeceği ne malüm?Hep yanlış anlamışız bu zamana kadar bu da olabilir sonuçta.
    Tanrının 7000 yılda yarattım yerine 4milyar yılda yarattım demesi çok mu zor?Yoksa bizimle iletişim kurmayı mı bilmiyor?
    Siz bir robot yapsanız yaptığınız robotun dilini sizi anlayamayacak şekilde yapıyorsanız sorun kimdedir?

Zaten bu radyometre yanlışlanırsa ilk siz konuşacaksınız.
    -Keh keh keh biz demiştik dünya 7000 yıllık diye
    -Haydaa hani mecazdı?

• ne alaka yahu benim sorduğum soruyla verdiğin cevabın?ya sorunun cevabını ver ya da bilmiyorum de arkadaşım ne kasıyorsun mevzuyu hala?ben yavruları için canını tehlikeye atacak başka canlı varmı diyorum adam bilmemne sürüngeni yavusunu böyle böyle besliyor diyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

yani galapagosa gitmemiş olsaydı böyle bir teori de olmayacaktı.ilginç... şu 6-7 bin yıl ve 6 günde yaratma olayının mecaz olduğunu anlayamıyorsanız kusura bakmayın ama fazla kasmaya gerek yok mevzuları.kafanızın dikine gideceksiniz hiçbirşeyi kabullenmeyeceksiniz demektir.bu tür insanlara hiçbirşey kanıtlama gereği duymuyorum şahsım adına...

Bak sen şu işe?Astronomi,biyoloji,fizik,kimya kitabı olarak kullanılan bir kitapta mecaz yer alıyor öyle mi?
    Siz hangi astronomi kitabında dünya düzdür
    Not:Yazar düz kelimesini yuvarlak sanıyor
    Diye bir ibare gördünüz?
    Biz bile kendi aramızda iletişim kurabilmek için standart ölçüler kullanırken tanrının yılı bizim günümüze eşit öyle mi?
    Madem tanrının yazdığını yıllar sonra anlıyabiliyoruz(ki yıllarca 6000-7000 yıl sanıldı)Öldüğümüzde çıkıp benim o kitapta anlattıklarım ile sizin anladıklarınız farklı.
    Tecavüzcüler,adam öldürenler,kul hakkı yiyenler,hırsızlar cennete iman edenler cehenneme demiyeceği ne malüm?Hep yanlış anlamışız bu zamana kadar bu da olabilir sonuçta.
    Tanrının 7000 yılda yarattım yerine 4milyar yılda yarattım demesi çok mu zor?Yoksa bizimle iletişim kurmayı mı bilmiyor?
    Siz bir robot yapsanız yaptığınız robotun dilini sizi anlayamayacak şekilde yapıyorsanız sorun kimdedir?

Zaten bu radyometre yanlışlanırsa ilk siz konuşacaksınız.
    -Keh keh keh biz demiştik dünya 7000 yıllık diye
    -Haydaa hani mecazdı?

1500 yıl önce insanlara anlayamayacağı zaman kavramlarından bahsetmeliydi öylemi? inanarak mı söylüyorsunuz bunları siz? dünya 4 milyar yaşında deseler ne düşünürdü insanlar? sen ne düşünürdün 1500 yıl önceki seni aklına getir yapabilirsen cevapla... manipulasyondan başka işin yok arkadaşım iyice emin oldum buna...

• " sonrada google yavrusu için kendini feda eden canlılar yaz"

Discovery'da yavrularının bulunduğu tarafa doğru yürüyen 2 jaguar'ın yolunu kesen yaban domuzu anneyi izlemiştim, adamlar domuza şaşıran jaguar'ın suratındaki ifadeyi bile yakalamışlardı. Akşam saat 18:00 da karşılaştılar, ve sabaha karşı saat 06:00 civarında anne domuz kan kaybından öldü! Neyse yorum yazmıyom!
  • izledim öyle olmuş tu buydu şuydu.of ya of of...
    ya arkadaş yavrularına saldıran ona da saldıracak zaten..dolayısıyla kendini de savunacak sadece yavrusunu değil.neyin ispatı şimdi bu?feda etmişmi oluyor yoksa içgüdüsel kendinş korumamı bu?
    siz sorulan soruyu cidden anlıyormusunuz yoksa sadece cevap vereyim şuna mantığındamısınız...
    misal bir araç geliyor ve ya çocuğu ölecek kendini kurtaracak ya da kendisini feda edecek çocuk kurtulacak.kaç tane anne kendisini seçiyor? başka canlıda varmı bu sorduğum soru bu.mantıken kendini koruması gerekmiyormu canlının neden yavrusunu seçiyor insan anne?bu sevgi nereden geliyor?ya da karşılıksız bir sevginin manasını biliyormusunuz siz diye mi sormam lazım?

• adamın her şeye cevabı var ya tamam sen haklısın sadece insan anneler koruyo yavrusunu diğerleri doğruyo salıyo sokağa ölsede önemli değil zaten niye doğruyoki. hangi anne bugün kolunu bacağını kesip çocuğuna yedirmiş sürüngen bile yapıyo bunu.

adam izledim anne yavrularını korumaya çalışıyodu diyo diyosunki jaguar anneyede saldırdı adam izlemiş be.

ayrıca 1500 yıl önce gökten demir yağacak- dünya batıdan doğacak diyo ama bunu anlayabiliyomuydu insanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertblade -- 17 Mayıs 2010; 23:22:55 >
  • quote:

adamın her şeye cevabı var ya tamam sen haklısın sadece insan anneler koruyo yavrusunu diğerleri doğruyo salıyo sokağa ölsede önemli değil zaten niye doğruyoki. hangi anne bugün kolunu bacağını kesip çocuğuna yedirmiş sürüngen bile yapıyo bunu.

Ben zaten size yazmıştım o yazıyı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

adamın her şeye cevabı var ya tamam sen haklısın sadece insan anneler koruyo yavrusunu diğerleri doğruyo salıyo sokağa ölsede önemli değil zaten niye doğruyoki. hangi anne bugün kolunu bacağını kesip çocuğuna yedirmiş sürüngen bile yapıyo bunu.

ben sana demedim ilkerinanç a dedim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    quote:

ben sana demedim ilkerinanç a dedim

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.