Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

yani galapagosa gitmemiş olsaydı böyle bir teori de olmayacaktı.ilginç... şu 6-7 bin yıl ve 6 günde yaratma olayının mecaz olduğunu anlayamıyorsanız kusura bakmayın ama fazla kasmaya gerek yok mevzuları.kafanızın dikine gideceksiniz hiçbirşeyi kabullenmeyeceksiniz demektir.bu tür insanlara hiçbirşey kanıtlama gereği duymuyorum şahsım adına...

Bak sen şu işe?Astronomi,biyoloji,fizik,kimya kitabı olarak kullanılan bir kitapta mecaz yer alıyor öyle mi?
    Siz hangi astronomi kitabında dünya düzdür
    Not:Yazar düz kelimesini yuvarlak sanıyor
    Diye bir ibare gördünüz?
    Biz bile kendi aramızda iletişim kurabilmek için standart ölçüler kullanırken tanrının yılı bizim günümüze eşit öyle mi?
    Madem tanrının yazdığını yıllar sonra anlıyabiliyoruz(ki yıllarca 6000-7000 yıl sanıldı)Öldüğümüzde çıkıp benim o kitapta anlattıklarım ile sizin anladıklarınız farklı.
    Tecavüzcüler,adam öldürenler,kul hakkı yiyenler,hırsızlar cennete iman edenler cehenneme demiyeceği ne malüm?Hep yanlış anlamışız bu zamana kadar bu da olabilir sonuçta.
    Tanrının 7000 yılda yarattım yerine 4milyar yılda yarattım demesi çok mu zor?Yoksa bizimle iletişim kurmayı mı bilmiyor?
    Siz bir robot yapsanız yaptığınız robotun dilini sizi anlayamayacak şekilde yapıyorsanız sorun kimdedir?

Zaten bu radyometre yanlışlanırsa ilk siz konuşacaksınız.
    -Keh keh keh biz demiştik dünya 7000 yıllık diye
    -Haydaa hani mecazdı?

1500 yıl önce insanlara anlayamayacağı zaman kavramlarından bahsetmeliydi öylemi? inanarak mı söylüyorsunuz bunları siz? dünya 4 milyar yaşında deseler ne düşünürdü insanlar? sen ne düşünürdün 1500 yıl önceki seni aklına getir yapabilirsen cevapla... manipulasyondan başka işin yok arkadaşım iyice emin oldum buna...

Zorlama cevaplar vermeyin inanarak veya bilerek cevap verin.Şimdi siz bu söylediğinize inanıyor musunuz?
    1500 yıl önce dediğinize göre islamdan bahsediyorsunuz ozaman islamı ele alarak konuşayım.
    O zamanın dini inancı putperestlik,yahudilik,hristiyanlıktı değil mi?
    Sen yeni bir inanç olarak peydah oluyorsun ve diyorsun ki tevrattakilerin incildekilerin geçerliliği kalmadı ben geldim.(kuran)
    Ve dünyanın yaşı 6000-7000 yıl diyen tevrata incile karşı dünyanın yaşı 4milyar yıl diyemiyorsun öyle mi?
    Madem bazı şeyleri değiştiremiyorsun da niye geliyorsun ozaman bilader demezler mi adam?
    Veya birçok kuralı değiştirdin de(domuz yemeyin,içki içmeyin,çocukları gömmeyin gibi) kimsenin umursamıyacağı 7bin değil 4milyarı değiştiremiyorsun?

Lütfen cevabım olsun diye değil.Mantığınıza uyan şekilde cevap verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 17 Mayıs 2010; 23:45:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

yani galapagosa gitmemiş olsaydı böyle bir teori de olmayacaktı.ilginç... şu 6-7 bin yıl ve 6 günde yaratma olayının mecaz olduğunu anlayamıyorsanız kusura bakmayın ama fazla kasmaya gerek yok mevzuları.kafanızın dikine gideceksiniz hiçbirşeyi kabullenmeyeceksiniz demektir.bu tür insanlara hiçbirşey kanıtlama gereği duymuyorum şahsım adına...

Bak sen şu işe?Astronomi,biyoloji,fizik,kimya kitabı olarak kullanılan bir kitapta mecaz yer alıyor öyle mi?
    Siz hangi astronomi kitabında dünya düzdür
    Not:Yazar düz kelimesini yuvarlak sanıyor
    Diye bir ibare gördünüz?
    Biz bile kendi aramızda iletişim kurabilmek için standart ölçüler kullanırken tanrının yılı bizim günümüze eşit öyle mi?
    Madem tanrının yazdığını yıllar sonra anlıyabiliyoruz(ki yıllarca 6000-7000 yıl sanıldı)Öldüğümüzde çıkıp benim o kitapta anlattıklarım ile sizin anladıklarınız farklı.
    Tecavüzcüler,adam öldürenler,kul hakkı yiyenler,hırsızlar cennete iman edenler cehenneme demiyeceği ne malüm?Hep yanlış anlamışız bu zamana kadar bu da olabilir sonuçta.
    Tanrının 7000 yılda yarattım yerine 4milyar yılda yarattım demesi çok mu zor?Yoksa bizimle iletişim kurmayı mı bilmiyor?
    Siz bir robot yapsanız yaptığınız robotun dilini sizi anlayamayacak şekilde yapıyorsanız sorun kimdedir?

Zaten bu radyometre yanlışlanırsa ilk siz konuşacaksınız.
    -Keh keh keh biz demiştik dünya 7000 yıllık diye
    -Haydaa hani mecazdı?

1500 yıl önce insanlara anlayamayacağı zaman kavramlarından bahsetmeliydi öylemi? inanarak mı söylüyorsunuz bunları siz? dünya 4 milyar yaşında deseler ne düşünürdü insanlar? sen ne düşünürdün 1500 yıl önceki seni aklına getir yapabilirsen cevapla... manipulasyondan başka işin yok arkadaşım iyice emin oldum buna...

Zorlama cevaplar vermeyin inanarak veya bilerek cevap verin.Şimdi siz bu söylediğinize inanıyor musunuz?
    1500 yıl önce dediğinize göre islamdan bahsediyorsunuz ozaman islamı ele alarak konuşayım.
    O zamanın dini inancı putperestlik,yahudilik,hristiyanlıktı değil mi?
    Sen yeni bir inanç olarak peydah oluyorsun ve diyorsun ki tevrattakilerin incildekilerin geçerliliği kalmadı ben geldim.(kuran)
    Ve dünyanın yaşı 6000-7000 yıl diyen tevrata incile karşı dünyanın yaşı 4milyar yıl diyemiyorsun öyle mi?
    Madem bazı şeyleri değiştiremiyorsun da niye geliyorsun ozaman bilader demezler mi adam?
    Veya birçok kuralı değiştirdin de(domuz yemeyin,içki içmeyin,çocukları gömmeyin gibi) kimsenin umursamıyacağı 7bin değil 4milyarı değiştiremiyorsun?

Lütfen cevabım olsun diye değil.Mantığınıza uyan şekilde cevap verin

Bu tür cevaplara mantık aramadan inanmak gerekiyor sanırım. Mantık aramaya kalkarsanız kendi mantığınızı kaybedebilirsiniz.

• Aslında çok basit bir mantığı var...
    Şimdi Habertürk sansursuzde neden richard dawkinsin yaratiliscilarla tartışmak istemediğini daha iyi anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 18 Mayıs 2010; 2:40:51 >
  • saçmalayıp duruyorsunuz.birincisi diğer dinlerin aksine islam diğer peygamberleri ve inanışlarını kabul eder o gitti ben geldim demez ben devamıyım doğrusu bu der özetle.
    ikincisi 1500 yıl önceki bir insanın milyar kavramını kavrayabileceğini düşünüyorsanız zaten sizinle bunları tartışmaya gerek yok.
    dinlerde metaforlar benzetmeler abartmalar çok kullanılır.sonucunda 21.yüzyılda yaşayan niçeye hitap etmiyor her çağa her kafa yapısına kendini anlatma derdinde.ayrıca öğreti kitabı fizik coğrafya biyoloji dersi anlatma gibi bir zorunluluğu yok.arada pasajlar geçebilir ama ilim var git oku öğren diyor sana.... evreni 6 günde yarattım diyor.bu daha saçma değilmi dünyanın yaşı 7000 deyince mi saçma geliyor?
  • Cevaplar için Teşekkürler Carmanja , eksik olduğunu düşündüğüm bazı sorular var , altta sorulari ve cevaplarini ayirdim , eklemek istediğin varsa verdiğin cevaplara ekleyebilirsin , cevapsiz kalan sorularida cevaplamani rica ediceğim sonra ortaya çıkan resim üzerine konuşuruz.

Teşekkürler.

1-Bu yaratılış bir andami olmustur?
    Yaratılma bir anda olmuştur ve bitmiştir. Bir anı biz anlayamayız. Çünkü biz sorularınızdan da anlaşılacağı üzere zamana bağlı yaşıyoruz. (Yaşadığımızı zannediyoruz) Zamanın ne olduğunu tam manası ile anlamak gerekir. (Einstein görecelik kuramı vb.) Yani İstanbul zaten şuan fetih olunuyor. Atatürkümüz cunhuriyeti şuan ilan ediyor. Darwin şuan türlerin kökenini yazıyor ve ben de size şuan yazıyorum. Bunları bir diğerinden diğerine olan sırası ancak bize göredir. Zaman açısından bize ne kadar yakın olduğu ile ilgilidir. Allah katında zaman mekan kavramından bahsedilemez. Tüm mahlukat (cin insan yıldızlar atomlar cennet vs.) yaratıldı ve kıyamette şuan kopuyor.

2-Ne kadar zaman önce gerçekleşmistir?

3-Herhangibir siralama , öncelik varmidir yoksa hepsi ayni andami gerçekleşmiştir?

Big Bang ile tüm mahluklar zaman ve mekan bağlı olarak yaratıldığını düşünebilirsiniz. Sıfır hacim (yokluk) sonsuz yoğunluk modern fizik ile ispat edilmiştir. Statik evren modeli vb. noktalar yine modern fizik ile çürütülmüştür. (Enstein in kariyerinin en büyük hatasıdır. Çünkü statik evren modeline inanmadığı halde evrimci baskıdan dolayı kendi düşüncesini açıklayamamıştır o dönemde)

Tüm bilimsel kuralları koyan ve mahluklara bir sebep dairesinde bunu uygulattıran Yaratıcının Kuranda dediği;

O inkar edenler görmüyorlar mı ki başlangıçta göklerle yer birbiri ile bitişikken biz onu ayırdık ve Her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacak mı?
    Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik ve onu genişleticiyiz.
    O Allah gökleri ve yeri yoktan var edendir.

4-Hala yaratma olayi devam etmektemidir bitmismidir , bitmisse ne kadar zaman önce bitmistir?

5-Yaratilan canlilar mükemmel kalip hiç değişmemislermidir?

6-Yaratilan canlilar kusursuzmudur?

7-Yaratılış kişiden kişiye değişir mi?

8-Değişiyorsa ortak noktasi nedir ?

9-Ortak noktasi tanri ise tanri evrimle yaratmıştır demek yaratılış sayilabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 18 Mayıs 2010; 10:52:55 >

• quote:

saçmalayıp duruyorsunuz.birincisi diğer dinlerin aksine islam diğer peygamberleri ve inanışlarını kabul eder o gitti ben geldim demez ben devamıyım doğrusu bu der özetle.
    ikincisi 1500 yıl önceki bir insanın milyar kavramını kavrayabileceğini düşünüyorsanız zaten sizinle bunları tartışmaya gerek yok.
    dinlerde metaforlar benzetmeler abartmalar çok kullanılır.sonucunda 21.yüzyılda yaşayan niçeye hitap etmiyor her çağa her kafa yapısına kendini anlatma derdinde.ayrıca öğreti kitabı fizik coğrafya biyoloji dersi anlatma gibi bir zorunluluğu yok.arada pasajlar geçebilir ama ilim var git oku öğren diyor sana.... evreni 6 günde yarattım diyor.bu daha saçma değilmi dünyanın yaşı 7000 deyince mi saçma geliyor?

Ya madem o gitti ben geldim demez.Niye o yanlış doğrusu bu diyor?
    Şimdi siz yanlış demedim de dersiniz.Doğrusu bu diyorsan diğerine yanlış diyorsun
    Herkes herkesi kendi gibi sanıyor.Neden kavrayamasın?Nerede bir yeni bir bilim bilgi varsa bunu bilim adamları ortaya çıkartıyor.
    Eee peygamberler bilinen yanlışları niye düzeltemiyor?Yeni bilimsel teoriler ortaya atmıyor?Anca var olan dogmaları sümer geleneklerini hammurabi kanunlarını ısıtıp ısıtp önümüze koyuyorlar.
    Galileo dünyanın düz kabül edildiği bir dönemde dünya dönüyor dedi ve büyük bir çoğunluğada bunu yavaş yavaş kabül ettirdi.
    Bak sen şu işe ki adam herkesin bildiğinin zıttını söylemesine rağmen kabül görmek zorunda kaldı.
    Keşke galileo bir kutsal kitap yazsaymış o toplum üzerinde bilinen yanlışları düzeltme konusunda daha etkili.

Söylediğiniz kadar saçma bir görüş yok.Neymiş efendim o zaman anlaşılmaz diye söylenmemiş.
    Yahu el insan insan biraz akıl yürütür.Her toplumda anlaşılmaz diye gerçekler söylenmese bugün ne durumda olurduk?
    -Dünya yuvarlak demeyelim anlamazlar
    -Dünya dönüyor demeyelim anlamazlar
    -Kalıtımı anlatmayalım anlamazlar
    -Yerçekimini anlatmayalım anlamazlar
    -Kuantumu anlatmayalım anlamazlar
    -Suyun kaldırma kuvvetini anlatmayalım anlamazlar
    -Kuantumu anlatmayalım anlamazlar
    Eğer böyle görüşler olsa hala mağarada ateşte ceylan pişiriyorduk

Demek ki gerçekleri bir tek yaratan söyleyemiyor.Bugün milyonlarca ateist var bakın tanrı inancıda anlaşılmıyor demek ki(sizin görüşünüze göre yoksa niye inanmasınlar değil mi?).
    Ee ozaman niye o zaman tanrı beni anlayın iman edin diye kitap gönderiyor?Bir kaç bin yıl geçsin biz anlayacağımız zaman kitap göndersin

• arkadaşım iyice öğrenip yorum yazsanız bu konularda?
    diğerine yanlış demiyorki zaten.o geçerliliğini yitirdi siz yoldan çıktınız son şansınız diyor.
    bir de dinlerde bilimsel kitap göndermemiş daha çok ahlak ile alakalı öğretiler var diyorum bilmem farkettin mi?cebir falan da yok farkındaysan o kitapta.otomatiğe bağlamışsınız yazanı da okumadan höt höt höt saydırmaya başlıyorsunuz...
    o zaman da varmış inanmayan şimdi de inanmak bize göre bir ayrıcalık,bir aydınlanma.1500 sene önce bu aydınlanmanın fitilini ateşiliyor bu güne nasıl gelecek yoksa?kabul edersin etmezsin bu sizin probleminiz.çok sığ bakıyorsunuz olaylara 1500 sene önce niye bunu dememiş o zaman demekki yok veya gücü yetmiyor.böyle bir mantalite yok...
  • benim anlamadığım daha evren yaratılmadan nasıl gün kavramı ortaya çıkıyor 1 gün dünyanın ekseni etrafında dönüşü daha ortada dünya yok güneş yok ama gün kavramından bahsedilebiliyor. ilginç
  • tam olarak gün demiyor zaten onun başka bir isimlendirmesi vardı ama şimdi aklımda değil... arapça bir kelime.bilen varsa hatırlamış oluruz...
  • Ee madem ortada hiçbir bilimsel bilgi hiçbir mucizeyi o dönemde gösteremeyen bir kitap var.Neden inanıyorsunuz bu kitaba?
    İlginçsiniz ilker bey.Bende yazsam bir ahlak kitabı kutsal kitap olur mu?
  • http://www.youtube.com/watch?v=lJz4oSjRc-8
    Buyurun dün yayınlanan evrim tartışması.Harun Yahya'cıların ne kadar rezil duruma düştüğünü ortaya koyuyor.
    Şafak Mert'e birkez daha teşekkür ediyorum.Eee sayın carmanja bu öğrenciler neden böyle rezil bir durumda?
    İsmail Nacar mevzuna hiç girmiyorum bile.
  • ekşi'de evrim konusu altında paylaşılmış, hoşuma gitti :)

Evrim Yoktur !
  • Laf karikatürden açılmışken bir tanede ben koyayım.
  • Nietzsche, nefis, sanki Evrimsel Farmakoloji özeti gibi deyim fazla karıştırmadan! Küfürden beter ama sana birşey gelmez merak etme! Bu tür karikatürlerin çok bol bulunduğu biryer varsa lütfen link koy! Irish, tam Türkiye hali!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 18 Mayıs 2010; 22:44:53 >
  • quote:

Ee madem ortada hiçbir bilimsel bilgi hiçbir mucizeyi o dönemde gösteremeyen bir kitap var.Neden inanıyorsunuz bu kitaba?

iyi de arkadaşım tam anlamıyla saçmaladın şimdi.insanlar o kitaba bilimsel bir eser olduğu için inanmıyorki ne alakası var?
    yaz bir kitap insanlar peşinde koşarsa neden olmasın hodri meydan milyarları tak peşine becerebiliyorsan... kim tutuyor seni?
    ayrıca o kare muhabbetinde bence tersi işleniyor gibi sankibir zırvayı insanlara zorla empoze etmeye çalışıyorlar...
  • quote:

http://www.youtube.com/watch?v=lJz4oSjRc-8

İzliyorum ve başlangıç kısmındayım.
    sadun Engin diyor ki:
    "ilk canlının nasıl oluştuğu hakkında herhangi bir açıklama yok. Hatta hiçbir açıklama yok."
    Zaten niye olsun ki?

Hiç birşey bilmeden nasıl oluyor da bu programlara katılıyorlar anlamıyorum.
  • bi dakka ya çok afedersiniz daha önce bilmediğim ve hiç üzerinde durmadığım aklıma gelmeyen birşey öğrendim,darwin bilimadamı bile değil.eski bir papaz diyor doğrumudur? neyi tartışıyoruz pardon ama biz? harun yahya da biyolog değil ama demediğiniz kalmadı adama demekki ben de rahatlıkla fikir yürütebilirim bu konuda öğrendiğim iyi oldu vicdanen hakim olmadığım bir konuyu tartışıyorum diye bir kırıklık taşıyordum ama pardon ama teoriyi ortaya atan adam biyolog değilki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

sadun Engin diyor ki:
    "ilk canlının nasıl oluştuğu hakkında herhangi bir açıklama yok. Hatta hiçbir açıklama yok."
    Zaten niye olsun ki?

Şafak merti çıldırtmayı başarıyorlar sonlara doğru.Yahu İsmail Nacar'ın ne işi var orada biyolojinin b'sinden anlamayan bir adam
    @neommy
    dün Şafak Mert anlattı bu karikatürü ben onun sayesinde google'da arayarak buldum.Fakat böyle karikatürlerin olduğu bir yer bilen varsa iyi olur.
    @ilkerinanç
    http://www.kuranmucizeleri.com/index.php
    http://www.kuranca.com/
    http://www.kuranvebilim.com/
    Eee madem insanlar bilimsel eser olduğu için değil inandıkları için inanıyorlar bu karşılanmaya çalışılan talep ne o zaman?
    Kısaca;Siz diyorsunuz ki türk halkı elma sevmez.Ee iyide elma üreticileri neden Türkiye'de habire elma üretiyor o zaman?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

sadun Engin diyor ki:
    Zaten niye olsun ki?

Şafak merti çıldırtmayı başarıyorlar sonlara doğru.Yahu İsmail Nacar'ın ne işi var orada biyolojinin b'sinden anlamayan bir adam
    @neommy
    dün Şafak Mert anlattı bu karikatürü ben onun sayesinde google'da arayarak buldum.Fakat böyle karikatürlerin olduğu bir yer bilen varsa iyi olur.
    @ilkerinanç
    http://www.kuranmucizeleri.com/index.php
    http://www.kuranca.com/
    http://www.kuranvebilim.com/
    Eee madem insanlar bilimsel eser olduğu için değil inandıkları için inanıyorlar bu karşılanmaya çalışılan talep ne o zaman?
    Kısaca;Siz diyorsunuz ki türk halkı elma sevmez.Ee iyide elma üreticileri neden Türkiye'de habire elma üretiyor o zaman?

ya arkadaşım ciddi ciddi kusura bakmayın ama tüm tanıdığım solcular gibi robot gibisiniz aynı belli bir doğrunuz var onun üzerinde ne sağınız var ne solunuz dümdüz gidiyorsunuz.yahu arkadaş 1500 sene önce kuran mucizeleri bilmemne diye sitelermi vardı?şu an bu şahıslar birşey ispat etme derdindeyse bundan bize ne?

• quote:

quote:

Ee madem ortada hiçbir bilimsel bilgi hiçbir mucizeyi o dönemde gösteremeyen bir kitap var.Neden inanıyorsunuz bu kitaba?

iyi de arkadaşım tam anlamıyla saçmaladın şimdi.insanlar o kitaba bilimsel bir eser olduğu için inanmıyorki ne alakası var?
    yaz bir kitap insanlar peşinde koşarsa neden olmasın hodri meydan milyarları tak peşine becerebiliyorsan... kim tutuyor seni?
    ayrıca o kare muhabbetinde bence tersi işleniyor gibi sankibir zırvayı insanlara zorla empoze etmeye çalışıyorlar...

ARAF S.
    52. Yemin olsun ki BİZ onlara, İLME UYGUN BİÇİMDE, ayrıntılı kıldığımız bir Kitap getirdik. İnanan bir topluluk için bir kılavuz, bir rahmettir o.

1. Şunu inananlar bilsinler ki BİZ onlara inanca/dine uygun bir kitap getirmedik!

2. Âdem (Adam)'i yarattık, ondan (adamdan) da EŞİNİ yarattık!

3. Adam olmak, aynı zamanda ERKEK olmak deği midir? Bitkilerin ve hayvanların da erkekleri ADAM değil mi?

4. Yaradılışta ilk olarak erkeği/adamı yarattık! Ama bitki, hayvan ve insan bedenlerinden de önce BİZ önce erkeği yarattık. O erkekten de DİŞİY/Havva'yı/Meryem'i yarattıktan sonra bitki bedenlerini, hayvan bedenlerini ve insan bedenlerini de bu düzen içinde yarattık ve yaratıyoruz (Buradaki BİZ kelimesini ben olarak algılamayın "Yemin olsun ki BİZ" 'i düşünün).

5. Erkeği/adamı yarattık, ona da bir ad taktık/uydurduk: ÂDEM!

NEML S.
    75. Yerde ve gökte hiçbir GAYB yoktur ki, AÇIKLAYICI bir KİTAP'ta OLMASIN.

ALİ İMRAN S.
    100. Ey iman sahipleri! KENDİLERİNE KİTAP VERİLENLERDEN bir zümreye boyun eğerseniz SİZİ, imanınızdan sonra KAFİRLER haline getirirler.

1. AÇIKLAYICI kitap'ı neden saklıyorlar?

2. Kendilerine Kitap verilen bir zümre de, MÜSLÜMANLAR değil mi?

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.