Şimdi Ara

Evrim Teorisi: Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.865
Cevap
12
Favori
56.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234...46...94
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancetta -- 22 Ağustos 2012; 9:35:52 >

O yüzden tartışmaların bilimsel olmasını beklemek yanlıştır.
  • artık ben evrimcilere laf anlatmaktan bıktıum ya kardeş bak üstüne basarak söylüyorum darwin demiyomu kardeşlerim canlılar aşama aşama uzun zaman dilimleri içinde evrimleşti diye diyomu diyor bunun içinde ara fosil olması gerekmezmi ama yok yokm yo yok ok yok yokm yok ber kardeşim yaw üstüne üstelik 350 milyon civarı fopsil vardır canlıların değişmediğini gösteren şimdi canlılar naslsa 200 milyon yıl öncede aynıydı 100 milyon yıl öncede aynıydı 50 milyon yıl öncede aynıydı 10 milyon yıl öncede aynıydı şimdide aynı değişim yok heryerde fosil sergileri var memleketin dört bi yanında alın bakın linkler taksimin de
    meridyen2youtube
    TAKSİM METRO FOSİL SERGİSİ - 2
    http://www.youtube.com/watch?v=l3YgjOplMCw
    tokathttp://www.youtube.com/watch?v=CaamTyGtUhM&feature=relatedhttp://fosil-sergileri.blogspot.com/ al burdada var ada pazarıhttp://www.youtube.com/watch?v=j4bvVCca1fA daha atacamda eriniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yerdeniz B.

quote:

Orijinalden alıntı: love_62127

artık ben evrimcilere laf anlatmaktan bıktıum ya kardeş bak üstüne basarak söylüyorum darwin demiyomu kardeşlerim canlılar aşama aşama uzun zaman dilimleri içinde evrimleşti diye diyomu diyor bunun içinde ara fosil olması gerekmezmi ama yok yokm yo yok ok yok yokm yok ber kardeşim yaw üstüne üstelik 350 milyon civarı fopsil vardır canlıların değişmediğini gösteren şimdi canlılar naslsa 200 milyon yıl öncede aynıydı 100 milyon yıl öncede aynıydı 50 milyon yıl öncede aynıydı 10 milyon yıl öncede aynıydı şimdide aynı değişim yok heryerde fosil sergileri var memleketin dört bi yanında alın bakın linkler taksimin de
    meridyen2youtube
    tokathttp://www.youtube.com/watch?v=CaamTyGtUhM&feature=relatedhttp://fosil-sergileri.blogspot.com/ al burdada var ada pazarıhttp://www.youtube.com/watch?v=j4bvVCca1fA daha atacamda eriniyorum

Öncelikle evrim teorisine bu kadar sert bir biçimde karşı çıkamayacağınızı öğrenmenizi öneririm.
    Daha biyolojinin B'sini bilmeden hayatlarını biyolojiye adamış insanlara karşı çıkıyorsunuz, hem de binlerce.
    Evrim bu kadar kolay çürümüyor. Emin olun, öyle olsaydı, şuan evrim teorisinin varlığından haberdar bile olamazdık.
    Şimdi daha nesnel olup size cevaplarınızı vermeye geçiyorum. Ama lütfen yazdıklarımı okuyun.
    Size kaç mesajdır aynı şeylerden bahsediyorum. Anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
    Bugüne kadar pekçok arafosil bulundu. Hatırlarsanız, canlılar eskiden beş sınıfa ayrılıyordu: Anfibiler, kuşlar, memeliler, sürüngenler, balıklar.
    Bu sınıflar artık çalışmıyor. Neden, biliyor musunuz? O kadar çok aratür var ki.
    Bu aratürler kimi zaman yukarıdaki sınıflandırma içerisindeki grupların ikisinin özelliğini birden gösterebiliyor.
    Sn. Celal Şengör'ün bunla ilgili çok hoş bir anlatımı var. Google'a adını yazın, ilk çıkan videoyu bir izleyin.
    Bunun dışında sizin fosil sergisi dediğiniz şey, palavradan başka bir şey değil çoğu zaman. Belli ki geçen konudaki cevabımı okumamışsınız.
    Aşağıda bazı linkler verdim. Üstüne basa basa söylüyorum, lütfen bunları dikkatlice okumadan cevap vermeyin.
    http://www.sinantaga.com/wp/fosil-sergisi-aldatmacasi/
    Bunun dışında Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili güzel notlar var. Onları da aktarıyorum.

En nihayetinde sizin bir biyologla iletişime geçmenizi öneririm. Çok yanlış yargılara kapılıyorsunuz. Biz sizi burada sadece belirli bir yere kadar yönlendirebiliriz.
    Önyargılarınızı kırmak da mümkün değil, dediğim gibi.
    Cevabınızı merakla bekliyorum; ama lütfen okuduktan sonra gelin.

verdiğin videoyu izledeim en ufak bir delil vermiyor anca laf be kardeş tonla ara fosil var diyo ben daha bi tane göremedim varsa neden bir ara fosil sergisi açmıyolar ben sana şunu söleyim fosil sergilerine git bak ordaki fosiller sahte olsa bu bilinrdi o kadar darwinist bilim adamı var incelemezlermi 350 milyon civarı fosil var incelemezlermi kardeş sende al bir fosil incele Laboratuvar da bak sahtemiymiş gerçekmiymiş gör Laboratuvar da inceledikten sonra bana tekrar mesaj at
    bak hem darwinin kendisi diyorki eğer birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle kolplek bir organın oluşmasının imkansız olduğu gösterilirse teorim kesinlikle yıkılmış olacaktır tam böle dedği gibi göz mesela yerzündeki en iyi kameralardan çok daha mükemmel her kameradan daha net üç boyutlu net bir görüntü görürüz nereye baksam adnında odaklanabiliyorum dünyanın hiç bir teknılojisinde böle bir şey yoktur ve göz 40 parçadan oluşur gözün merceği korneası kirpikler göz yaşı bezleri vs hepsinin tamam olması gerekiyo mesela bunların hepsi var sadece gös yaşı bezi yok olmuyo göz görmüyor hepsi var mercek eksik olmuyor retinasında en ufak eksiklik bir proteini olmasın göz yine görmüyor dolasıyla darwinin dediği gibi basamak basamak ilkelden karmaşıga doğru oluşması kesinlikle olamaz göz bütün parçaları eksiksiz olarak çalıştığı zaman görebilir bu da evrim geçermediğimi yaratılmış olduğumuzu kesinlke kanıtlar darwinin zamanında Moleküler biyoloji bilinmiyordu bilseydi atmazı heralde teoriyi yada ona göre değiştiridi

• evrimcilere laf anlatmaktan bıkmışmış. söylenenleri görmezden gelip kendi bildiğini dayatmaya daha ne kadar devam edeceksin bakalım . evrimciler sana laf anlatmaktan bıktı be

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

evrimcilere laf anlatmaktan bıkmışmış. söylenenleri görmezden gelip kendi bildiğini dayatmaya daha ne kadar devam edeceksin bakalım . evrimciler sana laf anlatmaktan bıktı be

ben gerçekleri söylüyorum kerdeş ama ben delillerle anlatıyorum onlar bana isim veriyolar ara fosil ismi xddd

quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

evrimcilere laf anlatmaktan bıkmışmış. söylenenleri görmezden gelip kendi bildiğini dayatmaya daha ne kadar devam edeceksin bakalım . evrimciler sana laf anlatmaktan bıktı be

ben gerçekleri söylüyorum kerdeş ama ben delillerle anlatıyorum onlar bana isim veriyolar ara fosil ismi xddd

gerçekleri söylüyorsun ?
    350 milyon yıllık fosil gerçek olmasa bilinirdi diyorsun , acaba ara fosiller gerçek olmasa bilinmez miydi ? şimdi bana harunyahya'dan örneklerle gelme de.
    gözün 40 yapısı var diyorsun. evrimsel olarak imkansız diyorsun bol keseden atıyorsun. sırf gözün evrimini anlatan bir belgesel var biraz araştır youtube'da bile var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ Soru-Cevap
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

artık ben evrimcilere laf anlatmaktan bıktıum ya kardeş bak üstüne basarak söylüyorum darwin demiyomu kardeşlerim canlılar aşama aşama uzun zaman dilimleri içinde evrimleşti diye diyomu diyor bunun içinde ara fosil olması gerekmezmi ama yok yokm yo yok ok yok yokm yok ber kardeşim yaw üstüne üstelik 350 milyon civarı fopsil vardır canlıların değişmediğini gösteren şimdi canlılar naslsa 200 milyon yıl öncede aynıydı 100 milyon yıl öncede aynıydı 50 milyon yıl öncede aynıydı 10 milyon yıl öncede aynıydı şimdide aynı değişim yok heryerde fosil sergileri var memleketin dört bi yanında alın bakın linkler taksimin de
    meridyen2youtube

Öncelikle evrim teorisine bu kadar sert bir biçimde karşı çıkamayacağınızı öğrenmenizi öneririm.
    Daha biyolojinin B'sini bilmeden hayatlarını biyolojiye adamış insanlara karşı çıkıyorsunuz, hem de binlerce.
    Evrim bu kadar kolay çürümüyor. Emin olun, öyle olsaydı, şuan evrim teorisinin varlığından haberdar bile olamazdık.
    Şimdi daha nesnel olup size cevaplarınızı vermeye geçiyorum. Ama lütfen yazdıklarımı okuyun.
    Bugüne kadar pekçok arafosil bulundu. Hatırlarsanız, canlılar eskiden beş sınıfa ayrılıyordu: Anfibiler, kuşlar, memeliler, sürüngenler, balıklar.
    Bu sınıflar artık çalışmıyor. Neden, biliyor musunuz? O kadar çok aratür var ki.
    Bu aratürler kimi zaman yukarıdaki sınıflandırma içerisindeki grupların ikisinin özelliğini birden gösterebiliyor.
    Sn. Celal Şengör'ün bunla ilgili çok hoş bir anlatımı var. Google'a adını yazın, ilk çıkan videoyu bir izleyin.
    Bunun dışında sizin fosil sergisi dediğiniz şey, palavradan başka bir şey değil çoğu zaman. Belli ki geçen konudaki cevabımı okumamışsınız.
    Aşağıda bazı linkler verdim. Üstüne basa basa söylüyorum, lütfen bunları dikkatlice okumadan cevap vermeyin.
    Bunun dışında Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili güzel notlar var. Onları da aktarıyorum.

En nihayetinde sizin bir biyologla iletişime geçmenizi öneririm. Çok yanlış yargılara kapılıyorsunuz. Biz sizi burada sadece belirli bir yere kadar yönlendirebiliriz.

verdiğin videoyu izledeim en ufak bir delil vermiyor anca laf be kardeş tonla ara fosil var diyo ben daha bi tane göremedim varsa neden bir ara fosil sergisi açmıyolar ben sana şunu söleyim fosil sergilerine git bak ordaki fosiller sahte olsa bu bilinrdi o kadar darwinist bilim adamı var incelemezlermi 350 milyon civarı fosil var incelemezlermi kardeş sende al bir fosil incele Laboratuvar da bak sahtemiymiş gerçekmiymiş gör Laboratuvar da inceledikten sonra bana tekrar mesaj at
    bak hem darwinin kendisi diyorki eğer birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle kolplek bir organın oluşmasının imkansız olduğu gösterilirse teorim kesinlikle yıkılmış olacaktır tam böle dedği gibi göz mesela yerzündeki en iyi kameralardan çok daha mükemmel her kameradan daha net üç boyutlu net bir görüntü görürüz nereye baksam adnında odaklanabiliyorum dünyanın hiç bir teknılojisinde böle bir şey yoktur ve göz 40 parçadan oluşur gözün merceği korneası kirpikler göz yaşı bezleri vs hepsinin tamam olması gerekiyo mesela bunların hepsi var sadece gös yaşı bezi yok olmuyo göz görmüyor hepsi var mercek eksik olmuyor retinasında en ufak eksiklik bir proteini olmasın göz yine görmüyor dolasıyla darwinin dediği gibi basamak basamak ilkelden karmaşıga doğru oluşması kesinlikle olamaz göz bütün parçaları eksiksiz olarak çalıştığı zaman görebilir bu da evrim geçermediğimi yaratılmış olduğumuzu kesinlke kanıtlar darwinin zamanında Moleküler biyoloji bilinmiyordu bilseydi atmazı heralde teoriyi yada ona göre değiştiridi

Buyur kardeş.
    tr.wikipedia.org
    Gözün evrimi - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6z%C3%BCn_evrimi

• Konuda gözün bir parçası eksilse göz tamamen işlevini yitirir iddiasını sunan love_62127,

Renk körlüğü bir canlının görme merkezinde özel bir pigment molekülünün bulunmaması veya gerektiğinden az bulunması, onun çevresindeki renkleri ayırt edememesine dolayısı ile renk körlüğüne neden olur.

Yani sağlıklı bir insanın gözündeki bir pigment bulunmayınca göz tamamen işlevini yitirmiyor sadece görevini eksik yapıyor.

Paleoantropolog Richard Leakey, evrim teorisi hakkındaki şüphelerin çok yakında tarih olacağını açıkladı.
    Kenya doğumlu bilim adamı, 15-30 yıl içinde, evrimi destekleyen bilimsel keşiflerin hızlanacağını, hatta şüphecilerin bile bunu kabulleneceğini öne sürdü.

Long Island’daki Stony Brook Üniversitesi’nde profesör olan Leakey, son birkaç haftadır New York’ta. Burada, Kenya’daki Turkana Basin Enstitüsü’nün çalışmalarını tanıtan Leakey, dünyanın dört bir yanından insanoğlunun kökenini araştırmak isteyen bilim insanlarını ve araştırmacıları burada ağırlıyor.

67 yaşındaki ünlü paleoantropologun ailesi de evrim araştırmalarıyla ünlü. Leakey ailesi, bilinen birçok ünlü fosili bulmuş bireylerden oluşuyor.

Dine karşı hiçbir kini olmadığını vurgulayan Leakey, “İnsanların inanmaya ihtiyacı varsa bunu anlarım” diyor, ama bilimsel çalışmaların da din kitapları ekseninde yürütülemeyeceğini vurguluyor.

Turkana’daki araştırmalar, 1984 yılında 1,6 milyon yıllık uzun kollu bir erkek iskeletinin bulunmasıyla hızlanmıştı.
    Leakey’nin çalışmalar için sık sık gittiği Turkana Enstitüsü’nde yaptıklarıyla ilgili bir National Geographic belgeseli bu ay içinde yayınlanacak.

• quote:

quote:

Bilim adamları gerektiği kadar inceliyorlar. Siz hiç merak etmeyin.
    Bu arada evrim hakkında hiç araştırma yapmadığınız belli.
    Konuyu bilmeden atıp tutmak çok kolay tabii.
    Sizin dediğiniz sözde 'sorun'a ne deniyor biliyor musunuz? İndirgenemezlik kompleksi.
    Genetik bilginin artışıyla da çoktan yanlışlanmış bir mevzu bu.
    Ayrıca Darwin'den vesayre bahsetmeyi bırakın.
    Darwin ne evrimden ilk bahseden kişi, ne de onu bulan kişi.
    Ayrıca evrim teorisi, Darwin'in zamanınkine göre 100 kat daha detaylarla dolduruldu ve genişledi.
    O günden bugüne bilim, çok yol kat etti.
    Bu sebepten dolayı da o günlerde cevaplanamayan soruların cevabını artık anlayabiliyoruz.
    Oysa bazıları hala Darwin'in çağında kalmışlar. Bu çok belli.
    Bunun biyolojik mekanizmasını size anlatacak olan kişi ben değilim. Bunu size en iyi bir biyolog anlatır.
    Ama konuyu bilmeden atıp tutmak konusunda hevesli birinin böylesi bir zahmete (!) gireceğini sanmıyorum.
    Ben size neden arafosil adı veriyorum, biliyor musunuz? Gidip araştırmanıza vesile olsun diye.
    Kimse size burada hazır olarak her şeyi vermez. Veremez. Vermemelidir.
    Onu gidip kendiniz bulacaksınız.
    Bu kadar hazırcı olmayın. Ne kadar delillerle konuştuğunuz da belli.
    Biyoloji bugün boşuna koşturmuyor evrimin peşinden.
    Biyolojinin B'sinden anlamayan birinin evrimi kendince çürütmesinden olamaz, değil mi?
    Daha evrim teorisi nedir bilmiyorsunuz.
    Daha önce yapılan itirazları ve cevaplarını bilmiyorsunuz - çünkü araştırmıyorsunuz.
    Bilgisayarda oturup komplo teorisyenliği yapmaktansa, bir şey bilmeden konuşmaktansa Richard Dawkins'in kitaplarını alın, okuyun.
    Emîn olun daha yararlı olacaktır.

o ayrıntıları anlat hele cevap yolluyum kardeş sana merak etmeyi benim kaynağım çok güçlü anca demogoji yapıyon be kardeş ayrıtılar doluysa anlatsana güzel gardaşım ne duruyosun gecen baktım uzaylılar ilk hücreyi bıuraktı felan diyodu darwinistler kaptan spawn bırakmıştır belki artık o halde geldi darwinizm bunu diyende en büyük darwinistlerden bay richard dawkins diyodu ama oda yaratılışa inanmış heralde öle bişeyler okudum
    hem ben kardeş sanan orda sana gözün nasıl evrim geçiremiyeceğini anlattım sen bana nasıl mesaj atmışın seninde bana şöle böle evrim gerçirdi diye açıklamanı beklerdim biraz üslübün sert oluyo ama kusura bakmayın hem önyargılı felan da değilim bende darwinizmi inceledim hemde çok ama tesadüfün böle bir kompleks yapı yapamıyacagına i hem haru n yayh a eserlerininden öğrendim delillerler kanıtlarla darwinizm ise tek bir kanıt vermedi bana ama sizede çok saygım var yanlışta olsa bir ideolojiniz var onunla uğrasıyosunuz mal gibi yiyip içip sıcan tiplerden değilsiniz ayrıca çok zeki olduğunuzuda eklemek isterin yazılarınızdan bunu gördüm

• Sayın Yerdeniz B.

İyi niyetli bir konu açmışsınız ama görünen köy klavuz istemez.Şu kahvehane ağızlı cevaplara bak.Size cevap veren kişilerin size bir saygısı yok,kalkmış fikirlerinize saygı göstermesini bekliyorsunuz.Büyük hata.

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

quote:

quote:

artık ben evrimcilere laf anlatmaktan bıktıum ya kardeş bak üstüne basarak söylüyorum darwin demiyomu kardeşlerim canlılar aşama aşama uzun zaman dilimleri içinde evrimleşti diye diyomu diyor bunun içinde ara fosil olması gerekmezmi ama yok yokm yo yok ok yok yokm yok ber kardeşim yaw üstüne üstelik 350 milyon civarı fopsil vardır canlıların değişmediğini gösteren şimdi canlılar naslsa 200 milyon yıl öncede aynıydı 100 milyon yıl öncede aynıydı 50 milyon yıl öncede aynıydı 10 milyon yıl öncede aynıydı şimdide aynı değişim yok heryerde fosil sergileri var memleketin dört bi yanında alın bakın linkler taksimin dehttp://www.youtube.com/watch?v=l3YgjOplMCw tokathttp://www.youtube.com/watch?v=CaamTyGtUhM&feature=relatedhttp://fosil-sergileri.blogspot.com/ al burdada var ada pazarıhttp://www.youtube.com/watch?v=j4bvVCca1fA daha atacamda eriniyorum

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=fosil+sergisi

Buyur kardeş.http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6z%C3%BCn_evrimi

senin alttığın liknte ne yazıyo biliyomusun anladınmı bir bana anlat bakalım tam bir demogoji insanlar anlamasınlarda bilim diye yuttaralım yazıyo bence anlat harbiden tam bir demogojiii

• quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Evrim bilimsel değil, siyasi bir konudur.

O yüzden tartışmaların bilimsel olmasını beklemek yanlıştır.

Evet bu yorumu yapan insandan bilimsel bir evrim tartismasi beklemek yanlistir. Fakat bu tip insanlar "duymazdan gelinerek" bilimsel bir evrim tartismasi yapilabilir.

En azindan yapilabilmelidir.

Öncelikle son cümledeki iltifatınız için çok teşekkür ederim. Size hakaret etmek gibi bir hak burada kimsede yok.
    Eğer yanlışlıkla da öyle bir anlam vermişsem kusuruma bakmayın.
    Eğer İngilizce'niz varsa şu linki okumanızı tavsiye ederim. Gözün evrimi gayet güzel anlatılmış.
    en.wikipedia.org
    Evolution of the eye - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_the_eye

Şimdi de Türkçe kaynaklara geçelim. Bu arada Darwin zamanında genetik bilgi çok az olduğu için Darwin, gözün evrimini düşündüğünde teorisinden soğuduğunu belirtmişti. Biyoloji bilgisindeki artış sayesinde artık gözün evrimi incelenebiliyor.
    Yukarıda verdiğim Wikipedia sayfasının bir de Türkçe'si var. İngilizce'si daha ayrıntılı; ama bunda da pekçok detay bulmak mümkün.
    tr.wikipedia.org
    Gözün evrimi - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6z%C3%BCn_evrimi

Onun dışında, bir bilim forumunda şu şekilde bir açıklama yapılmış. Onu da inceleyebilirsiniz.http://www.bilimfeneri.gen.tr/phpBB2/viewtopic.php?f=4&t=6179
    Bu arada hemen belirteyim, Dawkins'in yaradılışa inanma gibi bir durumu yok. Çarpıtılan bir haber diye düşünüyorum.
    Bir de Google Video'da 'gözün evrimi' yazınca History Channel'den bir belgesel çıkıyor. Onu izlemenizi de öneriyorum.
    Uzaylı iddiasını boşverin. Çok tutulan bir iddia değil o. Bilimin bu yöndeki genel açıklaması abiyogenez türden, yani su içerisinde bir hücre oluştuğu sanılıyor.
    Bir de hemen bir öneri yapayım. HY birçok haberi aslından değiştiren ve yanlış haberler paylaşan bir kişilik. Bu sebepten dolayı evrim gibi bilimsel konularda onun gibi din adamlarından tavsiye almanızı önermem. Siz önyargılı olmasanız da, HY din adamı olduğu için doğal olarak önyargılı. Verilen bilgiler de doğal olarak nesnel değil ve öznel. Çoğu da yanlış.
    Saygılar. Yine belirteyim yanlış anlaşılma olmasın, size hakaret gibi bir durum sözkonusu değil.
    Sert üslubum için de kusura bakmayın.

güzel kardeşim senin attığın liknklere baktıktan sonra evrime olan itimatım hiç kalmadı yaw kardeş sen o attığın link okudunmu gerçekten ya ben okudum karmaşık karmaşık sözler açıkllıyıcı olmayan cümleler yani demogoji evrimcilerin en iyi yapıtğı şeyler ben sana söle bir yazı yazdım demi göz mesela yerzündeki en iyi kameralardan çok daha mükemmel her kameradan daha net üç boyutlu net bir görüntü görürüz nereye baksam adnında odaklanabiliyorum dünyanın hiç bir teknılojisinde böle bir şey yoktur ve göz 40 parçadan oluşur gözün merceği korneası kirpikler göz yaşı bezleri vs hepsinin tamam olması gerekiyo mesela bunların hepsi var sadece gös yaşı bezi yok olmuyo göz görmüyor hepsi var mercek eksik olmuyor retinasında en ufak eksiklik bir proteini olmasın göz yine görmüyor dolasıyla darwinin dediği gibi basamak basamak ilkelden karmaşıga doğru oluşması kesinlikle olamaz bak ne kadar açıklıyıcı bunu hy videolarından aldım ayrıca onuda söleyim ama bakıyorum darwinist arkadaşların attığı linklere içindeki yazılara hep demogoji kimse anlayamaz onları açıklayamadığı için evrimciler demogoji yapıyolar iyi düşün bak sende anlarsın al sana bvenden link bak ne kadar açılıyıcı baştan sona izlehttp://www.youtube.com/watch?v=6XQVca4-gwk

• quote:

quote:

güzel kardeşim senin attığın liknklere baktıktan sonra evrime olan itimatım hiç kalmadı yaw kardeş sen o attığın link okudunmu gerçekten ya ben okudum karmaşık karmaşık sözler açıkllıyıcı olmayan cümleler yani demogoji evrimcilerin en iyi yapıtğı şeyler ben sana söle bir yazı yazdım demi göz mesela yerzündeki en iyi kameralardan çok daha mükemmel her kameradan daha net üç boyutlu net bir görüntü görürüz nereye baksam adnında odaklanabiliyorum dünyanın hiç bir teknılojisinde böle bir şey yoktur ve göz 40 parçadan oluşur gözün merceği korneası kirpikler göz yaşı bezleri vs hepsinin tamam olması gerekiyo mesela bunların hepsi var sadece gös yaşı bezi yok olmuyo göz görmüyor hepsi var mercek eksik olmuyor retinasında en ufak eksiklik bir proteini olmasın göz yine görmüyor dolasıyla darwinin dediği gibi basamak basamak ilkelden karmaşıga doğru oluşması kesinlikle olamaz bak ne kadar açıklıyıcı bunu hy videolarından aldım ayrıca onuda söleyim ama bakıyorum darwinist arkadaşların attığı linklere içindeki yazılara hep demogoji kimse anlayamaz onları açıklayamadığı için evrimciler demogoji yapıyolar iyi düşün bak sende anlarsın al sana bvenden link bak ne kadar açılıyıcı baştan sona izlehttp://www.youtube.com/watch?v=6XQVca4-gwk

Gözün evrimi nerede başlıyor biliyor musunuz?
    Terliksi hayvanlarda başlıyor gözün evrimi.
    Organ bile değil. Sadece ışığa duyarlı hücre. (Bu bilgileri Prof. Dr. Celal Şengör'den alıyorum. Videosunda bahsediyordu bunlardan.)
    Eğer Vikipedi'de yazılanları anlayamamışsanız size belirttiğim belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. Çok zor anlatmıyor. Buradan başlıyor:
    guttsayyoutube
    Gözün Evrimi - Bölüm 1 - Türkçe Dublaj - History Channel
    http://www.youtube.com/watch?v=PBTeWh94AjQ

Sizi en çok tatmin edecek anlatım da şu olacaktır:http://www.youtube.com/watch?v=aGFR-kFi0c8

Bir de linkini verdiğim bilim forumunda yapılan açıklama çok da zor değil.
    Bu arada söyleyeyim, orada **** indirgenemez karmaşıklıktan bahsetmiş ama; artık biyolojide bu bir sorun bile değil.
    Bu konuda şurada bir yazı var, onu tavsiye edebilirim:
    Ateistforum
    İNDİRGENEMEZLİK KOMPLEKSİ VE AKILLI TASARIM !
    http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=3422

Ama önerimde ısrarcıyım. Hâlen bir biyologla konuşmanızı tavsiye ediyorum.

attığın videoda gözün evrim geçirdiğini ispat etmiyorki al sna ispat hy dan video gözün evrim geçirmediğini anlatanhttp://www.youtube.com/watch?v=_egfRKXtfh0

• quote:

HY'dan değil, bir bilim adamından bekliyorum videonuzu.

hy bilim bav başkanıdır bilim arastırma vakfı

Orijinalden alıntı: CfgMaster

Konuda gözün bir parçası eksilse göz tamamen işlevini yitirir iddiasını sunan love_62127,

Renk körlüğü bir canlının görme merkezinde özel bir pigment molekülünün bulunmaması veya gerektiğinden az bulunması, onun çevresindeki renkleri ayırt edememesine dolayısı ile renk körlüğüne neden olur.

Yani sağlıklı bir insanın gözündeki bir pigment bulunmayınca göz tamamen işlevini yitirmiyor sadece görevini eksik yapıyor.

ben bir pigment bulunmayınca göz işlevini yitirir demedimki göz 40 parçadan oluşr dedim bu parçalardan bir tanesi olmasın mesela göz yaşı olmasın göz görmez vs

Biyolojinin temelini oluşturan evrim teorisi hakkında yanlış bilinen pekçok şey var.

Biolojinin temeli falan değil arkadaşım

daha yazının başından veriyorsun küsküyü

bioloji bölümünde bioloji 101 evrim teorisi mi? ben hatırlıyorum hücreydi ilk konu lisede

not: konuyu acan arkadasa saygisizlik babinda degil bu yazdigim, ama zaten görüyorsunuz girilen mesajlari. Bir soru sorulsa ve cevap verilene ve soruyu soran kisi ikna edilene kadar baska soru alinmasa belki bir sonuca ulasilabilir ama diger türlüsü na.mümkün.
Sayfa: 1234...46...94
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.