Şimdi Ara

Evrim Teorisi Bilgi Kaynakları (Yazılı-Görsel) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.915
Cevap
9
Favori
160.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öyle birşey demediğim için kaale almıyorum söylediğini.dediğiniz gibi yazıp terbiyesizlik yapmayın bari ne dicekseniz deyin de.sonucunda insansın ağzın var konuşacaksın elin var yazacaksın engel olamayız buna...
  • O videolar arasinda şu videoyu gördümde:

http://www.youtube.com/watch?v=IUx3RgEMIaw&feature=related

Bu videoya gerçekten inanan ve barindirdiği yanlislari göremeyenler kimler itiraf etsinler.

Sabirla evrim teorisine karşı sunulan nerdese bütün videolari izledim. Emin olun hiçbiri showdan öteye gidemez. İnanlar oldukça bu videolarla daha çok para kirar bunlar. Peh.

Sürekli o adamlara 3,5milyara kadar sayda öle gel demek istedim ama diyemiyorsun işte. Sanki dünden bahsediyor adam arada 3,5 milyar yil geçmis sn de 2 sayi saysan 1,750 milyar saniye eder. Bir insan ömrü yetmeyebilir bunu saymaya. Yaklasik 56yil ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 13 Temmuz 2009; 5:20:21 >

• Evrim teorisini savunanlar para kırmıyor dimi.Anasının süt kuzusudur onlar..AAAA onlar hiç para için yaşarlar mı yaw.Yapmayalım etmeyelim..Lütfen
    Ah uzun yıllar ah yaktın beni...Şu atomlar ile anlaşıp kanatlanmam lazım.Yoksa 50 milyon yıl bekleyemem.Bunlarda pek nazlı düşünmek için baya bi kasıyorlar kendilerini..Bu kadar uzun düşünülür mü?İlla ki hareket etmek için bir yerden etkinelenecekler.Acaba ne yapsak etkileyebilirz şunları.50 milyon yıl çok yaw.
  • ha evrim teorisi ile alakalı olan veriler çok akla yatıyo zaten.yok önce sudan başlamış da maymun sora insan şimdi neye gidiyoruz kimbilir.
    iki teori d yaratılış ve evrim teorsi.ikisi de kanıtlanana kadar teori bunu aklınızdan çıkarmayın.bizimki inanç,sizinki evreni inanı canlıyı bilimsel temele dayandırma çabası.daha kanıtlanmış birşey yok ortada.bu yüzden kırıcı olmamak lazım karşılıklı.ha gel ispatınla o zaman istediğini söyle bana.yoksa da sus.aynı şekilde tanruyı yaradılışı ispat için yapılan çabalar da saçma.nasıl ispat edeceksinki bunu?teorini sunarsın inannan inanır inanmayan işine bakar.böyle olmalı ya da işine bakmalı.bir arkadaş sanırım yeni türkü maç değil bu demişti ama resmen gs fb rekabeti gibi birşey olan... olabildiğince fanatizm olabildiğince hoşgörüsüzlük.yanlış.

• quote:

Orjinalden alıntı: awaonnet

EVRİMİ KABUL EDERSENİZ HAŞA ALLAH YOK DEMEKTİR.

Neden? Biraz daha açarmısınız?

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

ha evrim teorisi ile alakalı olan veriler çok akla yatıyo zaten.yok önce sudan başlamış da maymun sora insan şimdi neye gidiyoruz kimbilir.
    iki teori d yaratılış ve evrim teorsi.ikisi de kanıtlanana kadar teori bunu aklınızdan çıkarmayın.bizimki inanç,sizinki evreni inanı canlıyı bilimsel temele dayandırma çabası.daha kanıtlanmış birşey yok ortada.bu yüzden kırıcı olmamak lazım karşılıklı.ha gel ispatınla o zaman istediğini söyle bana.yoksa da sus.aynı şekilde tanruyı yaradılışı ispat için yapılan çabalar da saçma.nasıl ispat edeceksinki bunu?teorini sunarsın inannan inanır inanmayan işine bakar.böyle olmalı ya da işine bakmalı.bir arkadaş sanırım yeni türkü maç değil bu demişti ama resmen gs fb rekabeti gibi birşey olan... olabildiğince fanatizm olabildiğince hoşgörüsüzlük.yanlış.

Yaratılışa teori dedin ve evrimle ayni yere koydunya.

Biri pozitif bilimlerindir biri doğmadir. Dogmanin teorisi olmaz dogma dogmadir. Her ne kadar bu lafi duymayi sevmeselerde. Yaratilis "teorisini (!)" herhangibir şekilde deney - gözlemle sinayamazsin ve teoriyi(!!??) revize etsende insanlar ona inanmaya devam eder.

Aradaki derin ve güzel fark budur.

Not:
    Videolardaki genel hata. Abiyogenezle , evrim teorisinin farkini bilmemeleri yada bilerek bilmezden gelmeleridir. Evrim türlerin kökenini inceler ,araştırır . Abiyogenez canliligin kökenini araştırır. Videolarda malisef bundan hiç bahsedilmeyip şuanda forumdaki birçok bilgisizin savunduğu ve karşı cıktığını sandığı kendilerine göre bir teori oluşturulmus. Adamlara diyorsun evrim böle demiyor kardeş alakasi yok adam şoka uğruyor nasil demiyor filan afalliyor.

Yav arkadaşlar yapmayin etmeyin adnan hocanin ipiyle kuyuya inmeyin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 13 Temmuz 2009; 15:08:34 >

• Maymun sevdalıları ne iş? Şimdi de din alimi falan mı oldunuz?

Anlamadığınız konulara pek girmeseniz de
    en azından maymun safsataları ile meşguliyetinize devam etseniz.

Nedir sizin bu derece maymun sevdanız? Bu derece maymunlarla akrabalığı arzulamanız? Ne iş?

Orjinalden alıntı: yken

Maymun sevdalıları ne iş? Şimdi de din alimi falan mı oldunuz?

Nedir sizin bu derece maymun sevdanız? Bu derece maymunlarla akrabalığı arzulamanız? Ne iş?

Konudışındaki bu tip seviyesiz, iğrenç yorumlardan sıkıldığım için buraya bakıyım dedim burdada aynı "saygılı müslüman" arkadaşlarımız son derece saygılı biçimde fikirlerini beyan ediyo...

Ne oldu gücünemi gitti.

Sevsende sevmesende maymun , insan benzeri canlilardan geliyorsun şuanki insanlarin bile maymuna benzerlikleri epey fazla.

Ama ha sen dersenki ben çamur sevdalisiyim , çamur yer çamur içer uslubsuzluğumla çamur atarim. Sana çamurunda iyi eğlenceler.

Not:

Bu yaziyi kendi uslubumla değilde karşımdakinin uslubuna göre yazdim. Ne kadar benziyorlar dimi birbirine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 13 Temmuz 2009; 16:46:52 >

• evrimci (genetikçi ) ama cidden delikanlı bi adam var riçırd levontin abi özüde sözüde bir ve dikkatinizi çekerim bizzat eserinden alıntılıyorum bakınız ne demiş

quote:

Bizim materyalizme bir inancımız var, 'a priori' (önceden kabul edilmiş, doğru varsayılmış) bir inanç bu. Bizi dünyaya materyalist bir açıklama getirmeye zorlayan şey, bilimin yöntemleri ve kuralları değil. Aksine, materyalizme olan 'a priori' bağlılığımız nedeniyle, dünyaya materyalist bir açıklama getiren araştırma yöntemlerini ve kavramları kurguluyoruz. Materyalizm mutlak doğru olduğuna göre de, İlahi bir açıklamanın sahneye girmesine izin veremeyiz.

ilginç değil mi dogmayı ağzından düşürmeyenler için özellikle tipik anlayışı nasılda özetliyor bu görüş !!arka planına göz attığımızda bilim ideolojik sebeplerden ötürü materyalizme göre tanımlanıyor insan aklı ve ahlakı da dahil olmak üzere evrendeki herşeyin maddesel etkileşimlerle varolduğu ve fizik yasalarına bağlı olarak işlediği yanılgısı kabul ediliyor

yaşamın da maddesel etkileşimlerle yani kendiliğinden tesadüflerle ortaya çıktığı yani evrimleştiği iddiası gerçek dışı olmasına rağmen benimseniyor bu durumda yaşamın kökeni hakkında yaratılış gerçeğinin incelenmesi en baştan ihtimal dışı bırakılıyor!! ve geriye tek ihtimal olarak "evrim teorisi" kalıyor

bu hile !! sayesinde evrim teorisi sözde mutlak bir doğruya dönüştürülüyor böylece evrim herhangi bir teori olmaktan çıkıyor ve sözde mutlak bir gerçek olarak addedilen bir dogmaya dönüştürülmüş oluyor evrim aleyhindeki bilimsel eleştirilerin ve evrimin yanlışlanmasının böylece engellendiği düşünülüyor

bu doğrultuda hayali evrim sürecinin aşamalarının "nasıl"ına dair tartışmalara izin veriliyor ancak evrimin gerçekleşip gerçekleşmediği konusu asla tartışma konusu yapılmıyor maddeci açıklamaya getirilen eleştiriler ancak yine maddeci açıklamalar oldukları takdirde değerlendirmeye alınıyor maddeci açıklamaların geçersizliğini delillendirenler başka maddeci açıklamalar ortaya koymadıkları sürece .. sözde "bilim dışı" olarak ilan edilip susturulmaya çalışılıyor..

genel tutum hep bu minvalde ilerler ve bu duruma itiraz noktasındaki her girişim bir şekilde güya "bilim" adına susturulur !!

işin garip yanı ben cömertçe en inatçı müntesibe bile en fazla 70 sene (ortalama rakam) müddet veriyorum hakikatlerin inkar edilemez boyutta gözlenmesi adına son nefes verildiğinde yani !!bakalım bekleyelim ve görelim netice kimlerin lehine işleyecek neden son nefesi bekleyelim ki denebilir !!

cevap olarak malumunuz "dogmanın kralına" şeksiz şüphesiz kesintisiz iman ve itaat ile mükellef zihinlere ölümden ala nasihat varmıdır

en kesin öğrenme biçimine davet edildiğinizde ne icabet konusunda red hakkınız ne iliğinizi kemiren şüphe olacak

nede inkara dair mecal !!

tabi doğal olarak bu cümlelerin ifade ettiği mana "korku ana temalı" olsa da çare yok !!

istesenizde istemesenizde akıbet malum!!korkunun ecele faydası yok sağlığınız gücünüz kuvvetiniz yerindeyken bu durumunuzun kıymetini bilin ve olabildiğince dolu dolu yaşayın ki!! akıbetteki hüsran ve pişmanlık daha da artsın kuvvetlenip ziyadeleşsin ..işin haleti ruhiyesini daha derinden kavramanıza yardımcı olacaktır bu anlayış !!

bunu meşhur tabirle zirveye ulaşma (tam aydınlanma) yolunda büyük merhale kemalata dair km taşı olarakta kabul edebilirsiniz ..

hem ne demişti tanrıyı öldürdüğünü zannneden ama kendisi ölen düşünür !! insanın belini kırmayan musibet insanı güçlendirir !! güçlenesiniz ki yükünüz artsın arttıkça çoğalsın peşi sıra nedamet bir önceki ana göre fazlalaşsın ve bu devir daim mükemmele ulaşma adına an be an devam etsin taa ki nirvana kadar

evrime karşı devrim mücadelemiz sürecek saldırılarımız devam edicek (latifedir gücenmeyin lütfen)

tüm bunları geçelim biyolojik darvinizmden daha tehlikeli ve yıkıcı anlayış (inanış) "sosyal darvinizmdir " ve asıl mücadele edilmesi gereken sorun budur sosyologların bu hastalık için mücadele etmesi ve tahribatın en aza indirgenmesi elzemdir ayrıca sorumluluk sahibi her bireyin üzerine düşen görevdir !!

niyse kolay gelsin millet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 13 Temmuz 2009; 18:32:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LeVeL

quote:

ha evrim teorisi ile alakalı olan veriler çok akla yatıyo zaten.yok önce sudan başlamış da maymun sora insan şimdi neye gidiyoruz kimbilir.

Biri pozitif bilimlerindir biri doğmadir. Dogmanin teorisi olmaz dogma dogmadir. Her ne kadar bu lafi duymayi sevmeselerde. Yaratilis "teorisini (!)" herhangibir şekilde deney - gözlemle sinayamazsin ve teoriyi(!!??) revize etsende insanlar ona inanmaya devam eder.

Not:
    Videolardaki genel hata. Abiyogenezle , evrim teorisinin farkini bilmemeleri yada bilerek bilmezden gelmeleridir. Evrim türlerin kökenini inceler ,araştırır . Abiyogenez canliligin kökenini araştırır. Videolarda malisef bundan hiç bahsedilmeyip şuanda forumdaki birçok bilgisizin savunduğu ve karşı cıktığını sandığı kendilerine göre bir teori oluşturulmus. Adamlara diyorsun evrim böle demiyor kardeş alakasi yok adam şoka uğruyor nasil demiyor filan afalliyor.

evet o da bir teoridir ve belki de ispatı yapılabilir ama şimdiki bilgimizle zakamızla yapamıyoruz olabilir bence.
    pozitif bilim diye illaki teorinin gerçek olması gerekmiyorki hawking de birsürü teori attı ortaya şimdi tek tek ya o öle diilmiş yanılmışım bu böle diilmiş yanılmışım diyor sırayla.hangi pozitif bilimle attı karadelikleri bigbangi ortaya neyle ölçtü kıstatsı neydi.o da fizik bilimindeki bilgisine dayanarak salladı işte işin özü bu.
    adnan hocadan nefret ederim de sizin bu ben aştım herşeyi biliyorum tamam gerek yok daha tavrınız da çok komik geliyor bana.azıcık mütevazi olur insan...bilmediğin kesin emin olmadığın konularda hele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 13 Temmuz 2009; 18:38:51 >

• quote:

quote:

quote:

Not:

evet o da bir teoridir ve belki de ispatı yapılabilir ama şimdiki bilgimizle zakamızla yapamıyoruz olabilir bence.
    pozitif bilim diye illaki teorinin gerçek olması gerekmiyorki hawking de birsürü teori attı ortaya şimdi tek tek ya o öle diilmiş yanılmışım bu böle diilmiş yanılmışım diyor sırayla.hangi pozitif bilimle attı karadelikleri bigbangi ortaya neyle ölçtü kıstatsı neydi.o da fizik bilimindeki bilgisine dayanarak salladı işte işin özü bu.
    adnan hocadan nefret ederim de sizin bu ben aştım herşeyi biliyorum tamam gerek yok daha tavrınız da çok komik geliyor bana.azıcık mütevazi olur insan...bilmediğin kesin emin olmadığın konularda hele...

Eleştirin için teşekkürler.

Benim demek istediğim şey yaratiliş yanlışlanamaz yanlış dahi olsa yanlışlanamaz. Yanlışlansa kimse kabul etmeyecektir. İşte dogmadir. Bugün hristiyanliğa inananlar onun yanlışlariyla inanmaktalar. Müslümanlığa inananlarda öle. Yanlışlar ortaya kondukçada orda öle denmememistir vs. vs. şeklinde dilin esnekliginden doğan kivirtmalar olmakta. Bakin görün yakinda dinde evrim vardi biz anlamamisiz diceklerdir. Yada insanlar evrimin geçerliliği gördükçe böle diyen din alimlerinin sesi daha çekici gelicek diğerlerininse kesilecektir.

Evrim gerçektende çökebilitesi çok yüksek bir teori ama nedense çökmemekte. Gelişmekte ve ilerlemektetir. Yaratılışın ise açıklayamayacağı birsürü olay vardir. Yaratılış tamamen inanç işidir. Teori sinifina bu yüzden sokamayiz. Tabikide test edilebilir ama her dinin kendi yaratılış senaryosu var ve bu senaryo yanlışlandığı vakitte insanlar hayattaki tek gerçeklerinin gittiğini düşünceklerdir ve ona yanlışta olsa sahip çıkacaklardir.

İspatlanailir demissiniz ama yanlışlanabilir dememissiniz . Gördüğünüz gibi sizde yanlış olabileceğini aklinizdan bile geçirmiyorsunuz nede olsa Allah'in kelami , hayatinizdaki tek gerçek.

Özetle:

Pozitif bilimlerle negatif bilimler arasindaki fark budur. Biri ispat ister ve yanlışlanabilir. Diğer kabullenmeden ibarettir , yanlışlanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 13 Temmuz 2009; 21:02:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: awaonnet

EVRİMİ KABUL EDERSENİZ HAŞA ALLAH YOK DEMEKTİR.

Allah a inanınca evrim yok olmuyor ama
  • quote:

Charles Darwin, acaba insan soyunun maymundan değil de aslandan geldiğini söyleseydi, acaba bu şekilde bir kanaati olan insanların bakış açıları değişir miydi? Çok merak ediyorum.

Ayrıca mesajlarınızda bilimsel bir anlam ifade eden bir teoriye karşı saldırılarınız merak etmeyin size bir zarar vermez. Ancak inandığınız şeylere zarar verir.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Not:

Eleştirin için teşekkürler.

Benim demek istediğim şey yaratiliş yanlışlanamaz yanlış dahi olsa yanlışlanamaz. Yanlışlansa kimse kabul etmeyecektir. İşte dogmadir. Bugün hristiyanliğa inananlar onun yanlışlariyla inanmaktalar. Müslümanlığa inananlarda öle. Yanlışlar ortaya kondukçada orda öle denmememistir vs. vs. şeklinde dilin esnekliginden doğan kivirtmalar olmakta. Bakin görün yakinda dinde evrim vardi biz anlamamisiz diceklerdir. Yada insanlar evrimin geçerliliği gördükçe böle diyen din alimlerinin sesi daha çekici gelicek diğerlerininse kesilecektir.

Evrim gerçektende çökebilitesi çok yüksek bir teori ama nedense çökmemekte. Gelişmekte ve ilerlemektetir. Yaratılışın ise açıklayamayacağı birsürü olay vardir. Yaratılış tamamen inanç işidir. Teori sinifina bu yüzden sokamayiz. Tabikide test edilebilir ama her dinin kendi yaratılış senaryosu var ve bu senaryo yanlışlandığı vakitte insanlar hayattaki tek gerçeklerinin gittiğini düşünceklerdir ve ona yanlışta olsa sahip çıkacaklardir.

İspatlanailir demissiniz ama yanlışlanabilir dememissiniz . Gördüğünüz gibi sizde yanlış olabileceğini aklinizdan bile geçirmiyorsunuz nede olsa Allah'in kelami , hayatinizdaki tek gerçek.

Özetle:

Pozitif bilimlerle negatif bilimler arasindaki fark budur. Biri ispat ister ve yanlışlanabilir. Diğer kabullenmeden ibarettir , yanlışlanamaz.

herşey yanlışlanır,o sizin kafanızda yarattığınız doğrular.evrim teorisini kanıtladığında tanrı tarafından yaratılmadığı fikrini de doğal olayısı ile kanıtlamış olursun bu durumda dinden tanrıdan veya bu gibi şeylerden bahsetme mümkünmüdür,hayır.gücün yetiyorsa ispatla işte,hodrimeydan...
    evrim teorisinin bu güne kadar yalanlanamamasının sebebi bugunki bilimle akılla insanlara mantıklı gelmesi.allah herşeyi yarattı peki allahı kim yarattı diye soran bir adama mantıklı gelir bu tabiki...

• quote:

Yanlışlar ortaya kondukçada orda öle denmememistir vs. vs. şeklinde dilin esnekliginden doğan kivirtmalar olmakta. Bakin görün yakinda dinde evrim vardi biz anlamamisiz diceklerdir. Yada insanlar evrimin geçerliliği gördükçe böle diyen din alimlerinin sesi daha çekici gelicek diğerlerininse kesilecektir

yanlışlar nelerdir neye yada kime göre yanlıştır bunu geçtim de dilin esnekliğine bir örnek verseniz !!

dine dair bilgileri kuran meallerinden temin eden yada dine asılsız saldırılardan mürekkep kitap yada makalelerden beslenen birine neyi nasıl anlatabilirsiniz ki ?

yani akaid fıkıh kelam hadis arapça (gramer) hadi bunları geçtim usulu fıkıh tahsil etmeden dini tahlile girişen "mevzu hadisleri" kullanarak yine bu dine saldıran hadis fıkhının f sinden haberi olmayanların nakle saldırması vb ...

din denince ( haliyle kuran ) özellikle meali anlayan ve mealle dini değerlendirme ahmaklığına düşenler de az değildir

neden mi ahmaklıktır !!

nasıl izah edilir acaba ..

meal okumanın (saldırı amaçlı hazırlıklar da buna dahil) "din tasavvuru" inşa etmek için yeterli olmadığını okuduğu metnin.. bütün islami ilimlere kaynaklık eden ilahi kelamın.. "meal" imkânlarıyla çerçevelenmiş boyutu olduğunu ve islamın herhangi bir meal yazarının kur'an'dan anladığı şeye indirgenemez olduğunu
    nasıl anlatacaksınız ..

inansanızda inamasanızda herhangi bir meselede sizi ayakta tutacak bilgi birikime sahip değilseniz (hem savunma hemde saldırı anlamında) ortada kalıp aval aval etrafa bakacak başkaları ne derse o yöne meyledecek her iletilene sorgulamadan inanacak ve rüzgarda sürüklenen yaprak misali ordan oraya sürüklenip duracaksınız !!

ha yeri gelmişken ciddi ciddi islamın evrimi desteklediği yönünde görüş bildiren "sözüm ona" islam alimleride yok değil (her ihtimale karşı ıstepne pozisyonunda hazırda bekletiliyor yani)

ayrıca şu negatif pozitif tanımınada katılmıyorum şablonu kendi kurallarına (ideolojilerine göre) şekillendiren ve daha öncede belirttiğim gerçeğin işaret ettiği korkunç durumun tavzihi ile anlıyoruz ki dogmadan hali değildir kendilerini "pozitif olarak niteleyen topluluk" !!

quote:

Materyalizm mutlak doğru olduğuna göre de, İlahi bir açıklamanın sahneye girmesine izin veremeyiz

lugavi manada aldığınızda dini kabulden farkı nedir bu anlayışın !! sakın bana bilimsel bulgulardan bahsetmeyin ben evrimcilerin bulduklarına dair haber ve incelemeleri "piltdown adamından sonra" (daha sonra niceleri geldi) kaale almamaya başladım !!sahtekarlık kötüdür velevki pozitif anlayış ile gerçekleşsede

riyakarlık kötüdür ondan kötü olan ise ikiyüzlülüğün farkına varamamaktır !!

pozitif bilim dini materyalizm temelli darvinist fıkha dayalı (sosyolojik ve biyolojik esaslarıda hazır amentü de diyebiliriz)

he ne dersin level

daha öncede belirttiğim gibi biyolojik darvinizm çokta mühim (teoridir ve iddaaların aksine ispatlanmışda değildir ama nedense hep bu yönde bir anlayış empoze edilir üstü kapalı şekilde) değil asıl tehlikeli olan sosyal darvinizmdir !!

• Dinciler!

Allah bilinmeyi, tanınmayı istedi de sevgiden, ilgiden yarattı!

Allah kimin bilinmesini, tanınmasını istiyor? Maymunların mı, dincilerin mi?

Allah bilinmeyi, tanınmayı kimden istiyor? Dincilerden mi?

Dinciler, Allah'ı bilip tanıdınız mı? Hiç sanmuyorum.

Allah ayrı bir inanışçılık, Tanrı ise bilimin tanısıdır!

Kainatta gerçek olan tek şey tanrının yüzüdür. Dinciler kendilerini gerçek SANIYORLARSA, zaten kendilerini de tanrı olarak duyurmuş oluyorlar. Ne dünya gerçektir ne de içindekiler. Dünyamızın içinde bulunan canlı veya cansız sürekli değişim içindedir. Eğer bu değişim birgün durağan olursa, dünya diye birşey kalmaz. Herşey yalan olur. 22 Aralık 2012, Saat: 01.00'da!

TANRIYA İNANIYORUM ve batılıların dediği gibi Evrim Kuramı açıklanamaz! Batılılar ve dinciler Evrimin açıklanmasını da istemezler. Günümüzde bütün dinciler ENEL HAK olmuşlar ama farkında değiller.

Herşeye kadir olan Allah'ı (Tanrıyı) savunanlar, yaratanın üstüne çıkmış olduklarını bile anlamakta aciz kalmışlardır. Allah (Tanrı)'ı savunmak, Allah'ı aciz bırakmak, göstermek değil midir?

Kut-s-AL ANA mı, yoksa ATA mı? Sünnüler ve Ortodoks hıristiyanlar, Ana erkilliği din olarak savunmuyor musunuz? Katolikler de, KUT-S-AL İsa (adam) diyerek, Ata Erkilliği savunmuyorlar mı?

Haçlı seferleri Türklerle, Hıristiyanlar arasında yapılmamıştır. Haçlı seferleri Sünnüler + Ortadoks hıristiyanlarla Katolikler arasında yapılmıştır. Osmanlı imparatorluğunu Türkler mi kurdu, yoksa Müslüman olan Tüm sünnüler ve Ortodokuslardan mı meydana gelmiştir? Geçmişte ve günümüzde: Şii, alevi düşmanlığını sünnüler hiç bıraktılar mı? Sünnüler herzaman Ortodoks hıristiyanlara, Türklerden, şiilerden ve alevilerden daha yakındır!

Biz Türkler, dinleri düzene koyarız. Bir dinin mensuplarının, diğer bir dinin mensuplarını ezmesine yasalarla izin vermeyiz. Her din mensubunun devlet işlerimize karşmaksızın, istediğ şekilde ibadet etmeleri serbestir. İbadet altında, devletimizi ele geçirmeye kalkmalarına da hiçbir şekilde izin verilmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

quote:

Charles Darwin, acaba insan soyunun maymundan değil de aslandan geldiğini söyleseydi, acaba bu şekilde bir kanaati olan insanların bakış açıları değişir miydi? Çok merak ediyorum.

Ayrıca mesajlarınızda bilimsel bir anlam ifade eden bir teoriye karşı saldırılarınız merak etmeyin size bir zarar vermez. Ancak inandığınız şeylere zarar verir.

o iyice saçmalama olurdu artık.hadi fiziksel açıdan maymun insan andırıyor da aslan ne alaka?
    maymundan geldik değil de ilk olarak şuyduk
    sonra zamanla değiştik bu olduk
    dense bunun bir mantığı anlaşılabilrliği var da buyduk
    bu olduk?
    (magazinel olsun meşhur ya bu aralar.

hadi canım ya.hadi bi gidin...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.