Şimdi Ara

Evrim konusu lise müfredatından tamamen kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Atamız maymun diye dolaşmazlar en azından.

hocam laf aramızda, animecilerin %90'ının şakirt olması gibi harikulade bir tespite sahibim.

Yurtdisinda okurken, 11ci sinifta denk gelmisti Evrim konusu.

Siniftaki cahil afgan ogrenci, ogretmenle ciddi ciddi evrimin olmadigini tartismisti. Guya Isvicre'de buyumus, ailesinde 1 muhendis 1 doktor 1 de biytoteknoloji mezunu var. Ayni tip, TIP fakultesine girmeye calisti en son bildiigm kadariyla.

Turkiye'deki islamci kafaya evrim teorisi 10 beden buyuk gelir, fazla sey etmemek lazim.

Din egitimi yeter, fazla kurcalanmamali.

haydarkarapuar
  • Ara eleman, ara mühendis, ara doktor olacakların zihinlerini fazla zorlamamak gerekir. Yat, kalk, ye, git, gel gibi komutları bilseler yeter demeye getirmişler!
    Diyarbakırlı arkadaşlarım mesaj atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

Hahaha kaldırılmış bön bön bakarsınız ancak

Bilimin b'sinden bihaber ortaçağ kafanızla elinizde balon oynarsınız anca
  • Evrimi bu dinci ve cahillerin reddetmesinin en büyük nedeni dinin egolarını tatmin etmesidir. Eğitimden, bilgiden yoksun, ölümden korkan insan için Özel yaratılmış hikayesi egosunu tatmin eder. Evrim ve bilim insana bilgiden başka birşey sunmaz. Bilim adamları yaptıkları buluşların yanına 72 Huri ekleselerdi her biri peygamber olurdu.

Bilim merak üzerine, Din Korku ve Çaresizlik üzerine kurulmuştur.

Bilim insana hiç olduğunu gösterir.

Din ise Evrenin merkezinde insanın olduğunu, Doğanın, hayvanların onun için yaratıldığını.

Bilim kadın ve erkek ayrımı yapmaz.

Din Erkeğe öncelik verir.

Bilim ölümden sonrasını açıklamaz, tahmin yürütmez.

Din Cennet cehennem, huriler, akan şaraplar ile Hayatı acı ile geçmiş, yoksul, engelli, eğitimsiz, hasta, geleceği olmayan, insanların ümididir. Afyonudur din insanın. Ölüm karşısında çaresizlik içinde kıvranırken Acısını dindirir.

Bazıları profesör de olsa o bilinmeyen son için risk almaz, aklı reddedebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 22 Haziran 2017; 7:10:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tıp okuyorum, inekmatur da tıp okuyor. O da yukarida yazmış

Tek diyecegim Evrim yok diyenin aklindan şüphe ederim

Adam ilkokul mezunu evrim yok diyor, ben egitimini alıyorum ama adama anlatamiyorum, adam inat ediyor çünkü xd

"... Birtakım tartışmalı konularda tartışmanın öncüllerini öğrencilerin henüz kavrayabilecek bilimsel arka plana sahip olmadıkları kademelerde devre dışı bıraktıklarını belirten Alpaslan Durmuş, lise 9'uncu sınıf biyoloji dersindeki 'hayatın başlangıcı ve evrim' ünitesinin de henüz bu tartışmayı yürütebilecek öncüllere sahip olmadıkları için lisans eğitimine ertelendiğini ifade etti."

eyyyyy darvinnnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheel -- 21 Haziran 2017; 22:30:21 >

• Evrim.

Akıl ve akılcılık deneylerle sabittir.

Yani fizik, kimya ve biyoloji de deneysel ve gözlemsel kanıtlarla belli bir sonuca varılabilir.

İnsanların kafası bu nedenle karışıktır.

Hatta günümüzde insanlar akıl ve akılcılıktan bile uzaktır elinde o pozitif bilimin sunduğu telefonu evinde tv yi kullanır ama pozitif bilime bile muhaliftir nedeni "para" ve"kapital" ve "mal-mülk" düşüncesidir.

Şimdi bu durumdaki insanoğlu ademoğluna bilimin bir alt seviyedeki "teori" yani pozitif varsayımlarına inanmasını bekleyiniz?!

Adamlar bilimi inkar edecek seviyelere gelmiş teoriler onlar için artık hipoztezik fikir!!!

Dünya iyiye gitmiyor ademoğlu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 22 Haziran 2017; 0:45:19 >
  • Atamız maymun diye dolaşmazlar en azından.
    bir öğrenci yetiştirirsin (ki bu bir ülke için min 20 sene demek) bu öğrenci çok başarılıdır ve yurt dışına gönderilir. yurtdışında arkadaşları ve hocaları "evrim" hakkında konuşurken türkiye den gelen en iyi öğrencilerden biri olduğu iddia edilen öğrencimiz "ne diyor bunlar yiaa" diye bakış atar.

işte bu kararın uluslararası kulvarda ""en iyi öğrencimizi bile" sokacağı durum budur.

teşekkürler türkiye...

Orijinalden alıntı: Doblolu Esnaf

evrim teorisine katılırsın katılmazsın ayrı mesele de şimdi şöyle bir durum var.
    bir öğrenci yetiştirirsin (ki bu bir ülke için min 20 sene demek) bu öğrenci çok başarılıdır ve yurt dışına gönderilir. yurtdışında arkadaşları ve hocaları "evrim" hakkında konuşurken türkiye den gelen en iyi öğrencilerden biri olduğu iddia edilen öğrencimiz "ne diyor bunlar yiaa" diye bakış atar.

işte bu kararın uluslararası kulvarda ""en iyi öğrencimizi bile" sokacağı durum budur.

teşekkürler türkiye...

Hocam o zaten en iyi ogrencimiz olamaz. Egitim okulda bitmeyecegi icin en iyi olan ogrencinin hem okulda hem de okul disinda bilimi takip etmesi zaten gerekir. Ama sorun su ki biz birini alin bu bizim en iyi ogrencilerimizden diye yurtdisina gonderirsek o kisi iyi bir ogrenfi oldugu icin degil yandas oldugu icin yurtdisina gitmis olur zaten.

• Doğru karar destekliyorum.

Orijinalden alıntı: GoToHell

Doğru karar destekliyorum.

Orijinalden alıntı: Leto Atreides II

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Atamız maymun diye dolaşmazlar en azından.

hocam laf aramızda, animecilerin %90'ının şakirt olması gibi harikulade bir tespite sahibim.

%90 çok yahu
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.