Şimdi Ara

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TARİH BÖLÜMÜ SİSTEMATİK NOT DÜŞÜRME VE MOBBİNG MEVZUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak, bir öğrencinin en temel hakkı olan "maddi hata itirazı" dilekçesini verdiğim günden beri maruz kaldığım sistematik mobbing ve not cezalandırması sürecini belgeleriyle paylaşıyorum.

Süreç Nasıl Bu Noktaya Geldi?

• Haksız Notlandırma: Güz dönemi vize sınavlarıma yasal hakkımı kullanarak itiraz ettim; ancak bu durum hocalar nezdinde husumete dönüştü ve final sınavlarımda kasıtlı olarak başarımı yansıtmayan çok düşük notlar verilerek cezalandırıldım.

• Puan Silme İtirafı: Ekli belgelerde göreceğiniz üzere, bir öğretim üyesi dekanlığa verdiği savunmada, sınav kağıdıma kendi inisiyatifiyle eklediği +5 puanı, sırf itiraz dilekçesi verdiğim için geri sildiğini açıkça itiraf etmiştir.

• CİMER ve Denetim Eksikliği: Konuyu CİMER'e taşıdım; fakat yapılan inceleme bazı dersleri kapsam dışı bırakmış ve hocaların tek taraflı beyanları esas alınarak mağduriyetim geçiştirilmiştir.
    • Yargı Süreci: Yaşanan bu hukuksuzluklar üzerine Konya 1. İdare Mahkemesi'nde 2026/341 esas numarası ile yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtım.

• Mobbing Devam Ediyor: Bahar dönemi vize sınavlarında da aynı "notla yıldırma" ve husumet politikası sistematik bir şekilde sürdürülmektedir.

Neden Paylaşıyorum?

Akademik geleceğimin zarar görmemesi için ismimi gizli tutuyorum ancak bir öğrencinin hak arama girişiminin bu denli bir baskıyla bastırılmaya çalışılması sadece benim değil, tüm eğitim sisteminin sorunudur. Mahkeme dosyam ve hocaların kendi savunmalarındaki "not silme" itirafları gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.

Konunun duyurulması ve bu tarz keyfi uygulamaların son bulması için desteğinizi bekliyorum.

• hukuken anlattığınız tablo mümkün ve ciddi, eğer bir hoca açıkça itiraz etti diye puan sildim diyorsa bu idari işlemin objektiflik ilkesine aykırılığıdır ve iptal sebebi olur, Konya 1. İdare Mahkemesi önündeki davada özellikle bu itiraf güçlü delil sayılır, ayrıca sistematik düşük not verme iddiası ispatlanırsa mobbing ve ölçme değerlendirme ilkelerine aykırılık da kabul edilebilir, CİMER sürecinin yetersiz kalması davayı etkilemez mahkeme bağımsız inceler, pratikte bilirkişi incelemesi ya da kağıtların yeniden değerlendirilmesi istenebilir yani dava kazanılabilir 

Mesaj İçeriği:

Arkadaşlar merhaba,

Bu konuyu, Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü’nü tercih etmeyi düşünen veya şu an eğitimine devam eden arkadaşları bilgilendirmek amacıyla açıyorum.

Bölüm bünyesinde yaşadığım, objektiflikten ve akademik gerçeklikten uzak değerlendirme süreçleri nedeniyle şu an üniversite yönetimine karşı yasal hak arama sürecim devam etmektedir. Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki; derslerinizde ne kadar başarılı olursanız olun veya ne kadar emek verirseniz verin, hakkınızı alma konusunda ciddi engellerle karşılaşabiliyorsunuz.

Akademik şeffaflık ve adil puanlama konularında yaşadığım bu olumsuz tecrübeler nedeniyle, tercih dönemindeki arkadaşların farklı alternatifleri ve üniversiteleri de detaylıca değerlendirmelerini tavsiye ederim.

Konuyla ilgili hukuki süreç devam ettiği için gelişmeleri takip ediyorum. Tercih yapacakların mağduriyet yaşamaması adına bu uyarıyı bir borç bilirim.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.