Şimdi Ara

EVRENİN ÖTESİNDE NE VAR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BENCE BÖYLE Bİ SİSTEM VAR, YANLIŞ OLABİLİRİM.. SİZCE DOĞRUMU..
    AMA BU ARADA İNSAN OĞLUNUN DÜŞÜNCE SINIRI VE HAYAL GÜCÜ "PEKİ BURADA NE VAR" SORUSUNDA KİTLENİOR BENCE
    YORUMLARINIZI PAYLAŞIN..

• ya hiçbişi yoksa napacaksın hayal gücü hayal kırıklığına dönüşürse
  • ama o hiçbişiyin sonu yok işte.. orasını düşündükçe sıyırırsın s.hawking gibi
  • asla örenemicez
  • ben bunun cevabını biliyorum..............duyunca afallayabilirsin.........
    islam alimlerinin büyükleri kitablarında yazmışlardır..................
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersinisdj

orasını düşündükçe sıyırırsın

kesinlikle

ayrıca bi kitapta uzayın sonsuz olmadığı aynalardan oluştuğu idda edilmişti...(bilginize)

gidip bakmadan anlıyamıcaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Duke*

ben bunun cevabını biliyorum..............duyunca afallayabilirsin.........
    islam alimlerinin büyükleri kitablarında yazmışlardır..................

ne yazmışlar merak ettim cidden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hem evrenin ötesi berisi oldunu nerden bilyoz

belki evren sonsuz bişeydir
  • "EVREN" varolan herşeyin toplamı ve varlığın adı olduğuna göre evrenin dışında ne "var" demek anlamsız.. Çünkü birşeyler varsa o da evrenin bir parçasıdır çünkü "var"dır. Bu tanıma göre Evrenin dışında "yokluk" var.. Şimdi diyeceksin ki "yokluk" "var" sa nasıl yok olur demekki var öyleyse yokluk ne?....
    .
    .
    .
    ben vazgeçtim...
    şöyle diyelim Allah bilir ne olduğunu yada olmadığını...
    Belki de evrenin ötesinde "var" olan şey "bilgi"dir yani hem "var" hem de "yok" ....
  • İşte o bölüm yok, yani söz konusu değil. "Var"lık tanımına girmiyor
  • ben biliyom . PM atın söyliyim!!
  • evrenin ötesinde de alemler vardır......akıl bunların bir kısmını alır......................
  • Astronom Edwin Hubble 1929 da yaptigi gozlemlerle evrenin her an genisledigini ispatlamistir.
    Albert Einstein nın yaptigi teorik fizik hesaplarina gorede evrenin duragan olamıyacagı sonucuna varmıstır.
    neticede evren her gecen gun yok olusuna kadar genislemektedir.
  • Evrenin ötesini, insanlara verilen akıl ve hayal gücüyle algılayabilmek kesinlikle mümkün değil. Bu yüzden hakkında düşünmek boş....
  • arkadaş sende haklısın insan beyni sonsuzluğu kavramada zorlanıyor
  • evrenın otesınde bi bakkal bı de sarkuterı var
  • Evrende nelerin olup olmadığından çok evrenin ne kadar değişkeninin olduğu şaşırtır beni.Mesela bir yanda atıyorum x,y,z gezegenlerinin dizilişi diğer yanda halk ekmek kuyruğunda bekleyen onlarca insan.Diğer bir örnek; bir yanda gezegenlerin muhteşem düzenleri, diğer yanda kapkaççının bir çantayı kadının koluyla beraber alıp götürmesi.Evrene duyduğum hayranlık buradan kaynaklı.Her şeye hakim atomdan bite kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

Astronom Edwin Hubble 1929 da yaptigi gozlemlerle evrenin her an genisledigini ispatlamistir.
    Albert Einstein nın yaptigi teorik fizik hesaplarina gorede evrenin duragan olamıyacagı sonucuna varmıstır.
    neticede evren her gecen gun yok olusuna kadar genislemektedir.

aslında bu gerçeğin esas önemli noktası yani genişleme olan yerde başlangıcında olmasıdır.......bu başlangıç yaratılıştır.......
    albırt aynştaynın hesaplarına göre bu başlangıç noktasının
    hacmi 0'dır......yani kainat "yokdan var edilmiştir".....konumuza
    dönersek evrenin dışında alemler vardır.......evren kendinden bir
    sonraki alemin yanında deryada damla gibi kalır......bu böyle
    birkaç alem boyunca akıl idrakinde anlaşılır şekildedir.....
    ama ondan sonra mana alemleri gelir......bunlar çok
    muazzam ve derin konulardır.....Bu konular
    İmam-ı Rabbani Hz.'leri ve diğer ileri gelen islam alimleri tarafından
    akıl sınırları içinde bir yere kadar açıklanmıştır........araştırın.........
    bugünkü yabancı ilim adamları bu değerli kitapları harıl harıl bugün araştırmaktadır......onlarda şaşırıp kalmaktadır.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Duke* -- 8 Mart 2005, 0:00:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

evrenın otesınde bi bakkal bı de sarkuterı var

yukarda söylendiği gibi bende evrenin genişlediğini okumuştum genişlediğine göre evren dışı bir yer var..orası cennet cehennemin başladığı yerde olabilir..birde evren bize göre çok büyük evet ama şuan dünyamızda bizden milyonlarca kat daha küçük canlılar var ve bizim kendimiz bile bu canlıların evreni olabiliriz dersek bizden milyonlarca kat büyük''canlıların'' varlığıda düşünülebilir..mib filmindeki dolaptaki canlılar sahnesini hatırlayın..e ozaman bu mantığa göre evrendışı nın da milyonlarca katı büyük bişey olabilir..ve onunda..onunda..ve onunda...diye hikayemiz devam eder..onlar ermiş muradına gökten üç elma düşmüş..

• bu konu kültür ve bilim topiğinede taşınabilir bence...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.