Şimdi Ara

Evrenin güzelliği ve büyüklüğü inanılmaz [SS]li (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
22
Favori
25.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen kalk bir sürü bilimsel araştırma yap, bir şeyleri bulma yolunda ilerle, bunun gibi cahiller gelsinler böyle saçma yorumlar yapsınlar.. Hayır bu araştırmaları yapanlar bu kadar kesin ve net konuşmuyorken, yorumlar yapmıyorken sana ne oluyor ? Başka galaksilerde, gezegenlerde yaşam formu bulundu da bizim mi haberimiz yok ? Diğer gezegenlerde yaşam yoktur diyen sığ ve bağnaz düşüncelerle birebir yarışıyorsunuz. Bilimden bir gram anlamayan insanlar burada saçma sapan her konuda dine saldırgan mesajlar veriyor. Bırak da bu meseleleri bilim insanları araştırsın, bulsunlar. Sen bir zahmet yorum yazma.. O küçük beynini bu tarz şeylere yorma..

    Dini bu kadar eleştirdiğiniz kadar bilimsel bir şeyler ortaya çıkarsaydınız sizi ciddiye alabilirdim ama malesef...
  • Evrenin güzelliği ve büyüklüğü inanılmaz [SS]li
  • Gerçekten büyüklük muazzam..Insanın akli almıyor..muhtesem birsey..boyle bir evreni merak etmeyen insanlari anlamiyorum..neden bu kadar büyük, nasil olusmus, sonu ne olacak, acaba bizden baska yasam olamaz mı, büyük patlamadan once ne vardı, herseyin bir sonu olduguna gore devasa akil almaz evreninde bir sonu olmayacak mı, zaman nasil bir kavramdir kime göredir ilk başlangıcı ne zamandır bir gün sona erecek midir diye düşünmeden edemiyor insan..



    Anlasilan bu sorular hep cevapsız kalacak..insan merak ediyor sorguluyor anlamaya çalışıyor ama Yaradan insan aklını bir yerde kesiyor durduruyor bu kadar diyor..ışık hiziyla(saniyede 300000km) bile gidilse en uzak kesfedilen yere varmak milyon hatta milyar yil alacak..gercekten muazzam harika birsey..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrende bır kız bulamadık


  • izlemeyen varsa kesinlikle izlesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut.. -- 12 Şubat 2018; 13:24:31 >
  • Şuana kadar insanoğlu evrenin %4 ünü teleskoplarla gördüğünü tahmin ediyor.

    Arkadaşında dediği ve aşağıdaki video da anlatılanlara birde şöyle bakalım..

    Bilimsel anlamda :
    Teleskoplar insan gözü baz alınarak tasarlanıyor dimi..
    İnsan gözü, 4000 angström ile 7000 angström arasındaki dalga boylarını değerlendirerek beyne yollar.. Ve bu dalgalar ile görüyorum dediğimiz madde(dünya) oluşur..

    O milyarlarca ışık yılındaki galaksiler, sonsuz evren sadece bu bizim görüyorum dediğimiz gözümüzle algıladığımız 4000 angström ile 7000 angström arasındaki sonsuz evren aslında.. Yani Bizim gözümüze göre ölçtüğümüz evren..

    Birde bizim görme sınırımız dışında sonsuz dalga boyu var.. Yani -X < 4000-7000 > +X, -+X ile belirttiğimiz bir gözümüz olsaydı belki bu evreni daha farklı da görebilirdik..

    Kısaca hem gözümüze göre sonsuz, hem sonsuz dalga boyları baz alındığında sonsuz..

    Şimdi gelelim biz bu evrende yalnızmıyıza
    Dünya dışında başka canlı göremiyor olmamızın sebebi şu(kendi fikrim) :
    İnsan gözü : 4.000-7.000 angström arasındakileri algılıyor (beyni bu dalga boylarını çözebiliyor ve madde kavramı oluşuyor)... Ve buna göre Evren budur diyor.. SOnra bir bizmi varız diyor koskaca evrende
    A Canlı gözü : 100.000-120.000 angström arasındakileri algılıyor ve o algıladığı aralıkta dünyası oluşuyor... O na görede evrende bir tek o var.. O da bizim gibi koskaca evren bi biz mi varız diyordur..
    B Canlı gözü : 500.000-750.000 angström arasındakileri algılıyor ve o algıladığı aralıkta dünyası oluşuyor... O na görede evrende bir tek o var.. O da bizim gibi koskaca evren bi biz mi varız diyordur..

    Kısaca yalnız değiliz ancak bizim algılama araçlarımız(5 duyu) kapasitesi ile beynimizin bu verileri okuyup çözme kapasitesi sınırlı, sonsuz canlılara ait sonsuz algı kapasitesi var, onlarında algılamaları onlara göre sınırlı.. dolayısıyla her canlının beyninin kpasitesi kadar kendi dünyası(madde boyutu) oluşuyor... Parelel gezegende yaşıyoruz belkide.. Ancak birbirimizi algılayamıyoruz..

    Bilim zaten şuan madde olmadığını ispatladı, madde kavramını beynin yaratıyor.. Şimdi senin göz kapasiten 4000-7000 değilde 4000-8000 olsaydı evreni, dünyayı, insanları daha başka bir şekilde görebildin.. daha doğrusu algılayabilirsin..

    Anlamayanlar için şöyle de ek açıklama yapayım : Evdeki televizyonun içinde görüntü varmı? Yok.. O bizim gözümüzle göremediğimiz kendisine gelen sinyalleri anteni(insanda bu antene 5 duyu organı diyoruz) yardımıyla okuyor ve bunu görüntü işleme merkezine(insanda buna beyin diyoruz) aktararak görüntüye dönüştürüyor ve sonuçta biz TV de görüntü var diyoruz.. Cep telefonu, radyo vs hep aynı mantık.. İnsanlada bu işlevi beyin yapıyor ve antenlerine 5 duyu diyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barismutlu -- 12 Şubat 2018; 13:49:21 >




  • T Square kullanıcısına yanıt
    quote:









    Nasıl dünyadan uzaya doğru ilerledikçe sonsuz bir uzaklık varsa , küçüldükçe de sonsuz bir uzaklık var. Teknoloji ne kadar ilerlerse o kadar daha uzağa hem teleskopik hem de mikroskopik açıdan bakabileceğiz . Kısaca düşünüp delirmemek için fazla kurcalamayın :D




    Dün paylaştığım videoya çok ama çok benziyor Barış 'ın paylaşımı. Ve benim paylaştığım video 30.1.2017 de ilk olarak yayınlanmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığımız hayat bir simülasyondan ibaret. Tıpkı bizim gibi sayısız dünya ve yaşam var. Büyük resmi görün artık 1111!1!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama aşağıdaki gibi bir site vardı, uzaydaki en küçük zerrecik ile bütün uzay arasındaki her şeyin başarılı bir flash uygulaması. hala çalışıyormu kontrol edemedim bilgisayarımda flash eklentileri açılmıyor. Çalışıyordur diye tahmin ediyorum.


    http://scaleofuniverse.com/
  • chatlck C kullanıcısına yanıt
    Herkesin ölçütü farklı olabilir ama kim aptal kim değil bizim inandığımız kitapta yazıyor zaten.Benim aptal dediğim en temel ve en basit mental düzeyde çıkarım dahi yapamayıp internetten edindiği bilgi kırıntılarıyla alim kesilen ve her platformda dinle alay eden nöron fukarası ergenuslara yönelik Ordinaryüs kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: udem1982

    Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama aşağıdaki gibi bir site vardı, uzaydaki en küçük zerrecik ile bütün uzay arasındaki her şeyin başarılı bir flash uygulaması. hala çalışıyormu kontrol edemedim bilgisayarımda flash eklentileri açılmıyor. Çalışıyordur diye tahmin ediyorum.


    http://scaleofuniverse.com/

    bu nedir böyle ya insan kafayı yer bu evrende bi hiçiz
  • Güzel görüntüler Amerika sizi iyi uyıtmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meşhur düz dünya konusu mizah bölümüne taşınmış şimdi buraya üşüşebilirler hazırlıklı olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrende yanlızız,Kur'an bize yollandı diyenler,sadece bu dünya için kaç tane peygamber yollanmış dünya tarihinin başlangıcından bu yana. Diğer canlıların gezegenlere o canlıların ırklarına göre peygamberler,kitaplar yollanmadıgını kim biliyor ?
  • Cosmos izleyen konu açıyor pes :) şaka biryana yorumlardan öğrenebileceğim bilgi havuzu var.Bu arada cosmos izlemeyen var ise ayıp artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 12 Şubat 2018; 19:36:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    benim aptal dediğim kişiler ise kendi inancına uymadığı için başkalarına aptal diyendir
  • ulan arkadaş bu akp yi kimse sevmiyor da bu adamlar nasıl seçiliyor?
  • Düz Dünyacılar nerde :d
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.