Teğmen
03 Temmuz 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 36 (Bu ay: 3)
Gönderileri
arkadaşlar format denedim kac defa sıfırdan kurdum, tüm driver programlarını denedim falan ama çözemedim nasıl halledebilirim ? amd kurulmadığı için laptopdan inteli kullanıyor otomatik oda büyük bir fps düşüklüğü ve donmalara sebep oluyor.. ve formattan önce yanlış hatırlamıyorsam HD 7700 M modeliydi ama suan HD 7600 M modeli gözüküyor yardımcı olun..

Seçimden sonraki gün doların düşmesini bekliyorlardı.. dolar hayla 4.70 ?? pc toplama hayalleri hayla çöp

BANA MANTIKLI BİR AÇIKLAMA YAPIN 16 SENEDİR SEÇİMDEN SONRA DÜŞECEK..
Yaşım 16 yaz tatilinde evde durmak yerine çalışıp para kazanmak istiyorum azda olsa. Biraz bilgilendirir misiniz beni nerelerde işe alırlar beni..
öğleye kadar yatıp sahura kadar canım sıkılıyor sağlam bir oyun onerın PLEASEEEE
cs den falan sıkıldım

kardeşim bu kac tane otobus konusu ya valla midem bulanmaya basladı el insaf

Not: Otobüsten yazıyorum :D
arkadaşlar yaklasık 2 senedir doğru düzgün mmorpg oyun yok türkiyede. hangi oyuna baslasam 2 sene olmadan kapanıyor. bana türkçe bir oyun önerin sıkıntıdan ölecem aylardır..
arkadaşlar baska bir sitede gezerken şok oldum sizlerde bakın istedim..

Öncelikle 12 Eylül’de gerçekleştirilen panelde iPhone X’un açıklanan resmi ABD fiyatından başlayalım; 64 GB’lık modeli 999, 256 GB’lık modeli ise 1149 dolar.

Uçağa bindiniz, ABD’ye gittiniz ve en yakındaki bir Apple Store’dan iPhone X alıp aynı gün geri döndünüz. Tüm süreç gerçek anlamda ne kadara patlayacak?
ABD’de de uygulanan vergi kanunları gereği aldığınız bir ürüne %8’lik satış vergisi eklenir. Bu sebeple 999 dolar olan 64 GB’lık model 1079 dolara, 1149 dolar olan 256 GB’lık model de 1241 dolara çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl yürürlülüğe giren yasa uyarınca yurt dışından getirdiğiniz elektronik ürünlere TRT bandrolü uygulanıyor. Yurt içine satılan telefonlardan %10 oranında alınan bu ücret, dışarıdan alıp getirdiğiniz telefonlardan -ticari olamamak kaydıyla ve bir defaya mahsus- 24 dolar olarak alınıyor. Bunları da eklediğimizde fiyalar aşağıdaki gibi oluyor:

iPhone X 64 GB: 1103 dolar yani güncel kur değerine göre 3828 TL
iPhone X 256 GB: 1265 dolar yani 4390 TL

aha bitmedi. Cihazınızın 3 ay kadar bir süre içinde iletişime kapatılmaması için IMEI kodunu pasaportunuza kaydetmenizde fayda var. Bu ücret ise 2017 yılı için 149.20 TL olarak uygulanyor ve E-devlet üzerinden ödeme dahil her işlem kolayca halledilebiliyor. Son olarak fiyatlar TL cinsinde aşağıdaki duruma geliyorlar:

iPhone X 64 GB: 3977 TL
iPhone X 256 GB: 4539 TL

Eğer olur da iPhone X’u illaki Türkiye fiyatıyla alırım diyorsanız:
En baştada söylediğim gibi panel sırasında ilk etapta satışa çıkacağı 57 ülke arasına yer almıyoruz. Bu nedenle resmi fiyatların açıklanması için operatörlerimizin Apple ile anlaşma yapmaları gerekiyor. Ama gene de uygulanacak vergileri sırasıyla açıklayalım ki yaklaşık fiyatı tahmin edelim:

% 25’lik ÖTV
% 10’luk TRT Bandrolü
Oluşan rakamın % 18’i ile KDV
Satıcı karı (iPhone 6S ve iPhone 7’ye uygulanan güncel kar marjına göre)
Peşin fiyatlar üzerinden konuştuğumuz için eğer operatörden faturaya ek taksitler şeklinde iPhone X alacaksanız, son fiyata faizleri eklemediğimizi vurgulamak istiyorum. Yukarıdaki 4 kalemi uyguladığınızda cihazın ülkemizde fiyatı şöyle oluyor:

iPhone X 64 GB: 5999 TL
iPhone X 256 GB: 6899 TL <<<<<<<< asgari ücret 1400 telefon 6900 :)

gidip amerikadan alırsak, ABD fiyatları ile Türkiye fiyatlarının farkını alıp ne kadar kara geçeceğinizi hesaplayalım:

iPhone X 64 GB için: 5999 - 3997 = 2022 TL kar,
iPhone X 256 GB için: 6899 - 4539 = 2902 TL kar elde edeceksiniz.

İNNİAL KART BAHİŞ SİTELERİNDE GEÇERLİ DEĞİL, PAYPALDA KAPANDI ZATEN. İNNİALDAN PAYPAL GİBİ BİR SİTEYE ORDANDA BAHİŞE ATABİLECEĞİM BİLDİĞİNİZ SAYFA VARMI? KREDİ KARTIM YOK YRDM PLS.
abi yıllarımı verdiğim kızla birkaç gün önce ayrıldık bazı sebeplerden dolayı. kız benden ayrıldıgı gece başka bir oğlanla birlikte olmuş. okadar yasanılanlar güya 'bana özel' di baskasıyla olmayacaktı... kimseye güvenmeyin bu hayatta. bana telefonda arayıp birde mağrifetmiş gibi anlatıyor şerefsiz..
Arkdşlar netten cok güzel birşey beğendim fakat baska sehirde yani kargoyla alacağım. ödemesini internetten yaparım onda bir problem yok fakat ben evime gelmesini istemiyorum aile bireylerinden dolayı. Kargo subesinin adresini yazsam kargo gelince gidip alabilirmiyim yoksa yanlıs adres deyip geri yollarlarmı kargocular ? taktik verin acil pls.
Hakkında
İlgi Alanları: pc
Forum İmzası:
Unutmɑ; Her gelen sevmez.. Ve hiçbir seven gitmez..
Forum İkinci El İmzası:
Hakkımda:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 192
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.378 (Bu ay: 490)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 46 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.