Şimdi Ara

Evrenin güzelliği ve büyüklüğü inanılmaz [SS]li (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
22
Favori
25.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yahu şunlara bakmaktan ve merka etmekten kendimi alamiyorum ama bir yandan da bunlarin sirrini ogrenene kadar buralara gidene kadar olup gidecegim icin kahroluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evren ışıltılı bir gösteri alanı gibi, bu kadar büyük olması güzel oluyor.

    Ayrıca evrende başka yaşamların olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Milyarlarca gezegen içinde canlılık olasılığı olabilir ama olmama ihtimali de var.
  • Dünya düz değilmiydi yaf :D
  • Herşey çok güzel de evren büyüklüğü bilinmeyen ve sonsuz olduğu kabul edilen bir yer olduğu için %4ü gibi bir söylem olamaz.

    Olay ufkunun %4ü desen yine bi nebze ama olsun.
    Konu güzel
  • yolda geçen biri " sen bana nasıl yan bakarsın, benim kim olduğumu biliyon mu" şu videoyu ona izleticeksin ve diceksinki
    " sahi sen kimsin "
  • DaRK_Z7D kullanıcısına yanıt
    O diğer konuda hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz konular hep ilgimi çekiyor. bazen boş otururken de düşünüyorum uçsuz bucaksız evren ve biz nokta bile değiliz ama yüzlerce derdimiz var. anlamsız bir yarış var insanlar arasında. sonra ertesi gün işe gidiyorum bütün bu düşündüklerim çöp oluyor stres,sinir,yorgunluk tekrar geri geliyor. konu için teşekkürler en azından dün gece konuyu görünce biraz yine evreni ve büyüklüğü düşünüp kafamı boşalttım. ilk sayfada ki video da çok güzel kesinlikle izlenmesi gerek
  • ben orantılara takılmıyorum. çalışmların ilerlediğini düşünmekle beraber evrenle alakalı bilgilerimizin çok düşük olduğu kanaatindeyim. yok evrenin şu kadarı karanlık enerji den ve karanlık maddeden oluşur yok karadeliğe yaklaşırsak şu olur bu olur gibi şu an verilen cevepların ileride değişeceğini düşünüyorum.

    Ama bir gün bilimkurgu dizilerindeki gibi büyük bir bilimsel sıçrayış gerçekleşirse ve evrendeki mesafeleri kısaltabilirsek işte o zaman insanlığı kurtarabileceğimizi ve tohumlarımızı tüm evrene yayabileceğimizi düşünüyorum.


    Din yani aslında yaratıcı kavramı; evrenle alakalı. Evrendekilere kıyasla basit bildiğimiz bir kalem ucu noktasından bile milyonlarca kat daha küçük bir gezegende yaşıyoruz. Bu küçücük yerde düşünen ve hisseden varlıklar var. Peki insanlık yok iken, varolmamış iken düşünce hissetme, duygular yok muydu koskoca evren içinde? Bir şey varoluyorsa onun temelinin de olması gerekir. İşte o temel noktası yaratıcıya götürüyor. Düşünen, duygulara sahip bir gücün olması gerekiyor ki düşünme ihtiyacı, duygulara sahip olan bir varlığın ortaya çıkmasına sebep olsun. bana böyle geliyor.

    Evrenin muazzamlığı tartışılamaz. tabii bu bilinmezliklerden ve devasa boyutlardan kaynaklı birşey. sürekli keşfedilmesi gereken şeyler var. İnsanlık elektriği bulduu dünya değişti, her insanın yaşamı değişti, nükleer enerji bulunuldu dünyanın hakimiyeti el değiştirdi. Uzayda kimbilir hangi bilinmez enerji türleri vardır. bunların keşfedilmesi demek yeni hakimiyetlerin, yeni çağların gelmesi demek olacak belkide. gelecekte şayet dünyaya meteor filan çarpmaz insanlık yaşamını sürdürürse gelecek nesiller çok şanslı olacak.




  • Benim çocukluğum da,internetin olmadığı,tek kanallı dönemlerde,Her akşam inanç dünyası diye bir program yayınlanırdı.

    Kuş ,börtü böcek ,doğa fotoğrafları ,ilahi müzikler ile yayınlanırdı.

    Ama dünya nın dışı ,evrenin büyüklüğü ,O zamanlar gibi ,bugün de birçoğunu enterese etmeyecektir.Gerekte yoktur zaten birçoğu için.Zira bu gibi konular hakkında düşünmek,konuşmak,sorgulamak birçoğu için,Allaha şirk koşmak gibidir.Birçoğu okumayı,araştırmayı ,anlamadıkları bil dilde yazılmış,tesvir edilmiş ,Kuran'ı Kerim in mealini bile okumadan,alim kesilir,dinen ahkam keserler.
    Onlar için Evren OL! demiştir.Ve olmuştur.Gerisini karşıtırmaya kurcalamaya gerek yok.

    Bayındır Hoca ya sormuşlar,güneş neden uzayı aydınlatmıyor diye,

    https://youtu.be/MW6STDLSCYY

    Kısacası,bırak Evreni ,kendi güneş sistemimizi,Dünya yı, Türkiye'nin dışına bile akıl olarak çıkamaz birçoğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 13 Şubat 2018; 9:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok güzel görüntüler... Ama biz bu görüntülere bakarken bile acizliğimizi unutup gene dünyanın küçük sorunları için birbirimize düşüyoruz... Kavga etmeden izleyin. İnanç tartışması bu başlığın altına uygun değil... Uygun olması için belirli bir felsefi ve bilimsel alyapınızın olması lazım.

    Düz dünyacı arkadaşları allah ıslah etsin... Hatta akıl fikir versin ben bu kadar cahil olup da bu kadar ciddi iddialarda bulun bir topluluk daha görmedim...
  • Güneşin enerjisinin bitmesi ile veya herhangi bir gök taşının dünyaya çarpması ile Bu gezegenin ve İnsanlığın sonu bir gün illaki nasıl başladıysa sonda bulacaktır. Neticede Gezegenimiz bugüne kadar 5 toplu yok oluşa sahne olmuş bir gün 6. sı insanlığıda yok edebilir. Ama o güne kadar sanırım insanlık halaa insanlık tarihinin başından beri olduğu gibi birbirini öldürmeyi, zarar vermeyi ve kötülük yapmaya ne yazıkki devam edecek ve evrendeki bir toz taneciği olan Dünya ya hergün zarar verecek.
  • Evrenin güzelliği ve büyüklüğü inanılmaz [SS]li

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A D M I R A L

    Şurda 70-80 sene ömrüm var o da garanti bile değil. Dünyada dert sorun çok. İşim gücüm yok bir de kum tanesi bile olmadığım bir evrenle ilgilenemem. Realist olmak gerek, dünyanın sorunları ve yaşadığımız dünyanın geleceği beni daha çok ilgilendiriyor. Ötesiyle ilgilenen ilgilensin beni alakadar etmiyor.

    O kadarcık ömrün olacaksa o zaman dünyada hiç ölmeyecekmiş gibi açgözlü olmayın. Ölümden sonrasına hazırlanın. Evrenin büyüleyiciliği Allah'ın varlığına ve gücüne işarettir.
  • Şöyle bir yapıda adam diyor ki "sol eliyle yemek yiyen şeytandır"



    "Allah korudu, Allah ceza verdi, dua ettim Allah kabul etti" falan....



    Ya şu fotoğraflara bi bak bak..



    Bi de bu fotoğraflarda kendini, kapladığın yeri düşün..



    Sence de kendini çok önemsemiyor musun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Şuana kadar insanoğlu evrenin %4 ünü teleskoplarla gördüğünü tahmin ediyor."

    "İnsanoğlu bir hiç gibi."

    Yazınızda 2 kez "insanoğlu" yazmışsınız. Ne gezegende ne de evrende tek tür değilsiniz. "İnsanoğlu" yerine "İnsanlık" veya "Gezegenimiz Dünya da yaşayan canlılar" yazmak çok mu zordu?

    Gezegenlerden, yıldızlardan, galaksilerden, evrenden bahsederken "insanoğlu diye tek türden bahsetmeniz çok üzücü. Bazı türler hariç canlıların çoğu dişi-erkek olarak yaşamını sürdürür.

    " İnsanoğlu" yerine "insanlık" kullanmanız daha evrensel en azından daha gezegensel olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid

    Şöyle bir yapıda adam diyor ki "sol eliyle yemek yiyen şeytandır"



    "Allah korudu, Allah ceza verdi, dua ettim Allah kabul etti" falan....



    Ya şu fotoğraflara bi bak bak..



    Bi de bu fotoğraflarda kendini, kapladığın yeri düşün..



    Sence de kendini çok önemsemiyor musun.

    Aslında pek şaşılmaması gereken birşey.İnsan denilen homo sapiens kendi aciz kabuğunda hayali kavramlarla binlerce yıldır kafasında tanrılar oluşturdu ve bunlara taptı.Çünkü zekası bazı şeyleri kavrayamadığı için tanrıyı oluşturdu.Dinler arasında ise gördüğüm en ilkel kalan toplumda Müslümanlar oldu.Bu nedenle bu tip şeylerin çıkması ve bunlara inananların olması mantıklı geliyor.İnsanların kendini en üstün görmesi küçücük bir karıncanın Dünyaya kafa tutması gibi.




  • W

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Elhamdülillahi Rabbül Âlemin" "O alemlerin rabbi Allah" Biz kendi güneş sistemimizden dışarıya çıkacak ömre sahip değilken, evrenin sınırlarının bittiği yerde başka evrenlerin varlığı konuşulurken kainatlar yaratan bir yaratıcının sadece bizim Allah'ımız olduğu düşüncesi elbetteki yanlıştır. Belki bu evrende belki değil ama yalnız değiliz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Provezza. kullanıcısına yanıt
  • Daha geçenlerde nasa twitterdan yayımladı dünyanın aeoral effectsiz halini bunlar shoptan başka bişey değil

    Bence uzay teknolojisi gelişmiyor photoshop effectleri gelişiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.