Şimdi Ara

Evren nereye doğru genişler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evrenin genişlemesi durdu diyelim belli bir alana ulaştı peki bu sınır dan sonra ne olabilir.evrenin genişledigi yerde ne var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clopin -- 6 Ağustos 2010; 11:18:54 >

• sozsuzluğun derecesi olmaz. sonsuz işte.
  • evreni bir bomba patlaması gibi merkezden her yöne genişleyen bir şey gibi düşünme,
    evrenin her yeri merkez olabilir tamamen izotropik ve simetrik bir yapıdadır.
  • Bi sonu vardır mutlaka sonsuz madde olamaz:
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofo

Bi sonu vardır mutlaka sonsuz madde olamaz:

Sonu var ise nasıl bir son. Sonunun olması da akıl kârı iş değil.
  • yüce yaradan işte, akıl sır ermiyor
  • Bişeyin içindeyiz ama neyin ve bişeyde bişeyin içinde bu konu uzar susmak gerekiyo galiba sıyırmayalim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bişeyin içindeyiz ama neyin ve bişeyde bişeyin içinde bu konu uzar susmak gerekiyo galiba sıyırmayalim

Bir çok insan aklını böyle kaybetmedi mi?
  • Genişliyorsa neyin içinde genişliyor? Bir maddenin genişlemesi en fazla bulunduğu kap kadar olabilir değil mi? Evrenin içinde bulunduğu kap nasıl birşey acaba? Yoksa oda mı genişliyor? Baya saçmaladım galiba
  • Balon gibi genişleyen bişeyin içindemiyiz yoksa nereye kadar şişeçek gün gelir patlar bu balon
  • Insanı yoruyo bu düşünceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clopin -- 29 Temmuz 2010; 18:05:02 >
  • Aşağıdaki konuda detaylı açıklamalar var.

http://forum.donanimhaber.com/m_41207516/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok
    Aşağıdaki konuda detaylı açıklamalar var.

13 milyar ışık yılı deniyor.o zaman patlamadan önce ne vardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YDG

sozsuzluğun derecesi olmaz. sonsuz işte.

Mantıklı cevap banada öyle geliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metalok
    Aşağıdaki konuda detaylı açıklamalar var.

13 milyar ışık yılı deniyor.o zaman patlamadan önce ne vardi.

Şu anda bu soruya doğru cevap verecek kimse yok...
    Gerisi sizin hayal gücünüzle sınırlıdır.
  • Sonsuz olan uzay değildir aslında evrendir
  • Fofo avatarın çok güzel. Rüyamda hep böyle bi manzara görüyorum. Astronot gibi uzayda uçuyor,dünyaya uzaktan bakıyorum.

Ben uzayın genişlediğine inanmıyorum zaten sonsuz inancındayım..
    Bugün kafama takıldı da.. (mikropların mikroskopla büyütülmüş resimlerini gördükten sonra)acaba dedim,onların üstünde de mikrop yok mudur.. (olabilir merak edemez miyim..ettim işte )

Soru çok cevap yok..offf of!
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxPyromaniaxx

Fofo avatarın çok güzel. Rüyamda hep böyle bi manzara görüyorum. Astronot gibi uzayda uçuyor,dünyaya uzaktan bakıyorum.

Ben uzayın genişlediğine inanmıyorum zaten sonsuz inancındayım..
    Bugün kafama takıldı da.. (mikropların mikroskopla büyütülmüş resimlerini gördükten sonra)acaba dedim,onların üstünde de mikrop yok mudur.. (olabilir merak edemez miyim..ettim işte )

Soru çok cevap yok..offf of!

Evrenin genişlediği kızıla kayma olayı ile kanıtlandı.. Bu olay sayesinde bizden yıldızların uzaklaştığını gözlemleyebiliyoruz. ee bizden uzaklaşan bi yıldız varsa evren bi balon misali genişlemektedir diye düşünebiliriz.(tek bir yıldızla değil birçok yıldızla gözlem yapılmıştır)

• 5. Boyut var diyelim konuyu kapatalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrutaL41

Evrenin genişlediği kızıla kayma olayı ile kanıtlandı.. Bu olay sayesinde bizden yıldızların uzaklaştığını gözlemleyebiliyoruz. ee bizden uzaklaşan bi yıldız varsa evren bi balon misali genişlemektedir diye düşünebiliriz.(tek bir yıldızla değil birçok yıldızla gözlem yapılmıştır)

Yıldızların bizden uzaklaşması, karadeliklerin içine doğru çekmesi ile ilgili birşey değil mi? Kızıla kayma olayını bilmiyordum. Sonsuz olan birşeyin genişlemesi çok akla yatkın gelmiyor. Genişlediği kanıtlandıysa (ki koca evrende bir kum tanesiyiz,nasıl emin olabiliyorsak?) evrenin sonsuz olmadığı ortaya çıkıyor. Evrenin sonlu olması,sanki duvarlarla çevrili bir kutu içindeymiş gibi algılamamıza neden oluyor. Bu kutu genişliyorsa, onun da birşey içinde olması gerekiyor gibi bi izlenim bırakıyor düşüncemizde (aynı yukardaki birkaç arkadaşın dediği gibi)..
    Bilemiyorum..bilim de çoğunlukla yanılabiliyor. Kalkıp onca bilimadamının tespit ettiği birşeyi kendi zekamla yıkmaya çalışmıyorum elbette ama gene de kesin diye birşey yoktur,herşeyden şüphe etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Zaten bildiğimiz herşey %100 doğru değil,biz ''Kesin'' desek de...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.