Şimdi Ara

Evren de hiçbir yer 0 Kelvin Olamaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    0.000000001 Kelvin olur ama 0 Kelvin olamaz mı hiçbir yer Evrende.
    Hiç Isı almayan bir yer yok mu?

• şimdi şöle bi yorum yapmak istiyorum.kelvin bir ölçü birimi.Sıcaklığıda ancak bir ölçü birimiyle açıklayabilriz.Bana göre göre daha düşük sıcaklıklarda vardır ama ney ile ölçülendirilecek?
  • @LE10;

Senin için bundan daha düşük olan bir sıcaklık farklı ölçü birimleri ile farklı değerlere denk gelecektir. O zaman sıcaklık değeri de farklı olacaktır. Yani ölçülendirmeyi düşündüğün şey de farklı şeyler aslında?

@DevoN;

Hiç ısı almayan bir yer bulmaya sürtünmenin 0 olduğu bir ortam aramaktan başlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamyoncu -- 24 Ocak 2010; 23:48:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

0 Kelvin olmak diye birşey yok mu?
    0.000000001 Kelvin olur ama 0 Kelvin olamaz mı hiçbir yer Evrende.
    Hiç Isı almayan bir yer yok mu?

olmaz diye düşünüyorum
    sonuç sıfıra gittikçe limit gibi asla ulaşamazsın
    dahası evrenin içindeki her nokta büyük patlamdan kalan kozmik fon radyasyonu ile malul
    eğer başlangıç şartlarındaki herhangi bir dengesiz dağılım sonucu biryere radyasyon yayılmasaydı bile evrenin oluştuğu andan itibaren geçen bu süre içerisinde mutlaka yayılması gerekir
    eğer olasılık hesabına göre bir noktada radyasyonun azalmasını söylersen cevap buda en başta dediğim limit mantığıyla yine mümkün olamıyacağı şeklindedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 25 Ocak 2010; 0:06:22 >
  • Karadeliklerin olay ufku ötesini evrene dahil edersen tahmin edilemiyecek mutlak 0 derecenin altında sıcaklıklar olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Karadeliklerin olay ufku ötesini evrene dahil edersen tahmin edilemiyecek mutlak 0 derecenin altında sıcaklıklar olabilir.

orda ne var ne yok bilmiyoz hocam
    dahası mevcut fizik kanunlarının olmadığı biryerde nasıl ölçüm yapılır nasıl sıcaklık değerlendirilir
    bunlar mümkün olmayan şeyler
  • 0K dediğimiz şey, atomların dahi titreşimlerinin olmadığı "ölüm sessizliği" halidir. Ve elimizdeki mevcut bilimsel veriler ile öyle bir yer olabileceğini düşünmemiz kendi kanunlarımızı çiğnemek olur. 0 K lik yer var demekle ışık hızını geçebiliriz demek aynı kefeye konulabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

@LE10;

Senin için bundan daha düşük olan bir sıcaklık farklı ölçü birimleri ile farklı değerlere denk gelecektir. O zaman sıcaklık değeri de farklı olacaktır. Yani ölçülendirmeyi düşündüğün şey de farklı şeyler aslında?

@DevoN;

Hiç ısı almayan bir yer bulmaya sürtünmenin 0 olduğu bir ortam aramaktan başlayabilirsin.

Uzay 0 sürtünme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b3rkhan

quote:

@LE10;

@DevoN;

Uzay 0 sürtünme.

yanlış, uzayda çok azda olsa sürtünme vardır.

büyük patlamadan sonra yayılan gazlar olduğunu ancak yoğunluklarının çok ama çok düşük olduğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

Orijinalden alıntı: b3rkhan

quote:

@LE10;

@DevoN;

Uzay 0 sürtünme.

yanlış, uzayda çok azda olsa sürtünme vardır.

büyük patlamadan sonra yayılan gazlar olduğunu ancak yoğunluklarının çok ama çok düşük olduğunu biliyorum

Teşekkür ediyorum. Kuantlar seviyesinde bakarsak; uzay yani sizin 0 sürtünmeden bahsetmek istediğiniz yer olan boşluk, maddeyi meydana getiren parçacıklarla ayrışamaz bir kozmik ağın bağlantıları olarak tanımlanıyor ve bu boşluk dediğimiz yerler çok önemli bir dinamik değer olarak karşımıza çıkıyor. Hşey sanki birer ada gibi birbirinden bağımsızdır ama bu sayısız adaların alttan okyanus tabanından birbirine kara bağlantıları mevcuttur.Tüm parçalar arasında bir doku ve örgü bütünlüğü vardır. Kuantum modeline göre "boşluk" kavramı varlığın faaliyet alanı olarak gösteriliyor. Yani aslında boşluk boş değil.

• Olaya şu açıdan baksak doğru olurmu acaba : 0 Bir kavramdır sonuçta. Bir sayı değildir. 0 sadece bir işarettir. Bir yerin mutlaka bir sıcaklığı olmalıdır. İster korkutucu derecede soğuk, ister ateş gibi sıcak. Ama sonuçta mutlaka bir sıcaklığı vardır. Sıcaklığın olmadığı yerde hacim de yoktur o zaman.

( Yaşım küçük, sadece bir tahmin yürütüyorum doğru olup olmadığını söylerseniz sevinirim. )
  • Evrenin en soğuk yeri bilmem ne gaz bulutu -272 derece. Dolayısıyla 1kelvin yapar. Asla -273 olmaz. Öyleymiş, bende şok olmuştum.. Çünkü küçükken baktığım ansiklopedilerde yanlış bilgiler vardı, örneğin plüton için -6000 derece kadar soğuk falan yazıyordu, gerçekleri öğrenince sok olmuştum.. Çok eski kaynaklarda hatalar olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Phalanx

Olaya şu açıdan baksak doğru olurmu acaba : 0 Bir kavramdır sonuçta. Bir sayı değildir. 0 sadece bir işarettir. Bir yerin mutlaka bir sıcaklığı olmalıdır. İster korkutucu derecede soğuk, ister ateş gibi sıcak. Ama sonuçta mutlaka bir sıcaklığı vardır. Sıcaklığın olmadığı yerde hacim de yoktur o zaman.

( Yaşım küçük, sadece bir tahmin yürütüyorum doğru olup olmadığını söylerseniz sevinirim. )

O dediğin sıcaklıkta kullanılamaz. Çünkü derece kelvin gibi birimler sayıları teşkil etmiyor. Herhangi birini referans alıyor ona göre diğerlerini söylüyor. Derece suyun donmasını 0 olarak alır. Kelvin de suyun donması -273 Kelvindir. Sayılarla alakaları yok.. Kelvinde mutlak sıcaklığı referans almıştır yani -273derece=0 Kelvin..

Bir nesnenin hiç sıcaklığı yoksa -273~ derecedir.

• 0 Kelvin = -273 Celcius

Evrende -273 celsiusdan cok daha düsük sicakliklar da var. Neden olmasin ? :)
  • birşey biliyorsan konuş insanlar faydalansın, bilmiyorsan susta seni adam sansınlar

diye bi özlü söz vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morpheew

0 Kelvin = -273 Celcius

Evrende -273 celsiusdan cok daha düsük sicakliklar da var. Neden olmasin ? :)

Hiçbir yerde -273 santigrat derece den daha düşük bir sıcaklık olamaz.
    Basit 2 tanım ile açıklıyayım:
    Isı: Bir maddenin tüm atomlarındaki titreşim enerjilerinin toplamıdır.
    Sıcaklık: Bir maddenin atomlarındaki ortalama titreşim enerjisidir.
    Eğer bir maddeyi -273 santigrat derece yani 0 kelvine kadar soğutabilseydik maddenin hiçbir atomunun titreşim hareketi yapmadığını görebilirdik.
    Eğer titreşim hareketi yoksa ısı yok demektir dolayısıyla 0 kelvinden daha düşük bir sıcaklığa inmek imkansızdır. (0 Kelvine inmek de mümkün değildir.)
  • Evet ama bu mutlak dediğimiz sabitler hep matematiksel formüllerle ortaya çıkarılmıştır. Gözleme dayalı değildir. Bu da asla olamaz anlamına gelmez.
    Zaten bu evrende imkansız denen birşeyin olamayacağına inanıyorum.
  • Sizin düşünceleriniz evrende yer almıyor mu?

xxx 0 Kelvin olur. Aha işte var.

Algıyı kalıplaştırılmış mantık ile gerçeklik saplantısına sokmak xxx' i "gerçekte" "yok" yapıyorsa, bu evren için değil kalıplaştırılmış mantık için geçerlidir.
  • einstein -273 kelvinde bile elektronların hareket edecegini iddia ediyordu.
  • Bize bu yaşa kadar öğretilen ve bizim okuduğumuz;
    Hannibal.Lecter'in dediği gibi
    -273de atom elektronlarının hareket edemeyeceği için tüm herşey olduğu gibi kalır, ışıkta dahil.Yani zamanı durdurmuş oluruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.