Şimdi Ara

Evren bizden nefret ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an gününün çoğu işde okulda geçen insanları oradan alın. Belli süre sonra tüm gün yapacakları şey youtubeda video izlemek, dizi/film izlemek, yatakta uzanmak, bazen pc oyunu oynayacak enerjiyi bile bulamamak olacaktır. Bu tip eylemlerin altında yatan şey kendi hayatın için seçim yapmamaktır. Seçim yapmama seçimini de kendileri yapmazlar o noktaya itilirler. İnsanları o noktaya iten güç “dış dünya, evren” dediğimiz şeydir, bunu dış koşullarla yapar. İnsanı mutsuz olacağı, sefil, rezil bir hayat yaşamaya iten bu dış dünya nasıl insanın dostu olabilir?

    Şu hayatta istediğiniz şeyi elde etmeye biraz yaklaşın önünüze bir trilyon engel çıkacak. Toplumun ailenizin istedigi derslerde başarılı olmak gibi şeylerden bahsetmiyorum gerçekten canı gönülden istediğiniz bir şeye ne kadar yaklaşırsanız başınıza o kadar bela gelecek. Bunu yapan evren nasıl sizin dostunuz olabilir?

    Fight Club’da Tyler Durden diyor ki; tanrının bir baba modeli olduğu söylendi. Baban seni terk ettiğine ve seni istemediğine ve muhtemelen senden nefret ettiğine göre tanrının senden nefret ediyor olabileceğini hiç düşünmedin mi?

    Tanrı, kader, evren, dünya her ne diyorsanız bence bizim düşmanınız. Ve onu dinlememeyi ne kadar başarırsak onun saldırılarına ne kadar direnebilirsek hatta ona ne kadar saldırabilirsek istediğimiz şeyi o kadar elde edebiliriz.

    Bana göre insanlar 3e ayrılır
    1) Dış koşullar tarafından sürüklenen hiçbir şey istedigi gibi olmayan sefil hayatlar yaşayan insanlar. (Sınıfınızdaki ortalama bir insanı gözünüzün önüne getirin)
    2) Dış koşullar ne olursa olsun belli eylem kalıpları üzerinden hareket eden insanlar. (Tandığınız başarılı insanları gözünüzün önüne getirin, sınıfınızın en çalışkanı vs.) Bunlar sadece kendisine biçilmiş koşullar içinde elde edilebileni elde ederler, aslında bunlar da vakitlerini boşa geçirmişlerdir, max iyi bir meslek sahibi olmuşlardır.
    3)

    3’ü birkaç cümleyle açıklayamıyorum. 1 karar alamıyordu. 2nin yaptığı ahlaki inancına yada rasyonaliteye uygun olarak kararlar almaktı. Yani farkı belirleyen tamamen kararlar. İnsanın hayatını belirleyen aldığı kararlardan başka birşey değildir. 3’ün ise aldığı kararlar rasyonel değildir çünkü dünya rasyonel değildir, size saldıran bir evrenin olduğu dünya nasıl rasyonel olabilir? 3 mantıkla, o anki aklıyla da karar veremez çünkü o anki aklı onu olmak istediği insan yapmaya nasıl yetebilir? 3ün tüm farkı aldığı kararları nasıl aldığındadır onu bulmayı size bırakıyorum. 3 saldırgandır. 3 çevresinde oluşan koşulları parçalar. 3 ne isterse o olabilir istediği şeyi elde edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • evren senden nefret etmiyor, senin üst bilinç düzeyine ulaşmanı istiyor, bunu kendi için değil senin iyiliğin için istiyor,, hayatın basit zevklerin tatmini ve para kazanmaktan ibaret olmadığını,orada duran koskoca bir kainat olduğunu görmeni istiyor,kafana taktığın şeylerin bir tere yaprağı kadar değeri olmadığını bilmeni istiyor,, seni sarıp sarmalayan bağlardan zincirlerden kurtulmanı,bunun içinde kendinle,karanlıkla ve cehaletle büyük bir savaş yapmanı istiyor
  • Koskoca evrenin işi gücü yok bit kadar yer kaplamayan insanı takacak. Şu egonuz ne zaman mantığınızı baskılamayacak acaba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1si aklı olmayan asla irade gösteremez
    2si irade gösteremeyen de asla seçim yapmış olmaz zaten seçilen itilen yönlendirilen olarak geberir bütün güdüselliğiyle.
    3sü doğa kanunlarına uymayan ondan kaçan onu iten de asla aklını başına devşiremez..

    doğa kanunlarına kendimi uyduramıyorum
    sonra da evren bizim kötülüğümüzü istiyor oluyor
  • evren kim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    Koskoca evrenin işi gücü yok bit kadar yer kaplamayan insanı takacak. Şu egonuz ne zaman mantığınızı baskılamayacak acaba.
    Mantıkla düşünürsen dediğin gibi ama rasyonalizmi benimseyen herkes gerçek hayatta babayı almış şekilde öldü. Misal mantıgın en büyük modern savunucusu Ayn Rand kocası tarafından boynuzlanmış ve nefret ettiği devletten sosyal yardım alarak öldü, onun felsefesini benimseyip kitaplarını türkiyede basan Sinan Çetin’in bile yetistirdigi oğlu yüzünden ne hallere geldigini görmüssündür. Mantık evde felsefe yaratırken işe yarar gerçek hayatta birşeyde misal borsada yada finansal araçlarda rasyonel olmayı dene 1 ayda batarsın sebebi insanların mantıksızlıgı degil dünya rasyonel degildir.





    Benim yaşadığım bu. Çoğu insanın “bir güç var” dediği güçü kastediyorum evren derken. Herkese göre bu güç insanların iyiliğine çalışıyor bana göre insanın en büyük düşmanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayata bakış açınız farklı fakat yanlış ama kendi düşüncelerinize göre tutarlı.Tutarlılığınızı sevdim çünkü bu düşüncede birisinin hayatı iyi görebileceğini zannetmiyorum.Bu düşüncede her şey size düşmandır,güçlü güçsüz olan her şey.Tabiki size en güçlü gelen şey de evren diye isimlendirdiğiniz bir kavram, ve o en güçlü size zararı en büyük verebilecek olduğundan dolayı size en büyük düşman olarak gözüküyor.Fakat bunların gerçeklik dışı olduğunu söyleyebilir ve ispat edilen kaynakları gösterebilirim.Öğrendiğiniz takdirde hiç değilse gerçekleri reddetmemiş belki de inanmış olursunuz.Tabi ki nitekim bu olayların böyle anonim bir ortamda gerçekleşmeyeceğini biliyorum tecrübe edindiğim kadarıyla,hatta bu çoğu insanın gerçeklik dışı yorumlarını okumanın bana fayda vermediğini aksine zarar verdiğini bu yüzden artık böyle ortamlardan kalıcı olarak uzaklaşmak istiyorum şu günlerde ve hayatımın geri kalanında...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

    Hayata bakış açınız farklı fakat yanlış ama kendi düşüncelerinize göre tutarlı.Tutarlılığınızı sevdim çünkü bu düşüncede birisinin hayatı iyi görebileceğini zannetmiyorum.Bu düşüncede her şey size düşmandır,güçlü güçsüz olan her şey.Tabiki size en güçlü gelen şey de evren diye isimlendirdiğiniz bir kavram, ve o en güçlü size zararı en büyük verebilecek olduğundan dolayı size en büyük düşman olarak gözüküyor.Fakat bunların gerçeklik dışı olduğunu söyleyebilir ve ispat edilen kaynakları gösterebilirim.Öğrendiğiniz takdirde hiç değilse gerçekleri reddetmemiş belki de inanmış olursunuz.Tabi ki nitekim bu olayların böyle anonim bir ortamda gerçekleşmeyeceğini biliyorum tecrübe edindiğim kadarıyla,hatta bu çoğu insanın gerçeklik dışı yorumlarını okumanın bana fayda vermediğini aksine zarar verdiğini bu yüzden artık böyle ortamlardan kalıcı olarak uzaklaşmak istiyorum şu günlerde ve hayatımın geri kalanında...
    Uzaklaşamazsın kardeşim dönüp dolaşıp bu noktaya geleceksin. Life is a flat circle.



    https://www.youtube.com/watch?v=0mhZBLUyybo&feature=share



    Evren diye kastettiğim şey bir güç bütün evreni kast etmiyorum. Her şey bana düşman demiyorum. Tam tersine bu güce direndikce canlılar beni seviyor saygı duyuyor. Bu gücün üzerine çıktıkça dış koşullar önüme engel olamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dionysos_07

    evren senden nefret etmiyor, senin üst bilinç düzeyine ulaşmanı istiyor, bunu kendi için değil senin iyiliğin için istiyor,, hayatın basit zevklerin tatmini ve para kazanmaktan ibaret olmadığını,orada duran koskoca bir kainat olduğunu görmeni istiyor,kafana taktığın şeylerin bir tere yaprağı kadar değeri olmadığını bilmeni istiyor,, seni sarıp sarmalayan bağlardan zincirlerden kurtulmanı,bunun içinde kendinle,karanlıkla ve cehaletle büyük bir savaş yapmanı istiyor

    Evren mi tanrı mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4- robotlar. 1ler gibi hic bir sey yapmazlar. bunun sebebi dis dunyanin dayatmasi degil kendilerinde itici bir guc bulunmamasidir.
    bu arada 3 diye bir sey de yok. evrenle savasamazsin cunku sen de baska bir insan icin evrenin parcasisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hynx

    4- robotlar. 1ler gibi hic bir sey yapmazlar. bunun sebebi dis dunyanin dayatmasi degil kendilerinde itici bir guc bulunmamasidir.
    bu arada 3 diye bir sey de yok. evrenle savasamazsin cunku sen de baska bir insan icin evrenin parcasisin.
    Evren güçsüzse mümkün. Evrenin tek gücü karşına aksilikler çıkarmak yada tesadüfler çıkarıp büyüklüğünü kabul ettirip ömrünü onun seni yaşamaya zorladığı hayata zorlamaksa evren güçsüzdür. Evren pat diye bu bana karşı geliyor bunu geberteyim gibi bir güce sahip değil anca hevesini kırar. 2. kategorideki insan zaten evreni kolayca yeniyor. Amacın okul 1.si olmak mı elektrikler mi kesildi git kütüphanede çalış, baban mı öldü sınava kadar çalış sonra yas tut. 2. grup insan zaten karşısına çıkarılan engelleri umursamayarak evreni yenmeyi başarıyor 3 yani karşı saldırı da mümkün bu evren dedigim gücün üzerine basmak ona karşı zafer kazanmak. Ama bu o anki mevcut akılla olmaz, düşmanımız dışsalken dostumuz içseldir. Düşmana karşı nasıl zafer sağlanacağını herkes kendi içine bakarak öğrenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: dionysos_07

    evren senden nefret etmiyor, senin üst bilinç düzeyine ulaşmanı istiyor, bunu kendi için değil senin iyiliğin için istiyor,, hayatın basit zevklerin tatmini ve para kazanmaktan ibaret olmadığını,orada duran koskoca bir kainat olduğunu görmeni istiyor,kafana taktığın şeylerin bir tere yaprağı kadar değeri olmadığını bilmeni istiyor,, seni sarıp sarmalayan bağlardan zincirlerden kurtulmanı,bunun içinde kendinle,karanlıkla ve cehaletle büyük bir savaş yapmanı istiyor

    Evren mi tanrı mı?

    Alıntıları Göster
    ister evren de,ister evrenin ruhu de, ister karma de,ister tanrı de ,, bunlar pozitif bilimler yoluyla kanıtlanamayacak teorik ve felsefi kavramlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dionysos_07

    ister evren de,ister evrenin ruhu de, ister karma de,ister tanrı de ,, bunlar pozitif bilimler yoluyla kanıtlanamayacak teorik ve felsefi kavramlar

    Alıntıları Göster
    O zaman evrenin bir şey istemesi de saçma bir olay?
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsun,,bu hayatta en mutlu yaşayanlar acizler,güçsüzler.Bak mesela çocuklara kuşlara küçücük böceklere bebeklere.En güçsüz en aciz güçsüzlüğünü bilen onlar,hatta ağaçlar bile aciz.Ama rahman olan şefkat edici olan Allah onların hepsine ihtiyacını veriyor.Ağaçlara hiç ummadığı yerden gökyüzünden rahmet akıtıyor,çocuklara anne şefkatiyle bir koruyucu tahsis etmiş.o küçücük kurtlar bizden daha iyi besleniyorlar ama en aciz onlar.İnsan güçlü yakıp yakar ortalığı sanar kendisini,ama hayır insan aciz.İnsan eğer kulluğunu ve acizliğini bilirse o zaman mutlu olur.

    Ayrıca bunları da hep bir hikmete dayanarak yapmış,anneye çocuğa bakmak için verdiği dürtüsel hormon,yağmurun yağma döngüsü.Her şey bir ilme göre düzen kurulmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    Koskoca evrenin işi gücü yok bit kadar yer kaplamayan insanı takacak. Şu egonuz ne zaman mantığınızı baskılamayacak acaba.
    Ne yapsın gidip 100km ışık yılı uzaklık ta ki bk-31 adlı gezegenin içinde ki uranyumu mu taksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salak bir düşünceymiş arkadaşlar bu düşünceyle hiçbir yere varamazsınız zaten fight club filminde gosterilmese bile kitabında sonunda baş kahraman tanrıyla barışıyor :D Fimlerde katiller içi nefret dolu insanlar hep kazanıyor olabilir gerçek dünyada böyle olmuyor simdi biri çıkıp hayır bu hayatta hep kötüler kazanıyor diyebilir ama ben kendi hayatimda ne zaman kötü olsam boktan bir batağa battım ne zaman iyi olsam göreceğimi tahmin edemeyeceğim zirveleri gördüm zirveleri görmeseniz bile içinizde nefret ve kinle yaşamaktan kurtulun kendinizi sadece iyi hissetmek için bile buna değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın evren için anlamı ve değeri yok beyler kafanızdan şeyler uydurmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.