Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (710. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.203
Cevap
393
Favori
928.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 708709710711712
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu aralar olumsuz haberler almaya devam ediyorum, yakınlarımın-tanıdıklarımın evlilikleri ile ilgili.

    Köyden sevip saydığım bi abim vardı, kendisi okumamış olduğu hâlde kendi çabaları ile elektronik öğrenip kendini çok geliştirmişti, dükkan açmış ve sonra işini ilerletmişti. bana diyodu işte neden evlenmiyon falan diye, ben de "sen benden iki yaş büyüksün sen de evlenmedin henüz" diyodum, şakalaşırdık falan. sonra bu abim gene bizim köyden olan bi kızla evlendi, çocukları oldu. sonra boşandıkları haberini aldım. ama şimdi yeni öğrendim ki, olay sadece bir boşanma değilmiş, kız ailesinin evine dönmüş ve çocuğa dönüşümlü bakıyolarmış. sonra ailesi köyden taşınıyo, kız çocuğu son bırakışından sonra geri almaya gelmiyo. telefonla arıyo ve çocuğa iyi bak o artık sende kalacak deyip suratına kapatıyo ve her yerden engelliyo. benim bu abi de antidepresan kullanıyomuş şu anda, duyduğuma göre işinin başına da geçmiyomuş bi süredir. şunun şurasında birkaç sene önce "evlensene kardeşim, sen evlensene abicim" diye şakalaştığımız adam yani, ister istemez üzülüyosun adamın durumuna.

    evliliğe ailenin karışmasının ne kadar kötü olduğu hep yazılır çizilir ama, bir örnek de benim üvey amcamlardan geldi. dedemin üçüncü eşi olan üvey babannemden olan amcamdır kendisi, aramız çok iyiydi, evlerine giderdim hep çağırırlardı. sonra yengemin anne babası buraya taşındılar, amcamların mahallesinden ev tuttular. sonra yine yengemin kendi kardeşi de şehir değiştirip buraya geldi, aynı mahallede annelerinin tuttuğu eve gelmişler, sonra da öbür kardeşi de geldi, hepsi evliler bu arada. amcamlara son gittiğimde evleri cümbüş yeri gibiydi, tüm kardeşler ve aileleri amcamların evinde. amcam gece vardiyalı çalışan ve gündüz uyuması gereken biri. ve son gittiğimde bana dediler ki, amcam bi anda değişmiş, artık evin giderlerini karşılamak istemiyomuş, "benim borcum var tüm param borca gidiyo artık" diyomuş, yengemi iş bulup çalışmaya başlaması konusunda zorlamış ve evin masraflarını olduğu gibi yengemin maaşına dayamış, neden böyle yaptığını bilmiyoz dediler. öyle dediler ama ben nedenini anladığımı düşünüyorum, sanırım bunlar amcamın evinden hiç çıkmıyolar. çünkü amcamın evi çok geniş ve güzel bi ev, salonu da geniş. yengemin kardeşleri ise, memleketten göçüp gelmişler ama hepsi birden tek bi eve tıkışmışlar. zaten konuşurken: "amcanla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyo, çok samimiyiz, biz bir aileyiz, durup dururken neden kafayı yedi, neden böyle yapıyo anlamadık" dediler. nedeni açık gibi görünüyo. son gidişimde kardeşleri ailecek evi bastıklarında hiç de öyle misafirliğe gelmiş gibi girmediler, kendi evleriylemiş gibi girdiler yani herkes doğrudan kendi alanına gitti, kadınlar direk mutfağa gittiler (bakkala gitmiş de ordan dönüyo gibi) dolayısıyla belli ki çok sık geliyolar, belki de hemen her gün.

    her neyse, daha yeni haber aldım, amcam artık evi de terk etmiş tamamen. ben artık başka yerde çalışıyom ondan dolayı gidip işyerinin ayarladığı yerde kalacam demiş, 18-20 yaşında iki çocuğu olan adam bildiğin evi bırakıp gitmiş. amcamı yıllardır tanırım sonuçta, düzgün ve saf biri olduğunu düşünüyorum, yengemle de gerçekten severek evlenmişlerdi, görücü usülü falan değildi asla. mutluydular, yani en azından öyle görünüyolardı. benim dışarıdan gördüğüm kadarıyla, yengemin büyük ailesi memleketteki köylerinden gelip de bunların evi bastıkları için adam çıkmaza girmiş olmalı diye düşünüyorum.

    sanırım şöyle bi durum oluyo; amcam gibi kişiler belki fazla güleryüzlü davranacam diyerekten yakınlarla arada mesafe bırakmayı belki başaramıyolar, bu da karşı tarafa bi rahatlık veriyo. karşı taraf bu sefer ister istemez bu güleryüzlü takılan kişinin hayatına gitgide daha da müdahil olmaya başlıyo. eğer bu noktada amcamın konumunda olan kişi hâlâ daha mesafe koyamazsa, durum öyle bi noktaya geliyo ki, bi noktada çat diye kesip atmak zorunda kalınıyo. öyle ya da böyle, bu ülkede akrabaların birbirlerine yarattıkları sorunlar hâlâ devam ediyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Mayıs 2021; 17:6:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    bi insanın namaz kılması kuran okuması öğüt vermesi iyi olması anlamına geliyor.


    fiziksel olarak "dindar" algısı yarattığı ve maddiyata dayalı kültürümüz "olduğu" için insanları bu şekilde düşünmemiz normal. Normalde de amca dayı diyeceğim kişiler bunlar. Ama gel gör ki bi çoğu yetişkin kanalları aboneliği aldı. Halının altına süpürülmüş toz gibiler. İçine girdikçe pislikleri çıkıyor ortaya.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Bu zihniyete sahip kadınlar, asla evliliği ve mutluluğu hak etmiyorlar. Aileler böyle işin bokunu cikarirlarsa,kimse dayanamaz. Amcan da kafayı yememek için kaçmış.eve gelse, o ortami gördükçe kafayı yer. İnsanı enayi yerine koyuyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    bu tarz gelismeleri soylentisi ciktigi anda acik ve net tepki verip en basinda engellemeli. soylentisinin kulaginiza gelmesi nabzinizin yoklanmasidir. olay tasinmaya vardiktan sonra mudahale etmek cok daha sancili ve zor olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi olarak açtığınız konunun magma tabakasındaki quantum çekirdekli über özetidir yazdıklarınız



    Eskiden kadınlar evlenirken gerçek yüzlerini çok iyi sakladıklarından mı yoksa başkaları tarafından yönlendirme ile tavsiye edilip damat tarafı ustalıkla dolandırıldığından mı bilinmez çevremde benzer örnekleri var bu tür evliliklerin, hele bir tanesi Fakirliğin sebeplerinin en büyüğünden biridir yanlış evlilikler



    Parazit filmi yanında komedi kalır desem yeterli sanırım, ülkenin başı ne ki evlilikleri ne olsun Detaylara insem sinir krizi geçirirsiniz, komşuları söylüyormuş yahu adamı soyuyorlar her gün et kuruyemiş tatlı gırla ne oluyor diye dedikodu yapıyorlarmış, keşke bu konudaki zihinsel elektriğimi size aktarabilsem


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tubytube kullanıcısına yanıt

    ben yaşadığım tecrübeleri ve çevremde yaşanan olayları özet geçtim. forum ortamında fazla detaya girildiğinde okuyanlar sıkılır.

    her geçen gün daha da enteresan hikayeler görüyoruz. gidişat hiç iyi görünmüyor. erkek için de bayan için de evlilik çok büyük kumar, gün geçtikçe de kumarda ki bahsi oranı artıyor.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Senin de dediğin gibi amcan saf birisi bence, kendi düzenini bozmak yerine, evini basanları kovması gerekir.

    O yapamıyorsa eşi yapsın, çocukları yapsın, kardeşleri yapsın.

  • Beyler herkes evlenmekten korkar olmus ama bunun sebebi görgüsüz kezbanlar ve çıldırtan istekleri (maddi manevi) hiç yabancı hatunla evlenmeyi düşünen yok mu mesela ruslar, ukraynalılar hemen aklınıza honduras gelmesin görgülüleri bizim kezbanlara 500 basar ben evli olmasam direk yabancı hatun düşünürdüm ama nasıl tanışılır anlaşılır fikrim yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bir video izledim sokak röportajı kızlara soruyorlar evlenmeden önce bekaret önemli mi? İlişki yaşanması doğru mu diye? Kızların neredeyse hepsi evlenmeden önce ilişkiyi onaylıyorlar... Hatta genel görüş kimse kimsenin geçmişini bilmek karışmak zorunda değil... İstedikleri ile yatacaklar sonra da evlenecekleri adam bekaret sormayacak sen daha önce neler yaptın diye sorgulamayacak... Çok çok geniş ahlak yoksunu bir insanımız var... Kafalar pırıl pırıl bu zamanda evlenmemek için bir sürü neden var... İşte bunlardan biri de bu arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz sakince düşünecek olursanız evlilik öncesi ilişkide kimse kimseye karışmamalı. salt mantıksal olarak bu imkansız. sizin dünyaya geleceğiniz zaman ve evlenme süreciniz tamamlanana kadar tanışacağınız tüm karşı cinsin evlilik öncesi ilişkisi olmamalı. bu da siz dünyada iken yaşayan tüm karşı cinse denk gelir. bu da imkansızdır.


    diğer yandan hem kendi dönemim hem şuan gözlemlediğim kadarıyla insanlar yaşadıkları ilişkileri ile "gurur" duyuyorlar. egolarını öyle üstün görüyorlar ki eşine "tabi ki sen ilk değilsin" gibi kişinin kendisinin "ezik" olmadığını gösteren ama aynı zamanda eşinin içine ekşi tat bırakan bir duruma giriyorlar.


    bir başkasının dünya görüşüne karışmanın manası yok. bu davranış ilkel bi davranış bence. kişi kendini geliştirdikçe başkalarının, hayatlarını nasıl yaşadığını sorgulamaması ve ona yön vermeyi düşünmemesi durumu oluşacaktır. hayata yön verme gibi bi durum din ile sağlanabilir bence. mutlak otoritenin hakkıdır bu. burayı uzatmıyorum.


    malumunuz ortadoğudayız. batının genelde bize göre rahat yaşadığı şeyleri almanın eşindeyiz. "özgür cinsellik" de bunlardan birisi. toplum olarak kadın erkek başta insandır düşüncesini oturtamadan "özgürlüğü" yaşayamayız. ama ortadoğuluyuz bunu aşabileceğimizi sanmıyorum, ilericimiz de twitterdan ahkam kesiyor.


    kimin ne yaptığını bilmenize imkan yok. her türlü ilişkinizde güven yoksa şüphe olacaktır, bu da içinizi yiyecektir.


    görüşleriniz çok genel ve basit. millet ilişki yaşamış diye sizin de kalkıp istemediğiniz hayat tarzı olan birisi ile evlenmeniz gerekmiyor. onları yargılamanız vb de gerekmiyor. sizinle dünya görüşleri aynı değil ise ilişkinizi yürütmezsiniz. ayrıca sizi temin ederim kişiler kendi gibi olmayanlarla ilişki kurmazlar. dolgun bi geliriniz yoksa korkmanıza gerek yok.





  • ONY86 kullanıcısına yanıt

    Temiz insanlar temiz insanlarla, kirli insanlar da kirli insanlar ile evlenmeli... Geçmişi kirli insana temiz bir insan yakışmaz... Bu konuda sizinle aynı fikirde değilim... En basitinden bir araba alırken bile kaç kere kaza yapmış ne kadar hasar kaydı var ağır kazası var mı? Boya değişen var mı diye günlerce sorgulayan bir insan bırakta evlenirken de karşısındaki insani sorgulasın sonuçta bir ömür geçireceğin birisini tanımak geçmişini bilmek önemli... Kadın olsun erkek olsun kimse geçmişini saklmadan karşısındaki enayi yerine koymadan dürüst olmak zorundadır..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sokrates 1983

    Dün bir video izledim sokak röportajı kızlara soruyorlar evlenmeden önce bekaret önemli mi? İlişki yaşanması doğru mu diye? Kızların neredeyse hepsi evlenmeden önce ilişkiyi onaylıyorlar... Hatta genel görüş kimse kimsenin geçmişini bilmek karışmak zorunda değil... İstedikleri ile yatacaklar sonra da evlenecekleri adam bekaret sormayacak sen daha önce neler yaptın diye sorgulamayacak... Çok çok geniş ahlak yoksunu bir insanımız var... Kafalar pırıl pırıl bu zamanda evlenmemek için bir sürü neden var... İşte bunlardan biri de bu arkadaşlar
    Bunu yazdığınız için sizi yürekten tebrik ediyorum, ne zaman gerçeği işaret eden yazılar yazılsa siliniyor ve sizinkine dokunulmamasına şaşırdım

    Öylesine ampüllü cevaplar geliyor ki hakim kılınmak istenen basit kültürün destekçileri tarafından, bir kez daha yazdıklarınız doğrulanmış oluyor ki doğrulanmış...

    İnternette mertlik "klimalı, aromalı, avam edebiyatlı" yazı yazmamaktan geçiyor, bravo

    Ben niye kokuşmuş devletinin gelişimine katkı sunamadığı ortalama altı ve içi boşaltılmış rahmini alıp evleneyim ve kendimi rezil edeyim ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Ben fikirlerimi yazarım hocam isteyen beğenir isteyen beğenmez... Ama her zaman denklikten yanayım... Temiz birisi eline kız eli değmemiş zina yapmamış birisi her haltı yemiş geçmişte yapmadığı halt kalmamış birisi ile evlenmesi uygun olur mu? Her zaman dualarım da söylerim Allah temiz insanlara temiz insanları nasip etsin...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sokrates 1983

    Temiz insanlar temiz insanlarla, kirli insanlar da kirli insanlar ile evlenmeli... Geçmişi kirli insana temiz bir insan yakışmaz... Bu konuda sizinle aynı fikirde değilim... En basitinden bir araba alırken bile kaç kere kaza yapmış ne kadar hasar kaydı var ağır kazası var mı? Boya değişen var mı diye günlerce sorgulayan bir insan bırakta evlenirken de karşısındaki insani sorgulasın sonuçta bir ömür geçireceğin birisini tanımak geçmişini bilmek önemli... Kadın olsun erkek olsun kimse geçmişini saklmadan karşısındaki enayi yerine koymadan dürüst olmak zorundadır..

    Söylediklerinize katılıyorum. Olması gereken bu. Kafaların uyuşması önemli. Konuya sürekli yazan arkadaşlar da bilirler. Herkesin kendi hayat görüşü, düşüncesi vardır ve bu düşünceler dile getirirken kimse din, siyaset ve ahlak dışı yorum yapmaz. Çünkü burdaki amacımız benzer şeyleri yaşayanlarla fikir alışverişi sağlamaktır. tubytube gibi troll kullanıcılar, dine, siyasi görüşlerine ters kişilere atıp tutması, kendi egosunu tatmin etmesi için bulunan bir ortam değil.



    GENEL BİR SORU:


    Evli arkadaşlar, Ev bütçesini eşiniz ile paylaşıyor musunuz? Harcamaları eşiniz de takip ediyor mu yoksa tamamen size mi bırakıyor?





  • merhaba


    sorunuz eşi çalışan arkadaşlara mı?


    ben evin bütün harcamalarını, ödemelerini ve her türlü ihtiyaçlarını kendim takip eder ve tedarik ederim.

    eşim ev hanımı. eşime ek kart çıkarttım. malum şartlardan dolayı nakit biraz sıkıntı oluyor. eşim gerek gördüğünde, ihtiyaç hasıl olduğunda kredi kartı ile istediğini alabilir. eğer yüksek tutarlı bir şey alacak ise benimle konuşarak alır.

    benim eşime güvenim sonsuzdur. bir şey isterse, bütçeyi zorlarım.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    Aslında benim sormak istediğim şey aylık tüm harcamaları eşinizle oturup hesaplıyor musunuz? Yani şunu aldık şu kadara aldık, bunu alacaz şu kadara şeklinde.


    Aslında sizde bir bakıma soruma cevap verdiniz. Benim sormak istediğim detaylarını paylaşıyor musunuz? Eşiniz ne alındığını muhakkak ki görüyor. Ancak bunu ayrıca oturup konuşuyor musunuz?


    Bu ev hanımı veya çalışan farketmeksizin soruyorum. Ev hanımı veya çalışan olduğunu söyleyecekler ayrıca belirtirse sevinirim.

  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt

    Gerek kendi gerek arkadaşımın gerekse direkt deneyimlerimle diyebilirim ki ne kadar açıklarsanız açıklayın kişide anlayış yoksa parayı cukkaladığınızı söylüyorlar. Bu arada arkadaşımın eşi elektronik yüksek mühendisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt

    genelde açıklama yapmam. bazen konu açılır, bende açıklama yaparım. eşim bu tarz konuları fazla sevmez. sonu farklı yerlere gidebiliyor. bu yüzden asla açıklama yapmam. eşim bana eksikleri yada ihtiyaçları söyler. bende ekonomik durumuma göre alırım, yada alınacaklar listesine eklerim. durumu açıklar, biraz beklemesini söylerim. acil ihtiyaçlara öncelik veririm.

  • 27 yaşında bir öğretmen ile flörtleşiyorum,kadın çok güzel. Anne gibi davranıyor bana. İlginç bir şekilde neredesin, nereden geldin gibi sorular soruyor sürekli. Napıyorsun yavrucum gibi cümleler kuruyor. O böyle davrandıkça ben de Meriç gibi süzülüyorum, resmen kadına itaat ediyorum. Bugün aradı, arabasını sanayiye götürmüş 10.000 bakımını yaptırmaya, sohbet sanayi sohbetine döndü. Seninkini ne zaman götürüyorsun diyor, 10-40 yağ mı kullanıyorsun 5-30 mu diyor, motorsikletime binmemi istemiyor, satma ama garajda dursun falan diyor. Pazartesi buluşalım dedi, beni evden alacakmış. Ben de hayır ne alaka bir yer belirler ikimiz de geçeriz dedim, iki araba olmaz masraf falan diyor. Telefonu kapatırken var mı istediğin bir şey diyor falan. Ulan ben de böyle 5 yaşında çocuk gibi günümü anlatıyorum. Bu 15 gündür böyle sürüyor. Cuma da beni evden alacak, resmen itaat ettirdi kendine. Hoşuma da gitmiyor değil. Güzel ama bu durum, bakalım ne olacak çok merak ediyorum arkadaslar 





  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

    hocam okuyunca yüzümde gülümseme oluştu maşallah ne tatlısınız inşallah güzel şeyler olur bence güzel şeyler olursa buraya siz bir süre yazmayın nazar değer

  • 
Sayfa: önceki 708709710711712
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.