Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (317. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okartal1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi


    quote:

    Orijinalden alıntı: okartal1

    Başlık açmıştım ama bende sorunumu buradan da anlatayım.

    Önlisans reklamcılık mezunuyum aylardır iş arıyorum , iş ararken hayatıma bir kız girdi. Daha önce 2 uzun ciddi ilişkimde terkedilmeme rağmen ona güvendim. İnandım, zaten iş bulamamak nedeniyle bozulmuş olan psikolojim onunda gitmesiyle yerlebir olmuş halde. Başvurmadığım yer kalmadı tek isteğim 1700 1800 gibi bir maaştı. Bu arada ikinci üniversite olarak uzaktan bir lisans bölümüde okumaktayım. Cv im de öyle boş değil fakat iş bulamıyorum. Memlekette başvurmadığım yer kalmadı Koca İstanbul'da yükselebileceğim tek bir kurumsal iş pozisyonu yok. İş bulamadığım gibi inandığım kız varlıklı bir ailenin kızıydı ve sürekli dışarda tavuk döner börek yemekten sıkıldığını söyleyip beni terketti. İşin kötüsü onu o kadar çok seviyorum ki günlerdir arkadaşlarımda kalıyorum kafam dağılsın diye 14 şubatta istiklal'de ağlayan sakallı bir 23 yaşında bir adam gördüyseniz o benim. İşin özü ne aklımdan çıkıyor ne de geri geliyor. Sürekli mesaj atıyordum benden iyice nefret etti bende sildim numarasını ama kafamdan çıkmıyor. Arkadaşlar ne yapmam lazım işi olmayan aileden parası evi olmayan insanlar sevemeyecek mi ? Bana evin olmadan asla evlenmem 5 tane bilezik almadan evlenmem derdi. Mayısta sözlenmeyi düşünürken birden beni terk etti. Şimdi kolum kanadım kırık onu çok özlüyorum. Eğer burayı okuyorsan seni çok seviyorum sevgilim lütfen geri gel bana.... İş konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum ve bu derdi nasıl çözerim sizce bana geri döner mi ?

    Hayat yeni başlıyor

    Bu yaşa kadar öğrenememişsin bazı şeyleri

    Ne darbeler gördüm evime haciz geldi parke de yattım ben böyle yıkılmadım çok sevdim be abi

    Bu derin bir darbe olmuş senin için. Geçmiş olsun öncelikle. Genelleme yapmayı hiç doğru bulmuyorum, bütün kadınlar paragöz demek yanlış olur. İlişkide iken bunu anlayabilmen gerek. Yani maddiyat için mi senle beraber, yoksa mutlu bir yuva kurmak için mi.
    Bunu hatta ilk birkaç gün içinde bile anlayabilirsin, tabi eğer dikkatlice gözlemleyebiliyorsan.

    Başlangıçtan itibaren kafanda hep soru işareti olsun. Karşındaki kadını dene,konuştur,hatta bol bol konuştur. İlla ki bir yerden patlak verir eğer maddiyatı sevgiden daha fazla önemsiyorsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    konuya bi uğrayayım dedim.nafaka olayını ben de evlenemden önce ara sıra düşünüyordum.ömür boyu verilmesi amaçsız.pozitif ayrımcılık biraz abartılmış.

    öte yandan dün gece komşular eşim için "iyi sıkıntısı yok" diye konuşuyorlarmış.o sırada da eşim kriz geçirdi hastaneye gittik.insanlar maşallah diyor ama ölsen daha iyi.bu kem gözlülük nedir ne içindir anlamış değilim.


    @Monterrey istekleri para etrafında dönen kadından uzak duracaksın bırak evlenme.evlenme sürecin de burada yazdım kadınların para konusunu muhasebe edecek yetenekleri yok diye.ben 10 senelik birikimimi salak bi geceye harcayamam.kıytırık bi pasta yada yemek ,oynamamak için direnen ama kalktığında delicesine oynayan insanlar.benim masrafım aşağı yukarı 25 bin tl tuttu eşyalarla beraber.2 tane baldızım var.kuaföre zaten tonla para vercem bide yanlarına bi kız daha alackalarmış.gerdeğe onuda alırım dedim.önceden burada da yazdım bunu.bide her önüne gelen para diye karşına çıkıyo.aklını yitirmemek elde değil.eşim şimdilerde 5 taş diye tutturdu.fazla değil 3000 tl felan oralarda dolanıyo.10000 tl olanı davar.ben ay sonunu zor getiriyorum ,hala anlamış değilim neden böyle.bıkkınlık veriyo.özellikle yüzük reklamlarında sıkıntı basıyo.ben maddiyata önem vermem ancak belli sınırım var.derlerya yaşamak için yeme o hesap.zorunlu/gerekli harcamalarda sorun olursa dert başlar bende.daha önceden bana gösterilen kızlarda çok fazla para takıntısı gördüm.adımdan önce maaşımı soranlar,paran yok ne yapıyım seni diyenler...kusura bakmayın ayıp olacak ama "gözü açık" diyebileceğimiz kızlara 4s kuralını uygulamak gerekli.ötür kızlar bana hiç bakmadığı ve bakmayacağı için sorunum yok.

    arkadaşlar illaki yada genelenek yada evlenmek için evlenmeyin.seviyorsanız birbirinize doyamıyorsanız evlenin.aksi takdirde sinir sahibi oluyorsunuz.

    hocam benim kafadansiniz ayni :)

    ---

    Ben 3 haftadir bi kiz ile konusyorum(ikimizin yasi 25). Ben konusmalarin ilk günlerinde , lükse merakim , ne araba , ne pahali aliskanliklarim yok dedim. Bakalim simdilik konusuyoruz, daha ciddi meseleler yok. Suan hersey yolundada, hani derler ya ilk aylar canim cicim aylari. Allah sonumuz hayir etsin :D

    Bu arada yasim 25 hic sevgilim olmadi. Dehset tavsiyelerinize ihityacim var :D




  • sinus67 kullanıcısına yanıt
    yaş 25. Bir ilişkim oldu 3 seneye yakın sürdü. Sonuç 2 ay önce bitti. Henkesten herşeyi bekle hazırlıklı ol. O onu yapmaz demez falan deme. Benim diyebileceğim bu kadar. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır illaki.
  • okartal1 kullanıcısına yanıt
    İlk önce iş mevzusundan bir öneri vereyim sana. Muhtemel genç bir arkadaşımızsın. Yeni yeni girmişsin iş hayatına. İlk başlangıç olarak yükselmek ve maaş beklentisiyle gidersen çoğu işten hayal kırıklığı ile dönersin. Bende uzmanlığım olmamasına rağmen reklam sektörüne yöneldim. Seviyordum çünkü. Gittiğim ilk iş yerinde ne maaş verdilerse öyle başladım. işi öğrendim. Araştırdım. Mesai yaptım ücretsiz. İşsizken kendini işinle ilgili geliştirmen çok çok zordur. Özellikle reklam sektöründe denemeli ve sonuçlarını görmelisin yaptığın çalışmanın. Bana sorarsan bir reklam atölyesine gir çalış. Parası sadece senin yoluna yemeğine yetecek kadar olsa bile. İşi öğren. Paylaşımcı ol. Bu önemli bak. Vermezsen alamazsın. Tecrübelerini paylaş bilen iş arkadaşınla. Fikir iste. daha farklı nasıl yaparsın onu öğren. Patron nasıl yaptın dediğinde meslek sırrı de. :) Tüm renk paletlerini yalayıp yut. Sonra ekstra işler öğren kendi işinle alakalı. İş patronları veya tecrübeli adamlar seninle konuştuklarında dinle. Fikirlerini söyle. Fazla iş yapmaktan gocunma. Unutmaki sen bu işi uzmanlık seviyesinde yapmak istiyorsun. Uzmanlıkta mesai ile tek iş yapma ile olmaz. Sırtından akan teri hissedeceksin.

    Kız için söyleyeceğim çok birşey yok. Herkes mutlaka yaşıyor bu tarz bir durumu. İnancın azalacak. Güvenemeyeceksin kızlara. İstanbul'dasın. Çok fazla kızla tanışacaksın. Ve o kızı hatırladığında gülüp geçeceksin sadece...




  • Ahmet_Şahin kullanıcısına yanıt
    "herkesten herşeyi bekle" bak bu laf çok önemli. ben seninkinin 3-4 katını yaşadım, kimseye güvenim kalmadı. bu evlilik işi bence piyango, yiyosa şansınızı denersiniz bu kadar...
  • şimdi burda uzun süre sadece duygular üzerine konuştuk birde mantık boyutu var tabi

    bu dönemde çalışmayan biriyle evlenmek insanı nasıl zorlar.

    evin varsa düğün sonrası kalan borcun yoksa ve araban varsa eşinde aç gözlü değilse tak maaşla geçinebilirsin

    büyük bir şehirde 1400 tl maaş ile eşin çalışmıyorsa ve kira da isen geçinmek çok zor

    borçlar maddi sıkıntılar insanı eşinden de soğutuyor

    kredi-kredi kartı borçlarım 90 bine yakın yemin ediyorum uykularım kaçıyor
  • Evi olan 1-0 önde başlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Evi olan 1-0 önde başlar

    Arabası olan varsa skor 2-0 olur.



    Dededen babadan kalma yazlıgı varsa 3- 0.



    Yine dededen babadan kalma bağ-bahçe varsa 4-0.



    Bunlar yoksa da erkek tarafının başı evlilikte baya bi agrıyabılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue_Knight in dediği gibi aç gözlü bir kadın girerse oyuna,

    Maç 4-5 olur. Uzatmaları oynarken 6. golü yersin.

    Allah karşımıza vicdanlı ve tok gözlü birini çıkarır inşallah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    şimdi burda uzun süre sadece duygular üzerine konuştuk birde mantık boyutu var tabi

    bu dönemde çalışmayan biriyle evlenmek insanı nasıl zorlar.

    evin varsa düğün sonrası kalan borcun yoksa ve araban varsa eşinde aç gözlü değilse tak maaşla geçinebilirsin

    büyük bir şehirde 1400 tl maaş ile eşin çalışmıyorsa ve kira da isen geçinmek çok zor

    borçlar maddi sıkıntılar insanı eşinden de soğutuyor

    kredi-kredi kartı borçlarım 90 bine yakın yemin ediyorum uykularım kaçıyor

    Allah kolaylık versin hocam. bu devirde babadan ev yoksa çalışmayan biriyle evlenmek gerçekten insanı çok zorlar. özellikle kiralar bu haldeyken. ben tek başıma zorlanıyorum fena sayılmayacak bir maaşla. bir de evli olsam ne yaparım hiç bilemiyorum. kadının çalışması önemli.




  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    KayzerSozze kullanıcısına yanıt
    Amin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kizlarin iki yuzlu,guce tapanlarini,yuzsuzlerini gordugum icin hicbir kiza guvenmiyorum gun gelir nasip olursa yabanci bi kizla evlencem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    konuya bi uğrayayım dedim.nafaka olayını ben de evlenemden önce ara sıra düşünüyordum.ömür boyu verilmesi amaçsız.pozitif ayrımcılık biraz abartılmış.

    öte yandan dün gece komşular eşim için "iyi sıkıntısı yok" diye konuşuyorlarmış.o sırada da eşim kriz geçirdi hastaneye gittik.insanlar maşallah diyor ama ölsen daha iyi.bu kem gözlülük nedir ne içindir anlamış değilim.


    @Monterrey istekleri para etrafında dönen kadından uzak duracaksın bırak evlenme.evlenme sürecin de burada yazdım kadınların para konusunu muhasebe edecek yetenekleri yok diye.ben 10 senelik birikimimi salak bi geceye harcayamam.kıytırık bi pasta yada yemek ,oynamamak için direnen ama kalktığında delicesine oynayan insanlar.benim masrafım aşağı yukarı 25 bin tl tuttu eşyalarla beraber.2 tane baldızım var.kuaföre zaten tonla para vercem bide yanlarına bi kız daha alackalarmış.gerdeğe onuda alırım dedim.önceden burada da yazdım bunu.bide her önüne gelen para diye karşına çıkıyo.aklını yitirmemek elde değil.eşim şimdilerde 5 taş diye tutturdu.fazla değil 3000 tl felan oralarda dolanıyo.10000 tl olanı davar.ben ay sonunu zor getiriyorum ,hala anlamış değilim neden böyle.bıkkınlık veriyo.özellikle yüzük reklamlarında sıkıntı basıyo.ben maddiyata önem vermem ancak belli sınırım var.derlerya yaşamak için yeme o hesap.zorunlu/gerekli harcamalarda sorun olursa dert başlar bende.daha önceden bana gösterilen kızlarda çok fazla para takıntısı gördüm.adımdan önce maaşımı soranlar,paran yok ne yapıyım seni diyenler...kusura bakmayın ayıp olacak ama "gözü açık" diyebileceğimiz kızlara 4s kuralını uygulamak gerekli.ötür kızlar bana hiç bakmadığı ve bakmayacağı için sorunum yok.

    arkadaşlar illaki yada genelenek yada evlenmek için evlenmeyin.seviyorsanız birbirinize doyamıyorsanız evlenin.aksi takdirde sinir sahibi oluyorsunuz.

    Hahahaha gerdege onuda alırım ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: numenorian

    Benim bu evlilik üzerine bütün hayallerim suya düştü intiharı düşünmektense kaçıp gidesim var sebebi ise aşağıda asla yapmadığım olaylardan ötürü ne hallere düştüm nasıl bir adalet bu anlamıyorum.
    Eşimle olan yaklaşık 2 senelik evliliğimizi bitirme kararı aldık. Eşimi kayınpederim gelip evden alıp götürdü. Çok fazla detaya girip kafa bulandırmayacağım ama 2-3 gün önce mahkemeden bir kağıt geldi ve eşim bu 2 senelik evliliğimiz boyunca hiç yaşanmamış olayları kendini haklı gösterebilmek adına yaşanmış gibi göstermiş okurken ağzım açık kaldı. En sonunda da ben 150.000 tl maddi, 150.000 tl manevi, düğün takıları vesaire ile yaklaşık 400.00 tl-450.000 tl ile her ay 1000 tl nafaka ve 1 sene önce kredi ile aldığımız yaklaşık 65 ay daha borcu olan evin tapusuna tedbir konulmasını istemiş. Şimdi diyeceksiniz ki kardeş durumun iyi galiba diye. Eşim benim bir mağazada satış danışmanı olarak çalıştığımı primlerin haricinde asgari ücretle çalıştığımı benim ve ailemin bir mal varlığı olmadığını biliyor. Benden bu kadar yüksek miktarlar istemesi hakimin garibine gitmez mi. Hakkımda ne gibi bir karar çıkabilir merak ediyorum. Tecrübeli arkadaş varsa bu davalarda neler yaşanıyor anlatabilir mi.

    Okurken dişlerimi sıktım ya bir insan nasıl böyle olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    şimdi burda uzun süre sadece duygular üzerine konuştuk birde mantık boyutu var tabi

    bu dönemde çalışmayan biriyle evlenmek insanı nasıl zorlar.

    evin varsa düğün sonrası kalan borcun yoksa ve araban varsa eşinde aç gözlü değilse tak maaşla geçinebilirsin

    büyük bir şehirde 1400 tl maaş ile eşin çalışmıyorsa ve kira da isen geçinmek çok zor

    borçlar maddi sıkıntılar insanı eşinden de soğutuyor

    kredi-kredi kartı borçlarım 90 bine yakın yemin ediyorum uykularım kaçıyor

    Haftasonu annemler ev baktı kiralık. Oturduğumuz muhit merkezi bir yer. Ulaşım ve imkan olanak herşey yakın çevrede mevcut.
    Şuan oturduğumuz evden çıkma ihtimalimiz vardı ev kendimizin (babamla ayıracağız evleri). Yani böyle penceresi,zemini,boyası yıkık dökük binalara insanlar 800-900 tl kira istiyorlar. İyi evler var, içi çok iyi kiralar 1200-1300 tl. Daha ucuz kiralı evler var itin öldüğü yerde, bu sefer işe gelip gitmek sıkıntı. Dolmuş veya otobüs parası derken gene aynı olaya geliyor.

    Millet bana evlen evlen diyip duruyor. Şuanki maaşımla evlenmekten çok uzağım. Rızkı veren Allah ama insanlarda biraz düşünmesi lazım bazı şeyleri. Çalışmayan bir eş olmadığı sürece kiraya çıkacak insanlara Allah yardım etsin. Dün bi arkadaşımızın düğünü vardı çeyrek altın aldık, 240 tl olmuş. Herşey aşırı pahalı ama maaş düşük.




  • Yaş bakımından aranızda en küçük benimdir. Halen üniversite okuyorum. 20 yaşını tamamladım. Aile şirketimiz var. 18 olduğum zaman altımda bir araba ve banka hesabımda iyi bir miktarda para vardı. Tabi 18 yaşına kadar öyle yüksek miktarlarda paralar elimize geçmemiş ilk defa bir banka kartımız olmuş gözümüzde daha açılmamış.



    Üniversiteye başlamaya az kala bir kızla tanıştım. Annem öğretmen kızda aynı zamanda annemin öğretmen arkadaşının kızı. Tanıştığımızda 16 yaşındaydı. Altımda araba ve para ilgisini çekti herhalde. Çıkmaya başlamıştık. Seni seviyorum falan derdi tabi bende saf olduğumdan hep kandım. Doğumgünleri hediyeler sürprizler yapmadığım olay kalmamıştı. Yaz tatilinde yazlıklarına gidiyordu ailemden zar zor izin alıp 3 kere gittim ikisi izinli biri kaçak olmak üzere. Kaçak gittiğimde günü birlikti sabah gidip akşam döndüm. Sadece 2 saat görmek için gittim. 750 kilometreden fazla yol yaptım bir günde. Üniversite sınavına girecekken ayrılmak istedi. Saçma sapan düşüncelere kapılıp sözde sınav için benden ayrılmıştı başka birileriyle gezer oldu. Sınava yakın yine yazdı ağladı zırladı özürler diledi. Affettim. İşte hatayıda burada yaptım. Yine beraber olduk. Ayrıca şunu da söyleyeyim ben kızlada beraber olmuştum pişman oldum öleydim daha iyiydi dedim defalarca yaşamak istemiyordum. Kız bulunduğum üniversiteye geldi. Sözde benim için gelmiş ama yalan,puanı iyi değildi geldi bir şekilde. Kavgalar gürültüler artmaya başladı inceldiği yerdende koptu. İyide oldu ben her seferinde özür dileyen ezilen kişiydim. Gelecek planı yapıp benide korkutuyordu. Şu olmalı böyle olacak bilezik ev araba canımı sıkıyordu konuşa konuşa.



    Ben üzülmüyorum her seferinde devam edelim diyen bendim. Arkasından da koşamam bu saatten sonra herkes kendi hayatına bakmaya da başladı. Güvenim sarsıldi banada ders oldu kimlerle ilişkimin olması en doğru kişi kim olmalı öğrendim. Kendisi için şu saatten sonra hiç bir şey yapamam,kendi seçimini yaptı. Az oturaklı olacaktı kendisi için yapmayacağım iş yoktu.



    Hiç birşey yokken nişan söz bir kolyeye 600-700 lira verdim bileklik aldım beğenmedi üzerine değiştirdi. Farklı dünyaların insanlarıyız onu anladım.



    Hayatıma kolay kolay bu saatten sonra bir kişiyi almam,alamam da aşırı güven sorunu çekiyorum.



    Şurada okuduklarımda bana eğiti bir ders oluyor. Neyi ne zaman yapmam gerekiyor görüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

    Yaş bakımından aranızda en küçük benimdir. Halen üniversite okuyorum. 20 yaşını tamamladım. Aile şirketimiz var. 18 olduğum zaman altımda bir araba ve banka hesabımda iyi bir miktarda para vardı. Tabi 18 yaşına kadar öyle yüksek miktarlarda paralar elimize geçmemiş ilk defa bir banka kartımız olmuş gözümüzde daha açılmamış.



    Üniversiteye başlamaya az kala bir kızla tanıştım. Annem öğretmen kızda aynı zamanda annemin öğretmen arkadaşının kızı. Tanıştığımızda 16 yaşındaydı. Altımda araba ve para ilgisini çekti herhalde. Çıkmaya başlamıştık. Seni seviyorum falan derdi tabi bende saf olduğumdan hep kandım. Doğumgünleri hediyeler sürprizler yapmadığım olay kalmamıştı. Yaz tatilinde yazlıklarına gidiyordu ailemden zar zor izin alıp 3 kere gittim ikisi izinli biri kaçak olmak üzere. Kaçak gittiğimde günü birlikti sabah gidip akşam döndüm. Sadece 2 saat görmek için gittim. 750 kilometreden fazla yol yaptım bir günde. Üniversite sınavına girecekken ayrılmak istedi. Saçma sapan düşüncelere kapılıp sözde sınav için benden ayrılmıştı başka birileriyle gezer oldu. Sınava yakın yine yazdı ağladı zırladı özürler diledi. Affettim. İşte hatayıda burada yaptım. Yine beraber olduk. Ayrıca şunu da söyleyeyim ben kızlada beraber olmuştum pişman oldum öleydim daha iyiydi dedim defalarca yaşamak istemiyordum. Kız bulunduğum üniversiteye geldi. Sözde benim için gelmiş ama yalan,puanı iyi değildi geldi bir şekilde. Kavgalar gürültüler artmaya başladı inceldiği yerdende koptu. İyide oldu ben her seferinde özür dileyen ezilen kişiydim. Gelecek planı yapıp benide korkutuyordu. Şu olmalı böyle olacak bilezik ev araba canımı sıkıyordu konuşa konuşa.



    Ben üzülmüyorum her seferinde devam edelim diyen bendim. Arkasından da koşamam bu saatten sonra herkes kendi hayatına bakmaya da başladı. Güvenim sarsıldi banada ders oldu kimlerle ilişkimin olması en doğru kişi kim olmalı öğrendim. Kendisi için şu saatten sonra hiç bir şey yapamam,kendi seçimini yaptı. Az oturaklı olacaktı kendisi için yapmayacağım iş yoktu.



    Hiç birşey yokken nişan söz bir kolyeye 600-700 lira verdim bileklik aldım beğenmedi üzerine değiştirdi. Farklı dünyaların insanlarıyız onu anladım.



    Hayatıma kolay kolay bu saatten sonra bir kişiyi almam,alamam da aşırı güven sorunu çekiyorum.



    Şurada okuduklarımda bana eğiti bir ders oluyor. Neyi ne zaman yapmam gerekiyor görüyorum.

    Tecrubeler en iyi öğretmendir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • UçamayanHollandalı kullanıcısına yanıt
    O yaşta araba var para var git hayatını yaşa kardeşim ne ciddi ilişkisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Evet çok haklısınız. Olan olumsuzlukları gördükçe,duydukça,okudukça hiç kimseye bağlanmamak gerektiğini en sonunda anladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    Çok geç fark ettim bazı şeyleri. Telafi etmeye çalışıyorum mesela arkadaş çevresini olmuyor. Herşey zamanında olunca güzel ve kolay oluyor. Hayatımı yaşıyorum artık. Eskiye bakıyorum ne kadar iğrenç bir hayatım varmış başka birisine bir çok kez ayak uydurmalarım varmış zamanımı doğru kullanmamışım.



    Kusura bakmayın evlilikler üzerine konu ama gördüm girdim direk yazdım bende. Tutamadım kendimi oldukça doluyum konuşma açısından.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.