Şimdi Ara

Evlilik oranları düştü ve evlenme maliyeti 2 milyon tlyi geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•Nikah Başvuru Ücreti: 1.300 TL – 2.605 TL

•Aile Cüzdanı Ücreti: 1.040 TL

2. Söz ve Nişan Törenleri

•Nişan Mekanı ve Organizasyonu: 80.000 TL

•Nişan Elbisesi: 10.000 TL

•Nişan Saçı ve Makyajı: 10.000 TL

•Söz İkramlıkları: 7.000 TL

•Nişan Pastası: 6.000 TL

•Takım Elbise: 5.000 TL

•Söz Çiçeği ve Çikolatası: 5.000 TL

•Nişan Hediyelikleri: 5.000 TL

•Nişan Davetiyesi: 2.000 TL

Toplam: 130.000 TL

3. Düğün Organizasyonu

•Düğün Mekanı ve Organizasyonu: 300.000 TL

•Gelinlik: 60.000 TL

•Damatlık: 15.000 TL

•Düğün Fotoğraf ve Video Çekimi: 15.000 TL

•Gelin Saçı ve Makyajı: 15.000 TL

•Gelin Arabası Kiralama: 15.000 TL

•Nikah Şekeri: 10.000 TL

•Düğün Davetiyesi: 5.000 TL

•Gelin Aksesuarları: 5.000 TL

Toplam: 440.000 TL

4. Ev Eşyaları ve Altın

•Mobilya ve Beyaz Eşya: 500.000 TL

•Altın ve Alyans:100 gram altın 390.000

5. Balayı

•Balayı Masrafları: 50.000 TL

6.Ev

•1 Aylık kira ve depozito ücreti:40.000

•Nakliye ve Taşınma:30.000

Genel Toplam: yaklasik 2 Milyon TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazingjuo -- 4 Nisan 2025; 18:20:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nikah masraflari ve esyali ev tutma yaparsaniz, o zaman 100,000 liraya bu isi cozersiniz.

Kim diyor ki gelin kuaforu, damat biyigi, altinlar, dugun salonu da neymis ya? :)

Ben 2016 Aralik'ta evlendim. $500 dolara mal oldu evlilik :) sadece 500 dolara. Ama esim Rus'tu, sadece yuzuk alalim, evlendigimiz belli olsun dedi sadece :)

Nikah kiymaya gittik, nikah kiyildi, sonra biraz dolastik Ankara'da, ertesi gun o kendi ulkesine dondu, ben de Amerika'ya dondum, evlenmek icin Ankara'da bulusmustuk :)

Post Modern bir evlilikti :) sonra isler yolunda gitti sukur, 1 yil sonra geldi yanima Amerika'ya.

Not: Evlendigimden ailemin 1 yil sonra haberi oldu :), aileleri ise katarsaniz evlenemezsiniz, sakin unutmayin.

• en iyisi kız kaçırmak  

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Fiyatlar bu şekilde hocam,aileden malı mülkü olmayanlara geçmiş olsun zaten.

• Nikah masraflari ve esyali ev tutma yaparsaniz, o zaman 100,000 liraya bu isi cozersiniz.

Kim diyor ki gelin kuaforu, damat biyigi, altinlar, dugun salonu da neymis ya? :)

Ben 2016 Aralik'ta evlendim. $500 dolara mal oldu evlilik :) sadece 500 dolara. Ama esim Rus'tu, sadece yuzuk alalim, evlendigimiz belli olsun dedi sadece :)

Nikah kiymaya gittik, nikah kiyildi, sonra biraz dolastik Ankara'da, ertesi gun o kendi ulkesine dondu, ben de Amerika'ya dondum, evlenmek icin Ankara'da bulusmustuk :)

Post Modern bir evlilikti :) sonra isler yolunda gitti sukur, 1 yil sonra geldi yanima Amerika'ya.

Not: Evlendigimden ailemin 1 yil sonra haberi oldu :), aileleri ise katarsaniz evlenemezsiniz, sakin unutmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 4 Nisan 2025; 19:23:54 >
  • Eski parayla 2 milyon dimi?

• Hangi ülkede yaşıyorsunuz ?
    En mütevazi evlilik maliyeti 12-15 milyondan aşağı olmaz.
    Ev alacak olursan 40-45 milyonu gözden çıkar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir de by yılı aile yılı ilan etmişti birisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim gördüğüm erkekler açısından 2 büyük engel var birisi ailelerin ve gelinin damadı yolunacak kaz olarak görmesi ve evliliğin komple para odaklı birşey haline gelmesi.

Ülkemizin evlilik kültürünün cıvkı çıktı, bu para odaklı kültürü acilen bırakmamız lazım. Geçen gördüm damadın bir de kahve içtiği fincanı altınla doldurması adeti çıkmış.

Yurtdışında zengin ülkelerde bile bu kadar para düşkünü değil kimse. Batıda sessiz sakin arkadaşları arasında gösterişsiz evleniyor millet.

Diğeri de toplumsal yozlaşma ile kadınlara güvenin azalması, yuva kuracak kadar eşine bağlı ve eşini seven kadın bulmanın zorlaşması.

Evlenip boşanan çok fazla son zamanlarda, evlenen de sürekli eşim beni aldatıyor mu acaba diye aklında takıntı ile yaşar. Sosyal medya, özellikle

Tiktok ve Instagram'ın sayesinde aldatma olayları arttı. Köylerde bile neler dönüyor görüyoruz. Elbet böyle olmayan insanlarla evlenip mutlu olan da var,

ancak eski zamanlara göre gerçekten düzgün insan bulmak zor. Benim çevremde 30+ evlenmemiş çok kişi var, az bir kısmı da kız arkadaşıyla evlenmeden beraber yaşıyor.

• 2025 de kim düğün yapıyor kim gelin saçı bilmem ne yapıyor ? Havata atılan paralar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Değmez. Gerçekten değmez. Evlilik erkeğe birşey katmıyor. Tamamen erkeğin zararına.

• Yahu bu ülkede aklı başında, 15-25 yaş aralığını görüp geçirmiş hangi erkek evlenir?

Bugün en fakir evliliği 500.000TL'ye patlar.

Git haftalık eskort kullan, hem zarara girmezsin, hem huzurun kaçmaz. Ha ömür boyu nafaka ve boynuz işleri de cabası devamında. Boşanacaksın sonra senin verdiğin nafakayla gidip kendine fb bulup ona yedirecek. Peh.

• Bu devirde evlenen erkeğe keriz gözüyle bakıyorum artık.

Kız kuzenim evlendi. 2 ay olmadan sıkılmış 20 yaşında evlendi her gün yemek mi yapıcam buna çok sıkıldım diyerek annesine söylemiş. Annesi de kızıma şiddet uyguluyor diye polisle gidip aldılar rezil ettiler mahalleye aile apartmanında kalıyorlardı. Çocuğun bileğe uzaklaştırıcı gibi bir şey takmışlar sanırım tasmayla dolanıyor ayağında yaklaşamıyor. Bide üstüne tazminat aldı 200 bin TL.

• bu devirde kızı ortaya düşmesini istemeyen babalar da azıcık katkıda bulunacaklar. yoksa akp , memleketi bitirmeye ant içmiş şekilde ilerliyor.

• por favor kullanıcısına yanıt

burda hangi rakamı abartarak yazmışım söyle bakalım makarna yemekten beyin nöronlarını kaybetmişsin sen

• Halen bu şartlarda evlenen varmı ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Hakkaten şu lanet aileler karışmadan, iş kolay halledilecekte. 1-2 nesil ölmeli ki Avrupa gibi olur ancak evlilikler, sade ve gösterişsiz

• zotacing kullanıcısına yanıt

Zina haram olmasa dediğin gibi eskort , tindır mindır takilcam da, işte o beni baglıyor

• Düğün nişan masraflarını aileler karşılasa gerisi kendiliğinden gelir,zaten onları isteyen asıl onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A350 XWB -- 4 Nisan 2025; 23:52:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Klasik ekşi sözlük konusu.

İnternetten çıkıp gerçek dünyaya dönmek lazım, yoksa bu doomer içeriğin hiçbir faydası olmayıp ister istemez kötü etkiliyor.

• Abartmayın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.