Şimdi Ara

evlilik öncesi kan testinin asıl amacı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
28.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evlenmek isteyenlerden kan testi yaptırmalarını istiyorlar asıl amaç nedir.benden istmemişlrdi neden.benim aklıma geln asıl sebeb evlilik dışı ilişkilrden olanlar karışıyor ve kardeşmi değilmi diye kan testi istiyorlar benim düşüncem.

• Bulaşıcı hastalık kontrolü yapılıyor.
  • Cinsel hastalık konusunda olabilir.
  • Kan uyuşmazlığı , aids , heppatit gibi hastalıkların olup olmadığını öğrenmek için istiyorlar.

Hasta olmasan bile taşıyıcı olabilirsin.Sende etkisni göstermez ama başkasına bulaşınca öldürür
  • Akrabalık kontrolü.

AIDS kontrolü 40 günde çıkıyor zaten, ayrıca ilk testin doğru olmayabileceği birkaç test yapılması gerekliği söyleniyor.

Kan uyuşmazlığı çocuk ve anne ile ilgili bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 29 Aralık 2010; 23:00:48 >
  • hastalık varmı diye test istediklerini biliyorum ama asıl amaç bana göre farklı günümüzde evlilik dışı doğanlar çoğaldı bir kişi bir çok kişiden çocuk yapıyor kim kimin nesi belli dğil anası belli babası elli olanlardan.bird akdeniz anemisi var akdenizlilerden de bunun testini istiyorlar
  • Akdeniz anemisi eşlerin ikisinin de taşıyıcı olması durumunda doğacak çocuğunda hasta olma riski yüksek ve ölüm oranı da yüksek.
    Bunu haberdar etmek için istemişlerdi. Bizden de istediler. Sağlık ocağında pozitif çıktı başka bir hastaneye gittik bu sefer negatif çıktı!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kardeşi? Babalık testi yapmıyorlarki aldıkları kandan. Tahlil yapıyorlar.
  • Rh faktörü diye biliyorum ben de.Bebek rh+ anne rh- olunca problem çıabiliyormuş.Ya da anne rh+ bebek rh- oluncaydı.Tam hatırlamıyorum.Birindeki kan diğerine geçince vücut antikor üretip birinden biri hayatını kaybedebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Ne kardeşi? Babalık testi yapmıyorlarki aldıkları kandan. Tahlil yapıyorlar.

ben alenen kardeşlik testi yapıyorlar demedim asıl amacın kardeş olabilirlilik testi olduğunu demek itedim tabi buda gizli kimseye söylenmiyor.evelenecek kişiye gel size kardeşlik testi yapacağız deseler ne olur.cinayet çıkar çoğu yerde.kan tahlili yapıldığını bende biliyorum kan tahlili adı altında asıl amaçlardan biride kardeşlik testi olabilir demek istedim.günümüzde çoğu kişi ne olduğu belli değil özellikle turizm bölgelerinde.benden hiç bir tahlil istemediler acaba neden.
  • Tamam da kim istiyor bunu?

En önemli konuya değinmemişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Ne kardeşi? Babalık testi yapmıyorlarki aldıkları kandan. Tahlil yapıyorlar.

ben alenen kardeşlik testi yapıyorlar demedim asıl amacın kardeş olabilirlilik testi olduğunu demek itedim tabi buda gizli kimseye söylenmiyor.evelenecek kişiye gel size kardeşlik testi yapacağız deseler ne olur.cinayet çıkar çoğu yerde.kan tahlili yapıldığını bende biliyorum kan tahlili adı altında asıl amaçlardan biride kardeşlik testi olabilir demek istedim.günümüzde çoğu kişi ne olduğu belli değil özellikle turizm bölgelerinde.benden hiç bir tahlil istemediler acaba neden.

Bildiğim kadarıyla bu babalık testi Türkiyede yapılmıyor henüz. Maliyetide oldukça yüksek. Son zamanlarda Türkiyedede yapılıyor olabilir takip etmedim. Yani oldukça masraflı olur. 30 liraya devleti kurtarmaz diye düşünüyorum eğer öyle bir şey varsa.

• Kan uyuşmazlığı, Rh faktöü için değil yapılan testler;
    hbsag= hepatit b
    hcv=hepatit c
    vdrl=sifiliz
    hiv=aids
    eskiden ac filmi istenip tbc varmı diyede bakılıyordu da sonradan kaldırıldı.
    amacı eşlerden birinde bulaşıcı hastalık varmı bunu tesbit etmek . En çok rastlananıda hbsag nin pozitif olması , bu durumda hasta olmayan eş aşı programına alınır vs vs...
  • kan uyuşmazlığı.
    - + muhabbeti.
  • hastalık falan var mı diye kontrol . bir de akrabalık var mı diye bakıyorlar çocukların eciş bücüş olmasın diye
  • arkadaşlar merhaba, nasip olursa bu ağustos sonu düğünüm var. şimdi bu kan tahlili olayında bir rahatsızlığımdan dolayı çekindiğim nokta var. epilepsi (sara) hastasıyım. bunu çevremde ailem, nişanlım ve bir kaç akrabam biliyor. bu hastalık insanlar tarafından bayağı yadırganıyor bilen bilir. bu durumumu nişanlımdan başka kayınpeder ve kayın validem dahil karşı taraftan kimsenin bilmesini istemiyorum. o gün kan tahlili sırasında bulaşıcı bir rahatsızlığım olmamasına karşın kullandığım ilaçlardan dolayı kanımda karmazepin bulgusuna rastlanacak. sonuçlarda bunlarda gözüküyor mu merak ediyorum. ona göre hareket edicem. fikir sahibi olanlardan cevap bekliyorum. görüşmek üzere..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakani85

arkadaşlar merhaba, nasip olursa bu ağustos sonu düğünüm var. şimdi bu kan tahlili olayında bir rahatsızlığımdan dolayı çekindiğim nokta var. epilepsi (sara) hastasıyım. bunu çevremde ailem, nişanlım ve bir kaç akrabam biliyor. bu hastalık insanlar tarafından bayağı yadırganıyor bilen bilir. bu durumumu nişanlımdan başka kayınpeder ve kayın validem dahil karşı taraftan kimsenin bilmesini istemiyorum. o gün kan tahlili sırasında bulaşıcı bir rahatsızlığım olmamasına karşın kullandığım ilaçlardan dolayı kanımda karmazepin bulgusuna rastlanacak. sonuçlarda bunlarda gözüküyor mu merak ediyorum. ona göre hareket edicem. fikir sahibi olanlardan cevap bekliyorum. görüşmek üzere..

Test yaptırmadan önce bol bol pilav ye, çünkü pirinç nemi çeker. Yani vücudundaki suyun bir kısmını emer pirinç, belki o kısmı da karmazepinli kısmıdır.

• AIDS testi için
  • bi sürü aşı maşı çıktı. anneyle bebeğin kan uyuşma problemi olmuyor artık. doktor aşı vuruyor, bi sorun kalmıyor.
  • Yaptırmasak olmuyormu Hayattaki tek fobim iğne 29 yaşıma geldim hala olmadım :)) yaptırmasam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.