Şimdi Ara

Evlilik İçin Yaptığım Masraflar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
7
Favori
19.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendi0


    quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar

    Topukların sırtına vura vura kaç arkadaşım.



    Biz evlendiğimizde kirada oturduğumuz evde eski bir yatak, bir dolap, bir koltuk ve televizyon vardı. Çok şükür yıllar içinde el ele verip birlikte çalışıp her şeyin en iyisini alın terimizle aldık. Eşim sağ olsun piyanom bile var, hayalini bile kurmamıştım, destek oldu.



    Eşim hala çalışıyor ki en sağlıklısı da bu. Ben de yeri geliyor 14 saati buluyorum günde. Evde oturan kadın 14 saat çalışan adama, akşam 5'e kadar masa başı çalışan atıyorum Murat'ın karısına aldığı çiçekten falan bahseder çünkü, kafayı çizersin.



    Evleneceğin kadın kafa dengin olmalı. Ciddi anlamda kafa dengin olmalı, karşılıklı çıkar ilişkisi olmayan evlilikte arkadaşlık da olur ki evliliğin tadı da oradadır işte. Birlikte aşamayacağın engel olmadığını hissedebiliyorsan doğru insanlasındır.



    Hissetmiyorsan ses etmeden uzaklaş yanından yol yakınken.



    9 yıllık evliyim bu arada. İşkembe-i kübradan atmıyorum.

    Maddi zorluğunuz bittiğine göre eşiniz çalışmamalı artık. Her gün sabahtan akşama kadar çalışan kadın ne spor yapabilir, ne kuaföre gidebilir, ne kişisel bakımını yapabilir, ne kişisel gelişimi adına hobileriyle uğraşabilir, ne her akşam taze yemek yapıp eşine güleryüz gösterebilir, ne doğru dürüst çocuklarıyla ilgilenebilir, ne eşiyle kaliteli zaman geçirebilir, vs vs... Kadıncağızın alışverişe çıkacak vakti bile olmuyordur ki taze tüketilmesi gereken meyve, sebze, ekmek, süt, balık, tavuk, vs gıdaları her gün alabilsin.. Siz kesin haftalık alışveriş yapıp aynı yemeği birkaç gün yiyosunuzdur.. Ev temiz olmuyodur, etraf dağınıktır düzenlemeye vakit olmadığı için..



    Ayrıca her gün evde olması demek değildir ki arkadaşlarıyla bütün gün laklak yapsın veya sosyal medyada takılsın. Gider piyanodan sonra bir müzik aleti daha öğrenir, herhangi bir kursa katılır, sosyal yardımlaşma derneklerine üye olur, bildiği bir konuda özel ders verir, yatkın olduğu bir konuda evden üretim yapar, araştırma yapar, bol bol okur, günde 1-2 saat spora gidip git bir vücudu olur, kuaförüne ve güzellik merkezine gidip eşinin onu beğeneceği bir şekle bürünür, her gün alışveriş yapıp taze taze yemekler koyar sofraya, akşam yorgun argın olmaz ve eşiyle gezip tozar, yatakta yorgun olduğu bahanesini üretemez, çocuklarıyla a’dan z’ye ilgilenebilir.. Sırf ev işleri bile başlı başına büyük bir meşgale biliyorsunuz.





    Birçok konuda erkek kadın ayrımı yapmışsın mesajında, alışverişi, yemeği, ev işi gibi konularda. O konularda eşimi yalnız bırakmıyorum. Evi süpür, çamaşırı yıka, as, mutfağı toplu tut vesaire, bunlar sadece kadın işi değildir müşterek bir hayatta. Eşim çalışmak istediği için çalışıyor, mecburiyetimiz yok maddi olarak çok şükür.



    Ailede maddi olarak da etkisinin/katkısının olmasını istiyor ki ancak saygıyla eğiliyorum karşısında.



    Herkes gördüğüne el atsa evin düzeni de bozulmaz, tecrübeyle sabit.



    Kuaförüne de gidiyor, kızlarla da buluşuyor ki ailecek de görüşüyoruz.



    Aynı şekilde ben de hiçbir hobimden geri kalmıyorum.



    Hayatın müşterek olduğunu atlamaz ve kafadan adettendir diye görev dağılımı dayatmazsa çiftler, her şey tıkır tıkır yürür evlilikte.



    Bir de haftalık alışveriş yapıyorsunuzdur demişsin. Bunda kötü bir şey yok. Alışveriş dediğin dalga hayattan çalınan değerli zamandan başka bir şey değil. Haftada bir en fazla iki olması da sağlıklı bence.



    Herkesin kendi bileceği iş tabi. Amaç kadını eve kapatmaksa o tarz evliliklerin nasıl yürüdüğünü de görüyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok masraf yaparsan 1 seneye maddi sorunlardan bosanirsiniz. Bütün borçlar da sana kalır.

    Boyle adet mi olur. Resmen nitelikli dolandırıcılık .



    Zaten bu saçma adetler yüzünden turk toplumu mahvoldu. Türklerde aslında boyle adetler bulunmaz ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav sus evlilikten soğuttun
  • Konuyu sonradan gördüm yazarı listesini silmiş acaba kaydeden var mı görmek istiyorum merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben konuya yazmadım dalga geçenlere aldırma ama samimi söylüyorum yok baldıza yok kuzenlere onu bunu almak iyi bir olay değil bugün bunları isteyen aile yarın başka şeyler de isterse seni zor durumda bırakırsa sorun olur. İyiliğin için bir daha düşün derim bekara eş boşamak kolaydır çok takma herkesi ama ağırlığını koy benden tavsiye sadece kardeşim inşallah mutlu olursun hayırlısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenme manyak mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma bu film geldi hemen.

    https://www.youtube.com/watch?v=-CrsKJcdVKE
  • İlk mesaj silinmiş benim bir sorum olacak düğün masrafı ve ev eşyası derken ne kadar paraya ihtiyaç var şuan ? 60.000 tl nakit param var herşeye yeter mi acaba ? Düğün 2018 Eylülde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baldızı eşantiyon olarak mı veriyorlar da yanında ona da takı alınıyor ? Bu ülkede kızı olanlar mal gibi satmaya çalışıyor. Karadenizden özellikle kız alınmaz yedi sülalesine takı istiyorlar sanırsın ki bir tek onda malum giriş var.

    ( takı da olsa neyse evin araban cart curt var mı diye sorguya çekiyorlar ) Allah akıl fikir versin.

    Böyle insanlardan ne sevgi ne saygı beklenir. Köpek yerine koymazlar sizi. Sorsan ama muhafazakarın önde gidenidir allah kitap peygamber ağzından düşmez.

    Bu ülkede dinden gelenekten en son söz edecek konumda olanlar görüyorsun ki bu lafları en çok kullanan kesim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 28 Aralık 2017; 23:30:37 >
  • Devilsbutcher kullanıcısına yanıt
    Hocam 20 bin lira ile evlenen de var; 250 bin liranın yetmediği insanlar da. Bu tamamen sizin beklentileriniz ile alakalı. Bence 60 bin lira gayet güzel miktar ama karşıdan ne gibi talepler gelecek bilinmediği için bir şey söylemek zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viagara Şelalesi

    hocam tesisatçıya anahtar takımı da var onu da ekleyin

    Hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam kuzenleri de paket yapın o zaman derdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s3rhatt

    Hocam 20 bin lira ile evlenen de var; 250 bin liranın yetmediği insanlar da. Bu tamamen sizin beklentileriniz ile alakalı. Bence 60 bin lira gayet güzel miktar ama karşıdan ne gibi talepler gelecek bilinmediği için bir şey söylemek zor.

    7 buçuk senelik memurum bu kadar para birikti kız tarafıda 15.000 koysa 75.000 eder bence de yeter gibi geliyor artık gücümüzün yettiği kadar yapacaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık parası sözde kalkmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "hayat bu herkesin başına gelebilir"

    ciddi ciddi böyle dediyse çok geç olmadan biraz daha düşün öyle karar ver hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenmeyin çok pişman olursunuz. eğer bugün evli olsaydım kafayı yerdim ben.iyiki evli değilim
  • Şu saçma sapan ilkel adetler yüzünden asla türk kızıyla evlenmeyecegım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysndnz

    Kamu hastanesinde memurum tam 26 ay ne maaşıma ne de döner sermaye parama dokundum ortalama aylık 3600-4000 tl para birikti kuruşuna ellemeden bir düğün yapıp evleneceğim diye tüm o birikimim tahtaya ve takıya gitti şimdi düşünüyorum malın önde gideniymişim

    O paraya sana üniversite karşısından 1+1 ev alınırdı kirasını yerdin. Biraz daha biriktirsen 2+1 olurdu yazık olmuş.
  • Konuyu açan arkadaş sen haklı olarak konu açmışsın hatta açtığını konuyu da değiştirmişsin ki ben göremedim kaça mal oluyor merak ediyordum yine yetişemedim bir konuya daha :) o yüzden buradakilere bakma çünkü buradakilerin yüze 80 90 'ı ergenliklerini daha yeni atlatmaya çalışıyorlar eski dh yok artık buralar bebelerin eline geçmeye başladı (çukur 'u kimseye yar etmeyiz ehee aklıma son günlerin dizisi geldi neyse) o yüzden onlar en 5 10 15 yıl evlenmek akıllarından geçmiyor daha hükümeti değiştirecekler araba alacaklar zengin olacaklar Türkiye 'yi Almanya yapacaklar daha çok işleri var o yüzden evlilik onlar için şuan malcana bir hareket olarak kafalarına yerleştirmişler ki yer yer hak veririm de bazı şeyler için erken olabilir daha ama gün gelecek insanoğlu sırrını üzüntüsünü kederini mutluluğunu paylaşmak isteyeceği bir arkadaş yoldaş dost ve can arıyor o gün buradaki herkes için gelecek ve herkes bu evlilik hadisesi içinden bir şekilde kıyısından ya da kenarından ya da tam içerisinden geçecek evlilik denilen şeyin doğası bu..

    Konuyu açan arkadaş kolay gelsin mutluluklar şimdiden..




  • Evlilik süreçleri zor... Gerçi içeriği silmişsin ama bu evreleri atlatan herkes seni anlıyor. Masraflar fena ama yinede önemli olan mutluluğunuz. Daim olması dileğimle!
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.