Şimdi Ara

Evlilik cüzdanı soran hoteller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
16.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaşadığım bir olay sonucu soluğu burada alıp, hem anlatayım hem de fikir alayım dedim.
    İngiltereden bir arkadaşım uzunca bir plan sürecinden sonra Türkiye'ye geldi. Akşama doğru. Fakat ne iş oluyorsa, girdiğimiz yerler klasik evlilik cüzdanı muhabbetine başladı. Kız yabancı vs. laflarını dinletemedik. Dışarıda kalmak da olmaz. Paraya kıyıp ayrı 2 odaya çevirdik olayı.
    Bu kadar gerikafalılık bana çok geliyor bu ülkede. Öğrenmek istediğim İstanbul içi uygun maliyetli, bu tip gerizekalıca ve ahlak bekçisi hesabı(yabancı kızın namusunu koruyor :S ) hareketler sergilemeyen bir otel arıyorum. Avrupa yakası daha şık olur. Ve duyduğum kadarıyla pansiyonlarda bu tip sorular sorulmuyormuş.
    Let the game begin.

• Valla Aksaray taraflarındaki otellere bak. Oralarda sorulmaz sanırım.
  • Hiç sorulmayan yerlerde biliyorum

Şaka bi yana. Adamlarda haklı. Millet otellere fuhuş vs. yapmak için gidiyo. Nerden bilsin adam sizinde bişey yapmayacağınızı. Kendince önlem alıyo işte. Onada hak vermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 8 Ekim 2009; 11:59:14 >
  • Araştırdığım kadarıyla turistik hotel sıfatı taşıyan hotellerde böyle birşey yokmuş.
    Edit: Adamı bağlayan birşey mi ki bu? Kim kime dum duma? Yada atıyorum ben o kiminle ne yapmış soruşturuyormuyum. Yapmayın abi gelen arkadaşın bile ilk gününden suratını ekşitti yani. Daha ben ne kadar yer gezdirsem boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :DHoroHoro:D -- 8 Ekim 2009; 12:00:58 >
  • Benim kuzenim almanyadan geldi sevgilisiyle kaldı biz de bu sorunu yaşadık. Beyazıtta bir otel vardı aslında baya lüks bi yerdi fakat onlar almanyadan çok ucuza ayarlayabildi. Gördüm şok oldum burda mı kalıyorsunuz diye ama isimini hiç hatırlamıyorum :s akşama msnden sorarım istersn
  • Aslında erkek erkeğe gidenler sormaları lazım. Son zamanlarda eşcinsel sayısında artış var. Hatta erkek erkeğe iki kişilik oda isteyenler sormuyorsunuz da bize mi soruyorsunuz diyerek üste çıkın derim.
  • Hocam sor iyi olur da her an internete girme imkanı bulamıyorum malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erken evlenen erkek vs kızlar
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :DHoroHoro:D

Araştırdığım kadarıyla turistik hotel sıfatı taşıyan hotellerde böyle birşey yokmuş.
    Edit: Adamı bağlayan birşey mi ki bu? Kim kime dum duma? Yada atıyorum ben o kiminle ne yapmış soruşturuyormuyum. Yapmayın abi gelen arkadaşın bile ilk gününden suratını ekşitti yani. Daha ben ne kadar yer gezdirsem boş.

bi ihbar filan olsa polis otele dalsa arkadaşını da atar içeri fuhuştan. otelci de güme gider. adam işini yapıyo
  • Avrupada da fuhuş var ama böyle olaylar yok nedense. Yada ben hiç rastlamadım/duymadım. Bu bence özel hayata müdahale ve suç.
  • Fuhuş denen şey para karşılığı yapılana denir. Yoksa iki kişinin rızası ile yapılan, tamam Türk ve İslam adetlerine aykırı ama sonuçta 2 taraf da istiyorsa devletin müdahale edemeyeceği birşey. Suç ve tazminat davası açılabilecek birşey. Ülkemin yamukluklarını yeni öğreniyorum. Yazık bana.
  • Söyle bir hostel buldum taksim de, fiyatalrda uygun. bir arastir derim.http://www.chillouthostelcafe.com/?Sayfa=Ucretler
  • Bildiğim kadarıyla bu uygulama yasaklanmıştı..
    Daha doğrusu sormalarının yasal bir dayanağı yok, yani bunu sormaya hakları yok
    Kimlik sormak zorundalar ve kayıt altına almak zorundalar.

Adamı fuhuş sektörünün müşterisi, yanındaki kadını ise potansiyel hayat kadını olarak görmekten başka bir şey değil bence yaptıkları...

Aşağıdakiler alıntıdır...

quote:

AHMET BARUT - Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı

Ahlak polisliği mahalle baskısı

Otellerin evlenme cüzdanı sorma hakkı yok ama ahlak polisliği yapılıyor. Bir otele yıldız, standartlara göre verilir. Ama işletme farklı bir şey. Kayıt zorunluluğu nedeniyle konaklayan yerli-yabancı, kadın-erkeğin kimliğini doğru bir şekilde alıp karakola bildirilmesi yeterli. Ahlak polisliği hizmet kalitesini düşürüyor. Gelenin nasıl ırkına, cinsiyetine bakmamamız gerekiyorsa, karı-koca olup olmadıklarına da bakmamalıyız. Sonra da neden turizm olmuyor diye yakınıyoruz. Otellerin medeni durumla ilgili sorgu yapma yetkisi yoktur. Yaparsa suç oluşturmaz, o başka. Bize çok nadir şikayet geliyor. Bu durumla karşılaşanların Turizm Bakanlığı'na yazılı şikayette bulunarak gündeme getirmesinde fayda var. Bu uygulama son yıllarda arttı. Mahalle baskısından mıdır ama turizmle bağdaşmıyor.

KOLA VARSA ŞARAP DA OLACAK

Otelde içki yok, restoranda yok, bakkalda-markette yok. Yıldız, hizmet kalitesinin asgarisini belirlemek içindir. Üç yıldızlı otellerde bar zorunluluğu var. Bar varsa içki olma zorunluluğu da var demektir. Kola varsa şarap da olacaktır. Siz koyarsınız, isteyen içmez. Ama muhafazakár kesimden müşteri almak için yapıyorlar. İçkinin olmaması, otelin vasıflarını düşürür. Çok ciddi denetlense, o tesislerin belgeleri iptal olabilir.

ŞERİF YENEN - Profesyonel Turist Rehberleri Dernekleri Federasyonu Başkanı

Kimsenin özel hayatı sorgulanamaz

Herkes suçu birbirinin üzerine atıyor. Tüm konaklama tesislerinin tek elden yani Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilmesi gerekir. Turizmdeki uluslararası standartlar neyse o olmalı. Ülke, bölge, kişiye göre standart olmaz. Kimlik sormaya evet ama evlilik cüzdanı sormaya kimsenin hakkı yok. Rehberler olarak bazı otellerde evlilik cüzdanı istenmesi uygulanmasına nadiren de olsa tanık olmaktayız. Bu hiç tasvip etmediğimiz, çağdışı bir uygulama. Böyle bir durumla karşılaştığımızda gerek bireysel olarak gerekse de meslek örgütümüz aracılığıyla ilgili kurumlara itiraz ediyor, şiddetle karşı çıkıyoruz.

BELEDİYE BELGELİ OTELLER YAPIYOR

Evlilik cüzdanı sorulması uygulaması genelde Turizm İşletme Belgeli otellerde görülmemekte, çoğunlukla Belediye Belgeli otellerde görülmektedir. Bu da o tesisin turizm anlayışının sığlığını, turizmin ne olduğunu gerçekten bilmediğini ortaya koyuyor. Çünkü bu, turizmin doğasına aykırı bir uygulama. Hiç kimsenin özel hayatı sorgulanamaz.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI:
    RENCİDE EDİCİ, YASAL DAYANAĞI YOK...

Son zamanlarda Bakanlığımıza, konaklama tesislerinde evlenme cüzdanı talep edildiği ve bunu ibraz edemeyen müşterilere oda verilmediğine ilişkin şikayetler ulaşmaktadır. Bu yerlerde herkesin resmi bir kimlik belgesinin ibrazı yeterli görülmekte olup, evlenme cüzdanı talep edilmesi gerektiğine ilişkin bir hüküm içermemektedir.

• O otele bi baskın olsa senle o kız aynı odada yakalansanız adamın başı yanacak ne diye başı nı agrıtsınki ? Fuhuş para ile yapılana denir diyorsun adam senin para verip vermedigini nereden bilsin, aynı odada evli olmayan kadın erkek ve kadın yabancı direk yapıştırır damgayı
  • Öyle lüks otellerde misal taksimin göbeğindeki gibi evlilik cüzdanı olmadan kalamazsın ama şöyle bir şey var parayı basıp kral dairesi istiyorum hatta üstüne neyse parası veririz dersen daha etkili olur fakat sen uygun istiyorsun bu sana uymaz, hiç bir şey sormuyorlar bunları yaparsan.
  • haklısın bencede çağ dışı bir anlayış.sana ne lan benim özel hayatımdan istediğimi yaparım.zorlamı yapıyoruz tecavüzmü ediyoruz yoksa paraylamı yapıyoruz.
  • internetten alıntıdır

quote:

Memlekete yaptığımız değerli hizmetlerden biri de Oral Otel hadisesinden sonra Turizm Bakanlığı belgeli otellerde evlilik cüzdanı uygulamasına son verilmesi olmuştur. Şapka devrimi kadar olmasa da, medeniyete bir katkı sayılır.

O dönemde Gabriele ile beraberim. Yolumuz Erzurum’a düştü, hem Turizm Bakanlığı’nın misafiriyiz, Alman televizyonuna Türkiye’yi tanıtan bir film yapıyoruz, rezervasyonu da bakanlıktan yapmışlar. Resepsiyonda yine cüzdan sordular. Allah kahretsin dedik, iki oda verin. Yorgunluktan ölmüşüz, yatıp uyumaktan başka bir düşündüğümüz yok, ama kulağımızdan da pis pis fısıltılar kaçmadı: “Ermeni”, “fuhuş”, daha ağır sözler.

Sabahın dördünde telefon çaldı, “beyefendi aşağıya iner misiniz?” Öbür odayı aramışlar, boş olduğunu tesbit etmişler, suçumuz sabit. Giyinip indim, uçkur saplantısı ile ahlak arasındaki ilişkiyi irdeleyen felsefi sözler söyledim biraz sert bir sesle. Beş kişi girişip bir güzel hırpaladılar, gözlük filan kırıldı.

Gabriele Alman, böyle şeylere alışık değil. Derhal Alman büyükelçiliği alarma geçirildi. Günlerden Kurban Bayramının ilk günü olduğu halde Türk Dışişlerinin Basın Yayın Genel Müdürü apar topar bakanlığa çağrıldı. Time dergisinin muhabiri sabah ilk uçakla atlayıp Erzurum’a geldi. Gelen polislere “şikâyetçiyiz” dedik. Oral’cılar büsbütün şaşkın: hem suçluyuz, “fuhuş” yapmışız, mevzuyu kapatalım da basına çıkmasın diye yalvaracağımıza üstelik şikâyetçi oluyoruz! “Biz de şikâyetçiyiz” dediler.

Hastaneye gittik. Alkol testi yapıldı, temiz çıktım. Hanımefendiyi de alacağız dediler. Neymiş? Bekâret kontrolü yapılacakmış. Fuhuş soruşturmasında zorunluymuş, kaçarı yokmuş, gerekirse zorla yaparlarmış. Peki dedik, çaresiz. Bakire çıkmadı, ama fuhuş yapmadığımız da imzalı mühürlü hastane raporuyla tescil edildi.

O yıllar Nokta dergisinin parlak devri. İki gün sonra bizim olay çarşaf kadar Nokta’da çıktı. Bayram ertesi Turizm Bakanı Sn. Mesut Yılmaz’dan, buram buram riya kokan bir özürname geldi. Sonradan duyduk ki, “o Ermeni’nin Türkiye’ye karşı komplosudur” diye yakın çevresine bir hayli söylenmiş. Ama gereğini de yapmış. Oral Otel üç gün kapatma cezası aldı. Bakanlık belgeli tüm tesislere gönderilen bir genelgeyle, turistik otellerde evlenme cüzdanı sorma uygulaması kesin bir dille yasaklandı.

*

Bu olaydan üç dört ay sonra bu sefer Kuşadası’ndayız. Gecenin yarısı bir saatte yıldızlı bir otele girdik. Gece nöbetçisi tıfıl bir oğlan, tutturdu “evlenme cüzdanı” diye. “Delikanlı” dedim, “müdürünü ara sor bakalım bu isimler bir şey ifade ediyor mu?” Adamcağızın gecenin o saatinde yatağından fırlayıp otelin kapısında bitivermesi görülmeye değerdi. Çaylar kahveler yanardönerli meyve tabakları ısmarlandı, Oral Otel kahramanlarının gönlü alındı.

Bu anlattığım Küçük Oteller Kitabından da, bizim otelciliğe soyunmamızdan da, nereden baksan on oniki sene önce. Eski hikâye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

O otele bi baskın olsa senle o kız aynı odada yakalansanız adamın başı yanacak ne diye başı nı agrıtsınki ? Fuhuş para ile yapılana denir diyorsun adam senin para verip vermedigini nereden bilsin, aynı odada evli olmayan kadın erkek ve kadın yabancı direk yapıştırır damgayı

İyide böyle bişeyin yasak olduğundan bahsediliyor yukarda. Aynı şekilde bu insanlar otele uyuşturucu kullanmak içinde gitmiş olabilir, o zaman insanların üstleride mi aransın? Her meslekte olduğu gibi otelciliktede riskler vardır.
  • Bir de isin ilginc yani, yabancilara evlilik cüzdani sorulmuyor. Bu her iki tarafta yabanciysa mesela. Misal bende iki ülke vatandasligi var, kiz arkadasaimda da öyle , otele gittigimizde yabanci pasaportlari gösterince türk oldugumuzu anlayamiyorlar. Turist bunlar deyip soran olmadi su ana kadar Yada bana hic denk gelmedi. Yada izmirdeki otellerde sorulmuyor.
  • aralarında nikah olmayan bir erkekle bir kadının bir odada başbaşa kalmalarında 3. ortağı şeytandır. aklını başına topla artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertayd

aralarında nikah olmayan bir erkekle bir kadının bir odada başbaşa kalmalarında 3. ortağı şeytandır. aklını başına topla artık

yani three some
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.