Şimdi Ara

Evliliğin bir insanın hayatını nasıl çöp ettiğini görmek mi istiyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
7
Favori
9.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi 33 yaşlarına kadar bekar kalırsanız şişme alırsınız evinize, demedi demeyin. Gidin kendinize bir eş bulun, evlenin.

• Genelleme mi yaptınız yoksa direk bana mı anlayamadım fakat bahsettiğiniz o cenderenin tam içindeyim. Yaşım 36 ve 11 aylık Allah'a şükür çokda şirin bir oğlum var.

"Nike ayakkabı giyemeyen çocuk gibi sinip.." örneğinizi de benim açımdan şöyle özetliyeyim; Evlenmeden önce ortalamanın çok çok üstünde gelirim vardı ve arabalara, ses sistemlerine, elektronik ürünlere vs vs harcamaktaydım. Suan evliyim ki birde çocugum var, fikirler yatırımlar değişiyor. Baktıgında sinmiş gözükebilirim ama 2. evimi aldım, toprak yatırımım, hisse yatırımlarım var vs vs. Yani otomatikman çocugun, çekirdek ailenin geleceğini düşünüp hareket etmeye başlıyorsun. He durumum kötü olsaydı da bunları alamasaydım gidip Nike ayakkabı almazdım ailemi düşünerek. Tek kişilik düşünme devri o imzayı attıgın anda bitiyor ister istemez. Sonra deniyorki "evlilik hayatı çöp etti". Bu yanlış, en başında sen kendi kararınla kendini çöplüğe atıyorsun. Eşini ve özellikle ailesini iyi tanıyacaksın. Eşinin ailesi, kendi ailen aynı kültür seviyesinde olmalı. Bunlar önemli kriterler.

Allahtan ben bu konularda şanslıyım fakat sadece şans değil. Kendi seçimim kendi kararım. Herşey kalple olmuyor, akıl da önemli. Herşeyi baştan ölçüp tartmak gerek. Daha fazla uzatmıyım, beni içinde olanlar anlar :)

• @Citizen

Sen misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riaz kullanıcısına yanıt

100 bin kredi alamaz da diyelim ki aldı 36 ayda bile taksiti 4 bin civarı olur :) Hikayeyi yazan arkadaşın dediği gibi bin bin ödeyecekse alabileceği kredi 20-25 bin olur.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız hocam. Bazı erkek hala saf bir şekilde başına geleceklerden habersiz yaşamını sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

Paragöz kan emici bir kızla evlenirsen sonuç bu olur

Malatya tabiriyle senin Allahına kurban.

• Kendimden 2 örnek vereyim

1 . Örnek , kız verirken herşeyi erkek yaparmış

Nişanı sözü, düğünü , eşyayı. Altınları

Altın istiyor. Halep zincir , altından kalb kolye 7 bilezik ( 6 da olur ) x30 Gr diyor

Baktım çok değil 2019 sonunda. Toplam sadece altınlar 60 küsur , eşya kalite olacak ona da yaz 30 minimum

Diğer masraflar da 30

120k yaptı mi yaptı

Kız diyor ben çalışmam ( şuan da 5k alıyor )

Ailem izin vermedi diyor

Güzelce 1 sene çalış. Biz bize borcu ödeyelim sonra birak Dedim.

Olmaz ben çalışmak istemiyorum dedi

O zaman isteklerin makul olacak. Dedim

Burda. Irk katmiyorum. Sen Kürt kızı alıyorsun batmanli alacaksın. Cebinde paran yoksa neden geldin

Neyse ben iptal ettim ayrıldım

Ne. Mi oldu ?

Enes gel senin dediğin gibi yapalım

Olmaz dedim

2 olay ise ev istiyor ev al bana annemin yanından :)

Onu da yolladım

Şuan borç ödeyeceksem kız rahat evde duramaz pjima çekip akşama kadar yatamaz o da ödemek zorunda

• 100-150 bin lira krediyi bin bin nasıl ödüyor varsa öyle bir ödeme planı bizde yararlanalım, kaldı ki iyi bir geliri olmayan kimseye banka o kadar meblağı ihtiyaç kredisi olarak vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wiseeman -- 3 Şubat 2021; 12:24:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

asgari ücretle çalışan birine hangi banka 100-150 kredi verir ? csb

Guzel yakaladin hocam aynisini ben de dusunuyordum, csb oldugu cok belli

• quote:

Orijinalden alıntı: Cji

Genelleme mi yaptınız yoksa direk bana mı anlayamadım fakat bahsettiğiniz o cenderenin tam içindeyim. Yaşım 36 ve 11 aylık Allah'a şükür çokda şirin bir oğlum var.

"Nike ayakkabı giyemeyen çocuk gibi sinip.." örneğinizi de benim açımdan şöyle özetliyeyim; Evlenmeden önce ortalamanın çok çok üstünde gelirim vardı ve arabalara, ses sistemlerine, elektronik ürünlere vs vs harcamaktaydım. Suan evliyim ki birde çocugum var, fikirler yatırımlar değişiyor. Baktıgında sinmiş gözükebilirim ama 2. evimi aldım, toprak yatırımım, hisse yatırımlarım var vs vs. Yani otomatikman çocugun, çekirdek ailenin geleceğini düşünüp hareket etmeye başlıyorsun. He durumum kötü olsaydı da bunları alamasaydım gidip Nike ayakkabı almazdım ailemi düşünerek. Tek kişilik düşünme devri o imzayı attıgın anda bitiyor ister istemez. Sonra deniyorki "evlilik hayatı çöp etti". Bu yanlış, en başında sen kendi kararınla kendini çöplüğe atıyorsun. Eşini ve özellikle ailesini iyi tanıyacaksın. Eşinin ailesi, kendi ailen aynı kültür seviyesinde olmalı. Bunlar önemli kriterler.

Allahtan ben bu konularda şanslıyım fakat sadece şans değil. Kendi seçimim kendi kararım. Herşey kalple olmuyor, akıl da önemli. Herşeyi baştan ölçüp tartmak gerek. Daha fazla uzatmıyım, beni içinde olanlar anlar :)

Hocam sen zenginsin, zenginlerle fakirler aynı dünyada yaşamıyor. Riski çok güzel dağıtmışsın, dibe vurma şansın çok zor ama oldu ki vurdun eşin seninle kalıp savaşır mıydı onu düşün. "Çocuk oyunu görüyorsunuz bu kredi işlerini, oyun oynamaya ara verin vs." demişsin, fakir halimizle 6 sene önce bir düğün salonuna 50 bin lira verince gördük kazın ayağının nasıl olduğunu. Tam olarak öyle yürüyormuş bu işler. Evlilik hazırlıkları başlayınca müthiş bir uğultu başlıyor kulağında, düğünden sonraki sabah geçiyor ve bir bakmışsın kucağında bomba var. İnsanlar boşuna şikayet etmiyor. Konudaki "ben şu kadar paraya evlendim, mutluyum" diyenlerin yarısı da sonradan boşanacak, şimdi gülüp eğlensinler

Konu csb bu arada ama neyse, insanlar haftalık böyle konularda yazıp yazıp stresini atıyor, iyi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 3 Şubat 2021; 12:36:25 >

• Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ya çok eskiden evlendiniz yada dediğinizden fazla tuttu çünkü biz değil sıfırdan tasarlamak ev dizmek sadece mutfağı yenilemek için 25 bin fatura çıkardık dolaplar tezgah buz dolabı bulaşık makinesi fırın ocak vs
  • Hikayenin baş kahramanı olan Burak ile ismim aynı. Umarım sonum aynı olmaz.. Zira şu sıralar evlilik niyetindeyim.

• Evliliği bırak ben yanıma ev arkadaşı bile almam. Yalnızlık gibisi yok. Özgürlüğün lüksünü tatmışsın bir kere. Vazgeçilir mi?

• Dugun icin kredi cektiren kizdan kosarak uzaklasacaksin. Kepazeye bak bir de sadece adama cektirmis. Yiyosa 50 50 cekseydi.

Ulkemizdeki cinsel aclik bu kezbanlari bildigin predator yapiyor.

Cirkin bir gercek olacak ama o parayi eskorta harcasa daha cok sex ve mutluluga sahip olurdu keko burak. Belli ki tek derdi findikmis.
  • Hayatta evlenmem en iyisi sevgili kalmak. Düğün yapıp o kadar para vermek nedir abi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Hocam sen zenginsin, zenginlerle fakirler aynı dünyada yaşamıyor. Riski çok güzel dağıtmışsın, dibe vurma şansın çok zor ama oldu ki vurdun eşin seninle kalıp savaşır mıydı onu düşün. "Çocuk oyunu görüyorsunuz bu kredi işlerini, oyun oynamaya ara verin vs." demişsin, fakir halimizle 6 sene önce bir düğün salonuna 50 bin lira verince gördük kazın ayağının nasıl olduğunu. Tam olarak öyle yürüyormuş bu işler. Evlilik hazırlıkları başlayınca müthiş bir uğultu başlıyor kulağında, düğünden sonraki sabah geçiyor ve bir bakmışsın kucağında bomba var. İnsanlar boşuna şikayet etmiyor. Konudaki "ben şu kadar paraya evlendim, mutluyum" diyenlerin yarısı da sonradan boşanacak, şimdi gülüp eğlensinler

Konu csb bu arada ama neyse, insanlar haftalık böyle konularda yazıp yazıp stresini atıyor, iyi oluyor

Alıntıları Göster

Yok ben zengin değilim, gerçekten değilim. Anne Baba yada Dede den de birşey kalmadı. Dibe vurma da değil ama dipten eşimle birlikte çıktım. Düğün salonuna 50bin tl vermedim vermezdim de zaten. 15bin tl vermiştik oda düğün de nakit gelenler ve sonrasında eksiği tamamlamak şeklinde anlaşarak. Ne olursa olsun gidipte durum ortadayken 50 bin tl düğün salonuna veriyorsa bir erkek bence kendini sorgulamalı. Suan neyimiz varsa eşimle beraber gerçekleştirdik. Mesela son alınan 2. ev kredisini örnek vereyim. 10. taksidi bu ay ödendi daha 50 ayı var. Aylık giderler vs eşim ve benim maaşımdan aylık kalan nakit 1550tl civarı. Bir şekilde geçiniyoruz, ondan ona asgariyi kapat, bitcion altcoin hisse denedi karları gibi gibi. Dışardan bakılınca şusu var busu var zengin gözükebilir ama birde bana sor. Ama mutsuz değilim çünkü yatırımımız var.

Bugün burda yazanların bir çoğu eline para geçse bilgisayarını upgrade etmeye çalışacagından eminim.

Bir yerde okumuştum geçenlerde "Zengine para ver 2-3'e katlasın, fakire para ver gitsin Iphone 12 alsın." diye. Ne yazıkki durum böyle. Bu arada bu yazıları yazarken cebimde bankalarda dahil tüm nakitim 115tl, özel sektör maaş ne zaman yatar bilmiyorum.

"Konu csb bu arada ama neyse, insanlar haftalık böyle konularda yazıp yazıp stresini atıyor, iyi oluyor"

Dediğiniz gibi bazen iyi oluyor bu tip yazışmalar :) Ama kendimle ilgili çok detaya indim. Merak edilen birşey olursa özelden cevaplasam daha doğru olur sanırım.

• babasının tüm borcu üstlenip kapatıcak gücü var ise neden çocuğa kredi çektiriyor

sırf yaşım geldi evleneyim düşüncesiyle evleniceksen zaten hiç evlenme

kızın baskısıyla evleneceksen yine evlenme

kız arkadaşım vardı bitane babası evlenirse evini veriyordu 2015 passat ı vardı düğün masrafın hiç bişey olmıycak herşey hazır sadece gelinlik ve damatlık masrafı var başka hiçbişey yok

evlenmedim

pişman değilim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.