Edit: Durum güncelemesi
Son gelişmeleri paylaşmak istedim. Laptopı Asus servisine gönderdim, fanın değiştirileceğini söylediler, sonra yedek parça bekleniyor şeklinde 1 hafta bekledi ve sonra bir baktım ups kargo bir zarf getirdi, iade değişim belgesi göndermiş Asus, laptop'ın onarılması mümkün değildir demişler, 30 euro'luk fan için laptopı değişime sokmuşlar, bende elimdeki belge ile vatanbilgisayara gittim, değişim istiyorum dedim, aynı ürün yok para iadesi yapabilirz dediler, ben aynısı yoksa misli modeli alma hakkım olduğunu söyledim, önce kem küm ettiler sonra mahkemeye mi vermiştiniz dediler, hayır ama vermem mi gerekiyor dedim yine kem küm, sonuçta bütün ısrarlarıma rağmen işlemi iade şeklinde düzenlediler, illallah ettirdiler diyebilirim onun için yorudum ve iade ettim, paramı 3 gün sonra hızlıca geri verdiler bu konuda haklarını vermeliyim ama şuan iade aldığım tutarla aynı veya benzer özellikte bir laptop almam mümkün değil, üstüne minimum 10 bin tl koymam gerekiyor, kısacası Asus 30 euroluk fanı tedarik edemeyip madur etti, Vatanda değişim yapmayıp mağduriyeti bir üst seviyeye taşımış oldu. Özetle paramla rezil olmak deyiminin karşılığını canlı canlı yaşamış oldum.
Fan ile ilgili sorun yaşayan kullanıcılardan bilgi paylaşımı amaçlı konu açıyorum.
15 gün önce vatan bilgisayardan G513QR modelini almıştım. 3070 ekran kartlı olan modeli, 2 gün önce fandan hafif bir gürültü gelmeye başladı, baktım tozlanmış ızgara kısmı temizledim. Düzledi ama birkaç saat sonra tekrar başladı. Ertesi gün daha da şiddetlendi ve artık titreşimde yapıyor. Yalnızca GPU fanında problem var. Gürültü inanılmaz seviyelerde şuan laptopu sadece sessiz modda kullanabiliyorum. Oyun bilgisayarında oyun açmak imkansız hale geldi.
Benzer durumlarla karşılaşan varsa servis maceralarını paylaşabilirse memnun olurum. Koşulsuz iade hakkım maalesef 1 günle kaçırdım bayram tatili sonrası servise göndericem.
Şikayetvar da bu konuyla benzer durumlar buldum hatta Asusa güvendiğim için bakmamıştım ama şikayetvara baksaydım muhtemelen bu modeli almazdım.
Önceki laptopım Monsterdı hala çalışıyor fakat fanı çok gürültülüydü 2 sefer fanı bozuldu değiştirmiştim garantisi bittiği için içini açıp fanı sık sık temizliyordum. Asusu iyi soğutma performası ve daha sessiz çalışması amacıyla tercih etmiştim ama şuan pişmanım, fan arızası zaten canımı sıkıyor ama arıza vermeden öncede fanların sesi oyun oynarken monsterdan farklı değildi, oldukça gürültülü hatta kulaklık takmadan oyun oynamak pekte mümkün değil.
Daha ucuza 3080 li Monster varken bunu tercih ettim bakalım servis sonrası memnun kalabilecekmiyim.
LG Servisi mükemmel
|
Apartmanda komşuculuk üzerine ibretlik!
|
|
|
|
#★# LG NEXUS 4 ile WIFI ve Operatör çekiminde sorun #★#
|
Guild Wars 2 denemek
|
MSI 970A-G46 + AMD FX8320 Bios güncelleme
|
|
Meslek: Satürn Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. - Sahibi
İlgi Alanları: Mühendis
SONY PLAYSTATION 4 1 TB PSN: KaradenizKARTALI ll Monster ABRA A5 V6.1 (16GB update) ll AMD Ryzen 9 3900X ll MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon ll Cooler Maste 120mm Su Soğutma ll CM HAF 912 ll 32 GB Kingston 3200 Mhz ll 500 GB Samsung 970 EVO Plus SSD ll 2x1 TB HDD ll Asus RTX 2080 Super DUAL EVO V2 ll Creative Sound Baster Recon3D ll Sennheiser PC 350 ll High Power Direct12 1000W |
SONY PLAYSTATION 4 1 TB PSN: KaradenizKARTALI
PS VITA, NINTENDO 3DS XL Monster ABRA A5 V6.1 AMD Ryzen 9 3900X ll MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon ll Cooler Master 120mm ll CM HAF 912 ll 32 GB Kingston 3200 Mhz ll 500 GB Samsung 970 EVO Plus SSD ll 2x1 TB HDD ll Asus RTX 2080 Super DUAL EVO V2 ll Creative Sound Baster Recon3D ll Sennheiser PC 350 ll High Power Direct12 1000W |
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 690
İkinci El Bölümü Mesajları: 127
Konularının görüntülenme sayısı: 9.010 (Bu ay: 123)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 247 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware