Şimdi Ara

Evlenmek Zorunda mıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş 25 olunca başta ailem, sonra akrabalarım olmak üzere herkes üstüme yürüyor evlen diye. Ben hayatımı evlenerek sürdürmek istemiyorum. İllaki hayatımda bir kadın olmalı, evlenmek illaki güzel bişey ama evlendikten sonra bi de çocuk yap diyecekler. Ondan sonra tüm hayatım ev geçindirmek, çocuk büyütmek üzerine kurulu olacak. Evlenmek zaten büyük bi sorumlulukken bi de çocuk yapmak apayrı bi sorumluluk. Bu sistem neden böyle ? Herkes evleniyor, çocuk yapıyor, ondan sonra bu hayatını sürdürebilmek için sürekli çalışıyor. Kendisi için hiç bişey yapamıyor insanlar.

• kim kimi evlendiriyor kendi evliliğinin
  • Değilsin/Değilim/Değiliz

Zorla evlenince mutsuz olacağını hayatının zehre dönüşeceğini falan dile getir eğer ki düşmanların değilse anlayışla karşılarlar

Edit:Ayrıca o insanların yaşamında ne denli hüküm sahibi olacakları gene senin kendi elinde.Hayır demeyi öğren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Nisan 2016; 10:42:50 >
  • Banada surekli soruyorlar,27 yaşındayım doğru durust işim yok ne evliliği diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereya kadar elizabeth?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız mı ölmek istiyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalışmak zorunda mıyım?
    8 yıl önce açıldı
    Yalnız yaşamakmı,evlenmek mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam evlenmek zorunda değilsin de evlenip çocuk sahibi olma olayına niye karşısın onu anlamadım.Ailen senin gibi düşünse sen de olmayacaktın.Ya da insanlığın soyu tükenecekti.
  • Siz siz olun büyük konuşmayın.

Bende evlenmem felan diyordum ama Hayatıma biri girdi. Resmen söylediğim herşeyi yutturdu bana

Onunla bir ömür geçiririm ben valla bana uyar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Siz siz olun büyük konuşmayın.

Bende evlenmem felan diyordum ama Hayatıma biri girdi. Resmen söylediğim herşeyi yutturdu bana

Onunla bir ömür geçiririm ben valla bana uyar

Hocam çok sevdiğim biri olur severek isteyerek evlenirim ama bizimkiler bak sana şu kızı yapalım güzel kızdır diyorlar Yahu ben o insanı sevemedikten sonra isterse Adriana Lima olsun o evlilikten bi hayır gelmez.

• Zorunda degiliz AMA : hayat siradanlasiyor ve evlilik gibi seylere yonelmek seni olumlu etkiler. 25 35 arasi kafana eser bu.

Zorunda degiliz AMA : duzenli cinsel hayat

Zorunda degiliz AMA : 45 50 ye geldiginde ben napiyorumlan ? Demiceksin cocuklarim var onlari iyi yetistiriyim diceksin.

Zorunda degiliz AMA : dunyaya spermlerini birine aktarmak icin dunyaya gelmissin.

ZORUNDASİN ASLİNDA :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde evlenilmez.

yok düğün, yok ev al, yok düzen kur bilmem ne, e haliyle 30 una merdiven dayamadan evlenemiyorsun.

hangi kadın bu devirde atıyorum üniversite öğrencisi adamla bişey beklemeden evlenip o adamın hayallerini yaklamasında yardımcı olur? bu fedakarlığı bu devirde kim yapar?

e ben tüm hayallerimi tek başıma kovaladıktan sonra, sırf gelirim iyi diye gelen kadından da bir hayır gelmez, 30uma kadar yalnız yaşamışsam hayatın en zorlu anlarını yalnız başıma tecrübe etmişsem, yalnız da ölürüm sıkıntı değil, dostlar yanımızda olsun gerisi fasa fiso.
  • o zaman bizde 45 50 yaşında evleniriz
    olum bekarlık gibisi var mı ya
    mesela çok ufak bir örnek bir işte çalışıyorsun diyeyim o iş çok ağır ve yorucu o işten çıkınca işde bulamayacaksın bir süre evli olduğunda başka güzel bi iş bulana kadar sabretmek zorundasın ama bekarken öylemi çıkarır koyarsın masaya o kadar
  • Zaten son zamanlarda çevremde çok boşanma vakaları görüyorum. 2 senedir sevgili olan kişiler geçtiğimiz haftalarda nişanlandı ve 2 hafta sonra nişanı atıp ayrıldılar. Kuzenim evlendi, 1 hafta sonra kavga edip ayrıldılar. Bu insanları gördükten sonra hiç evlenesim gelmiyor. Yalnız yaşarım, yalnız ölürüm. En azından hobilerime ayıracak, dünyayı gezip görmeye ayıracak zamanım va param olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: INVESTGN DISCOVERY

Banada surekli soruyorlar,27 yaşındayım doğru durust işim yok ne evliliği diyorum.

Aynen bende 27 yaşındayım, psikolojik baskı yapıyorlar. İstemiyorum ama sanki bütün sülale, eş dost senkron çalışıyor evlen diye :S
  • Evlenmek güzel şeyde karşındakinin gerçekten evlenilecek bir insan olması gerekiyor.Evlenene kadar düzgün insan sanıp evlendikten sonra değişenlerde mevcut.Hadi para sıkıntısı olmasa bu kadar kafaya takmazsın.Sen ömrün boyunca evliliğin için emek harcamaya başlayacaksın sonra karşındakinin aslında sana uygun olmadığı ortaya çıktığı zaman zehir olur hayat.Evlilik büyük sorumluluk.Gerçi bu filmi izledikten sonra gerçekten aklı başında olan insanların evlenmesi gerekiyor dikkat edin eğitimsiz insanlar daha çabuk evlenip daha çok cocuk yapıyorlar hayatları boyunca evine bakmak zorunda kaldığı halde kafaları rahat nasıl olabiliyor anlayamıyorum.http://www.imdb.com/title/tt0387808/ bu filmi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 25 Nisan 2016; 12:05:20 >

• Bazilari keske gec evlenseydim gec cocuk yapsaydim diyor
    Bazilari keske bu kadar beklemeseydim diyor

Kisiden kisiye degisir hocam ikisini de dene tarafini sec

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

quote:

Orijinalden alıntı: INVESTGN DISCOVERY

Banada surekli soruyorlar,27 yaşındayım doğru durust işim yok ne evliliği diyorum.

Aynen bende 27 yaşındayım, psikolojik baskı yapıyorlar. İstemiyorum ama sanki bütün sülale, eş dost senkron çalışıyor evlen diye :S

Milletin ağzı torba değilki hocam bağliyasın.

• yoo sağ el var sol el var
  • Hacı, hiçbir şeye mecbur değilsin.

Bu hayat senin. İnançlı biriysen Allah'tan başka kimseye hesap vermeyeceğini bil. Allah da sana "niye evlenmedin, niye çocuk yapmadın" gibi saçma sorular soracak değil.

Bunlar insanların sırf çoğunluğa ayak uydurmak için gelenek adı altında yaptıkları şeyler. Gelenek diye uygulanan şeylerin ardındaki mantığı, amacı sorgulayıp araştırmaya kalksak eminim büyük çoğunluğu sadece "önceden de yapılıyordu, o yüzden yapıyoruz" tarzı şeyler çıkar. O yüzden kimseyi umursama, kim ne düşünürse düşünsün, sen kendi mutluluğuna bak.

Kendine göre birini bulursan evlilik güzeldir. Ama bunun için evlenmeden önce birbirinizi iyi tanımanız lazım.

Çocuğu boş ver zaten.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.