Şimdi Ara

evlenipte evlilik sözleşmesi yapmadığına pişman olan var mı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
11.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli olan sözleşme yaptırmak zorunda bırakmayacak biriyle evlenmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat212121

quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

Kiz calismiyo ve parasi yok tahminimce

kızın durumu orta aynen çalışmıyor

Bende bu şekil düşüdüm ilk. Eğer gerçekten seviyorsa seni biraz zaman tanı kırgınlığı geçer, yoksa bu nedenden dolayı bi ilişki biter mi hiç ??? Yapar sözleşmeyi takılmaz ufak ayrıtılara nasıl olsa ayrılmıcam seviyorum diyerek..
  • Evlilik sözleşmesi yapman demek, kız arkadaşına güvenmemen demektir.
    Aynı masada yemek yerken "git kendine bir tabak yemek koy, benim tabağımdan aşırma" demek gibidir.
    Evlilik oysa bir "birliktelik"tir. Ruhun ve bedenin eşleşmesi, birleşmesi demektir. 2 karakterin aynı noktada bir uyum oluşturması demektir.
    Sen hangi mantıkla böyle bir şey yapmaya cüret ettin ?

Kısa bir tanım yapmak gerekirse: Sen, onunla ayrılıcağın günün hesabını yapmış oluyorsun daha birleşmeden. Elini bırakacağın günü kolluyorsun. Böyle bir adamla, yalnızca bir çıkarı olan bir kadın evlenmek ister. Kendi malını, mülkünü korumak isteyen bir kadın. Peki sen, böyle bir kadınla evlenmek ister miydin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conservator -- 15 Aralık 2012; 4:23:40 >
  • Konuyu görünce direk girdim,evlilik sözleşmesi kızın kesinlikle seni seviyor yada seni sevmemesi ile alakalıdır.Evlilik sözleşmesini karşılıklı yaparsınız,taraflar birbirinden para veya hak talep etmeyecek,fakat herhangi bir delil ile aldatma olayında şuçu işleyen taraf sözleşmeden muaf olacağına dair bir sözleşme yaparsanız hodri meydan olur,çok da güzel olur bende bunu yapacağım.
  • Tarafların birinin durumu kötü diğeri ise varlıklı ise yani aradaki fark çok ise sözleşme kesinlikle yapılmalı. Onca yıl çalış ama verdiğin yanlış karardan ötürü birçok emeklerin çöpe gitmesine karşıyım. Evlilik zor zanaat hele bu dönemde.
  • aynen öyle. bu dengini bulmak o kadar önemli ki. çoğumuz atlıyoruz bunu amaan nolcak evlenelimde bitsin gitsin mantığıyla evlilik yapanlar çok bu ülkede. ne üniversite mezunu sözde temiz diye lise mezunlarını alıyorlar hayatlarını karartıyorlar kendi çevremde var böyleleri ya hemde kız tarafı olan bizim tanıdık. kadın lise mezunu adam üniv mezunu çalışıyor köpek gibi kadına bakıyorum hiçbirgün evinde oturmuyor hergün başka yerde gezmeye gidiyor sürekli eşyaları yeniliyor hiçbirşeyi beğenmiyor izliyorum ve yuh diyorum resmen evde inek beslemekten farkı yok bunun açıklamasıda yok.hadi bu para boyutu gel gelelim günlük hayat kısmına en önemli kısım. yedik içtik çok güzel yemek yaptı hanım eyvallah ee sonra ? yahu hanım bugün işte şunu şunu yaptım şu şu oldu. hanımdan cevap : hı ?. bilmez ki. belli bir hayat görüşü bile yoktur. anca çok afedersiniz ama hayvanlar gibi temel gereksinimlerini karşılıyorlar onlarıda adamın sırtından kendi yaptıkları ya annelerinin evine gitmek eve gelincede dizi evlilik programı felan seyretmek. okuyan genç arkadaşlara sesleniyorum yapmayın yakmayın kendinizi laf anlatamazsınız böyle vizyonu dar insanlara. hiç denemeyin bile çok büyük kavgalar çıkar çünkü resmen bu duvara laf anlatmaktan farklı birşey değildir. Kuranda ayet : Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ? .. durumu çok güzel özetliyor.

herkes kendi dengini bulsun muhteşem önemli bir konu bu.denginizi buldunuz mu kafalarınız uyuştumu varya en ufak şeylerden bile mutlu olursunuz. yoklukta eşiniz size mana bulmak yerine destek çıkar. halden anlar. sen birşey söylemeden o ne demek istediğini anlar sen birşeylerden bahsettiğinde höö o ne ya boşver sen onu bak dizide nolmuş bak programda nolmuş demeyen aksine söylediklerine katkıda bulunan yeri geldiğinde eleştiren birisi isterim ben şahsen. zaten böyle biriylede ne sözleşme dinlersiniz ne birşey o da çalışır sende el ele verdikten sonra evelallah arabanıda alırsın evinide mis gibi dizersin tatiline gidersin.çocuğunu devlet okuluna değilde koleje yollarsın.hayata 2,3-0 önde başlatırsın. bunları hep düşünün.

Allah herkesin gönlüne göre versin. saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Aralık 2012; 3:54:32 >

• en iyisini yapmışın her ne kadar dünyalar kadar sevsen de evlendikten sonra herşey değişebiliyo sadece kız için demiyorum her iki taraf da değişebiliyo ki kaldı ki boşanma oranları son senelerde iyice arttı o yüzden her ihtimali düşünmek senin doğal hakkın bence evlenecek çiftlerin sözleşme imzalaması çok mantıklı madem birbirinizi çok seviyorsunuz çok da güveniyosunuz o zaman sözleşme yapmak o kadar zor olmamalı ama sözleşme lafını açar açmaz çirkefleşiş senden ayrılıyorsa ben bunda bir bit yeniği ararım
  • iyi tanımıyormuydun ki niye sözleşme yapma gereği duydun demekki güvensizlik var. O ayrıldıgına göre onda'da var aynı olay.
  • Sozlesmeye ne gibi maddeler koymayi dusunuyordun? Bunlari duyunca mi birakti, yoksa sozlesme lafini duymasi yettimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Sozlesmeye ne gibi maddeler koymayi dusunuyordun? Bunlari duyunca mi birakti, yoksa sozlesme lafini duymasi yettimi?

sözleşmeye cocuk eger olursa bende kalıcak dedim bide nafaka isteme olayı hiç bir şekilde olmucak dedim ertesi gün ayrılalım dedi bende tamam dedim kapadım yüzüne:)

açıkçası umrumda degıl bir sürü kız var daha

kızın durumu çok kötü değildi ortaydı bende fazla zengin değilim ama ev ve arabam var yetiyor bana ayrıca kıza cok guveniyordum ama iyiken herkes iyi bide kötüyken herkes kötü o mantıkla gittim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Evlilik sözleşmesi yapman demek, kız arkadaşına güvenmemen demektir.
    Aynı masada yemek yerken "git kendine bir tabak yemek koy, benim tabağımdan aşırma" demek gibidir.
    Evlilik oysa bir "birliktelik"tir. Ruhun ve bedenin eşleşmesi, birleşmesi demektir. 2 karakterin aynı noktada bir uyum oluşturması demektir.
    Sen hangi mantıkla böyle bir şey yapmaya cüret ettin ?

Kısa bir tanım yapmak gerekirse: Sen, onunla ayrılıcağın günün hesabını yapmış oluyorsun daha birleşmeden. Elini bırakacağın günü kolluyorsun. Böyle bir adamla, yalnızca bir çıkarı olan bir kadın evlenmek ister. Kendi malını, mülkünü korumak isteyen bir kadın. Peki sen, böyle bir kadınla evlenmek ister miydin?

Kız olabilir beyler dikkat.

Ama bi kızın da evlilik hakkında bu kadar yaratıcı ve güzel şeyler söylemesi ilginç, bence erkek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat212121

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Sozlesmeye ne gibi maddeler koymayi dusunuyordun? Bunlari duyunca mi birakti, yoksa sozlesme lafini duymasi yettimi?

sözleşmeye cocuk eger olursa bende kalıcak dedim bide nafaka isteme olayı hiç bir şekilde olmucak dedim ertesi gün ayrılalım dedi bende tamam dedim kapadım yüzüne:)

açıkçası umrumda degıl bir sürü kız var daha

kızın durumu çok kötü değildi ortaydı bende fazla zengin değilim ama ev ve arabam var yetiyor bana ayrıca kıza cok guveniyordum ama iyiken herkes iyi bide kötüyken herkes kötü o mantıkla gittim ben

Kusurs bakma da sana

O maddeleri hicbir kiz kabul etmez bir de suratina tukurur

Seninki hayalcilik olmus biraz

• Böyle konular toplumu bilgilendiriyor.Bende böyle hareket edeceğim :)
  • Sözleşme yapılabilir elbette ama belli şartlar olmali bence Mesela taraflardan biri aldatma olayına girerse,ortada cocuk varsa vs vs.

• Evlilik sozlesmesi kendini korumaktir.Her durumda yapilmali.
  • Birde kız sana evlilik sözleşmesi yapmak istediğini söylese sen napardın

• quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Önemli olan sözleşme yaptırmak zorunda bırakmayacak biriyle evlenmek.

• Sözleşme gerekli fakat maddelerini kimse kabul etmez.

• Şimdi maddeleri gördükten sonra haksız olduğunu gördüm. Kadın çocuğunu doğuracak, sonrada sen anlaşamayınca anlaşmaya göre ayrılacaksın, kadında afedersin ama babayı alacak. Ne çocuğunu alabilecek nede geleceğini garantileyebilecek. Onu geçtim bir kadın için çocuğu olduktan sonra evladı kocasından ön plana geçer, seçme şansı olduğu taktirde kocasını seçecek kadın daha görmedim ben ve sen kadından evladını istemişsin.

Kusura bakma ama başlık parasıyla doğudan yada güneydoğu asyadan kız almadığın sürece kimse bu şartları kabul etmez sana söyliyeyim.

Ayrıca hukukta sözleşmelerin eşit olması kuralı vardır, çocuğu alıp nafakada vermediğin zaman bu eşit bir anlaşma olmaz, tek taraflı bir anlaşma olur. Bu anlaşmaya göre olacak boşanmayıda hiçbir mahkeme onamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich Engels -- 16 Aralık 2012; 12:12:39 >
  • baştan çok doğru ypmışsın dedim ama
    şartları okuyunca kıza hak verdim ,evlilik sözleşmesi boyle olmaz
    bide nafaka isteseydin bi o kalmış

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.