Şimdi Ara

Evlenen ya da nişanlanan arkadaş görünce içim sıkılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    instagramda ya da facebookda veya başka sanal mecralarda arkadaşlarımın evlendiğini, nişanlandığını vs görünce neden içim sıkılıyor? Ben fesat ya da kıskanç bir insan mıyım? Kendimi kötü hissediyorum bepeni butonuna basmak isteyip basamayınca. Bu durumundan sebep psikiyatriste gitmeyi düşünüyorum. Ben kötü bir insan mıyım? Bende mutlu olmak istiyorum. Yaş 30 oldu. Evlenemiyorum psikolojisi yaşıyorum. Birçok kızla konuştum, hiçbiriyle de olmayınca sorunun kendimde olduğunu düşünmeye başladım. Hani başkalarını mutlu görünce bir burukluk geliyor başka birşey değil, yoksa mutlu olsunlar, sadece neden bende yaşayamıyorum aynı şeyleri hissiyatı. İmrenmek de denebiliyor buna tabi inşallah bendeki budur. 3-4 kızla evliliğin kıyısından döndüm. Onca şey yaşayıp elde hiçbirşey olmaması canımı sıkıyor. İnsanlar zamanı gelmemiş, nasip olmazsa olmaz boşuna kafana takma diyor, haklılardır da.. İnanın eskiden kafama takmazdım rahattım lakin yaş ilerledikçe, insanlar hayatlarını kurmaya, çocuklarını büyütmeye başlayınca, arkadaş ortamı azalınca ister istemez ne oluyor böyle diye düşünüyor insan. Artı olacakmış gibi olup bir anda bitişler.. sen çok farklısın, senin gibisini görmedim diyen, ardından olmayacak, olmuyor demeler? Tuhaf. Çok acayip. Bir anlam veremediğim nokta da; göreceli tabi ancak güzel güzel kızların yine göreceli olarak odun tiplere gitmesini lütfen bir izah edin. Anlıyorum neden olduğunu biraz ancak illa ki benden fazla şeyler yaşayanlar vardır bi izah etsin. İlla ki psikolog arkadaşlar da vardır durumu açabilir misiniz detaylıca? Birde bu davranışım anormal midir başkasının mutluluğuna sevinememek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşündürücü

• Gayet natural bir durum yaşıyorsun. Ama kafana takma. Psikolojik olarak etkileneceksin. Orası da gayet normal. Bir süre sonra takmayacaksın. Hayatini da iyi bir şekilde yasamanı öneririm. Her şey evlilik değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evlensende evlenmesende öleceksin. Yaşamın sona erecek.

Şu kısıtlı zamanda yapıp veya yapmayacağın üzerine can sıkmak mantıksız. İnsan kendi kendini tedavi edebilir. Psikolog dinleyen arkadaş gibi bir şey.

Ben instagram ve face kullanırım ama 1 tane arkadaş ekli değil. Haber alma amaçlı kullanırım. Teknoloji oyun vs.

İnsanlar öyle yaşıyor diye sende öyle yaşamak zorunda değilsin. Aha bak bende dahil burada evli olmayan yaşı ilerlemiş bir sürü kişi var. Çevremdeki 1 tane mutlu olan evlilik görmedim. Bak abartmıyorum. Mutluluk olsa dahi benim yapacağım bir şey değil. İnsanlar özellikle kadınlar fikir anlamında çok basit geliyor bana. Çözüm üretmekten aciz kaosçu yaratıklar.

Senin kendine şu soruyu sorman lazım.

"ben evlensem diğer insanlar gibi toplum içinde sahte mutluluk saçabilirmiyim" ya da "ben evlensem her şeye rağmen evliliği götürebilirmiyim?" gibi.

İnsanların evlenip aile geçindirme eylemleri sana über bir olay gelmesin. Onu herkes yapar.

Önemli olan çocuğu kadını doğru yetiştirip vizyonlu insanlar olarak hayata devam edebilmek.

Yoksa doğudaki kürtte suriyedeki savaştan kaçan Suriyeliler de tavşan gibi 1 düzine çocuk yapıyor. Onu herkes yapar.

Önemli olan yetiştirdiğin çocuğun sana ilerde sövmemesi konu dışı asosyalleri gibi olmaması.

Yetiştirdiğin kızın, aynı anda 5 erkeği birden idare etmeyip düzgün yaşayıp ilerde düzgün bir damada varıp düzgün bir aile olması gerekir.

Tabi bu devirde böyle çocuk evlat yetiştirecek aile cüretkarca söylüyorum yoktur.

O yüzden kendini üzme imrenme, imrendiğin aileler gelenekçi kopya hayat yaşayan insanlar. Hayata dair en ufak bir öz eleştirileri fikirleri veya aile fertlerine saygıları yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Baskı altında olmaz insanı strese de sokuyor. Bu da baş ağrısı hiper tansiyon gibi hastalıklara davetiye.. gittim kendime tansiyon ölçer aldım mesela.. işte bu yüzden açtım konuyu. Takmamayı, eskisi gibi rahat olmayı tekrar yapabilmeliyim. Dışarda gezmeliyim evde sıkıyor insanı.. devlette işe gireceğim bir ihtimal, oda olursa meşgalem de olur kafam dağılır.

• Benimde çok içim sıkılıyor çevremden biri evlendiği zaman. Bir çeyrek 400 Lira olmuş, yakın uzak demeden insanlar utanmadan davetiye veriyor. Özellikle çok yakın akrabalardan biri evleneceği zaman beni afakanlar basıyor gitti diyorum Tam Altın. Bazılarının sadece Nişanına gidiyorum , bazılarının sadece düğününe. Utanmadan milletten çift altın bekliyorlar çıldıracağım. Arkadaşlar kimsenin mutluluğunda gözüm yok ama siz mutlu olacaksınız diye bana saplamanızdan çok rahatsızım. Bu düğün, evlilik ve altın konularında toplumsal olarak bir adım atılmalı. Gerekirse KHK çıkarılmalı.
  • Bu krizde helal olsun durumu iyi olmayanlar kirada olanlar için söylüyorum abi hiçmi bu insanlar korkmuyor işsiz kalsa kadına nasıl bakacak çocuga nasıl bakıyorsunuz cidden bence araştırılmalı tez yapılmalı halen merak ediyorum nasıl para yetişiyor.

Toplum demotive ediyor bizim insanımız bunda çok başarılıdır evlenemedn kız bulamadm kimse sana bakmıyor bak herkes evlendi gibi laflarla demotive ediyor aslımda çok mutlusun ama bu sözler beyninde yankı yapıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmrenmek kardeşim. Bu derece kıskançık insani bi durum fesatlık dediğin art niyet içerir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.