Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (705. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.387
Cevap
160
Favori
1.632.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 703704705706707
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kopernik58

    Çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.
    Makinede ön yıkama programı da yok maalesef. 20 derecede 100 farklı lekeyi çıkarır sloganı ile satılıyor işe yaramaz makinemiz. Bu sebeple ön yıkama koymamışlar.
    Bu yeni nesil makineler elektrik ve suyu az kullanma ayağına temizliği zerre önemsememe yolunu seçmişler anlaşılan. Kime sorsam aynı şeyi söylüyor.
    On farklı deterjan ile denedim. Üç buçuk saat yıkadı ama leke çıkmadı yine.
    Merhaba,

    Kullandığınız deterjanların tamamı temizlik konusunda çok zayıf ürünlerdir. Makinenizden iyi verim almak için toz deterjan kullanmanızı öneririm. Bingo Ultra Beyaz, Ariel Profesyonel ve Domol tozu (Rossmann'da satılıyor) deneyebilirsiniz.

    Sıvı deterjanların ağartma, leke çıkarma ve mikropları yok etme etkisi toz deterjanlara göre gözle görülür derecede daha kötüdür.

    Bir kez denemek için fiyatı çok uygun diye küçük bir şişe Persil Premium sıvı almıştım. Elimle ovalayarak çıkarabileceğim bir lekeyi dahi çıkarmamıştı.




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında persil toz deterjan da var elimizde ama bu fotoğrafa almamıştım. Onunla da yıkama yaptık ama yine de çıkmadı lekeler.
    Bundan sonra ise sıvı deterjan almayı düşünmüyorum zaten. Hep toz alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamaşır olarak Grundig GWM 10401 10 kg A+++ ve Arçelik 10143 YCM kullanıyorum bir aydır. Kurutma olarak Grundig GDH 80 Y A+ 8 Kg.

    İkisinden de çok memnunum. Grundig'in su alma ve su verme sırasında daha gürültülü olması haricinde bir farkları yok (su almada ses farkı kattanda olabilir, arçelik 5. katta, grundig 2. katta). Şimdi alacak olsam iki tane grundig alırdım. Motorlar aşırı sessiz, banyoya girmeden makine çalışıyor mu çalışmıyor mu anlamıyorsunuz bile. Sadece Su alıp verirken ve sıkarken ses çıkarıyorlar.

    Bunlardan önce 10 yıl orta seviye siemens kullanmıştım (6 kilo), onun çıkarmadığı lekeleri çıkarıyorlar. Tambur ve motor gelişmiş 10 senede dedim değiştirince hakkatten. Sararan, Siemens in düzeltemediği bir şilte kılıfını bembeyaz yaptı arçelik.

    Siemens in de allahı var ama 10 sene hiç sorun çıkarmadı.
  • Merhabalar,

    Çamaşır makinesi alma arefesindeyim. bütçe 4500TL civarında. Öneriniz nelerdir?
  • welowis kullanıcısına yanıt
    Bosch'un WAT24581TR modeli veya muadili olan Siemens WM12T581TR modeline bir bakmanızı öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jealousshine05 kullanıcısına yanıt
    Forumdan okuduğum kadarıyla seçenekler oluştu gibi ama ayrımı nasıl yapacağımı bulamadım :)

    * Siemens WM12T581TR
    * Siemens WM12TS80TR
    * Electrolux EW8F2166MA (Biraz bütçeyi aşıyor)
    * Electrolux EW8F229ST
    * Electrolux EW6F3146EB

    Banyoda kullanılacak, 9kg dan aşağı olmasın diyoruz yorgan falan yıkarmışız, mümkünse sesli çalışmasın, 15dk gibi kısa programı olsun, iyi temizlesin bir de :) bazı yorumlarda kokulu çamaşır çıkaran makine olduğunu görünce tedirginleştim açıkçası :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • welowis kullanıcısına yanıt
    Ben de şahsen Bosch kullanıcısıyım, electrolux'ü bilmediğimden pek yorum yapamayacağım, evet bazı bu tarz şikayetleri görünce tedirgin olabiliyor insan ama ben sorun yaşamadığımdan çevreme de rahatlıkla önerebiliyorum, yazdığınız ikinci siemens otomatik dozajlama sistemine sahiptir ilk modelle tamamen aynıdır tamamen sadece dozajlama sistemi farklılık yaratıyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • welowis kullanıcısına yanıt
    Electrolux EW8F229ST modelini ben kullanıyorum rahatlıkla önerebilirim.
  • Merhaba,

    Bir arkadaşım için 3000 lira civarında bir çamaşır makinesi arıyoruz.
    Hangi modelleri önerebilirsiniz?
  • rapBiTT kullanıcısına yanıt
    Vestel CMI 9812 modeli var 2899'a

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba, efsane alman siemens 10s760 modelini kullanmaktaydım 10. senenin sonunda ben de anakart arızası problemini yaşadım maalesef, servis yaklaşık 1400 TL'lik bir ücret çıkarınca yeni makina arayışına girdim.

    2.750- 3.000 TL bandında fiyat olarak birbirine yakın aşağıdaki iki model arasında kaldım özellikleri birbirine yakın gibi ancak tecrübeli arkadaşların yorumları çok faydalı olacaktır.

    Profilo CMS120DTR
    Bosch Wga142x0tr
  • Arkadaşlar merhabalar. Hotpoint ariston 107617 jd tk kurutmali çamaşır makinesi kullanıyoruz. Daha önce de yazmıştım belki hatırlarsınız. Bir yıldır kullanıyoruz makineyi ama lekeler çıkmıyor maalesef. Farklı deterjanlar ve farklı programlarda denedik ama sonuç aynı. Servis geldi ürünü götürdü, suyu ısıtıyor, yıkama yapıyor, herhangi bir sorun yok dediler. Ürünün yazılımını güncelleyip geri getirdiler ve görünürde herhangi bir sorun yok ve bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler.

    Ben de yıkama esnasında durdurdum ve kazanın içindeki suyu inceledim. Olması gerektiği gibi sıcaktı ama pek köpük oluşmamışti. Bundan dolayı şüphelendim, sebep ne olabilir dedim kendi kendime.
    Problemin sifon problemi olabilecegini bir yerde okumuştum. Bunun sebebi de tahliye hortumunun alçakta a olmasiymis. Kullanma kılavuzuna baktım. 65 ila 100 cm yükseklikte olmalı diyor. Aksi halde sifon problemi oluyormuş ve makine sürekli su alıp verebiliyormus. Bundan vestel servis görevlisine bahsettim ama bir şey olmaz filan dedi.

    Sizler ne dersiniz. Özellikle bu işin ustası olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Makinenin leke çıkarmama sebebi bu olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kopernik58 K kullanıcısına yanıt
    Sorun makineden çok kullandığınız deterjanlardan kaynaklanıyor gibi. Eğer hiç köpürme de olmuyorsa deterjan miktarını da arttırmanız gerekir. Sifon yapma olayı olsa makine suyu ısıtmaya fırsat bulamaz. Sürekli aldığı su tahliye edileceğinden ısıtma adımına geçse bile su yeterli sıcaklığa ulaşamaz. Yine de siz hortum yüksekliğini kılavuzda belirtildiği şekilde ayarlayın garantiye almış olursunuz. Beyazlar için omo active fresh toz deterjan kullanabilirsiniz. Renkliler için de persil color toz deterjan kullanabilirsiniz. Bunlar bizim her zaman kullandığımız ve performanslarından memnun kaldığımız deterjanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşa hak veriyorum biraz, çünkü aynı sorun benim de başımdan geçti. Denemediğim deterjan kalmadı, gider borusunu kanalizasyon bağlantısından çıkarıp dışarıya bıraktım acaba su geri mi geliyor ya da suyu mu boşaltıyor diye ama sorun yok. Su mı ısınmıyor acaba dedim ama onda da bir sorun yoktu. Ne yaparsam yapayım makinen temizlemesini sağlamayadım. En sonunda kelepir fiyata satıp yeni bir makine aldım, şimdilik sıkıntı yok.

    Bazı makinelerin genlerinde leke çıkarmak olmuyor maalesef. Ne yaparsanız nafile.
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Evet yaklaşık on çeşit deterjan denedik ama leke çıkmadı. Bu tahliye hortumu işine de bakacağım, bakalım fayda edecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krm1899 K kullanıcısına yanıt
    Her ikisi de 9kg 1200 devirlik modellerdir sadece arada küçük farklılıklar vardır o da fiyatlarıdır:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg çamaşır makinesi kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jealousshine05 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için. Bir arkadaşımızın referansı ile özel bir servis çağırdık amortisör değişimi dahil 500 Tl'ye kartı tamir edebileceklerini söylediler. Bakalım bu yöntemi deneyerek bir sorun yaşamadan makinayı kullanmaya devam etmek için dua edip bekliyoruz :)

    Yetkili servis tamir yapmadıklarını sadece kartı sıfırı ile değiştirebildiklerini amortisör değişimi ile birlikte 1500 TL gibi bir ücreti olduğunu söylemişti.
  • krm1899 K kullanıcısına yanıt
    Ben de hemen hemen aynısı olan Bosch Logixx WAS20761TR modelini kullanıyorum Nisan 2009 üretimi, 11 yaşına bastı ufak problemler dışında pek de bir sıkıntısı yok, sonuna kadar devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 703704705706707
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.