Arkadaşlar birkaç gün önce evde elektirikle ilgili tuhaf bir sorun vardı. Gece tuvalette akkor ampul bile kısık yanıyordu. Neyse sabah sorun yok gibiydi ama buz dolabı çalışınca ışıklar gitti geldi. Ben işteyken ailem yemek yemiş falan mutfakta elektirik kesilmiş ama oturma odasında var. Şartellere bakmışlar sorun yok. Aşağıda ki şartellere bakmışlar oradada sorun yok. Evin bazı odalarında elektirik var bazılarında yok birkaç saat oturmuşlar. Sonra enişte bey gelmiş aşağıda şartellerde sorun var diye onları değiştirmiş. Enişte eve giden tek şartel var tmm o arıza yapmış olabilir ama evin yarısında elektirik var sadece onda sorun olsa hiç elektirik olmazdı dedim. Hallettim sorun yok dedi. İşin garip tarafı şuan odada lamba yaparken fişe Bir sey taksam anlık lamba sönüp yanıyor. Buz dolabı devreye girse anlık göz kırpma oluyor lambalarda. Telefonun şarj aletini fişe taksam yine göz kiprma oluyor. Olay genel olarak bütün odalarda var. İşin garip tarafı her zaman yok. Değişik zamanlarda oluyor. Burda ne gibi sorun olabilir. Önerilerinizi bekliyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 1 Ağustos 2020; 1:42:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evin Yarısında Elektrik Kesintisi veya Lambaların Göz Kırpması
Evinizin yarısında elektrik kesintisi yaşamanız veya lambaların göz kırpması, günlük rutininizi aksatabilecek ve sorunlara yol açabilecek can sıkıcı bir deneyim olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:
- Elektrik Kesintisi: Evinizin yarısının elektrik almadığı bir durum yaşıyorsanız, yerel elektrik şebekesinde bir kesinti olması muhtemeldir. Bu durumda, evinizdeki tüm elektrikli cihazlar ve lambalar çalışmayacaktır.
- Elektrik Panelinde Gevşek Bağlantılar: Elektrik panelinizdeki gevşek bağlantılar, evinizin belirli bölümlerine elektrik akışının kesilmesine neden olabilir. Paneldeki gevşek kabloları, anahtarları veya sigortaları kontrol etmeyi deneyin.
- Hasarlı Kablolama: Evinizin duvarlarındaki veya tavanındaki hasarlı kablolar, lambaların göz kırpmasına neden olabilir.
- Yanlış Boyutlandırılmış Sigortalar veya Devre Kesiciler: Sigortalar veya devre kesiciler, evin elektrik sistemini aşırı akımdan korumak için tasarlanmıştır. Evinizin yarısında elektrik yokluğuna neden oluyorsa, devre kesicilerin atmış veya sigortaların patlamış olması mümkündür.
Bu sorunları çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Elektrik panelindeki sigortaları veya devre kesicileri kontrol et ve atmış veya patlamış olanları sıfırla veya değiştir.
- Elektrik bağlantılarını gevşeklik açısından kontrol et ve gerektiğinde sık.
- Hasarlı kablolar olup olmadığını belirlemek için duvarları ve tavanları incele ve bunları nitelikli bir elektrikçi tarafından onarmayı düşün.
- Sorun devam ediyorsa, yerel elektrik şebekesi sağlayıcınla iletişime geçerek bir kesinti olup olmadığını kontrol et.
Bu adımları takip etmek, evinizdeki lambaların göz kırpması veya elektrik kesintisi sorununu çözmenize yardımcı olabilir. Sorun devam ederse, profesyonel bir elektrikçiye danışmanız önerilir.