Şimdi Ara

Evimizin orda topragi kazarken 1500 senelik tas mezar buldular.RESIMLI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uygarlık tarihi dersi **okuna bütün antikalardan nefret ediyorum romalılar antik yunan vs lanet olsun beynim fosilleşecek yakında
  • çekilin ben arkeoloğum
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigen

quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

Bursa / Gemlik demek

Bizim de Kapaklı'nın yukarısında Selimiye Köyü diye bir yerde çiftliğimiz var.Oralarda da her yerde Rum mezarları var.

Anlaşılan Gemlik körfezi civarlarında Rumlar yaşıyordu eskiden.

Bu tür mezarlardan ben de tırsarım.Bizim çiftliğin de 200 metre aşağısında eski bir rum mezarlığı var.
    8-10 yaşlarında iken orada bir şey görmüştüm.O yaşta halusinasyon görülür mü bilmem ama gördüğüm şeyi anlatsam eğer bütün forumun alay konusu olurum.

O kadar söylemişsin anlat bari arkadaşım;bak merak ettim şimdi

Peki anlatayım hadi..

Dediğim gibi 9-10 yaşlarındayım.Her sene olduğu gibi yine yaz tatilinde Samanlı dağlarının tepesindeki dağ evimize gitmiştik.Bir sabah çok şiddetli yağmur yağdı.Yağmur dindikten sonra yürüyüşe çıktık.Derenin üst kısmındaki patika yolda yürürken , şu an bir taş yığını olan eski rum mezarlığındaki bir adam dikkatimi çekti.

Uzun saç ve sakallı , kırmızı pelerinli , papaz kılıkllı tiksinç suratlı bir adamdı.Mezarlıkların başında oturmuş bize bakıyordu.Babama dönüp ''baba şu adam kim ? '' dedim.Babam ''hangi adam ? '' dedi Kafamı bir daha çevirip baktım ve adam yok

Bulunduğumuz köy 50 haneli eski bir köy.Çok eskiden rumların yaşadığı bilinmekte.Her eski köyde olduğu gibi orda da hayalet efsaneleri dolaşmakta.Güya eskiden rumlara işkence yapılmış o köyde.Hatta taşlardan yapılma , eski bir harebe ahır var.Güya oraya rumları atıp işkence yapmışlar vs.vs.

Açıkçası hayaletlere inanmam.Bu tür efsanelere de gülüp geçerim.
    O gün gördüğüm şeyin , bir halisunasyon olduğuna , aklımın bana ufak bir oyun oynadığına inanıyorum

Ama şu da var ki ,her ne kadar hayalatlere ve bu tür şeylere inanmasam da o günden sonra eski bir mezarlığın yanından yanlız geçemiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

Ya bunlar nasıl yerin altında duruyor gömüyorlar mı

yapma bunu hocam ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

O kadar şeyi başlarında bir arkeolog olmadan mı yaptılar o mazarı ve yazıları bulduktan sonra bir arkeolog eşliğinde çalıimaları lazımdı belki de kazarlarken esere zarar verdiler mezarın üstünde kepçe tırnak izleri var gibi

olay şöyle kısaca.
    adamlar kepçeyle temel kazıyor.
    kepçe mezara takılıyor.
    adamlar olay yerine polis çağırıyor.
    polisler müze yetkililerini çağırıyor.
    sonra yetkililer eşliğinde vinç yardımıyla mezarın kapağı açılıp bakılıyor.
    içinde kemikler kafatasıo falan var.
    çalışmalar bugün devam edecekti.
  • bu da kapağı açılırken resmi

Evimizin orda topragi kazarken 1500 senelik tas mezar buldular.RESIMLI
  • bursa tv kanalında bunu gostermısler
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bigen

quote:

Bursa / Gemlik demek

Bizim de Kapaklı'nın yukarısında Selimiye Köyü diye bir yerde çiftliğimiz var.Oralarda da her yerde Rum mezarları var.

Anlaşılan Gemlik körfezi civarlarında Rumlar yaşıyordu eskiden.

Bu tür mezarlardan ben de tırsarım.Bizim çiftliğin de 200 metre aşağısında eski bir rum mezarlığı var.
    8-10 yaşlarında iken orada bir şey görmüştüm.O yaşta halusinasyon görülür mü bilmem ama gördüğüm şeyi anlatsam eğer bütün forumun alay konusu olurum.

O kadar söylemişsin anlat bari arkadaşım;bak merak ettim şimdi

Peki anlatayım hadi..

Dediğim gibi 9-10 yaşlarındayım.Her sene olduğu gibi yine yaz tatilinde Samanlı dağlarının tepesindeki dağ evimize gitmiştik.Bir sabah çok şiddetli yağmur yağdı.Yağmur dindikten sonra yürüyüşe çıktık.Derenin üst kısmındaki patika yolda yürürken , şu an bir taş yığını olan eski rum mezarlığındaki bir adam dikkatimi çekti.

Uzun saç ve sakallı , kırmızı pelerinli , papaz kılıkllı tiksinç suratlı bir adamdı.Mezarlıkların başında oturmuş bize bakıyordu.Babama dönüp ''baba şu adam kim ? '' dedim.Babam ''hangi adam ? '' dedi Kafamı bir daha çevirip baktım ve adam yok

Bulunduğumuz köy 50 haneli eski bir köy.Çok eskiden rumların yaşadığı bilinmekte.Her eski köyde olduğu gibi orda da hayalet efsaneleri dolaşmakta.Güya eskiden rumlara işkence yapılmış o köyde.Hatta taşlardan yapılma , eski bir harebe ahır var.Güya oraya rumları atıp işkence yapmışlar vs.vs.

Açıkçası hayaletlere inanmam.Bu tür efsanelere de gülüp geçerim.
    O gün gördüğüm şeyin , bir halisunasyon olduğuna , aklımın bana ufak bir oyun oynadığına inanıyorum

Ama şu da var ki ,her ne kadar hayalatlere ve bu tür şeylere inanmasam da o günden sonra eski bir mezarlığın yanından yanlız geçemiyorum

hmm ilginçmiş hocam;bir de bir arkadaşa musallat olan kedi var;o bölümü okudun mu;hani gece vakti ağaçta arkadaşa poz veriyor

• quote:

Orjinalden alıntı: K-orn

quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

Ya bunlar nasıl yerin altında duruyor gömüyorlar mı

yapma bunu hocam ya

zamanla toprak altında kalıyor.
    sultanahmet meydanındaki bronz dan yapılma burmalı sütünü gördünmü acaba gördüysen sana fikir verebilir.
    burmalı sütunun zemini, sultanahmet meydanındaki zeminden 1.5 metre daha aşağıdadır.

• Hazine olduğunu düşündüklerini bi gece gelelim götürsek Hazine yoksa söz geri yerine koyarız

EDİT: Hatta hazineyi alıp geri içine altın çikolata koyup tekrar yerine koyarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinaL_İmPacT -- 20 Mayıs 2009; 20:24:53 >
  • B.S.S. in verdiği ikinci fotoğrafta görünen okul benim ortaokulum.. Farkında olmadan hergün zindanın üstünden geçmişim..
  • @bigen

olaydan haberim yok.Link falan varsa atar mısın ? merak ettim şimdi..
  • bizim boludada çıkmıştı geçenlerde ama bir tane değildi daha fazlaydı, roma dönemine mi aitmiş neymiş..
  • yunanca yazıların olması neden '' '' smileyini koymana neden oldu anlamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Scorpion_tr

quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Şşşşttt..Sakın hazine çıkarsa devlete vermeyin.Geminin benzini bitmiş diye duydum.Benzin alacaklarmış..

15 Yaşındasın. Bilip Bilmeden Atıp Tutma Dünkü Açtığın Konuda Külliyen Yalandı. İlgi Çekmek İstiyosan Çocuk Parkına Git

çocukların bile ilgisini çekemez bu

• quote:

@bigen

olaydan haberim yok.Link falan varsa atar mısın ? merak ettim şimdi..

Buyur arkadaşım;burada:
    http://forum.donanimhaber.com/m_31759240/tm.htm
  • Siz artık oraya ev yapmayı unutun devlet size arsanızın parasını verir ve oraya el kor....
  • gece dikkat et. mezarı bozdunuz gelmesinler uyurken
  • Hocam korkma bizim evin yanında mezarlık var
    haftalık birini gömüyorlar
    16 yıl boyunca hiç bir şey görmedim mezar taşlarından başka
    hem kral mezarı olabilir hazine olabilir ha dikakt et mezarda
    ama bi işçi mezarı falansa nah bulursun hazineyi
  • İlginç.

Etrafı arayın hazine filan vardır zula yaparsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.