Şimdi Ara

Evimizin Karşısındaki Parktan Bıktık Usandık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler. Oturduğumuz evin karşısındaki park son yıllarda çok problem yaratıyor. Özellikle akşamları serseri,başıboş ve sarhoş gruplar orayı mesken edinmiş durumda. Gece saate aldırmadan bağıra bağıra sohbet ediyorlar. Oradan geçen polis devriyesi veya bekçi olmuyor çoğu zaman. Bazen denk gelirse polisleri görüyorum o grupların üzerinde arama yaparken ama nadir.

Bizim mahalle hemen yanımızda ilkokulun olmasından,diğer yanımızda yeni bir ev inşa etmelerinden dolayı halihazırda gürültülü bir yapıya sahip. Gündüzleri parklarda çocukların anlamsızca çığlık atmalarından ve bağırmaları da olunca çok rahatsız oluyoruz. Özellikle yaz aylarında evde durulmuyor. Ben bu konu için önce ilçe belediyesindeki park ve bahçeler müdürüyle görüştüm. Parkın kaldırılıp o alanın başka bir şekilde değerlendirilmesini talep ettim ama olumlu sonuç alamadım. Neticede muhtarla görüşmemi ve muhtarın dilekçe vermesi gerektiğini söyledi. Muhtara gittiğimde de zaten aylar öncesinden bildirimde bulunduğunu fakat cevap alamadığını söyledi. Ayriyeten bana o gruplar geldiğinde whatsapp'tan resim çekip atmamı kendisinin de emniyete bildireceğini söyledi. Ama önce bana mesaj at onlara ben bildiriyorum diye de belirtti.

Bu akşam 2 defa whatsapp'tan yazdım ilkinde gruplar erken dağıldığı için iptal ettik ikincisinde ise gelen giden olmadı. Muhtarın mesajı görmesi zaman alıyor,bu yüzden bu yöntem pek işe yaramayacak gibi.

Parka gelen bu grupları dağıtması için nereye şikayet edebilirim en hızlı şekilde? Karakola gitsem numaralarını alsam ilgilenirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 11 Temmuz 2020; 0:35:25 >

• Gürültü büyük sorun. Bizim evin güney pencereleri tepenin altındaki minareye bakıyor minarenin hoparlörleri ile aynı hizadayız ezan başladığında pencere açıksa evde annemle kardeşimle birbirimizin sesini duyamıyoruz. Bir de uzun sürüyor 10dk süren ezan var. Genelde gürültüye karşı pek bir seçeneğin olmuyor, toplumla ilgili bir durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde yaşıyorsunuz hocam.
  • Mahallelerdeki bir çok parkta maalesef durum benzer şekilde. Akşam hava karardıktan sonra parklar serseri, it, kopuk mekanı oluyor. Bonzai içen, tiner çekenler mahallelerdeki parkları mesken tutuyor. Polisler, bekçiler de anca merkezi yerlerde normal vatandaşı çevirip kimlik soruyor. Kafası dumanlı bu kişiler anca birini şişleyecek, birinin gırtlağını kesecek, birine tecavüz edecek ki ondan sonra bunlara baksınlar. O zaman bir iki gün gelip bakarlar sonra eski tas eski hamam. İnsanın kıymeti var mı ki vatandaşın derdiyle sıkıntısıyla ilgilenen olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Gürültü büyük sorun. Bizim evin güney pencereleri tepenin altındaki minareye bakıyor minarenin hoparlörleri ile aynı hizadayız ezan başladığında pencere açıksa evde annemle kardeşimle birbirimizin sesini duyamıyoruz. Bir de uzun sürüyor 10dk süren ezan var. Genelde gürültüye karşı pek bir seçeneğin olmuyor, toplumla ilgili bir durum.
    Ailemin evinin olduğu mahallede ben camları kapatıyorum ezan sesinden rahatsız olduğumdan değil kulağıma zarar vereceği endişesinden kaç desibel ölçmedim ama cami hemen evin yanında kulağım patlıyacak gibi oluyor cam açıksa direk kapatıyorum.
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim minareden son birkaç aydır bazı akşamlar ses bir gidip bir geliyor. Tahminen amfi'yi köküne kadar açtıkları için transistörleri yandı. Bu arada 10dk süren ezan olayına bi arkadaş inanmadı, ona örnek kayıt gönderdim. Örnek kayıt linkte. Artık 10dk sürmüyor, 4 dk kadar sürüyordur fakat ses şiddeti daha yüksek.

yadi.sk
    Ezan10dk.mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/NBwQ8na9DbqyaA

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl ki gürültülü eğlence mekanları kontrol ediliyorsa bunlar da edilmeli. Öyle apartmanın dibinde park olmaz. Millet köpek getirir sabahın köründe havlatır, gece yarısına kadar çocuklar avaz avaz bağırır. Bunları kapattırabilmek için tek tek çevresindeki apartmanları dolaşıp imza toplaman lazım. Herkes de vermez imza. Arada acayip tipler çıkar "bıragın yaw oynasın çocuklar" der engellemeye bile çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim eski evin orda park yoktu ama iti kopugu gece 2 3 gider yol kenarına otururdu. Gece gece mahalleyi ayağa kaldırırdı. Milletin keyfi gürültüsuyle uykudan uyanmaktsn daha nefret ettirici bir şey yok herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme: Arkadaşlar bu park çok büyük sıkıntı yaratıyor bizler için. Etraftaki evlerde kalanlar da huzursuz eminim ama seslerini çıkarmıyorlar. Gündüz ayrı işkence gece ayrı işkence. Az önce 7-8 kişilik bir grup gelmiş bağıra bağıra gülüşüp sohbet ediyorlar.Bu sefer bir de yanında çalgı aletlerini getirmişler(evet flüt ve saz gibi aletlerden bahsediyorum) Gecenin 23:30'unda yapıyor bunu. Annem yatacaktı ama sesleri sanki direkt evin içindeymiş gibi olduğundan rahatsız oldu. Ben de tam polisi arayacaktım ama birileri bizden önce davranıp çağırmış. Polis biraz nasihat edip gitti,bu sefer dağıtamadı. Çünkü arabalarıyla gelmişler. (Altında araban olup da başıboş pis bir parka özellikle gelip oturmak nasıl bir gerizekalılık örneği onu da anlamış değilim.) Her akşam böyleyiz. Sürekli bu tarz kişiler gece vakitlerinde gelip yüksek sesle konuşup etrafı rahatsız edip gidiyorlar. Konuda da bahsettiğim park ve bahçeler müdürü sorunu polis çağırmakta buldu ama biz her gün polis mi çağıracağız böyle? Yani polise de yazık başka parklar olduğunu da düşünürsek onları da işlerinde meşgul ediyoruz. Gündüz de çocukların bağırışmalarını çığlıklarını çekiyoruz. Kapalı kadınlar çocuklarını bağırmaları için getirip kenara oturup mal gibi bekliyor. Ne bir sus oğlum ne bir niye bağırıyorsun oğlum yok. Nasıl insanlar bunlar çıldırmak üzereyim. Sinir katsayımız arttı. Ben müdüre aynen söylemiştim,bu park rahatsızlık yaratıyor,yıkıp o alanı başka bir şekilde değerlendirin dedim ama başından savdı belli ki. Ne yapabiliriz nereye başvurabiliriz bunun için yani ev benim olsa taşınacam ama babamın,onun da gidesi yok bir yere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 11 Temmuz 2020; 0:38:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.